Kesici Nasıl Çanaklanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Off cutter, sağ elini kullanan vurucuya doğru saat yönünde dönen bir kriket bowling servisidir. Hızlı bowling oyuncuları ve orta hızlı bowling oyuncuları tarafından, sahadan fazla yardım gelmediğinde çanağı döndürmek için kullanılır. Bu beceride ustalaşmak faydalı olabilir, çünkü kesiciler genellikle vurucuyu yanlış atışlar yapmaya ikna edebilir ve kandırabilir. İdeal bir off cutter, off stump'lara atış yapar ve atıştan sonra leg stump'a doğru hareket eder.

Topu Kavrama ve Fırlatma

Adımlar

Tutuşta Ustalaşmak

  1. adım 1 i̇şaret parmağınızla topu dikişin üzerinde tutun ve orta parmağınızı dikişin sağ tarafına koyun.1Topu işaret parmağınızla dikişin üzerinde tutun ve orta parmağınızı dikişin sağ tarafına koyun. Orta parmağınızı dikişten biraz uzakta da tutabilirsiniz. Baş parmağınız topu alttan kavramalıdır. İyi bir off cutter için kavrama gerçekten önemlidir.
  2. balltana.png2Topun üzerinde dönme hareketi yaparak topu bacak kütüğüne doğru çevirin. Neredeyse saat yönünde dönen bir kapı kolu gibi. Ana hedefiniz topu tam hızda döndürmektir. Topun off stump'tan orta ve leg stump'a doğru döndüğünü hatırlamak önemlidir.
  3. adım 3 sahaya doğru koşarken tutuşunuzu koruyun.3Sahaya doğru koşarken tutuşunuzu koruyun. Vurucuyu görün ve ardından topu nereye yerleştirmek istediğinize karar verin.

Topu Serbest Bırakma

  1. adım 1 teslimat için kolunuzu döndürürken tutuşunuzu koruyun.1Dağıtım için kolunuzu döndürürken tutuşunuzu koruyun. Bileğinizi geriye doğru döndürün, böylece top son anda serbest kalır.
  2. adım 2 topu saat yönünde döndürmek için işaret parmağınızı kullanın.2Topu saat yönünde döndürmek için işaret parmağınızı kullanın. Bunu bir kapı kolunu çeviriyormuşsunuz gibi düşünün. Parmaklarınızla dönme hareketi oluşturmaya çalışın.
  3. adım 3 i̇şaret parmağınızı orta parmağınıza doğru, orta parmağınızı da başparmağınıza doğru hareket ettirin.3İşaret parmağınızı orta parmağınıza doğru, orta parmağınızı da başparmağınıza doğru hareket ettirin. Bu adımı kolunuzu yuvarlarken yapmanız gerekir. Bunu, parmaklarınızın bileğinizin yardımıyla spin üretmesi olarak düşünün.
  4. 4Parmaklarınız topu soldan sağa doğru kesme hareketiyle sürüklerken topu bırakın. Topu yuvarlayın ve işaret parmağınızla bırakın. Soldan sağa doğru spin üretmeye çalışın.releasegif.gif src=/images/sport/releasegif.gif

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruNe zaman dönersiniz veya spin yaparsınız? Bowling kesicileri parmaklarınızı ve bileğinizi kavramanızla başlar. Normalde daha fazla döndürmek için, kaseyi kavrayan iki parmağınızı açarken sıkıca kavrayın.

İpuçları

  • Off stump'ın dışında iyi bir uzunlukta kesiciler atmayı deneyin. Bu, vurucuyu dönüşü beklemeden öne doğru sürmeye ikna edecektir.
  • Daha yavaş bir off cutter atmak için, son bırakmadan hemen önce kolu daha yavaş yuvarlamayı deneyin.