Softbol Sopası Nasıl Alıştırılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kompozit hızlı atış softbol sopaları karbon fiberden yapılır ve plastik ile güçlendirilir. Performansı en üst düzeye çıkarmak için uzmanlar, lifleri güçlendirmek ve sıkıştırmak amacıyla yeni kompozit sopalar için bir alıştırma dönemi önermektedir. Kompozit bir softbol sopasını alıştırmak için birkaç yasadışı yöntem olsa da, Amerikan Softbol Birliği tarafından onaylanan yöntem, bir tee'den yarım hızda vurmayı ve toplam 200 tekrar için kademeli olarak tam hızda salınımlara kadar çalışmayı içerir.

Adımlar

Ekipmanınızı Hazırlama

  1. adım 1 sopanızın alışması gerektiğinden emin olun.1Sopanızın alıştırılması gerektiğinden emin olun. Yüzde 100 alaşım veya alaşım namluya sahip hızlı atış softbol sopaları, alıştırma dönemine gerek kalmadan hemen kullanıma hazırdır. Ancak kompozit sopalarda, sopanın optimum performansa ulaşması için gevşetilmesi gereken karbon fiberler bulunur. Lifler, yaklaşık bir saat sürecek tek bir alıştırma seansı sırasında gevşetilebilir.
    • Birçok hızlı atış oyuncusu, alıştırma sürecinin çok zaman alacağını düşünerek sezon ortasında yeni bir kompozit sopa kullanmaktan çekinir. Ancak yeni bir sopayı alıştırmak, rutin bir antrenman seansından daha fazla zaman almamalıdır.
    • Kompozit sopanızı alıştırma sürecini atlamaya kalkışmayın, çünkü yeni bir sopa doğru şekilde alıştırılmış bir sopa kadar iyi performans göstermeyecektir.
  2. adım 2 gerçek deri softball kullanın.2Gerçek deri softball kullanın. Sopanızı alıştırmak için deri derili ve iyi dikişli, yüksek kaliteli, normal boyutta softballlar kullanmak önemlidir. Eğer bir vuruş kafesinde alıştırma yapıyorsanız, kauçuk toplar (genellikle çukur izleri olan) yerine gerçek topların kullanıldığı bir kafese gidin. Çukur izli toplar sopanıza zarar vererek iyi performans göstermesini engelleyebilir.
    • Sopanızı çok soğuk havalarda alıştırmayın. Yumuşak toplar en az 60 ℉ (15 ℃) olmalıdır. Soğuk bir top, düzgün bir şekilde alışmadan önce sopaya zarar verebilir.
  3. adım 3 sürece bir vuruş tişörtünden toplara vurarak başlayın.3Bir vuruş tee'sinden toplara vurarak sürece başlayın. Bir sopayı alıştırmak için, tam etkili hızlı vuruşa geçmeden önce maksimum darbe kuvvetinin yarısında belirli sayıda topa vurmak gerekir. Yarı kapasitede vuruş yapmanın en kolay yolu, birinin size atış yapmasını sağlamak yerine bir tee'den vuruş yapmaktır. Henüz bir tişörtünüz yoksa, bir spor malzemeleri mağazasından bir tane satın alın ve antrenman ekipmanınızın bir parçası olarak saklayın.
    • Tişört kullanmanın alternatifi, yarı hızlı veya yavaş atışlara vurmak olabilir. Bu, sopayı etkili bir şekilde alıştıracaktır, ancak vuruş formunuz için harika olmayabilir. Yarı hızlı atışlara vurmak, özellikle de kavisli olduklarında, formunuzu ve zamanlamanızı bozabilir.

