Bacak Spinli Bowl Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bacak spini, krikette ustalaşılması en zor bowling sanatlarından biridir. Spin bowling sanatı olarak bilinen bu yöntem, oyuncunun top üzerinde inanılmaz bir kontrol sahibi olmasını sağlar. En yıkıcı atış yöntemlerinden biri olduğuna hiç şüphe yok. Herkes biraz farklı uygulasa da, gayretli bir pratik ve özveri ile bu spinde nasıl ustalaşacağınızı öğrenebilirsiniz.

Adımlar

Hazırlanmak

  1. adım 1 pratik yapmaya ve sıkı çalışmaya karar verin.
    Pratik yapmaya ve sıkı çalışmaya kararlı olun. Bu beceride doğru şekilde ustalaşmak için uzun ve sıkı pratik yapmaya istekli olmanız gerekir. Bu beceri çalışma gerektirir ve yeterince sıkı çalışmazsanız, kendini gösterecektir.
  2. adım 2 zor dönem boyunca çalışın.
    Zor dönem boyunca çalışın. Başlangıçta, stok topunuz üzerinde herhangi bir kontrole sahip olmayabilirsiniz. Pratik yapmaya devam ettikçe sonunda daha iyi hale geleceksiniz.
    • Topu sert bir şekilde döndürmeye devam etmeyi unutmayın. Elinizden gelenin en iyisini yapmadığınızda ya da işler aleyhinize işliyor gibi göründüğünde bile devam edin.

Topu Tutmak

  1. adım 1 topu doğru şekilde kavrayın.
    Topu düzgün bir şekilde kavrayın. İlk iki parmağınızı yukarıda ve son iki parmağınızı aşağıda tutun. Başparmağınız, ilk parmağınız ve orta parmağınız düz olmalı, yüzük ve küçük parmağınız aşağı doğru bükülmelidir.
  2. adım 2 parmaklarınızı dikiş boyunca yerleştirin.
    Parmaklarınızı dikiş boyunca yerleştirin. İlk parmağınız, orta parmağınız ve başparmağınız topun etrafında kavisli olmalıdır. Topun yan tarafı orta parmağınızın bükülmüş tarafına dayanmalıdır. Topu yumuşak bir şekilde tutmaya çalışın. Sıkı tutarsanız, kontrolünüz zarar görecektir.
  3. adım 3 bileğinizi bükün.
    Bileğinizi bükün. Topu bırakmaya gittiğinizde, kolunuz düz olacak ve bileğiniz yanınızda tamamen bükülmüş olmalıdır. Esnekliği korumak istediğiniz için çok sert bükmek istemezsiniz.

