Bir Longboard Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir longboard yapmak genellikle satın almaktan daha ucuzdur ve kendinize özgü bir board yapmak çok eğlenceli olabilir. Kendi tahtanızı yapmak için biraz ahşap kesme becerisine, ahşap işleme aletlerine erişime, bir tutam yaratıcılığa ve çok fazla motivasyona ihtiyacınız olacak. Yardıma ihtiyacınız varsa, bir arkadaşınıza, bir ebeveyne veya yerel bir paten dükkanındaki personele danışın.

Bilmeniz Gerekenler

  • Bambu, huş ağacı, beyaz dişbudak ve akçaağaç, dayanıklılıkları nedeniyle bir longboard için harika seçeneklerdir, ancak daha ucuz bir seçenek için kontrplak da kullanabilirsiniz.
  • Ahşabın yanı sıra, kamyonlar, tekerlekler ve rulmanlar gibi parçalara da ihtiyacınız olacak.
  • Tahtanızın güvertesini kalıplamanın en kolay yolu bir tabut presi veya vakumlu pres kullanmaktır, ancak bir pres satın almak istemiyorsanız bunun yerine ağırlıklar veya kelepçeler kullanarak güverteyi kalıplayabilirsiniz.
  • Tahtanızın güvertesi tamamlandıktan sonra, korumak için poliüretan vernik veya fiberglas reçine ile kaplayın.

