Golf Kulüpleri Nasıl Parlatılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Golf sopalarınızı parlatmak, parlaklıklarını geri kazanmanın hızlı ve kolay bir yoludur. Sopalarınızı parlatmadan önce temizlemek en iyisidir, çünkü bu parlatma işlemini daha etkili hale getirir. Temizlendikten sonra, sopanın baş kısmına metal cilası sürün, bir dakika bekletin ve ardından ovalayın. Bu işlem golf sopalarınızın taze ve parlak görünmesini sağlayacaktır!

Adımlar

Kulüp Temizliği

  1. adım 1 ilık su ve 2 abd yemek kaşığı (30 ml) deterjanı bir kovada karıştırın.
    Bir kovada ılık su ve 2 ABD yemek kaşığı (30 mL) deterjanı karıştırın. Bir kovayı ılık suyla doldurun ve ardından bulaşık deterjanını ölçün. Elinizi kullanarak su ve deterjanı su fokurdamaya başlayana kadar karıştırın.
    • Kovanız yoksa, bunun yerine derin bir lavaboyu veya banyoyu su ve deterjanla doldurun.
    • Bu, parlatmayı planlamıyor olsanız bile sopalarınızı derinlemesine temizlemenin harika bir yoludur.
  2. adım 2 sopaları deterjan solüsyonunda 5 dakika bekletin.
    Sopaları 5 dakika boyunca deterjan solüsyonunda bekletin. Sopaların başlarını suyun içine yerleştirin ve ardından ıslanmaya bırakın. Bu, olukların içinde sıkışmış tozların çözülmesine yardımcı olur ve ayrıca sopalara yapışmış kir veya çimleri gevşetir.
    • Sopaların düşmesinden endişe ediyorsanız kovayı bir duvarın yanına yerleştirin ve sopaları duvara yaslayın.
  3. adım 3 sopaların üzerindeki kirleri bir diş fırçası ile fırçalayın.
    Sopaların üzerindeki kirleri bir diş fırçası ile temizleyin. Diş fırçasını kovadaki sabunlu suya daldırın ve ardından tüm sopanın üzerine sürün. Kirli görünen veya kirin yapıştığı, başın olukları veya sopanın sapı gibi bölgelere özellikle dikkat edin. Eğer kir çıkmıyorsa, biraz daha fazla basınç uygulamayı deneyin.
    • Yedek, temiz bir diş fırçanız yoksa, bunun yerine bir tırnak fırçası kullanın.
  4. adım 4 sopaları yumuşak bir bezle kurulayın.
    Sopaları yumuşak bir bezle kurulayın. Bu, sopaların paslanmasını önlemeye yardımcı olur ve hala sopaların üzerinde bulunan gevşek kirleri temizlemenizi sağlar. Sopanın üst kısmından başlayın ve sonra aşağıya doğru inin. Bu, damlaların sopalardan aşağı yuvarlanmasını önlemeye yardımcı olur.
    • Mikrofiber bezler bu iş için iyi çalışır.

Sopanın Parlatılması

  1. adım 1 bir parlatma bezine bezelye büyüklüğünde bir damla metal cilası sıkın.
    Parlatma bezine bezelye büyüklüğünde bir damla metal cilası sıkın. Sopalarınızı parlatmak paslanmalarını önlemeye ve demirlerdeki küçük çizikleri gidermeye yardımcı olabilir. Yine de metal cilasının gerçekten güçlü olduğunu unutmayın, bu nedenle yalnızca küçük bir miktara ihtiyacınız vardır. Metal cilasını bir nalburdan veya internetten satın alabilirsiniz.
    • Parlatma beziniz yoksa, bunun yerine yumuşak bir bez veya mikrofiber bez kullanın.
    • Metal cilanız yoksa, alternatif olarak araba tekerlek cilası kullanın.
  2. adım 2 cilayı sopanızın metal kısımları üzerinde pürüzsüz hale getirin.
    Cilayı sopanızın metal kısımları üzerinde düzleştirin. Sopanın üzerine ince, eşit bir kat cila sürmek için bezi kullanın. Sopaların saplarını kaplamak konusunda endişelenmeyin, çünkü bu alanların parlatılması gerekmez. Cilanız biterse, bezinize biraz daha sıkmanız yeterlidir.
    • Kimyasallara karşı hassassanız, ellerinizin ciladan tahriş olmasını önlemek için golf sopalarınızı parlatırken eldiven giyin.
  3. adım 3 cilayı golf sopasının üzerinde 1 dakika bekletin.
    Cilayı golf sopasının üzerinde 1 dakika bekletin. Bu, cilanın metalin içine işlemesi için zaman kazandırır ve sopaların parlak olmasına yardımcı olur. Eğer cila kabının üzerindeki talimatlar daha uzun bir bekleme süresi öngörüyorsa, bunu uygulayın.
    • Eğer 'beklemesiz' bir cila kullanıyorsanız, bu adımı atlayın.
  4. adım 4 cilayı bir parlatma bezi ile sopadan silin.
    Cilayı bir cila bezi ile sopadan silin. Temiz bir bez kullanarak sopanın başını dairesel hareketlerle tüm cila beze emilene kadar ovun. Bu, sopanın parlatılmasına yardımcı olur ve sopanızın parlak ve yeni görünmesini sağlar. Sopanızın daha parlak görünmesini sağlamak için, sopanızı birkaç dakika daha ovun.
    • Sopalarınızı golf çantanıza geri koyun, böylece bir sonraki golf oyununuz için hazır olsunlar!

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Sopalarınızı mükemmel durumda tutmak için ayda bir kez parlatın.
  • Paslanmalarını önlemek için golf sopalarınızı her ıslandıklarında kurulayın.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Kova veya kova
  • 2 Cila bezi veya yumuşak bez
  • Diş Fırçası
  • Bulaşık deterjanı
  • Metal cilası
  • Ilık su