Beyzbol Şapkasına Nasıl Alışılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Sonunda yeni bir beyzbol şapkasına alışmak her zaman harika bir duygudur. Elbette şapkalar zamanla alışır, ancak süreci hızlandırmak için birkaç püf noktası vardır. Birkaç alışılmadık yöntem denemeye istekliyseniz ve yeni beyzbol şapkanızı takmaya tonlarca zaman ayırırsanız, kısa sürede alışmış bir şapkaya sahip olacaksınız.

Adımlar

Şapkanızı Her Zaman Takın

  1. adım 1 beyzbol şapkanızı her gün takın.
    Beyzbol şapkanızı her gün takın. Yeni bir şapkaya alışmanın en iyi yolu onu mümkün olduğunca sık giymektir. İster ayak işlerini yapıyor, ister evi temizliyor, arkadaşlarınızla takılıyor, hatta işte (patronunuz izin verirse), yeni beyzbol şapkanızı her zaman başınızda tutun. Bu, şapkanızın başınızın şekline göre şekillenmesine ve biraz gündelik aşınma ve yıpranma yaşamasına izin verecektir.
  2. adım 2 yeni beyzbol şapkanızla egzersiz yapın.
    Yeni beyzbol şapkanızla egzersiz yapın. Beyzbol şapkanızla egzersiz yapmak garip bir fikir gibi görünebilir, ancak yeni bir şapkayı kırmanın harika bir yoludur! Spor salonuna gittiğinizde yeni şapkanızı takmaya devam edin ve mümkün olduğunca terlemeye çalışın. Yeni bir şapkaya ısı ve nem uygulamak onu alıştırmanın en kolay ve en hızlı yoludur, bu yüzden şapkanızın içinde terlemek mükemmeldir. Antrenmanınızı bitirdikten sonra şapkanızı kafanızın şekline uyum sağlaması için takmaya devam edin.
  3. adım 3 yeni beyzbol şapkanızla spor yapın.
    Yeni beyzbol şapkanızla spor yapın. Liginizde veya bir grup arkadaşınızla spor yaparken yeni şapkanızı takın. Bu, şapkanızın içinde terlemenize neden olacak, ancak aynı zamanda şapkayı bazı fiziksel aşınma ve yıpranmaya maruz bırakacaktır (özellikle futbol gibi sporlar yapıyorsanız). Buna beyzbol şapkası denmesinin bir nedeni var, bu yüzden onu iyi kullanın!
  4. adım 4 şapkanızı boyayın's fabric.
    Şapkanızın kumaşına distress uygulayın. Kumaşı yıpratmak ve yeni şapkanızın rengini soluklaştırmak, daha yıpranmış görünmesine yardımcı olabilir. Şapkayı her gün giymek doğal olarak yıpranmasına yardımcı olacaktır, ancak süreci hızlandırmak için yapabileceğiniz başka şeyler de vardır.
    • Şapkanızı kirletin. Şapkanızın üzerine basabilir, yerde bırakabilir ve güneşte giyebilirsiniz. Tüm bunlar şapkanızın yıpranmasını ve aşınmasını hızlandırmanın harika yollarıdır.

Şapkanızı Kırmak için Su Kullanın

  1. adım 1 şapkanızı sıcak suda bekletin.
    Şapkanızı sıcak suda bekletin. Eğer şapkanın tamamını ıslatmak istiyorsanız, şapkanın tamamını sıcak su dolu bir kapta ıslatın. Şapkanın tepesini sağlam tutmak istiyorsanız, sadece şapkanın tepesini kaseye batırın. Şapkayı 30 dakika ila 1 saat bekletin ve ardından sudan çıkarın. Sırılsıklamdan nemli hale gelene kadar kuruması için bir havlunun üzerine koyun. Şapka nemli olduğunda, başınıza yerleştirin ve başınıza uyum sağlarken kurumasını bekleyin.
    • Şapkanızı sıcak suda bekletmenin renginin hafifçe solmasına neden olma ihtimali vardır. Bu, şapkanızın daha yıpranmış görünmesine yardımcı olacaktır. Renginin solmasını istemiyorsanız, bunun yerine şapkanızı soğuk suda bekletin. Şapkanızı soğuk suda bekletirseniz, 2-3 saat bekletin.
  2. adım 2 beyzbol şapkanızla duş alın.
    Beyzbol şapkanızla duş alın. Bu şimdiye kadarki en alışılmadık yöntem gibi görünebilir, ancak yeni şapkanızla duş almak onu alıştırmanın harika bir yoludur. Su tek başına bir şapkayı alıştırmak için harika bir yoldur, ancak ıslatırken şapkayı başınıza göre şekillendirmek bunu bir adım öteye taşır. Duşunuzu bitirdikten sonra şapkayı başınızda tutun ve kurumaya bırakın.
    • Saçınızı yıkamak için duş sırasında bir noktada şapkanızı çıkardığınızdan emin olun, ardından duşunuzun geri kalanı için şapkayı tekrar takın.
  3. adım 3 beyzbol şapkanızı çamaşır makinesinde yıkayın.
    Beyzbol şapkanızı çamaşır makinesinde yıkayın. Şapkanızı yıkamak için ılık su ve sıvı çamaşır deterjanı kullanın. Şapkanızı çamaşır gününde yıkamak ve çamaşır yükünüzle birlikte yıkayıcıya atmak en kolay yoldur. Şapkayı birden fazla çamaşırla tekrar tekrar yıkayabilirsiniz, ancak şapkayı kurutucuya koymayın. Şapkanızı kurutucuya koymak çekmesine neden olabilir. Bunun yerine, şapkanın kurumasını bekleyin veya kuruması bitene kadar başınıza takın.
    • Yün veya pamuklu bir şapkanız varsa, başınıza uyması için kurutucuda küçültebilirsiniz. Size biraz büyük gelen bir şapka almanız ve yıkadıktan sonra küçültmek için kurutucuya koymanız gerekir. Şapka çok fazla küçülürse, tekrar yıkayın ve mükemmel boyuta gelmesi için başınızın üzerinde kurumaya bırakın.