Sopayı Alıştırmak

  1. adım 1 vuruşlar arasında sopayı 1⁄4 inç (0,6 cm) döndürün.1Sopayı döndürün 1Vuruşlar arasında ⁄4 inç (0,6 cm). Vuruşlar arasında sopayı döndürmek, namlunun tamamının kırılmasını sağlayacaktır. Birçok kompozit sopanın çapı işaretlenmiştir, böylece sopayı tam olarak ne kadar çevirmeniz gerektiğini bilirsiniz. Sopayı tüm alıştırma süreci boyunca döndürmek önemlidir, böylece sopa herhangi bir bölgede hasar görmez veya ihmal edilmez.
  2. adım 2 bir sopayla 100 vuruş yapın.2Bir tee'den 100 vuruş yapın. Doğru formu kullanarakBir tee'den yaklaşık 100 topa vurun. Topa normal gücünüzün yaklaşık yarısıyla vuracaksınız. Yarı güçle yapacağınız bu ilk 100 vuruş, sopanızı yavaş yavaş alıştırma işine başlayacaktır.
    • Sürecin daha hızlı ilerlemesi için, her vuruştan önce tee üzerinde yeni toplar hazırlayarak birinin size yardım etmesini sağlayın.
    • Arzu ederseniz 100'den fazla vuruş yapabilirsiniz. Ancak, sopanın kademeli olarak alışması gerektiğinden 100'den az yapmayın. Çok hızlı bir şekilde tam hızda vuruşa geçmek sopaya zarar verebilir.
    • Sopanın farklı kısımlarıyla rastgele vurmak yerine, sopayı marka adı size bakacak şekilde hizalamaya çalışın. Bu kurulumla birkaç tekrar yaptıktan sonra taraf değiştirin
    • Sopayı tek bir noktaya ne kadar çok vurursanız, o kadar çabuk kırılacaktır.
  3. adım 3 50 kısa lob vuruşu yapın.350 kısa lob vuruşu yapın. Birinin kısa mesafeden lob atışları yapmasını sağlayın ve bu şekilde yaklaşık 50 vuruş yapmayı hedefleyin. Kısa bir lob vuruşu yapmak biraz daha yüksek hız ve daha sert temas gerektirecek ve sopanın kademeli olarak kırılma sürecini devam ettirecektir.
    • Kısa loblar genellikle vurucuların formları üzerinde çalışmalarına yardımcı olmak için kullanılır. Antrenörünüzle veya bir arkadaşınızla birlikte çalışarak bu şekilde 50 kez sallayın.
    • Kısa lobları atacak kimse yoksa, bir atış makinesi kullanabilirsiniz. Yavaş ve kavissiz atış yapacak şekilde ayarlayın, böylece temas kurmak için formunuzu değiştirmek zorunda kalmazsınız.
    • Vuruş tekrarları sopanızı alıştırmak için harika bir yoldur.
  4. adım 4 50 hızlı atış yapın.450 hızlı atış yapın. Sopanızın alışma sürecini tamamlamak için tam hızda 50 normal hızlı atış yapın. İlk başta vuruşlarınızın o kadar uzağa veya hızlı gitmediğini fark edeceksiniz, ancak sopayı yavaş yavaş alıştırdıkça tam kapasite vuruş yapabileceksiniz. Sopanızın performansından memnun olana kadar hızlı atışlar yapmaya devam edin.
    • 50 atıştan sonra sopanız alışmış olmalıdır. Ancak, bir oyunda kullanmak istemiyorsanız, vuruş şekline alıştığınızdan emin olmak için vuruş antrenmanı sırasında birkaç kez kullanın.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Kompozit softbol sopası genellikle daha hafiftir ve alüminyum sopaya göre daha yüksek sönümleme oranına sahiptir. Daha yüksek sönümleme oranı, sopanın daha az titreşime ve daha bağışlayıcı bir tatlı noktaya sahip olmasına neden olur. Birçok kompozit softbol sopası alüminyum sopalardan daha iyi performans gösterir.
  • Sopanızın organizasyonun yasal ekipman standartlarını karşıladığından emin olmak için Amerikan Softbol Birliği'ne danışın. Yeni kurallar ve düzenlemeler 2004 yılında kabul edilmiştir.
  • Kompozit softbol sopanız alıştıktan sonra onu sadece maçlarda kullanın, vuruş antrenmanlarında kullanmayın. Kompozit softbol sopalarının en yüksek performans dönemine sahip olduğu bilinmektedir. Zirve döneminden sonra performans düşmeye başlar.

Uyarılar

  • Sopanızda duvar inceltme, namlu tıraşlama, yükleme, boyama veya hızlandırılmış alıştırma teknikleri kullanmayın. Yuvarlama, vizeleme veya çekiçleme ile gözle görülür şekilde değiştirilmiş herhangi bir sopa kullanım için diskalifiye edilecektir.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Yeni kompozit softbol sopası
  • Softbol tişörtü
  • Softbol(lar)