Adımlar

Parçalarınızı Seçme

  1. adım 1 güverte için malzemelerinizi toplayın.
    Güverte için malzemelerinizi toplayın. İhtiyacınız olacak:
    • Güvertenizi inşa etmek için kontrplak veya sert ahşap; 2-3
    • Ahşap tutkalı veya başka bir güçlü yapıştırıcı
    • Kaba ve ince taneli zımpara kağıdı
    • Kamyonları güverteye tutturmak için 8 küçük vida - her kamyon için dört adet. Vidalar, kamyonları tahtaya sağlam bir şekilde sabitlemek için yeterince uzun olmalı, ancak araya girecek kadar uzun olmamalıdır. Genişliği, kamyonlarınızdaki deliklerin boyutuyla eşleştirin.
    • Kıvrımını şekillendirirken levhayı mühürlemeye yardımcı olması için vidalar veya zımba tabancası. Vida/zımba miktarı, tahtanızın boyutuna ve presleme mekanizmanızın kalitesine bağlı olarak büyük ölçüde değişecektir - bir tahta presi kullanıyorsanız vidalar gerekli olmayabilir, ancak basit ağırlıklar veya kelepçelerle kalıplıyorsanız güvertenizi çok daha sıkı hale getireceklerdir.
    • Bir matkap
    • Ağırlıklar
    • Güverteyi kesmek için bir jig testeresi
    • Poliüretan vernik veya fiberglas reçine, sertleştirici ve bez
    • Tahta tasarımınızı çizmek için büyük bir kağıt parçası ve bir kalem.
    • Kavrama bandı (ayaklarınızın tahtanın üstüne yapışmasını kolaylaştırmak için)
  2. adım 2 ahşabınızı seçin.
    Ahşabınızı seçin. Ucuz bir tahta için 2-3 1/4 inç kalınlığında kontrplak levha veya 4-6 1/8 inç levha kullanın. Alternatif olarak, her biri yaklaşık bir mm kalınlığında 7-9 kat kullanın. Bu ahşap parçalarını bir longboard güvertesinde birleştirmek için vida veya ahşap tutkalı kullanacaksınız. Kullandığınız levha miktarı ne kadar esneklik istediğinize bağlıdır: ne kadar çok ahşap katmanı olursa, tahtanız o kadar sert olacaktır. Ayrıca önceden preslenmiş bir güverte satın alabilir ve longboardunuzu buradan inşa edebilirsiniz.
    • Bunu yapmak için zamanınız veya paranız varsa, yüksek kaliteli ahşap bulmaya çalışın. Bambu, Huş, Beyaz Dişbudak ve Akçaağaç popüler seçeneklerdir ve her biri farklı bir sürüş sunar. Bambu, üçü arasında en güçlüsü olacaktır.
    • Her bir tahta parçası 10 inç (25,4 cm) genişliğinde ve 40 inç uzunluğunda ya da daha uzun bir tahta istiyorsanız daha uzun olmalıdır. Bir tahta inşa etmeye başlamadan önce istediğiniz tahta şekli hakkında temel bir fikriniz olmalıdır. Bununla birlikte, bir tahta parçasını her zaman boyutuna göre kesebileceğinizi unutmayın.
    • Hırdavat ya da ev-bahçe mağazalarındaki kerestecilere gitmeyin: bu ahşap genellikle kurudur ve bu nedenle inşaat için binicilikten daha iyidir. Gerçek bir kereste fabrikası en iyisi olacaktır. Gerçekçi olmak gerekirse, neredeyse tüm sert ahşapları, hatta kurtarılmış döşeme parçalarını bile kullanabilirsiniz.
  3. adım 3 yapıştırıcınızı seçin.
    Yapıştırıcınızı seçin. İyi, esnek bir ahşap tutkalı veya epoksi ve reçine bulun. Bu ürünleri çoğu inşaat ya da hırdavat mağazasında bulabilirsiniz. Yapıştırıcı, kontrplak katmanlarını bir arada tutma işlevi görür, bu nedenle ucuz ahşap yapıştırıcınız varsa ucuz bir tahtanız olacaktır.
  4. adım 4 kamyonlarınızı seçin.
    Kamyonlarınızı seçin. Ayaklar, tekerlekleri tahtaya bağlayan ve eğildiğinizde longboard'un dönmesini sağlayan metal parçalardır. Doğru trucklar bir longboard'un hissiyatı için önemlidir. Tahtanın bir kuyruğu yoksa ve ollie yapmayı planlamıyorsanız, büyük olasılıkla Ters Kingpin Ayaklar isteyeceksiniz. Standart Kingpin daha iyi patlama sağlarken, Ters Kingpin daha iyi denge ve dönüş tepkisi sağlar.
    • Bazı longboard truck'lar, daha sıkı bir carve sağlayan ancak biraz dengeden ödün veren Double Kingpin'lere sahiptir.
  5. adım 5 tekerlekleri seçin.
    Tekerlekleri seçin. Tekerlek ne kadar sert olursa, o kadar fazla kayacaktır. Yana doğru gitmek istiyorsanız, daha yüksek (daha sert) durometreli bir tane alın. İyi bir kayar tekerlek genellikle 80a durometrenin üzerinde olacaktır. Daha yumuşak tekerlekler daha kavrayıcı olacak ve dar dönüşleri tutturmak için daha iyi olacaktır.
  6. adım 6 rulmanlarınızı seçin.
    Rulmanlarınızı seçin. Rulmanlar tekerleklerin içine oturur ve sorunsuz dönmelerini sağlar. Bunlar, aradığınız kaliteye bağlı olarak fiyat açısından oldukça çeşitlidir. Seramik rulmanlar güzeldir, ancak genellikle yüz doların çok üzerindedirler. Uygun bir çelik rulman seti 20 dolar gibi düşük bir fiyata mal olabilir. Örneğin, iyi bir giriş seviyesi rulman için Bones Reds veya Seismic Tektons'a göz atın.