Şapkanızın Faturasının Alışması

  1. adım 1 beyzbol şapkanızın faturasını gece boyunca bir kahve kupasına yapıştırın.
    Beyzbol şapkanızın faturasını gece boyunca bir kahve kupasına yapıştırın. Bu, faturanıza kalıcı bir kavis vermenin harika bir yoludur, çünkü çok etkili ve yapması kolaydır. Faturayı uçları birbirine değecek şekilde içe doğru kıvırın ve bir kahve kupasının içine kaydırın. Kavisli fatura kahve fincanına sorunsuz bir şekilde sığmalıdır. Kepi gece boyunca kupanın içinde bekletin ve sabah çıkardığınızda mükemmel bir şekilde kıvrılmış olacaktır.
  2. adım 2 beyzbol şapkanızın faturasını gece boyunca bir kutu veya bardağın etrafına sarın.
    Beyzbol şapkanızın faturasını gece boyunca bir kutu veya bardağın etrafına sarın. Bir kutuya (soda kutusu, bira kutusu, çorba kutusu vb.) ve yerine sabitlemek için bir lastik banda ihtiyacınız olacak. Şapkanızı gece boyunca bu şekilde sarılı bırakın ve beyzbol şapkanızın faturasında hoş, ince bir eğri elde edeceksiniz.
    • Kutu ya da bardak yerine beyzbol topu da kullanabilirsiniz. Bunu lastik bir bantla yerinde tutmak biraz daha zor olacaktır, ancak yapılabilir ve size benzer sonuçlar verecektir.
  3. adım 3 şapkanızın faturasını şapkanızın arka açıklığına doğru kıvırın.
    Şapkanızın faturasını şapkanızın arka açıklığına doğru kıvırın. İç kısmı yukarı bakacak şekilde şapkanızı ters çevirin. Faturayı uçları birbirine değecek şekilde kıvırın. Ardından, faturayı şapkanın arka açıklığına doğru katlayın ve kavisli faturayı şapkanın açıklığına kaydırın. Açıklık faturayı yerinde tutacaktır. Şapkayı gece boyunca bu pozisyonda bırakın. Bu yöntem, beyzbol şapkanızın faturasında daha az yoğun bir eğri verecektir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Neden yeni bir şapka alıp kısa sürede eskiteyim ki?
    Bunun birkaç nedeni var, bu nedenle 'alışma' terimi kullanılıyor. Bunun nedenlerinden biri, bir şapka satın aldığınızda henüz tam oturmamış olmasıdır, yani çok sıkı veya çok serttir. İşte o zaman bu yöntemleri kullanarak şapkayı kafanızın şekline göre alıştırabilir ya da gevşetebilirsiniz. Bir başka neden de çok yeni görünmesidir. Bazı insanlar, beyzbol oyuncularının beyzbol şapkalarını nasıl taktığı gibi, kırılmış görünümü sever, ben şahsen bu görünümü daha doğal göründüğü için seviyorum, ayak işlerine, bakkala vb. giderken daha rahat/soğuk bir görünüm veriyor, tıpkı bazı ünlülerin şapkalarını nasıl taktığı gibi. Bu yüzden bu görünümü elde etmek için bu yöntemlerden birini kullanarak süreci hızlandırıyorlar.

İpuçları