Basketbolda Box Out Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Boxing out, rakip oyuncunun ribaunt almasını engellemek için onu vücudunuzla bloke etmenin bir yoludur. Bu teknik o kadar etkilidir ki, kısa boylu bir oyuncu uzun boylu bir oyuncuya ribauntta üstünlük sağlayabilir! Boxing out sahadaki her oyuncu için önemli bir beceridir, ancak pivot veya power forvet iseniz özellikle önemlidir, çünkü kaçırılan şutlarda birincil hedefiniz topun ribaundunu almaktır. Bu güçlü teknikte ustalaşmak için bu faydalı ipuçları listesine göz atın.

Adımlar

Bir oyuncu şut attığında potaya yaklaşın.

  1. bu sizi rakip oyuncuyu sıkıştırmaya ve ribaundu almaya hazırlar.Bu sizi rakip oyuncuyu sıkıştırmaya ve ribaundu almaya hazırlar. Hücumda ya da savunmada olmanız fark etmez. Topun potaya giderken havada olmasını bekleyin, ardından koşun ve ribaundu bekleyerek potaya yakın pozisyon alın.
    • Çoğu zaman, rakibin pas verişini çevresel görüşle izlemek şut sanılabilir, özellikle de bu pas sahayı geçen bir lob pasıysa.
    • Takım arkadaşlarınızın 'şut' diye bağırmasını dinleyin, eğer birisi sizin göremediğiniz bir şut atarsa.
    • Şut atıldığını görürseniz, diğerlerinin sizi duyabilmesi için siz de 'şut' diye bağırın.

Kendinizi rakibiniz ile pota arasında konumlandırın.

  1. bu, ribaundun hangi yönden geleceğini tahmin etmenizi sağlar.Bu, ribaundun hangi yönden geleceğini tahmin etmenizi sağlar. Boks yaptığınız oyuncunun önüne geçin ve yüzünüzü fileye dönerek vücudunuzu rakibinizle pota arasında tutun. Hızlı düşünmeye ve top çemberden veya potadan sektiğinde topa gitmeye hazır olun!
    • Savunmadaysanız ve koruduğunuz oyuncuyla karşı karşıyaysanız, ön kolunuzu kullanarak rakibinizin göğsüne temas edin. Ardından, vücudunuzu hızla uzattığınız kolun karşı tarafına çevirerek rakibinize doğru geri pivot yapın ve fileye doğru dönün.

Savunmanıza bağlı olarak box out yapacağınız rakibi seçin.

  1. boks yapacağınız oyuncu, hangi savunmanın oynandığına bağlı olarak değişebilir.Boks yapacağınız oyuncu, hangi savunmanın oynandığına bağlı olarak değişebilir. Eğer adam adama savunma oynuyorsanız, kimi korumakla görevlendirildiyseniz onu dışarıda bırakın. Alan savunması oynuyorsanız size en yakın kişiyi dışarıda bırakın. Bir şuttan sonra potaya yaklaştığınızda, oyuncuyu bulun ve onu dışarı atmaya hazır olun.
    • Bir takım arkadaşınızın kendi adamını dışarıda bırakamayacağı açıksa ve onun adamı potaya sizin adamınızdan daha yakınsa, onun yerine potaya en yakın rakibi dışarıda bırakmak için hareket edin.
    • Bölgede yüksek bir pozisyonda oynuyorsanız veya serbest atış çizgisini geçerek anahtarın tepesine daha yakınsanız, anahtarın üzerinde olan bir rakip seçmeye çalışın. Alçak bir pozisyonda, potaya daha yakın oynuyorsanız, boyalı alanda size yakın birini bulmaya çalışın.

Kalçanızı alçaltın ve ayaklarınızı birbirinden uzak tutun.

  1. bu, rakibi uzak tutmak için üssünüzü ve çekirdeğinizi kullanmanızı sağlar.Bu, rakibi uzak tutmak için tabanınızı ve merkezinizi kullanmanızı sağlar. Ayaklarınızı tercihen rakibinizden daha geniş olacak şekilde geniş bir duruşa getirin. Çömelin, dengede kalın ve kalçanızı boks yaptığınız oyuncuya doğru hafifçe geriye uzatın.
    • Koruduğunuz oyuncuyla temas kurmanızda bir sakınca yoktur, sadece agresif bir şekilde itip kakmayın yoksa faul alabilirsiniz.

Kollarınızı düz bir şekilde yanlara doğru açın.

