Patenlerinizi Nasıl Alıştırırsınız?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yeni bir çift artistik patene alışmak acı verici olabilir. Buz üzerinde ve dışında yeni patenlere nasıl alışılacağını anlamak süreci hızlandırabilir. Patenlerinizi yavaşça alıştırdığınızdan emin olun ve dizlerinizi ve ayak bileklerinizi bükmenizi gerektiren hareketler yapın. Yeni bir çift pateni evde giyerek ya da paten mağazasında ayaklarınızı veya bileklerinizi ovuşturan bölgelerdeki deriyi deldirerek de alışabilirsiniz.

Adımlar

Patenlerinizi Buzun Üzerinde Denemek

  1. adım 1 don't try to break in your skates all at once.1Patenlerinizi bir kerede alıştırmaya çalışmayın. Saatler süren bir antrenman seansı sırasında yeni artistik patenlerinize alışmaya çalışmamalısınız. Bu, ayaklarınızda ve bileklerinizde rahatsızlığa ve olası yaralanmalara neden olabilir. Patenlerinizi bir kerede alıştırmaya çalışmak yerine, birkaç hafta boyunca 30 dakikalık birkaç seansta alıştırın.
  2. adım 2 don't lace up the top hooks.2Üst kancaları bağlamayın. Yeni bir çift artistik pateni alıştırırken, patenleri alıştırırken üst kanca çiftini bağlamaktan kaçının. Bunun yerine, bağcıkları üst kancaların hemen altına bağlayın. Bu, patenleri alıştırırken daha rahat etmenize yardımcı olabilir.
  3. adım 3 dizlerinizi ve ayak bileklerinizi bükmenizi gerektiren hareketleri uygulayın.3Dizlerinizi ve ayak bileklerinizi bükmenizi gerektiren hareketleri uygulayın. Derin bükme hareketleri, yeni bir çift artistik patene alışmanıza yardımcı olacaktır. Örneğin, dizlerinizi ve ayak bileklerinizi bükmenizi gerektiren hareketler derinin yumuşamasına ve patenlerin alışmasına yardımcı olacaktır. Her iki yönde de sırt üstü geçişler yapmayı deneyin.
  4. 4. adım yeni patenlerin alışması için en az altı saat bekleyin.4Yeni patenleri alıştırmak için en az altı saat bekleyin. Yeni bir çift artistik patene alışmak zaman alır. Patenleri birkaç paten seansı boyunca alıştırmak en iyisidir. Yeni botlarla toplamda en az altı, en fazla sekiz saat kaymanız gerekecektir.

Patenlerinizi Buz Dışında Alıştırma

  1. adım 1 yeni patenlerinizi evin etrafında giyin.1Yeni patenlerinizi evin içinde giyin. Alışma sürecini hızlandırmanın bir başka yolu da yeni artistik patenlerinizi evin içinde giymektir. Normalde yaptığınız gibi bağlayın ve sonra evin içinde dolaşın. Televizyon izlerken ya da kitap okurken de ayağınızda bırakabilirsiniz, bu da derinin ayağınıza şekil vermesine yardımcı olabilir.
    • Evin içinde patenleri giyerken, patenleri en az iki kez gevşetin ve sonra yeniden bağlayın. Bu, yeni patenlerin botlarının alışmasına yardımcı olacaktır.
  2. adım 2 paten mağazasından patenlerinizi delmesini isteyin.2Paten mağazasından patenlerinizi delmesini isteyin. Yeni artistik patenler, sıkı oldukları bölgelerde, özellikle de ayak bilekleri çevresinde su toplamasına ve rahatsızlığa neden olabilir. Patenlerinizi satın aldığınız mağazadan bu bölgeleri bir makine kullanarak delmesini isteyin. Bu, patenlerin daha çabuk alışmasına yardımcı olabilir.
    • Bazı mağazalar, doğrudan mağazadan satın aldıysanız patenleri ücretsiz olarak delecektir, bazıları ise ücret talep edecektir. Yerel paten mağazanızı arayın ve bir çift yeni artistik pateni delmek için ne kadar ücret aldıklarını sorun.
  3. adım 3 yarışma sezonundan önce yeni patenleri alıştırın.3Yarışma sezonundan önce yeni patenlerinizi alıştırın. Artistik patinajcı olarak yarışıyorsanız, yarışma sezonu başlamadan önce artistik patenlerinizin iyice alıştığından emin olun. Örneğin, sonbahar yarışma sezonu başlamadan önce alıştıklarından emin olmak için yaz aylarında yeni patenler satın alabilirsiniz.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruBıçaklarınızın keskin olup olmadığını nasıl anlarsınız? İzler oluşana kadar hurda kağıt üzerinde gezdirin. Keskinlerse daha derin çizgiler, körelmişlerse daha kalın, daha sığ oluklar görmelisiniz.
  • SoruPaten kayarken artistik patenler sert gelirse ne olur? İlk başta sert hissedeceksiniz; sadece kaymaya devam edin ve alışacaksınız.
  • SoruPatenlerimin alışıp alışmadığını nasıl anlayabilirim? Aşınmamış bir paten sert ve katı bir his vermeli ve içinde kaymak için daha sıkı olmalıdır. Bozulmuş bir paten rahat ve sert hissettirmeli, ancak ayak bileği bölgesinde sert olmamalıdır. Ayak kayıyorsa veya parçalanmışsa, pateni satın aldığınız yeri arayın ve tamir etmelerini veya değiştirmelerini isteyin.

İpuçları