Saldırganın Burnu Nasıl Kırılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Çevrenize çok dikkat etmeniz ve tehdit edici durumlardan kaçınmak için elinizden gelenin en iyisini yapmanız gerekirken, kendinizi bir saldırgana karşı savunmanız gerekebilir. Saldırganın burnunu kırmak için yukarı doğru bir avuç içi topuk darbesi kullanabilirsiniz. Darbenizi güçlendirmek için geniş bir bacak duruşunu koruyun, ardından saldırganınıza burun deliklerinin altından yukarı doğru bir hareketle vurun. Saldırganı sersemletmek için burun köprüsünün yanlarına vurmayı da deneyebilirsiniz. Gerekirse, kaçma şansınızı artırmaya yardımcı olmak için kafaya, göğse veya ayağa bir vuruşla devam edin. Mümkün olan en kısa sürede saldırgandan kaçmalı, yardım için bağırmalı ve acil servisleri aramalısınız.

Adımlar

Avuç İçi Topuk Vuruşu Kullanma

  1. adım 1 geniş bacak duruşu ile ayakta durun.1Geniş bir bacak duruşu ile durun. Mümkünse bacaklarınız en az omuz mesafesi kadar açık durun. Dizlerinizi hafifçe bükün. Vuruşunuzun arkasındaki enerjiyi sağlamak için bacaklarınıza ihtiyacınız olacak, bu nedenle güçlü bir bacak duruşuyla durmak hayati önem taşır.
  2. adım 2 açık avucunuzu geriye doğru bükün.2Açık avucunuzu geriye doğru bükün. Parmaklarınızı ayırın, böylece kenetlenmezler ve birbirlerine dokunmazlar. Avucunuzun topuğu ile vuruş yapmak için bileğinizi geriye doğru bükün. Çok fazla dövüş sanatları veya kendini savunma deneyiminiz yoksa, avucunuzun topuğunu kullanırsanız elinizi yaralamadan saldırganınızı başarılı bir şekilde savuşturma olasılığınız çok daha düşüktür.
  3. adım 3 yukarı ve saldırganın içine doğru vurun's face.3Yukarı doğru ve saldırganın yüzüne doğru vurun. Burun, doğrudan, düz darbeler almak için tasarlanmış üçgen bir şekildir, bu nedenle doğrudan yüze vurmak en iyi stratejiniz değildir. Bunun yerine, saldırganın burnuna doğru yukarı doğru uzatırken tüm ağırlığınızı kolunuza verin. Burun deliklerinin hemen altına vurmayı hedefleyin ve hareketi saldırganın kafasına doğru devam ettirin.
  4. adım 4 başka fırsatlar arayın.4Başka fırsatlar arayın. Saldırgana göre pozisyonunuz yukarı doğru bir vuruşa izin vermiyorsa, burnu yandan bir vuruşla kırmak da mümkündür. Burun köprüsünün yan tarafına vurmak için avucunuzun topuğunu kullanın. Kırmayı başaramasanız bile, güçlü bir darbe muhtemelen kanamaya veya gözlerin yaşarmasına neden olacak, bu da size kaçma şansı verecektir.
  5. adım 5 kendinizi savunmak için doğaçlama bir silah kullanın.5Kendinizi savunmak için doğaçlama bir silah kullanın. Kemer takıyorsanız ve çıkarma fırsatınız varsa, kemeri elinize dolayabilir ve tokasını saldırganın yüzüne doğru sallayabilir veya yumruklayabilirsiniz. Baston veya baston, ağır çanta, sağlam şemsiye sapı ve diğer eşyalar da doğaçlama silah olarak kullanılabilir.
    • Eğer bir kaleminiz varsa, sivri ucu açıkta kalacak şekilde yumruğunuzu etrafına kapatabilirsiniz. Saldırganın gözlerini, boğazını ve boynunu hedef alın. Aynı stratejiyi anahtar setiniz için de kullanabilirsiniz.
  6. adım 6 kaçmak için şansınızı deneyin.6Kaçmak için şansınızı kullanın. Saldırıyı gerçekleştirdikten sonra, saldırganın burnunu başarılı bir şekilde kırıp kırmadığınızı görmek için zaman ayırmak yerine hızla kaçmaya çalışın. Burnu kırmayı başaramamış olsanız bile, muhtemelen acıya, kanamaya neden oldunuz veya saldırganın gözlerini yaşlarla doldurdunuz. Hızlı hareket edin ve bu fırsatı kaçmak için kullanın.

