Bir Yorker Nasıl Kase Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yorker'da ustalaşmak mı istiyorsunuz? Harika, çünkü bu kriket atışı özellikle yakın geçen maçların sonlarına doğru kurtarıcınız olabilir. Düzenli pratik yapmak şarttır çünkü bir yorker atışını berbat etmek aslında oldukça kolay olabilir. Doğru form ve yeterli antrenmanla, yakında en çok ihtiyaç duyduğunuz anda bir yorker atabilirsiniz.

Adımlar

Yorker'ın Performansı

  1. adım 1 topu tutun...
    Topu tuttuğunuz gibi tutun hızlı top. Normal duruşunuzu alın ve koşmaya hazırlanın. İşaret ve orta parmaklarınızı orta dikişin her iki tarafına yerleştirin. Başparmağınız, işaret parmağınızla aynı dikişin iç tarafında olmalıdır.
    • Hızlı bir top atmak için topu kavrarken, parmaklarınızın eklemleri topu avucunuzdan uzak tutmak için topun çevresini sarmalıdır.
    • Yorker'ın zor bir atış olarak bilinmesinin sizi sinirlendirmesine izin vermeyin. Rahatlayın. Birkaç nefes alın. Yumuşak, tutarlı bir atış isabet oranını artıracaktır.
  2. adım 2 nişan alın.
    Nişan alın. Vurucunun etrafında bir yere odaklanın. Bakışlarınızı kırışık çizgisine veya kütüklerden birinin tabanına sabitleyin. Hatta vurucunun ayak parmakları gibi bir özelliğine odaklanmayı faydalı bulabilirsiniz. Gözlerinizi atışınız boyunca buraya kilitleyin.
    • Kendinizi belirli bir noktaya odaklanmaya alıştırarak atışınızı etkileyebilecek değişkenleri sınırlamış olursunuz. Bu, form gibi diğer alanlara daha fazla dikkat ayırmanızı sağlayacaktır.
    • İdeal bir yorker, vurucuya mümkün olduğunca yakın bir yere inecek ve aynı zamanda kreşi geçmeden önce sekmeye devam edecektir. Doğruluğu artırmak için kendinizi bu atışı tamamlarken hayal edin.
  3. adım 3 hızınızı ayarlayın...
    Atışınızın hızını ayarlayın koşu. İşleri biraz yavaşlatmak, hedefinize ulaşmak için ihtiyacınız olan şey olabilir. Ancak bunun tersi de doğru olabilir. Bir yorker atarken koşunuz için normalden daha yavaş ve daha hızlı bir tempo deneyin. Hangisinin sizin için daha iyi olduğunu görmek için her birini test edin.
    • Bazı durumlarda, normal bowling hızınız en isabetli hızınız olabilir. Yorker atarken doğruluk her şeydir.
  4. adım 4 topu fırlatırken omzunuzla sürün.
    Topu atarken omzunuzla hareket edin. Bir yorker atma hareketi, normal bir yorker atma hareketiyle hemen hemen aynıdır. hızlı atışancak bowling kolunuzun omzu özellikle yorker atarken çok önemlidir. Atış yaparken omzunuzu kütüklerin alt kısmına doğru sürün.
    • Omzunuzla sürmek yorker'ınızın dolgunluğunu ve hızını artıracaktır. Bu hareketi bilinçli olarak uygulamak için zaman ayırın.
  5. adım 5 topu vurucunun yakınına düşecek şekilde atın.
    Topu vurucunun yakınına düşecek şekilde atın. Vurucuya mümkün olduğunca yaklaşmaya çalışın. İdeal olan, topun vurucunun ayaklarının hemen önüne düşmesidir. Bu, topu çıkarması ve oyuna sokması için çok az zaman sağlar.
    • Ayaklarınızı, topu bıraktığınız anda dengede olacak şekilde yerleştirin. Bunu yapmak isabet oranınız üzerinde olumlu bir etki yaratacaktır.
  6. adım 6 sık sık pratik yapın ve formunuzu gerektiği gibi ayarlayın.
    Sık sık pratik yapın ve formunuzu gerektiği gibi ayarlayın. Küçük ayarlamalar büyük farklar yaratabilir. Her seferinde atışınızın sadece bir yönünü ayarlamaya çalışın, böylece sorunlu alanları izole edebilir ve iyileştirebilirsiniz. Bir antrenör ya da takım arkadaşınızın sizi izlemesini ve formunuz hakkında yorum yapmasını sağlayın.
    • Telefonunuzda yorker atarken bir videonuzu kaydedin. Bunu kriket profesyonelleri tarafından atılan yorkerların YouTube videolarıyla karşılaştırın. Profesyonelleri taklit etmek bazı şeyleri geliştirebilir.