Güvertenin Sızdırmazlığı ve Şekillendirilmesi

  1. adım 1 kontrplağınızı (veya sert ahşabınızı) boyutuna göre kesin.
    Kontrplağınızı (veya sert ahşabınızı) boyutuna göre kesin. Ahşabı yaklaşık 10 inç (25 cm) genişliğinde ve 40 inç uzunluğunda şeritler halinde kesin - tahtanızın olmasını istediğinizden biraz daha uzun. Daha uzun bir tahta için daha uzun şeritler veya daha kısa bir tahta için daha kısa şeritler bırakın. Tahtayı şekillendirmek konusunda endişelenmeyin: şimdilik sadece dikdörtgen kontrplak şeritlere ihtiyacınız var. Parçaları bir araya getirip sağlam bir güverte haline getirdikten sonra tahtanızın şeklini oyacaksınız.
  2. adım 2 tahtanızın şeklini çizin.
    Tahtanızın şeklini çizin. Kağıt üzerine, tahtanızın olmasını istediğiniz uzunlukta düz bir çizgi çizin. Bu çizgi tahtanızın merkezi olacaktır. Şimdi tahtanızın şeklini bu çizgiden dışarıya doğru genişleyecek şekilde çizin. Tahtanızın simetrik olmasını istiyorsanız, güvertenin sadece bir yarısını çizin, ardından her iki tarafı da oymak için aynı taslağı kullanın. Longboardunuzu nasıl kullanmak istediğinizi düşünün: daha uzun tahtalar (40-60+ inç) uzun mesafeli düz yollarda hız kazanmak için daha iyi olma eğilimindedir; daha kısa tahtalar daha portatiftir ve hızlı, keskin dönüşler için daha iyi olabilir; seyir tahtaları daha geniş olma eğilimindedir ve oyma tahtaları daha aerodinamik olma eğilimindedir.
    • Eğer bu sizin ilk tahtanızsa, işleri basit tutun. Ön tarafta hafif bir kavis çizin ve bu uçta direksiyon kullanacağınız için güzel ve geniş tutmaya çalışın. Tahtanın en geniş kısmı burundan aşağıya doğru yaklaşık 1/3 oranında olmalıdır.
  3. adım 3 bir kalem kullanarak tahtanızın şeklini üstteki ahşap parçanın üzerine çizin.
    Tahtanızın şeklini üst parça ahşabın üzerine çizmek için bir kalem kullanın. Ahşabı basınç ve yapıştırıcı ile birbirine bastıracak, bastırılmış ahşabı kurumaya bırakacak ve ardından bu şekli oyacaksınız. Dikkatlice çizin ve güverteyi tam olarak istediğiniz gibi çizdiğinizden emin olun. Tahtadaki kusurlara dikkat edin ve tahtanın her bir yarısının simetrik olduğundan emin olun - aksini istemediğiniz sürece.
  4. adım 4 tahta taslağının dış çevresinde delikler açın.
    Tahta taslağının dış çevresinde delikler açın. Ahşabı birbirine kenetlemeye yardımcı olması için bu deliklerden vidalar deleceksiniz, bu nedenle delikleri vidalarınızdan biraz daha küçük açmaya çalışın. Yine, vida miktarı (ve dolayısıyla delikler) tahtanızın boyutuna bağlı olarak büyük ölçüde değişecektir, bu nedenle kullanmanız gereken belirli bir sayı yoktur. Vida noktalarını levha şeklinin etrafına eşit olarak yerleştirmeye çalışın ve tasarımınızdaki hangi noktaların sızdırmazlık için ekstra destek gerektirebileceğini göz önünde bulundurun - örneğin, levhanın dışa doğru çıkıntı yapan veya merkeze doğru keskin bir şekilde eğilen kısımları.
    • Kontrplak veya sert ağaç parçalarınızı eşit şekilde istifleyin ve kaymamaları için yerlerinde tutun. Ahşabın içinden düz delikler açın ve güverteniz olacak alanı delmediğinizden emin olun. Delikleri tahtanın dış çizgisinden yaklaşık bir inç uzaklıkta açın.
    • Delikleri açmak için ahşap sıkıştırılana kadar beklemeyi düşünün. Vidaları doğrudan ahşabın içine doğru delin ve güverte şeklini delmemeye dikkat edin.
