Doosra Nasıl Kürek Çekilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kriket oynuyorsanız veya bu sporu izlemekten hoşlanıyorsanız, muhtemelen doosra atışının nasıl yapıldığını öğrenmekle ilgileniyorsunuzdur. Beyzboldaki falsolu top gibi, bu hareket de vurucuyu hazırlıksız yakalamak için tasarlanmıştır. İlk başta normal bir off-break gibi görünür, ancak akıllı bilek hareketi nedeniyle sağdan sola doğru gider. Doosra, topu soldan sağa doğru gönderen bir tür bacak spini olan googly'ye dayanır. Eğitimsiz bir göz için her iki bowling topu da birbirinin aynısı gibi görünür. Ancak, herhangi bir profesyonel oyuncunun size söyleyeceği gibi, işin sırrı bileğin bükülmesinde yatar.

Adımlar

Doosra'da Bowling

  1. adım 1 topu tutun...1Topu bir top gibi tutun. hızlı bowlingci. İşaret ve orta parmaklarınızı dikişin her iki tarafına yerleştirin. Daha iyi top kontrolü için işaret parmağınız dikişe dokunmalıdır. Başparmağınız topun üzerinde durabilir, ancak bu genellikle vuruşu etkilemez. Topu yerinde tutmak için kalan iki parmağınızı kullanın.
  2. adım 2 bowling kolunuzu dikey ve başınıza yakın bir şekilde konumlandırın.2Bovling kolunuzu dikey ve başınıza yakın bir şekilde konumlandırın. Avuç içiniz sola bakacak şekilde bileğinizi en yüksek noktasına yerleştirin (kabaca kapak pozisyonuna doğru). Kolunuzu 15 derece veya daha az bükülü tutun. Krikette 15 dereceden fazlası yasa dışı kabul edilir.
  3. adım 3 baskın olmayan ayağınızla öne doğru adım atın.3Baskın olmayan ayağınızla öne doğru adım atın. Ayak tabanınızı düz bir şekilde yere koyun. Ayak parmağınız sivri olacak şekilde bowling tarafınızdaki bacağınızı arkanıza yerleştirin. Bu adım sırasında ayaklarınızın aynı hizada kaldığından emin olun.
  4. adım 4 gövdenizi döndürün.4Gövdenizi döndürün. Belinizi vurucudan dik bir açıyla döndürün. Gövdenizi bowling elinizin olduğu tarafa doğru konumlandırın. Örneğin, sağ elinizle bowling oynuyorsanız, gövdeniz sağa dönük olmalıdır.
  5. adım 5 bowling oynamayan kolunuzu kaldırın.5Bowling oynamayan kolunuzu kaldırın. Bu, vücudunuzu dengede tutmanıza yardımcı olacaktır. Kolunuz başınızın üzerinde olacak şekilde omzunuzu döndürün. Bu kolun dirseğini bükün. Bu kolun önkolunu ve elini bowling elinize doğru konumlandırın.
  6. adım 6 bacaklarınızı konumlandırın.6Bacaklarınızı konumlandırın. Bovling oynamadığınız taraftaki uyluğunuzu, kaval kemiğiniz ve ayağınız 135 derecelik bir açı oluşturmaya yardımcı olacak şekilde kaldırın. Dizinizi hafifçe bowling elinize doğru konumlandırın. Bowling tarafınızdaki ayağınızı yere düz basılı tutun.
  7. adım 7 topu gönderin.7Topu gönderin. Elinizin arkası kare ayağa dönük olsun. İşaret parmağınızı topun üzerinde aşağı doğru hareket ettirin. Topu bırakmadan hemen önce dirseğinizi bükün. Bırakmadan hemen önce bileğinizi içe doğru bükün. Topu gönderirken, off-break vuruşunda yaptığınız gibi döndürün.

Googly Bowling

  1. adım 1 topu tutun...1Topu, bir hareket yapmak istermiş gibi tutun. bacak kırılması. Topu baskın elinizin işaret parmağı ile orta parmağı arasına yerleştirin. Topun dikişinin parmaklarınıza dik geldiğinden emin olun. Başparmağınızı dikiş boyunca yerleştirin. Yüzük parmağınızı bükün ve orta parmağınızı topun üstüne doğru hareket ettirin. Yüzük parmağınızı işaret parmağınızın karşı tarafına yerleştirin, böylece top bu üç parmağınızın arasında durur. Serçe parmağınızı yüzük parmağınızın yanına koyun.
  2. adım 2 bowling kolunuzu konumlandırın.2Bovling kolunuzu konumlandırın. Baskın kolunuzu başınızın üzerinde yukarı kaldırın. Dirseğinizi düz tutarak dışa doğru çevirin. Eğer sağ elinizi kullanıyorsanız, ön kolunuzu sola doğru çevirin. Solaksanız sağa doğru çevirin.
  3. adım 3 elinizi bükün.3Elinizi bükün. Avucunuzun açık ve rahat olduğundan emin olun. Yukarıya, gökyüzüne veya tavana doğru çevirin. Ardından, elinizin arkasını yere dik olacak şekilde vuruşa doğru çevirin.
  4. adım 4 i̇leri doğru adım atın.4Öne doğru adım atın. Bunu vuruşu yaptığınız tarafın ters ayağıyla yapın. (Örneğin, sağ elinizle bowling oynuyorsanız, sol ayağınızla öne doğru adım atarsınız). Bu ayağın yerde düz olduğundan emin olun. Bowling tarafınızdaki bacağınızı, ayak parmağınız sivri olacak şekilde arkanızda tutun. Bu ayak diğerinin hemen arkasında hizalanmalıdır.
  5. adım 5 belden bükün.5Belden bükün. Bunu yaparken vurucuya doğru dönün. Baskın tarafınızın tersine doğru eğilin. Bowling kolunuzun ve ayak/bacak pozisyonlarınızın sizi bu pozisyona yönlendirmesine izin verin.
  6. adım 6 topu serbest bırakın.6Topu serbest bırakın. Bileğinizi yerden 180 derece yukarıda konumlandırın. Bunu yaparken topun dikiş yerinin ince bacağa baktığından emin olun. Topu saat yönünün tersine çevirmek için yüzük parmağınızı kullanın ve vurucuya doğru atın.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruHer çanakta altı vuruşu nasıl yapabilirim? Sadece top size yaklaşırken onu izleyin ve sonra vurun. Sopa çapraz olmalıdır, ancak topun tam uzunlukta olması gerekir.
  • SoruDoosra yasadışı bir top mudur? Bowling kolu ile omuz arasındaki açı 15 dereceden az veya eşitse değildir.
  • SoruTopu nasıl çok uzağa vurabilirim? Pozisyon almanız gerekir. Tüm ağırlığınızı arka ayaklarınıza verin. Ve topa odaklanın, sol elinizi sıkın, sonra vurun.

Video

İpuçları

  • Tekniğinizi geliştirmek için her gün pratik yapın.
  • Kol kıvrımınız 15 dereceyi aşarsa sizi uyarabilecek bir partnerle pratik yapın.