Golf Green Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Birçok golf tutkunu, golf sahasına gitmeden ve ücret ödemeden vuruş pratiği yapabilmek için arka bahçelerinde golf sahaları inşa etmektedir. Sahip olduğunuz çimleri tımar ederek veya çim ekerek bir golf sahası inşa edebilirsiniz, ancak ABD Golf Birliği (USGA) standartlarına uygun bir golf sahası istiyorsanız, alanı kazmanız, çakıl ve üst toprak getirmeniz ve sulama ve drenaj sistemleri kurmanız gerekir.

Adımlar

  1. adım 1 bir konum seçin.
    Bir yer seçin. Yeşil alanınız kumlu toprağa, bol güneşe ve iyi drenaja sahip bir noktaya inşa edilmelidir. Çimlerin sağlıklı kalması için konumun esintilere de izin vermesi gerekir.
  2. adım 2 golf sahanızın alanını 20 inç (51 cm) derinliğe kadar kazın.
    Golf sahanızın alanını 20 inç (51 cm) derinliğe kadar kazın. Yabani otlarla mücadele etmek zorunda kalmamak için mevcut tüm çimleri çıkardığınızdan emin olun.
  3. adım 3 yeşili tasarlayın.
    Green'i tasarlayın. Sizi zorlayacak çeşitli eğimlere sahip olmalı, ancak nihayetinde merkezden uzağa doğru eğimli olmalıdır. Bu, yağmur yağdıktan sonra su birikintilerinin oluşmasını önleyecektir.
    • Yeşil alanınızda bir çöküntü olmasını istiyorsanız, suyu uzaklaştırmak için altına bir drenaj borusu yerleştirmelisiniz. Ancak, kış aylarında su birikintisinin donacağı bir iklimde yeşil alan inşa ederseniz bu işe yaramayacaktır.
  4. adım 4 suyun merkezden uzaklaşmasını sağlamak için drenaj sistemini 8 inçlik (20 cm) hendeklere kurun.
    Suyun merkezden uzağa akmasını sağlamak için drenaj sistemini 8 inçlik (20 cm) hendeklere kurun. Bağlantıları bantlayın ve boruları birbirinden ayrılmayacak şekilde sarın, aksi takdirde daha sonra onarım yapmak için yeşil alanınızı kazmak zorunda kalırsınız.
  5. adım 5 gerekirse bir sulama sistemi kurun.
    Gerekirse bir sulama sistemi kurun. Yeterli ve eşit sulamanın çimi sağlıklı tutmanın anahtarı olduğunu unutmayın. Yeşil alanınızı bahçe hortumuyla sulamak zaman alıcıdır ve düzensiz sulama eğilimindedir.
    • Kuraklık sırasında su kullanımını kısıtlayan bir bölgede yaşamıyorsanız, belediye su kaynağınızı kullanmak en kolayıdır. Farklı bir su kaynağı (kuyu, yağmur suyu, gri su vb.) seçerseniz, suyun çimleriniz ve sulama sisteminiz üzerindeki etkisini daha dikkatli izlemeniz gerekecektir. Bazı su kaynakları fıskiye başlıklarını tıkayabilir veya zararlı kimyasallar içerebilir.
    • Yeşil alanınızı zamanlayıcılara bağlı bahçe fıskiyeleri veya damlama hatları ile sulayabilirsiniz, ancak bunları yeşil alanın üzerinde ve dışında hareket ettirmek için çok fazla zaman harcarsınız. Açılır fıskiyeli bir yeraltı sistemi tamamen otomatik hale getirilebilir.
    • Golf sahası için tasarlanmış bir sistem yerine konut tipi bir yağmurlama sistemi kurun. Golf sahası sulama sistemleri, suyu daha geniş bir alana yaymak için daha yüksek basınçlarda çalışır. Ancak, sulamanız gereken sadece bir yeşil alan olduğundan, konut tipi bir sistem iyi çalışacaktır ve daha ucuzdur.
  6. adım 6 alanı 4 inçlik (10 cm) bir bezelye çakılı tabakasıyla kaplayın.
    Alanı 4 inçlik (10 cm) bir bezelye çakılı tabakasıyla kaplayın. Çakıl, yeşili suladığınızda suyu köklerin yakınında tutacak, ancak şiddetli yağmur sırasında suyun hızla geçmesine izin verecek ve böylece çim boğulmayacaktır. Çakıl tabakasını sıkıştırın.
  7. adım 7 çakılın üzerine 2 inç (5 cm) kum ekleyin ve sıkıştırın.
    Çakılın üzerine 2 inç (5 cm) kum ekleyin ve sıkıştırın.
  8. adım 8 kumun üzerine yüzde 60 kum ve en fazla yüzde 20 kilden oluşan yaklaşık 14 inç (35 cm) üst toprak ekleyin.
    Kumun üzerine yüzde 60 kum ve en fazla yüzde 20 kilden oluşan yaklaşık 14 inç (35 cm) üst toprak ekleyin. Doğru toprağı satın alıp getirmeniz en iyisidir, ancak USGA standartlarını karşılayıp karşılamadığını görmek için elinizdeki toprağı test edebilirsiniz. Bu katmanı sıkıştırın.
  9. adım 9 yeşil alanınızı tohumlayın ya da çimleyin.
    Yeşil alanınızı tohumlayın ya da çimleyin. Çim sermek genellikle düzensiz bir yeşillikle sonuçlanır, bu nedenle olgunlaşana kadar çime bakacak zamanınız ve sabrınız varsa bunun yerine tohum serpin. Yeşil alanınız için kullanacağınız çim çeşidi büyük ölçüde ikliminize bağlı olacaktır.
  10. adım 10 yeşil alanınızın çevresini daha sert bir çimle çimlendirerek kenarlarını işaretleyin.
    Yeşil alanınızın kenarlarını daha sert bir çim ile çimlendirerek işaretleyin. Çevredeki alanın suyu emmesini veya yeşil alanınıza su eklemesini önlemek için çim serme işleminden önce yeşil alanınızın etrafına bir buhar bariyeri eklemek isteyebilirsiniz.
  11. adım 11 bardaklarınızı, iğnelerinizi ve bayraklarınızı bir golf sahası ekipmanı tedarikçisinden satın alın.
    Bardaklarınızı, iğnelerinizi ve bayraklarınızı bir golf sahası ekipmanı tedarikçisinden satın alın. Ayrıca fincanınızın konumunu değiştirmenizi sağlayacak bir fincan değiştirici de isteyebilirsiniz. Ayrıca özel bir çim biçme makinesi satın almanız ve yeni yeşilinizi her gün biçmeniz gerekecektir. Kullanılmış bir çim biçme makinesini 5000.00 dolardan daha ucuza alabilirsiniz.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    ABD'nin kuzeydoğusunda ne tür çim kullanılmalıdır?
    Kuzeydoğudaki birçok golf sahasında sürünen bentgrass yeşillikleri vardır. 007 ve PennCross popüler çeşitlerdir.
  • Soru
    Idaho Falls, Idaho'da bir golf sahası için ne tür bir çime ihtiyacım var?
    Bentgrass. Bu, kış hasarına dayanacak ve size eşit bir koyma yüzeyi sağlayacaktır.
  • Soru
    Yeşil alanıma kum ve çakıla nüfuz edecek daha derin bir çanak koyabilir miyim? Bu drenaja herhangi bir zarar verir mi?
    Asla 14 inçlik üst katmandan daha derine bir çanak yerleştirmezsiniz -- çanak kesici o kadar derine inecek kadar büyük olmayacaktır. Ayrıca, o kadar derin olması için bir neden yoktur.

Video

İpuçları

  • Zorluğu ve kesin standartları karşılama ihtiyacı nedeniyle, işi yapması için golf sahası yapımında deneyimli bir müteahhit tutmak isteyebilirsiniz.