Kombinasyonları Kullanma

  1. adım 1 başka bir vuruşu yukarı doğru avuç içi darbenizle birleştirin.1Yukarı doğru avuç içi darbenizle başka bir darbeyi birleştirin. Saldırganı daha da etkisiz hale getirmek için hızlı, bir-iki kombinasyon da kullanabilirsiniz. Bir kombinasyon kullanmayı seçerseniz, yukarı doğru avuç içi darbenizi hemen başka bir vuruşla takip etmelisiniz. İlk vuruşunuzu yaptıktan sonra ikincisi için birkaç saniye beklemeyin, aksi takdirde kaçmak için kullanabileceğiniz değerli zamanınızı boşa harcamış olursunuz.
    • Önceliğiniz kaçmaktır, ancak hızlı bir kombinasyon vuruşu saldırganınızı sersemletmenizi ve kaçabilmenizi sağlamaya yardımcı olabilir.
  2. adım 2 saldırgana açık bir el kancası kullanın's head.2Saldırganın kafasına açık bir el kancası kullanın. Saldırganınızı daha da etkisiz hale getirmek için yukarı doğru vuruşunuzu bir kafa vuruşuyla takip ederek hızlı bir kombinasyon kullanabilirsiniz. Saldırganınıza yukarı doğru vurduktan hemen sonra, elinizin diğer topuğunu kullanarak başın şakak bölgesine sert bir şekilde vurun.
    • Kafatasının içinde duran beyni bir kavanozdaki turşu gibi düşünün. Kafaya sert bir darbe beyni sarsarak saldırganı geçici olarak etkisiz hale getirecek sarsıcı bir etkiye neden olabilir.
  3. adım 3 göğse çift avuç içi topuk vuruşuyla devam edin.3Göğse çift avuç içi topuk vuruşu ile devam edin. Saldırganınızın burnuna vurduktan sonra göğsüne indireceğiniz sert bir darbe onu yere serecek ve sizden uzaklaştırarak kaçmanızı sağlayacaktır. Vuruşunuzu güçlendirmek için bacaklarınızı geniş bir duruşta tutun ve dizlerinizi hafifçe bükün. Saldırganınızı sizden uzaklaştırmak için her iki avuç içi topuğunuzla aynı anda göğsüne vurun, ardından düştüğü yönün tersine doğru koşun.
  4. adım 4 ayakta tepinmeyi deneyin.4Ayak vuruşunu deneyin. Saldırganın ayağına olabildiğince sert bir şekilde basarak onu sersemletin ve sizi kovalamasını önlemeye yardımcı olun. Buruna yukarı doğru bir vuruştan önce veya sonra ayağınızı yere vurabilirsiniz. Eğer saldırgan sizi yakaladıysa, ayağınızı yere vurun ve ardından burun, kafa veya göğüs darbesi ile devam edin. Ayrıca kaçışınızı garantilemek için önce burun darbesi kullanıp ardından ayak vuruşuyla devam edebilirsiniz.

Öz Savunmayı Akıllıca Kullanmak

  1. adım 1 sadece son çare olarak geri saldırın.1Sadece son çare olarak karşılık verin. Öncelikleriniz her zaman çevrenizin farkında olmak, tehdit edici bir durumdan güvenli bir şekilde kaçmak ve yardım için bağırmak olmalıdır. Karşılık vermek tehlikeli bir son seçenektir. Kendinizi savunmanız gerekiyorsa, amacınız kaçmak için saldırganı etkisiz hale getirmek veya dikkatini dağıtmak olmalıdır.
    • Örneğin, gasp ediliyorsanız, kendinizi savunmak için saldırmaya çalışmak yerine işbirliği yapmalı ve cüzdanınızı veya çantanızı hemen vermelisiniz. Her ihtimale karşı içinde sadece birkaç banknot ve kişisel eşyalarınızın bulunduğu sahte bir 'gasp cüzdanı' hazırlayın.
    • Öte yandan, ikinci bir yere gitmeye zorlanıyorsanız, kendinizi savunmak ve kaçmak için her türlü çabayı göstermelisiniz.
  2. adım 2 mümkün olan en kısa sürede acil servisleri arayın.2Mümkün olan en kısa sürede acil servisleri arayın. Mümkünse bir acil durum numarasını çevirin. Saldırganla çatışmaya girmeden önce gizlice arama yapabiliyorsanız, telefonunuzu hat hoparlörde açık olacak şekilde cebinize koyun.
    • Acil durum hattı açıksa, sözlü uyarılarda saldırganın fiziksel özelliklerine de yer verin. Örneğin, şöyle bir şey söyleyin: 'Kendimi savunacağım uzun adam. Geri çekil yoksa o kahverengi gözlerini oyar, mavi beyzbol şapkasını çıkarır ve kahverengi saçlarını yolarım.'
  3. adım 3 mümkün olan en kısa sürede durumu terk edin.3Olayı mümkün olan en kısa sürede terk edin. Saldırganınız geri çekilir veya yere düşerse, bölgeyi derhal terk edin. Saldırıya devam etmeniz kendinizin yaralanması riskini doğurur ve bölgesel yasalara bağlı olarak hakkınızda dava açılmasına veya tutuklanmanıza neden olabilir.
    • Örneğin, yakın bir bedensel yaralanma riski olduğunu düşünüyorsanız kendinizi savunma hakkına sahipsiniz. Ancak, saldırganınız yerdeyken veya bilinci yerinde değilken tekmelemeye başlarsanız, ciddi yaralanmalara neden olabilir, hatta saldırganınızı öldürebilirsiniz ki bu da uzun bir hapis cezasıyla sonuçlanabilir.
    • Ayrıca, daha fazla darbe indirmeye çalışmak için etrafta dolanırsanız saldırgan kendine gelebilir ve sizi alt edebilir. Sadece bir kez veya hızlı bir kombinasyonla vurun ve kaçıp gidin.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları