Bahçe Traktörü Kar Küreme Makinesi Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Biraz ustalıkla, binilebilir bir çim biçme makinesi bahçe kar küreme makinesine dönüştürülebilir. Bu makalede, geri kazanılmış malzemeler, bir kaynak aleti ve uygun güvenlik ekipmanları kullanarak mevcut bahçe traktörünüzü uyarlayarak bunu nasıl yapacağınız açıklanacaktır.

Adımlar

Traktörünüzü Seçme

  1. adım 1 traktörünüzün pulluk bıçağının ağırlığını kaldırabileceğinden emin olun.
    Traktörünüzün pulluk bıçağının ağırlığını kaldırabileceğinden emin olun. Traktörünüzün ayrıca pulluk bıçağının ağırlığını şasisi üzerinde taşıyabilmesi gerekecektir. Kaldırabileceğinden emin değilseniz dönüştürme işlemine kalkışmayın.
    • Biçme makinesini kendiniz dönüştürme riskini almak yerine, üreticiden kar küreme ataşmanı olan bir traktör satın almayı düşünün. John Deere traktörleri bunu bir seçenek olarak sunar.
  2. adım 2 küreği takmadan önce traktörünüzün bakımını yaptırın.
    Küreği takmadan önce traktörünüzün bakımını yaptırın. Başlamadan önce traktörünüzün bakımını yaptırmanız tavsiye edilir. Şaside pas olup olmadığını dikkatlice kontrol edin. Pas, yapıyı zayıflatarak ön taraftaki kar küreme bıçağının ağırlığını taşıyabilme ve aynı zamanda karı yoldan itebilme olasılığını azaltır.
  3. adım 3 lastiklerinize kar zinciri takmayı düşünün.
    Lastiklerinize kar zinciri takmayı düşünün. Bahçe traktörü lastiklerinin genellikle karda kullanım için tasarlanmadığını da unutmayın. Ön bağlantıyı dönüştürmenin yanı sıra lastiklere kar zincirleri takmayı da düşünebilirsiniz.
    • Tekerlek ağırlıkları da aracın yeniden dengelenmesine yardımcı olabilir.
  4. adım 4 traktörünüzün pulluğu tutmak için gereken özelliklere sahip olup olmadığını iki kez kontrol edin.
    Traktörünüzün pulluğu tutmak için gereken özelliklere sahip olup olmadığını iki kez kontrol edin. Tüm traktör çim biçme makineleri kar küreme makinesine dönüşmek için uygun olmayabilir. Bazı ucuz modeller yeterince ağır veya sağlam olmayacak ya da derin karı yoldan itmek için yeterli beygir gücüne sahip olmayacaktır.

Kürek veya Pulluk Bıçağı Yapımı

  1. adım 1 pulluk için malzemelerinizi seçin.
    Pulluk için malzemelerinizi seçin. Kar küreğinizin küreğini veya bıçağını oluşturmak için bir şey bulmanız gerekecek. Bunu yapmak için kullanabileceğiniz malzemeler şunlardır:
    • Yarım yağ varili veya yaklaşık çeyrek inç kalınlığında düz çelik sac parçası.
  2. adım 2 çelik sacınızı bir sabana dönüştürün.
    Çelik sacınızı bir pulluk haline getirin. Çelik sac kullanıyorsanız, traktörünüzün yaklaşık iki katı genişliğinde ve traktörün ön kısmının yaklaşık bir buçuk katı yüksekliğinde bir parça kesin. Bir parça tebeşir kullanarak, pulluk kovanızın dikey uzunluğu boyunca eşit yükseklikte beş bölüm işaretleyin.
    • Kepçenin üst ve alt çeyreklerini katlayarak kar küremek için kavisli bir kenar oluşturmak isteyeceksiniz.
  3. adım 3 çarşafı bükün.
    Levhayı bükün. Bu levhayı metali çizerek bükebilirsiniz (tamamen değil, sığ bir oluk açarak). Bu, çeliği tahta parçaları arasında çekiçleyerek bükmenizi sağlayacaktır.
    • Büküldükten sonra, şeklini koruduğundan emin olmak için sacı kıvrımdaki yerine kaynaklayın.
  4. adım 4 bir yağ varili kullanmayı deneyin't have a steel sheet.
    Çelik sacınız yoksa bir yağ varili kullanmayı deneyin. Sacınız yoksa, ikiye bölünmüş eski bir yağ varili veya eski bir sıcak su deposu gibi bir şey kullanmayı deneyebilirsiniz. Yağ varilleri muhtemelen hafiftir, bu da daha hafif şasili bir traktör için daha iyi çalışacakları anlamına gelir. Ayrıca karı iyi bir şekilde keseceklerdir ancak basınç altında bükülmeleri de muhtemeldir.
    • Kestiğiniz yerde keskin kenarlar olacağını unutmayın, bu nedenle çocuk gibi birinin ulaşamayacağı bir yerde sakladığınızdan emin olun.

