Çıplak Ellerinizle Tahtaları Nasıl Kırarsınız?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Çıplak ellerinizle tahta kırmayı öğrenmek evde yapılabilir. Ellerinizi vuruşa hazır hale getirmek için kondisyonlayarak başlayın ve tahtanızın düzgün ve güvenli bir şekilde kurulduğundan emin olun. Tahtayı kırma yeteneğinize güvenerek ve bazı basit stratejileri izleyerek, yakında tahta kırma dövüş sanatlarında ustalaşacaksınız.

Adımlar

Kurulun Seçilmesi ve Yerleştirilmesi

  1. adım 1 ellerinizi yumuşatmak için panoları köpük veya kanvas ile sarın.
    Ellerinizi kondisyonlamak için tahtaları köpük veya kanvas ile sarın. Bir tahtayı kırmaya çalışmadan önce, ellerinizi sertleştirmeye başlamanız gerekir. Bir tahta parçasını ilk kez yumruklamak sadece kanlı eklemlerle sonuçlanabilir, bu nedenle kırma girişiminde bulunmadan önce ellerinizi hazırlamak en iyisidir. Bunu bir direği veya ahşap tahtayı köpükle sararak yapabilirsiniz.
    • Daha sert bir yüzey için tahtayı kanvas veya sicimle sarın.
  2. adım 2 i̇lk önce bir kum torbası kullanarak hızınızı geliştirin.
    İlk önce bir kum torbası kullanarak hızınızı geliştirin. Bir tahtayı kırarken, tahtanın kesinlikle kırılması için ellerinizin doğru hizalanmasını ve hızınızın yüksek olmasını istersiniz. Tahtaları kullanmadan önce, doğru tekniği geliştirmek için bir kum torbasına vurma alıştırması yapın. Her seferinde daha hızlı ve daha güçlü vurma alıştırması yapın ve hangi vuruşu kullandığınıza bağlı olarak elinizi doğru pozisyonda tutun.
  3. adım 3 budaksız çamdan yapılmış tahtalar kullanın.
    Budaksız çamdan yapılmış tahtalar kullanın. Çam çok yumuşak bir ahşap türüdür ve elinizle ikiye bölmek için idealdir. Kalınlığı 0,75 ila 1 inç (1,9 ila 2,5 cm) olan ve 1 fit (30 cm) diyagonal olan bir çam tahtası arayın. İçinde budak olmayan bir çam parçası seçin, çünkü budaklara vurmak elinizi yaralayabilir.
    • Ayrıca üzerinde pratik yapmak için kırıldığında tekrar bir araya gelen kırılabilir tahtalar da satın alabilirsiniz. Bunlar internette bulunabilir ve 20-80 dolara mal olur.
  4. adım 4 tahtayı sabitleyin, böylece't move.
    Tahtayı hareket etmeyecek şekilde sabitleyin. Herhangi bir el yaralanmasını önlemek için, kırmaya gittiğinizde çam parçanızın sabit durmasını istersiniz. Ya birinin tahtayı 2 eliyle sabit bir şekilde tutmasını sağlayın ya da tahtayı beton blokların üzerine eşit bir şekilde yerleştirin, böylece tahta sabit kalacaktır.
    • Eğer biri tahtayı sizin için tutuyorsa, 1 eli tahtanın her iki yanında olmalı, parmaklarını yoldan uzak tutarken kenarları kavramalıdır. Daha iyi denge sağlamak için ayakları birbirinin önünde durmalıdır.
    • Beton blokları, her blokta 0,5 inç (1,3 cm) tahta olacak şekilde yayın ve blokların yeterince uzun olduğundan emin olun, böylece vururken elinizi incitmezsiniz.
  5. adım 5 tahtayı, ahşap boyunca kırılacak şekilde yerleştirin's natural grain.
    Tahtayı, ahşabın doğal damarı boyunca kırılacak şekilde yerleştirin. Bir tahta, doğal damarı boyunca vurulursa çok daha kolay ikiye ayrılacaktır. Kullanmayı planladığınız vuruş türü, tahtanın nasıl tutulması gerektiğini belirleyecektir.
    • Bıçak darbesi veya düz yumruk için, damar yatay olarak konumlandırılmalı ve tahtanın üst ve alt kısmında sabitlenmelidir.
    • Avuç içi topuk vuruşu için, tahıl her iki tarafta destekle dikey olarak gitmelidir.
  6. adım 6 vücudunuzu doğru şekilde konumlandırın.
    Vücudunuzu doğru şekilde konumlandırın. Duruşunuz, vuruşunuzun başarılı olmasını sağlamak için önemlidir. Her iki ayağınız da yere sağlam bir şekilde basmalı, hafifçe birbirinden ayrılmalı ve 1 ayak diğerinin önünde olmalıdır. Arka ayağınız ağırlığınızın %70'ini taşıyor olmalıdır. Doğru ayak hareketleriyle vuruşunuz hızını ve gücünü koruyacaktır.
    • Vuruş sırasında kalçanızı büküyor olmalısınız.
  7. adım 7 tahta ile aranızdaki mesafeyi ölçün.
    Tahta ile aranızda olması gereken mesafeyi ölçün. Çok yakın veya çok uzak olmadığınızdan emin olmak için, tahta ile aranızda iyi bir mesafe olup olmadığını kontrol edin. Yere sağlam bir şekilde basın ve biri tahtayı tutarken ya da tahta çimento bloklar üzerine sabitlenmişken kolunuzu dışarı atma alıştırması yapın.
    • Kolunuzu vururken yaptığınız gibi uzattığınızda, eliniz tahtanın birkaç santim ötesine ulaşmalıdır. Kolunuzu uzattığınızda sadece tahtaya değiyorsa, birkaç santim yukarı çıkmanız gerekir.
    • Elinizin tahtanın ortasını hedeflediğinden emin olun.

Vuruş Seçimi

  1. adım 1 i̇lk tahta kırışınız için avuç içi topuk vuruşu kullanın.
    İlk tahta kırışınız için avuç içi topuk vuruşu kullanın. Avuç içi topuk vuruşları yeni başlayanlar için en iyisidir, çünkü elleriniz için en kolay olanıdır ve herhangi bir yaralanmaya neden olmamalıdır. Avuç içi topuk vuruşu kullanırken bileğinizi avuç içinizin topuğu dışarıda kalacak şekilde geriye doğru eğin ve parmaklarınızı yukarı kaldırarak onları yoldan uzak tutun.
    • Avuç içi topuk vuruşu yaparken parmaklarınızı içe doğru bükme konusunda dikkatli olun - bu parmaklarınızın kırılmasına neden olabilir.
    • Tahta, damarları dikey olacak şekilde ve her iki yanında birer el olacak şekilde tutulmalıdır.
  2. adım 2 elinizin yan tarafıyla tahtayı kırmak için bir bıçak darbesi seçin.
    Elinizin yan tarafıyla tahtayı kırmak için bir bıçak darbesi seçin. Bıçak darbesi yapmak için elinizi bir bıçağın kenarı gibi görünecek şekilde düz tutun. Parmaklarınızın yanlarını birbirine değecek şekilde sıkın ve hafifçe içe doğru bükün. Elinizin dış kenarıyla, avucunuzun olduğu yere yakın bir yerden vuracaksınız.
    • Tahtanın damarları yatay olarak uzanıyor olmalıdır.
  3. adım 3 parmak eklemlerinizle tahtayı kırmak için düz bir yumruk tercih edin.
    Parmak eklemlerinizle tahtayı kırmak için düz bir yumruk tercih edin. Tahtayı kırarken normal bir yumrukla gitmek istiyorsanız, bileğinizi eşit olacak şekilde hizalamanız ve doğru eklemleri kullanmanız gerekir. Yumruk oluştururken avuç içiniz aşağı bakmalıdır. Bileğinizi çok fazla içe doğru bükerseniz veya sadece dış eklemlerinizi kullanarak vurursanız, elinizi yaralayabilirsiniz.
    • Başparmağınızı avucunuzun ortasında tutmayın. Kırılmasını veya yaralanmasını önlemek için elinizin dış tarafına yerleştirin.
    • Düz bir yumruk için tahıl yatay olarak konumlandırılmalıdır.

Tahtanın Kırılması

  1. adım 1 tüm korkuları serbest bırakın ve tahtayı kırmaya karar verin.
    Tüm korkuları serbest bırakın ve tahtayı kırmaya karar verin. Tahtaya vurduğunuzda kendinizi yaralamaktan korkuyorsanız, başarılı olamazsınız. Zihninizi boşaltın ve kendinize tahtayı kıracağınızı söyleyin. Buna inanırsanız, eliniz tahtaya yaklaştığında tereddüt etmeyecek ve hızınız yavaşlamayacak, bu da temiz bir kırılma ile sonuçlanacaktır.
  2. adım 2 hıza odaklanın, güce değil.
    Hıza odaklanın, güce değil. Güçlü ellere sahip olmanın zararı olmasa da, başarılı bir tahta kırmanın anahtarı hızınızdır. Tahtaya mümkün olduğunca hızlı vurmak istersiniz, çünkü tahtanın kırılmasına neden olan şey budur. Bir torbaya ya da köpüğe sarılmış bir tahtaya tekrar tekrar vurma alıştırması yapın. Her seferinde hızınızı artırın, daha hızlı ve daha hızlı vurun.
  3. adım 3 tahtanın ötesindeki bir noktayı hedefleyin.
    Tahtanın ötesinde bir noktayı hedefleyin. Tahtayı son hedefiniz olarak düşünmemelisiniz - aksi takdirde eliniz tahtaya yaklaştığında yavaşlar ve tahta kırılmaz. Tahtanın ötesindeki bir noktaya odaklanın ve vuruş yaparken o noktayı hedefleyin. Bu, tahtaya vurmak yerine tahtanın içinden vurduğunuz için momentumunuzun devam etmesini sağlayacaktır.
    • Tahtanın ötesini hedeflediğiniz için, mesafenizin bunu yansıtacak şekilde ayarlandığından emin olun. Vücudunuz sadece tahtaya ulaşacak şekilde ayarlanmamalı, tahtanın ötesine ulaşıyor olmalısınız.
  4. adım 4 daha fazla enerji açığa çıkarmak için vururken bağırın.
    Daha fazla enerji açığa çıkarmak için vururken bağırın. Dövüş sanatçılarının genellikle vururken çıkardıkları kiai sadece göstermelik veya rakibi korkutmak için değildir. Diyafram ve gövde kaslarının kasılması, vuruşunuza daha fazla güç katmak için kullanılabilir. Vururken bağırdığınızda, depolanmış enerjiyi serbest bırakırsınız ve vuruşunuza daha fazla güç verirsiniz.
  5. adım 5 i̇lerleyişinizi koruyun.
    Vuruşunuzu takip etmeye devam edin. Tahta ile temas kurduğunuzda, momentumunuzu devam ettirmeniz ve vuruşu sonuna kadar bitirmeniz gerekir. Tahtayı hissettiğiniz anda durursanız, onu tamamen kıramayabilir ve elinizi yaralayabilirsiniz.
  6. 6. adım eğer başaramazsanız denemeye devam edin't immediately break the board.
    Tahtayı hemen kıramazsanız denemeye devam edin. Herkes ilk denemesinde bir tahtayı kıramaz, bu yüzden pes etmeyin. Elinizi şartlandırdıysanız, doğru tekniği uyguladıysanız ve tahtayı kırabileceğiniz konusunda kendinize güveniyorsanız, bunu başarabilirsiniz. Başarısız denemelerden cesaretinizi kaybetmemeye çalışın ve denemeye devam edin.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Bir tahtayı ellerinizle kırmanın püf noktası nedir?
    Tahta kırma eylemi gerçekten de bir özgüven pratiğidir. Yapabileceğinize inanmak, doğru duruşa geçmek ve bunu takip eden bir darbe vurmakla ilgilidir.

Video

İpuçları

  • Çıplak ellerinizle tahta kırmanın ardındaki ayrıntıları, doğru gösterileri ve yardımı öğrenmek için bir dövüş sanatları kursuna kaydolun.
  • Kırılması kolay, ucuz ve kırılgan tahtalar alın
  • El teknikleri için bileklik/boksör krepi ve ayak tekniği için halhal gibi güvenlik ekipmanları takabilirsiniz. Kendinize inanın, odaklanın ve anın tadını çıkarın. Tahta kırmak eğlencelidir!