Krikette Hızlı Top Nasıl Atılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Hızlı bir bowling oyuncusu olmak, vurucuları diken üstünde tutmanızı ve takımınızın kaleye ihtiyacı olduğunda başvurulacak bowling oyuncusu olmanızı sağlar. Hızlı bowling tekniğinizi mükemmelleştirmek zaman ve pratik gerektirir. Sağlam bir atış geliştirerek ve vücudunuzu güçlendirerek harika bir hızlı bowling oyuncusu olmak için gerekli becerileri kazanabilirsiniz.

Adımlar

Koşunuzu Mükemmelleştirin

  1. adım 1 koşunuza her seferinde aynı noktadan başlayın.1Koşunuza her seferinde aynı noktadan başlayın. Çizgiye yaklaşırken attığınız adımların sayısını sayın. Teslimatınız için kas hafızanızı sağlamlaştırmak için tutarlı olduğunuzdan emin olun.
    • Doğal başlangıç pozisyonunuzu belirlemek için birkaç atış yapın.
    • Bu noktayı saha üzerinde işaretleyin.
    • Başlangıç konumunuzun çizgi veya faul çizgisine olan mesafesini ölçün.
    • Her maça çıkmadan önce bu noktayı sahanın her iki ucuna da işaretleyin.
  2. adım 2 i̇yi bir son vuruş yapın.2İyi bir son sıçrayış yapın. Vücut pozisyonu ve sıçrama yüksekliği kişiden kişiye değişecektir. Koşu antrenmanınızı yaparken, vuruşunuz için uygun ayak yerleşimini elde etmek için en doğal gelen sıçramayı belirleyin. Momentum kazanmak için vurucuya doğru zıplayın.
    • Yüksek bir bağlama momentumunuzu bozabilir ve bowling hızınızı yavaşlatabilir.
    • Bağlı olmamanız, topu göndermek için size daha az güç verecektir.
    • Teslimden önce formunuzu optimize etmek için ılımlı bir sıçrama yapın.
  3. adım 3 öndeki ayağınızı her atışınızda aynı yere koyun.3Her atışınızda öndeki ayağınızı aynı yere koyun. Kalçanız dönerken ayak parmağınızı vurucuya doğru çevirin. El pozisyonu ve spin her atışta farklılık gösterse de vücut mekaniğiniz ve yerleşiminiz tutarlı olmalıdır. Topsuz atış çağrılmasını önlemek için aynı noktaya iniş alıştırması yapın.
    • Arka ayağınızın üzerine iniyorsanız, ağırlığınızı ayak parmaklarınızda tutmayı hedefleyin. Ardından, ağırlığınızı mümkün olduğunca hızlı bir şekilde öndeki ayağınıza aktarın.
  4. adım 4 tekniğinizi sağlamlaştırmak için koşu pratiği yapın.4Tekniğinizi sağlamlaştırmak için koşu pratiği yapın. Vuruşunuz için optimum mesafeyi, bağ yüksekliğini ve ayak yerleşimini belirledikten sonra, maçlar sırasında bu öğeleri düşünmek zorunda kalmamak için tekrar tekrar pratik yapın. Bırakın kas hafızanız vücudunuzu yönlendirsin, atış hızı doğal bir sonuç olarak gelecektir.
    • Normalde yaptığınız gibi koşun, tıpkı bir atlet gibi! Koşarken ivme kazanmayı hedefleyin.

Teslimatınız Üzerinde Çalışmak

  1. adım 1 analiz etmek için bowling atışınızın bir videosunu kaydedin.1Analiz etmek için bowling atışınızın bir videosunu kaydedin. Kendinizi izleyebiliyorsanız nasıl bowling oynadığınızı değerlendirmek ve anlamak çok daha kolaydır.
    • Vuruşunuzu kaydetmek için bir cep telefonu veya video kaydedici kurun.
    • Formunuzun iyi bir ölçüsünü almak için birkaç atış yapın.
    • Atışınızın hangi yönlerinin ayarlanması gerektiğini belirlemek için kaydınızı izleyin.
  2. adım 2 vuruş sırasında dirseğinizin sabit bir fleksiyonda olmasını sağlayın.2Dağıtım sırasında sabit bir dirsek fleksiyonu sağlayın. Doğru kol yerleşimi, daha yüksek top hızları elde etmede önemlidir. Düz kolla atış yapmaktan kaçının ve yüksek bowling hızlarına ulaşmada daha iyi sonuçlar elde edin. Topu attıktan sonra devam edin.
    • Bovling yapmayan kolunuzu vücudunuza getirmeden önce uzatılmış halde tutun. Vurucuyu yakalayacağınızı ve hız kazanmasına yardımcı olmak için kendinize doğru çekeceğinizi hayal edin.
  3. adım 3 momentum oluşturmak için tüm vücudunuzu kullanın.3Hız kazanmak için tüm vücudunuzu kullanın. Bowling hızı sadece kolunuzdan gelmez. Maksimum bowling hızına ulaşmak için tüm vücudunuzun topun teslimine dahil olduğundan emin olun.
    • Ön ayağınızı her seferinde çizgiye göre aynı noktaya indirin.
    • Sizi ileri itmek için kalçalarınızı kullanarak vücudunuzun üst kısmını döndürün.
    • Bowling kolunuzu öne doğru savurmak için bowling kolunuzu sallamayın.
  4. adım 4 atış sırasında bileğinizi kırın.4Vuruş sırasında bileğinizi çırpın. Bileğinizi çıtlatmanızın yönü topun havadaki hareketine yardımcı olur. Çok sayıda bilek hareketiyle noktalanan yumuşak bir bırakma, bowling hızınızı artırmanıza yardımcı olur. Hızlı bir bilek hareketi, topu bıraktığınızda topa ekstra bir ivme kazandırır.
  5. adım 5 tutarlı bir çizgi ve uzunlukta bowling oynamaya çalışın.5Tutarlı bir çizgi ve uzunlukta bowling oynama pratiği yapın. Mümkün olduğunca isabetli olabilmek için topun nereye sıçramasını istediğinizi bilerek pratik yapmaya zaman ayırın. Eğer sürekli olarak topsuz atış çağrısı alıyorsanız ne kadar hızlı attığınızın bir önemi olmayacaktır.
    • Topun sekmesini istediğiniz yere bir hedef işaretleyin.
    • Hedeflemek için tek bir kütük ayarlayın.
    • Kas hafızanızı sağlamlaştırmak için tekrar tekrar atış yapın.
  6. adım 6 farklı hızlı atış türlerini mükemmelleştirmek için çalışın.6Farklı hızlı atış türlerini mükemmelleştirmek için çalışın. Hızlı bowling oyuncuları, cephaneliklerinde her biri için farklı top veya el pozisyonları olan birkaç özel atış kullanır. Farklı atışlar üzerinde çalışarak rakip vurucuları tetikte tutun. Atışınızda çeşitlilik elde etmek için farklı tutuşlar ve dönüşler kullanın:
    • Spin oluşturmak ve topun sektikten sonra sola veya sağa kesilmesine neden olmak için topu gönderirken parmaklarınızı topun kenarı boyunca sürükleme alıştırması yapın.
    • Topu az spinli veya hiç spinsiz atmaya çalışın ve yorker atışını mükemmelleştirin. Vurucunun ayaklarını hedefleyin ve topu erken bırakın.
    • Topun dikişini elinizde dikey olarak konumlandırın, böylece top dikişten seker ve sıçradıktan sonra yana doğru yönelir.

Güç ve Kondisyonun Geliştirilmesi

  1. adım 1 kas gücünü artırmak için bir egzersiz rejimi geliştirin.1Kas gücünü artırmak için bir egzersiz rejimi geliştirin. Hızlı bowling oynamak için doğru teknik çok önemli olsa da, tutarlı bir egzersiz rutini ile vücudunuzun performansını optimize etmek de bir o kadar önemlidir.
    • Ağırlık antrenmanı için haftada üç gün ayırın.
    • Biceps curl, bench press, lat pull down ve squat gibi kollarınızı, göğsünüzü, sırtınızı ve bacaklarınızı güçlendirecek egzersizler yapın.
  2. adım 2 kardiyo egzersizleri ile dayanıklılığınızı artırın.2Kardiyo egzersizleri ile dayanıklılığınızı artırın. Koşu veya jogging gibi kardiyovasküler egzersizler yaparak vücudunuzun performans yeteneğini zaman içinde artırabilirsiniz.
  3. adım 3 sakatlanmayı önlemek için merkez bölgenizi güçlendirin.3Sakatlanmaları önlemek için merkez bölgenizi güçlendirin. Bowling oynarken vücudunuzun maruz kaldığı stres ve bükülmeler nedeniyle, güçlü çekirdek kaslarına sahip olmak sakatlanmayı önlemeye yardımcı olacaktır.
    • İki elinizle bir ağırlığın üzerine oturarak kettle twist yapın; ağırlığı vücudunuzun her iki tarafındaki bacaklarınızın yanına yerleştirerek bir yandan diğer yana dönün.
    • Karın gücünü artırmak için mekik çekin.
    • Bir barfiks çubuğundan sarkın ve dizlerinizi göğsünüze doğru kaldırın.
  4. adım 4 bir saha üzerinde tutarlı bir şekilde pratik yapın.4Bir saha üzerinde sürekli pratik yapın. Her hafta pratik yaparak sahada oynarken rahat olun. Kaslarınızı aşırı zorlamamak ve sakatlanmalara neden olmamak için her hafta birkaç gün dinlendiğinizden emin olun.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruBovling hızımı nasıl artırabilirim? Öncelikle koşarak kondisyonunuzu koruyun, doğal hareketinizi seçin, vücudunuzun tüm momentumunu topa kaydırın ve aynı hareket ve aynı koşu ile günde en az 20 atış yapın. 3 hafta sonra hızınızın giderek arttığını hissedeceksiniz.
  • SoruBovling hızımı nasıl artırabilirim? Ayrıca hız topunu nasıl sallayabilirim? Bowling hızını artırmak, iyi bir tekniğe sahip olmanın yanı sıra güçlü bir vücuda sahip olmaya da bağlıdır. Genel olarak iyi bir kondisyona sahip olmak daha hızlı bowling oynamanıza yardımcı olabilir. Topu savurmak tekniğinize bağlıdır. Dikişi dik tutabilirseniz, topu sallayabilirsiniz. Topu bıraktığınızda dik durmasını sağlayacak topun elinizdeki pozisyonunu bulmak çok zaman ve pratik gerektirebilir. Herkesin topu sallayamayacağını unutmayın. Bu özel bir beceridir, bu yüzden swing bowling oyuncularına büyük talep vardır.
  • SoruHızımı nasıl artırabilirim? Kısa mesafeler için sprint koşmaya çalışın ve yorulduğunuzda yavaşlayın. Aynı prosedürle bir miktar mesafe için tekrar sprint yapın. Sprintler hızınızı artırmanıza yardımcı olur. Dayanıklılık kazanmak için bisiklet vb. kardiyo egzersizleri yapın. Hızlı ve uzun bir koşu için bacaklar güçlü olmalıdır, bu nedenle spor salonunda bacaklarınız üzerinde biraz çaba gösterin. sağlıklı beslenin ve egzersizlerden sonra uygun şekilde dinlenin.

Okuyucu Videoları

İpuçları

  • Maçlar sırasında teslimatlarınızı geliştirmek için bir vurucu ile bowling alıştırması yapın.
  • Bir kriket koçu ile performansınızı artıracak özel egzersizler hakkında konuşun.
  • Profesyonel kriket oyuncularını izleyin ve kullandıkları hareketlerden öğrenin.