Kar Küreme Makinesini Bir Araya Getirme

  1. adım 1 traktörünüzün şasisine bir braket yapın.
    Traktörünüzün şasisine bir braket yapın. Çoğu traktör modelinde, çift sürme bıçağını ön tarafa yerleştirmek için şasiye bir destek yapmanız ve bunu biraz öne getirmeniz gerekir.
    • Geri kazanılmış çelik kirişler veya metal makaslar gibi bir şey kullanabilirsiniz, çünkü bunlar uyarlanabilir ve genellikle amaç için yeterince güçlüdür. Braketi aracın şasisine tutturmak için bir kaynak aleti muhtemelen faydalı olacaktır.
    • Bunu yapmadan önce hem güvenlik hem de erişim kolaylığı açısından motor güvertesini ve kesici aleti çıkarmaya çalışın.
  2. adım 2 pulluk kovasını şasiye kaynaklayın.
    Pulluk kovasını şasiye kaynaklayın. Şimdi pulluk kovasını veya bıçağını bir kaynak aleti kullanarak çerçeveye takmanız gerekir. Pulluk kovasının bir yandan diğer yana manevra yapmasını sağlamak için bir pim veya kol eklemeye çalışın. Kovaya elle çalıştırılan bir kol ekleyin, böylece traktörün üzerinde otururken manevra yapmak için itilebilir.
    • Solaksanız, bunu sol tarafta yapmayı düşünün.
  3. adım 3 bir asansör yapın.
    Bir asansör yapın. Bir kaldırma mekanizması eklemek istiyorsanız, buna izin vermek için çerçeveyi biraz değiştirmeniz gerekebilir. Kepçenin çim biçme makinesini süren kişi tarafından kaldırılabilmesi için muhtemelen bir el veya ayak kolu oluşturmanız gerekecektir.
  4. adım 4 tekerlekleriniz için doğru boyutta kar zinciri aldığınızdan emin olun.
    Tekerlekleriniz için doğru boyutta kar zinciri aldığınızdan emin olun. Özel bahçe ekipmanı kar zincirleri mevcuttur. Tekerlek boyutunun ne olduğunu görmek için lastiği kontrol edin (lastiğin üzerinde yazıyor olmalıdır).
    • Bunları yerel bahçe mağazanızda bulabilir ya da internetten satın alabilirsiniz.
  5. adım 5 kar zincirlerinizi takın.
    Kar zincirlerinizi takın. Kar zincirlerinizi takmaya, zinciri traktör tekerleğinin yan tarafından yere sererek başlayın. Karışıklık varsa giderin ve herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol edin. Zinciri tekerleğin üzerinden geçirin. Daha sonra zinciri lastiğin etrafına sarmak için traktörü birkaç santim ileri hareket ettirmeniz gerekecektir.
    • Son olarak, zinciri yerine klipsleyin ve geri kalan bağlantı parçalarını tamamlayın, böylece lastiğin etrafına güvenli bir şekilde bağlanır ve gerektiği gibi karı kavrayacak kadar sıkı olur.
  6. adım 6 traktörünüzün arka ucuna biraz ağırlık koyun.
    Traktörünüzün arka tarafına biraz ağırlık koyun. Denge için, kar küreme bıçağının ön tarafa eklediği yeni ağırlığı dengelemek üzere traktörünüzün arka tarafına biraz ağırlık eklemeyi düşünün. Bunu yapmak için:
    • Traktörün arkasına tuğla bağlayın. Tekerlek ağırlıkları da traktörünüzü dengelemenize yardımcı olabilir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Lastikler için zincirim yoksa ne yapmalıyım?
    Bir kayışa delikler açın. Sonra deliklere cıvatalar yerleştirin ve somunları vidalayın. Bu size çekiş gücü sağlayacaktır.

Video

İpuçları

  • Ayrıca, pulluğu takmak için ahşap bir çerçeve yapma seçeneğiniz de vardır, bu durumda pulluğun karı kesmesine yardımcı olacağından çelik bir kenar koymanız önerilir.

Uyarılar

  • Ayrıca, cildin donma noktasının altındayken soğuk metale maruz bırakılmaması gerektiğini, aksi takdirde çok acı verebileceğini unutmayın. Önlem olarak seviyenin etrafına birkaç bez sarmak isteyebilirsiniz.