Bacak Spinner'ının Varyasyonları Nasıl Atılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bacak spini, özellikle de atıcı atışlarda ustalaşmışsa ve vurucuları kandırmak için planlar yapabiliyorsa karşılaşılabilecek en tehlikeli atış türlerinden biri olarak kabul edilir!

Çoğu bacak spin oyuncusunun temel topu, sağ kollu bir bowling oyuncusu tarafından sağ elini kullanan bir vurucuya atıldığında bacaktan auta doğru dönecek olan bacak kırmadır! Her ne kadar bacak arası, vurucuların kafasını karıştırmak için yan spin veya biraz daha fazla over-spin ile değiştirilebilse de, yine de mücadele edilmesi gereken daha fazla şey vardır!

Googly, vurucuyu bacak arası olduğuna inandırarak kandırmak için tasarlanmıştır ve off-stump'ın dışından dönerek off-stump'a çarpacaktır!

Top spinner ya da over spinner beklenenden daha erken iner ve daha yükseğe sıçrayarak vurucunun eldivenlerine ya da kaskına çarpar!

Slider ya da backspinner üst spinner'ın tam tersidir ve kayar.

Flipper'ın farklı bir tutuşu vardır ve kayarak lbw alır!

Zooter, daha az etkili olmasına rağmen flipper'ın daha kolay bir versiyonudur

Adımlar

  1. adım 1 googly atmak için topu bacak kırma hareketinde olduğu gibi kavrarsınız ancak avuç içiniz sizden uzağa bakacak şekilde tutarsınız.
    Googly atışı yapmak için topu bacak arası atışı yaptığınız gibi tutarsınız ancak avuç içiniz sizden uzağa bakacak şekilde tutarsınız. Topu atarken dirseğinizi başınıza yaklaştırır ve elinizin arkası vurucuya bakacak şekilde bileğinizi bükersiniz. Parmaklarınızı döndürerek topu döndürürsünüz. Doğru şekilde yapılırsa, top sağ elini kullananlar için off'tan leg'e doğru dönmelidir. Eğer vurucu çizgisinden çıkar ve topu ıskalarsa stump edilebilir.
  2. adım 2 topspinner vuruşu yapmak için topu bacak arası vuruşu yapar gibi tutun.
    Topspinner vuruşu yapmak için topu bacak arası vuruşu yapar gibi tutun. Topu googly atar gibi atın, ancak hareket sırasında bileğinizi bükmeyin. Bu, topun daha sonra dalmasına ve daha yükseğe sıçramasına neden olacak ileri spin vermelidir.
  3. adım 3 kaydırmalı atış yapmak için topu bacak kırar gibi kavrayın, ancak avuç içiniz kendinize bakacak şekilde tutun.
    Kaydırmalı atış yapmak için topu bacak kırar gibi tutun, ancak avuç içiniz kendinize bakacak şekilde tutun. Normal atış yapın. Bu geriye doğru spin vermeli ve korkunç derecede başarısız bir bacak kırma gibi hissettirmelidir. Ancak doğru şekilde atılırsa top daha erken alçalacak ve yere daha yakın duracaktır.
  4. adım 4 flipper vuruşu yapmak için topu normalde tuttuğunuz gibi tutmalısınız, ancak başparmağınız da yan tarafta olmalıdır.
    Bir flipper atışı yapmak için topu normalde tuttuğunuz gibi tutmalısınız, ancak başparmağınız da yan tarafta olmalıdır. Spin vermek için parmaklarınızı ve bileğinizi döndürmek yerine, işaret parmağınız, orta parmağınız ve başparmağınız arasında sıkıştırırsınız, bir nevi sıkmaya çalışırsınız. Palet, bacak kırmadan daha hızlı çıkacak, dönmeyecek ve yere yakın kalacaktır.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bacak spini atarken hangi pozisyonda olmalıyım?
    Vücudunuz yana doğru bakmalı ve sadece yüzünüz vurucuya dönük olmalıdır. Bu daha fazla spin elde etmenize yardımcı olacaktır.
  • Soru
    Bacak spini atarken kendime nasıl güvenebilirim?
    Vurucuların gözlerinin içine bakın ve darbe almaktan korkmayın çünkü bacak spini daha atak bir spindir ve darbe alsanız bile bir adım önde olduğunuzu unutmayın ve varyasyonları kullanın. Bacak spininin en iyi halini görmek için Rashid Khan gibi birini izleyin.
  • Soru
    Kriket için dayanıklılığımı nasıl artırabilirim?
    Düzenli olarak oyun oynayın ve yürüyüşlere/koşulara çıkın. Şu anda olduğunuzdan daha fazla süre fiziksel olarak aktif olun. Her hafta bir hedef belirleyin ve bu hedef doğrultusunda çalışın. Tamamladığınızda kendinizi ödüllendirin veya bu sefer yapamadıysanız bir dahaki sefere hedefe ulaşmak için kendinizi motive edin.

Video

İpuçları

  • Topspinner'ı kısa atışlardan sonra atın. Topspinner topu yukarı atarak vurucunun ön ayakla oynamasını sağlamaya çalışır ancak top yüksek sektiği için vurucuyu sıkıştırarak slips veya kaleciye bir şans verebilir. Ayrıca sopasının üzerinden sekip onu vurabilir.
  • Flipper'ı orta ve bacağa atın. Birkaç dolgun vuruştan sonra kısa atmak, vurucunun arka ayakla oynamaya çalışacağı anlamına gelir. Fazla dönmediği ya da sekmediği için onu LBW yakalayabilirsiniz. Ortadan ve bacaktan atmak, vurucunun bunun normal bir bacak arası olduğunu düşünmesine neden olur ve kesmeye çalışabilir. Bu da onu LBW'ye açık hale getirir.
  • Slider'ı daha dolgun teslimatlardan sonra atın. Top erken düştüğü için vurucu arka ayakla oynamaya çalışacaktır, ancak top fazla sekmeyecektir ve onu LBW olarak yakalayabilirsiniz.