Topa Vurmak

  1. adım 1 omuzlarınızı, kalçalarınızı ve ayaklarınızı hizalayın.
    Omuzlarınızı, kalçalarınızı ve ayaklarınızı hizalayın. İlk başta vücudunuz öne değil, yana dönük olmalıdır. Ayaklarınız, kalçalarınız ve omuzlarınız bu noktada düz bir çizgide olmalıdır. Bu pozisyon vücudunuzu döndürmenizi sağlar, böylece topu fırlatmaya gittiğinizde ivme kazanabilirsiniz.
  2. adım 2 momentum için ön kolunuzu kullanın.
    Momentum için ön kolunuzu kullanın. Bowling kolunuzla topa vurmadan hemen önce ön kolunuzu yukarı kaldırın. Topu atarken toplama aşamasında ellerinizi bir araya getirin. Ardından, bowling kolunuzu sallarken ön kolunuzu aşağı doğru sallamak ve momentum oluşturmak için kullanın. Bu, topa vurmak için kolunuzu kaldırdığınızda bowling kolunuzun hız kazanmasına yardımcı olacaktır.
  3. adım 3 i̇sabet ve hız için vücudunuzu döndürün.
    İsabet ve hız için vücudunuzu döndürün. Dirseğinizi ve omzunuzu yukarı kaldırırken, arka ayağınızı döndürerek ve öne doğru adım atarak vücudunuzu öne doğru çevireceksiniz. Kalçalarınızdan güç almak için ön ayağınızı döndürün.
  4. adım 4 kolunuzu geri getirin.
    Kolunuzu geri getirin. Bowling kolunuz geriye ve başınızın üzerinden öne doğru giderek sallanacaktır. Bu hareketi mükemmelleştirmek için tüm kolunuzu ve omzunuzu kullanmanız gerekecektir.
  5. adım 5 topu serbest bırakın.
    Topu serbest bırakın. Bunu yaparken bileğinizi ters çevirerek bükmemeli ve parmaklarınızı düzleştirmelisiniz. Üçüncü parmağınızın saat yönünün tersine bir dönüş oluşturmasına izin verin.
    • Top serbest kaldığında kolunuz önünüzde uzanmış olacaktır. Top elinizin arkasından üçüncü parmağınızın yanından çıkacaktır.
    • Eliniz bittiğinde avuç içiniz aşağıya dönük olmalıdır.
  6. adım 6 çizgi ve uzunluğun önemli olduğunu unutmayın.
    Çizginin ve uzunluğun önemli olduğunu unutmayın. Vurucunun topu almasını önlemek için topu vuruş çizgisinden yaklaşık altı fit uzağa indirmeye çalışın.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Nasıl daha fazla bacak spini elde edebilirim?
    Topa daha fazla spin vermek için daha fazla uçuş kullanmalı ve topa daha fazla devir yaptırmalısınız.
  • Soru
    Doğrudan vurucunun bacaklarına doğru hızlı bir topu nasıl atabilirim?
    Topu tutuş şeklinizi seam bowling oyuncularının tutuş şekline çevirin ve topu atarken kolunuzu hızla yukarı kaldırın.
  • Soru
    Seam bowlingde topu nasıl tutmalıyım?
    İşaret ve orta parmak topun dikişinde. Başparmağınız dikişin alt kısmında olmalıdır, bu bir seam bowling oyuncusu için genel tutuş şeklidir

Video

İpuçları

  • Atış adımındayken atış yapmayan kolunuzu yüksekte tutun. Uçuş, spin bowlingin önemli bir yönüdür.
  • Bir bacak spin oyuncusunun cephaneliğindeki en güçlü silah olduğu için her şeyden çok bacak kırmanız üzerinde çalışın.
  • Bir spin bowling oyuncusu ancak stok topu kadar iyidir.

Okuyucularımızdan İpuçları

  • Tam tur atarak vurucuyu büyük bir vuruş yapmaya ikna etmeye çalışın. Bu onun yanlış atışlar yapmasını sağlayabilir ve size onu kayarak ya da kale arkasında yakalama şansı verebilir. Ancak aşırıya kaçmayın yoksa koşu kaçırırsınız.
  • YouTube'da Shane Warne'ın bowling videolarına göz atın. Gelmiş geçmiş en iyi bacak spinner'ı olarak kabul edilir. Tekniğini ve 'sihirli topları' ile vurucuları nasıl kandırdığını inceleyin. Bu kendi bowlinginizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.
  • Kötü ya da formsuz bir bowling oynuyorsanız, işleri yavaşlatmayı ve vurucuyu bekletmeyi deneyin. Ayrıca topu döndürmek için ekstra çaba sarf etmeye odaklanın. Bu, yeniden odaklanmanıza ve kontrolü yeniden kazanmanıza yardımcı olabilir.
  • Bacak spinini ilk öğrendiğinizde 'googly sendromuna' dikkat edin. Bu, düzgün bacak kırmalar yerine googly atma dürtüsüdür. Stok leggie'de gerçekten ustalaşana kadar buna direnin.
  • Formsuz olduğunuzda, işleri yavaşlatmayı ve vurucuyu bekletmeyi deneyin. Ayrıca topa daha fazla vurmaya odaklanın. Bu yeniden odaklanmanıza ve kontrolü yeniden kazanmanıza yardımcı olabilir.
  • Bacak spini, hızlı bowling gibi çok fazla enerji ve dayanıklılık gerektirir. Bu yüzden uzun süreler atabilen başarılı bir spinner olmak istiyorsanız formda ve sağlıklı kalın.