Doğru Anı Seçmek

  1. adım 1 yakın oyunların sonuna doğru bir yorker atın.
    Yakın oyunların sonuna doğru bir yorker atın. Yorker çok önemli bir anda size avantaj sağlayabilir. Yorker'ı düzgün bir şekilde atmak vurucunun ayaklarının dibine düşmesini sağlar. Vurucuların bu tür bir atışa tepki vermek ve topu çıkarmak için neredeyse hiç zamanları yoktur.
  2. adım 2 rakiplerin yorker'a hazırlıksız yakalanmaması için çeşitli atışlar kullanın.
    Rakiplerin yorker'a hazırlıksız yakalanması için çeşitli atışlar kullanın. Unutmayın, yorker sizin en büyük kozunuzdur. Rakipleriniz en başından itibaren yorker'ınıza karşı tetikte olurlarsa, daha sonra en çok ihtiyaç duyduğunuz anda size pahalıya mal olabilir.
    • Çeşitli atışlar kullanmak, başarılı atış yapma şansınızı artırma avantajına sahiptir.
    • Çeşitliliği artırmak için bowling oynamayı deneyebilirsiniz inswingers, outswingersve offspin ile top atma.
  3. adım 3 yorker'ları kendinize güvendiğiniz zamanlara saklayın.
    Yorker'ları kendinize güvendiğiniz zamana saklayın. Özellikle büyük bir maç sırasında, iyice pratik yapana ve yeteneğinizden emin olana kadar yorker denemeyi ertelemek isteyebilirsiniz. Dikkatli olmazsanız, sinirleriniz yorker atışınızı kolay bir vuruşa dönüştürebilir.

Yorker Atmak İçin Antrenman Yapmak

  1. adım 1 antrenman sırasında yorkers çalışmak için bir blok zaman ayırın.
    Antrenman sırasında yorker çalışmak için bir blok zaman ayırın. Aşırı bowling antrenmanı yapmak ve kolunuzu zorlamak kolaydır, bu nedenle sık sık ara verin ve antrenman seansları arasında kolunuzun iyileşmesi için zaman tanıyın. Kendinizi aşırıya kaçmaktan korumak için aşağıdaki maksimum limitlerle pratik yapmayı deneyin:
    • 10 ila 13 yaş arası oyuncular: 12 yorker/pratik
    • 14-15 yaş arası oyuncular: 14 yorker/pratik
    • 16 yaş üstü oyuncular: 20 yorkers/pratik
  2. adım 2 antrenmanın sonuna doğru yorker alıştırması yapın.
    Antrenmanın sonuna doğru yorker atın. Yorkerlar genellikle maçların sonunda atılır, bu nedenle en çok yorker atmanız gereken anda yorgun olabilirsiniz. Yorgun durumda mükemmel bir yorker atma şansını kendinize en iyi şekilde vermek için, yorker alıştırmalarını antrenmanın sonuna saklayın.
    • Atılan her iyi yorker için antrenman sonunda bir tur daha az koşarak kendinizi ödüllendirerek yorker antrenmanı yaparken kendinizi teşvik edin.
  3. adım 3 hızınızı mükemmelleştirin...
    Hızınızı mükemmelleştirin hız ve teslimat. Koşunuzu her seferinde aynı pozisyonda başlatmaya ve bitirmeye çalışın. Son vuruşunuzu yaparken tutarlı ve kontrollü olun. Topu bırakırken bileğinizi kırmayı denediniz mi? Bu, yorker'ınıza biraz ısı katabilir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Yorker atmaya çalışıyorum ama top sekiyor. İstediğim zaman yorker atmayı nasıl sağlayabilirim?
    Vurucunun bacağına odaklanın. Yorker atmaya hazır olduğunuzda yere bakmayın.
  • Soru
    Ne zaman bir yorker atsam, tam tur oluyor. Nasıl biraz daha fazla isabet sağlayabilirim?
    Topu bırakmadan hemen önce elinizi biraz daha aşağı eğin. Unutmayın, ne kadar çok pratik yaparsanız o kadar kolaylaşır.
  • Soru
    Sert bir topu yakalamak için bana yöntemler verin?
    İlk aşamada tenis topunu yakalamayı denemelisiniz ve daha sonra iyi bir şekilde yakalayabildiğinizde mantar topu veya ikili topu kullanmalısınız. Sadece uzun bir yükseklikten veya hızlı bir şekilde yakalamak için pratik yapın.

İpuçları