  1. kollarınızı geniş açmak etrafınızdan dolaşmayı zorlaştırır.Kollarınızı geniş açmak etrafınızdan dolaşmayı zorlaştırır. Kollarınızı yukarıda tutun, ancak rakibinizin etrafına dolamadığınızdan emin olun. Koruduğunuz oyuncuyu yerinde tutmaya çalışmak fauldür.
    • Hem kollarınızı hem de bacaklarınızı geniş tuttuğunuzdan emin olun, böylece koruduğunuz oyuncunun etrafından dolaşıp ribaundu almasını zorlaştıracak bir 'kutu' oluşturursunuz.

Poponuzla geriye doğru itin.

  1. bu, rakibinizi alanınızdan çıkarmanın en etkili yoludur.Bu, rakibinizi alanınızdan çıkarmanın en etkili yoludur. Kollarınızı kullanarak oyuncunun hangi yöne doğru etrafınızdan dolaşmaya çalıştığını hissedin ve onunla birlikte hareket edin. Oyuncunun önünde durun ve onu potadan uzaklaştırmak için poponuzla geriye doğru itin.
    • Rakibin bir yöne doğru hareket ettiğini hissederseniz, hareketlerini engellemek için ters yöne doğru itmeye çalışın.
    • Geniş duruşunuzu koruyun ve hareket ederken alçakta kalın, vücut ağırlığınızı kullanarak koruduğunuz oyuncunun topa ulaşmasını engelleyin.

Boks yaparken topa dikkat edin.

  1. rakibinizi dışarıda tuttuğunuzda's time to go for the rebound.Rakibinizi köşeye sıkıştırdıktan sonra ribaundu alma zamanı gelmiştir. Gözlerinizi toptan ayırmayın, nereye gideceğini tahmin edin ve ribaunt yönünde hareket etmeye hazır olun. Topun size gelmesini beklemeyin, bunun yerine box out pozisyonunuzu bırakmaya ve top için zıplamaya hazır olun.
    • Rakibinizin momentumunu durdurmak genellikle ribaund girişiminde bulunmasını engellemek için yeterlidir ve devam etmeye çalışsalar bile pozisyon avantajına sahip olursunuz.

Her iki kolunuzu da tamamen uzatın ve topa doğru zıplayın.

  1. şimdi's time to get that rebound.Şimdi ribaundu alma zamanı. Şut potadan size doğru sektiğinde, topun geldiğini düşündüğünüz pozisyona geçin ve kollarınızı tamamen açarak topu yakalamak için zıplayın. Topu zıplamanızın en yüksek noktasında karşılamaya çalışın ve başarılı bir ribaunt için basketbol topunu sıkıca yakalayın.
    • Doğru zamanlamayı yaptığınız sürece, sizden uzun olsalar bile, boks yaptığınız oyuncunun ribaundu alması çok zor olacaktır.

Topa çene ile vurun.

  1. 'Çene atmak' ribaunttan sonra topu korumanın en etkili yoludur. Bunu topu çenenizin altına koyarak ve dirseklerinizi dışarı çıkararak yapın. Topu sıkıca tutun ve bir ya da iki saniye top sürmekten kaçının çünkü birçok savunma oyuncusu topa elinizden vurmaya çalışacaktır.
    • Dirseklerinizi savurmayın, faul yapmak veya kimseyi incitmek istemezsiniz, ancak topu korumak için mümkün olduğunca geniş açın.

Potadan yan çizgiye doğru dönün ve pas atmaya çalışın.

  1. isı's on you now, so get rid of the ball to an open teammate.Artık baskı sizin üzerinizde, bu yüzden topu boştaki bir takım arkadaşınıza atın. Çalım atan bir oyuncuya veya kenar çizgisine yakın bir guard'a çıkış pası atmaya çalışın. İdeal olarak, oyun kurucunuzu arayın ve eğer boştaysa ona pas verin.
    • Savunma ribaundu aldıysanız ve oyun kurucuysanız, sahanın yukarısında potaya yakın boş bir takım arkadaşı arayın. Aksi takdirde, hücum düzeninizi kurmaya çalışın.
    • Eğer bir guard iseniz ve savunma ribaundunu aldıysanız, savunmacıların çıkmasını bekleyebilir ve topu sahaya kendiniz sürebilirsiniz.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruKarşınızdaki kişiyi boks yaparken sırtınızı ona dönmeli misiniz? Hayır, rakibinizle yüz yüze gelerek başlamalısınız - onu itmek ve geri püskürtmek için vücudunuzu onunkine dayamalısınız. Ancak, geri tepmek istediğiniz için sırtınızı ona dönebilirsiniz.

İpuçları