  5. adım 5 ahşap parçalarını birbirine yapıştırın.
    Ahşap parçalarını birbirine yapıştırın. Yapıştırıcınızı karıştırın, ardından her bir ahşap parçasının iç tarafına kalın bir yapıştırıcı tabakası yaymak için bir boya fırçası kullanın. Ardından, dikkatlice tekrar bir araya getirin. Önceden açtığınız deliklerin hala üstte olduğundan emin olun.
    • Zemini koruduğunuzdan emin olun. Basınç, tutkalı önceden delinmiş deliklerden ve ahşabın kenarlarından dışarı itecektir ve zemine tutkal dökmek istemezsiniz.
  6. adım 6 tahtayı şekillendirin.
    Tahtayı şekillendirin. Kontrplak parçalarınızı, bir parçanın temiz, pürüzsüz tarafı (sonunda uzun tahtanın üst yüzeyi olacak) altta olacak şekilde istifleyin. Tahtayı, uçları bir şeye dayanacak ve ortası serbest kalacak şekilde düzenleyin.
  7. adım 7 tahtanın üzerine ağırlıkları yerleştirin.
    Ağırlıkları tahtanın üzerine yerleştirin. Ağırlıkları tahta yığınının üzerine, tahtanın en geniş kısmının hemen etrafına yerleştirin. Nihai tahtanızın ortasından hafifçe yukarı doğru bükülmesini istersiniz, böylece üzerinde durduğunuzda düzleşir. Bu prosedür her şeyden çok bir sanattır, bu nedenle sonucu beğenene kadar üzerine ağırlık koyun. En iyi sonuç için hafif bir eğri yapın. Eğri ahşaba iyice yerleşene kadar tahtayı ağırlıkların altında bırakın.
    • Ağırlıklar yerine güçlü kelepçeler kullanmayı düşünün. Tahtanın ortasını, güvertenin ön ve arka uçlarının altına batacak şekilde kelepçeleyin.
  8. adım 8 tahtanızın burnuna yakın bir delikten bir vida geçirin.
    Tahtanızın burnuna yakın bir delikten bir vida geçirin. Daha sonra ağırlıkları tekrar üstüne koyun veya güverteyi tekrar kelepçeleyin. eğer eğriden memnunsanız, vidaları tahtanın her tarafına yerleştirin. Çizgiler arasındaki kısmı yapışkansız tutun.
  9. adım 9 memnun olduğunuzdan emin olmak için eğriyi tekrar kontrol edin.
    Memnun olduğunuzdan emin olmak için eğriyi tekrar kontrol edin. Emin olduğunuzda, şişenin üzerindeki talimatları izleyerek yapıştırıcının sertleşmesini bekleyin.
  10. adım 10 vidaları çıkarın.
    Vidaları çıkarın.
  11. adım 11 güvertenizi kalıplamak için bir tahta presi kullanmayı düşünün.
    Güvertenizi kalıplamak için bir tahta presi kullanmayı düşünün. Pres, basit yapıştırıcıdan çok daha pahalıdır, ancak birden fazla tahta yapmayı planlıyorsanız akıllıca bir yatırım olabilir. İki ana tahta presi türü tabut presi ve vakum presidir.
    • Tabut presi: Bir tabut presi, bir kontrplak tabakasının kenarları boyunca uzanan iki 2x4 ve başka bir kontrplak tabakasının ortası boyunca uzanan başka bir 2x4'tür. Kontrplak levhalar daha sonra 2x4'ler içe bakacak şekilde vida ve somunlarla bağlanır. Tahta (tüm katmanlarınız birbirine yapıştırılmış) iki 2x4'ün üzerine yerleştirilir. Ardından tabut presinin üst kısmını tahtanın üzerine yerleştirin, istediğiniz içbükeylik miktarına kadar vidalayın, tutkalın kuruması için yaklaşık 24 saat bekleyin, şeklinizi kesin ve bir güverteniz olsun!
    • Vakum pres: Katları yerleştirdiğinizde, zaten şekle göre kesilmiş ve yapıştırılmış olurlar. Vakum pres, katları kullanabileceğiniz bir kalıba bastırırken tüm havayı emer. Katlarınız presin içindeyken 24 saat bekleyin ve bir desteniz olsun. Vakum presi internetten satın alabilirsiniz.

Güverteyi Bitirme

  1. adım 1 şekli tahtanın içine oyunuz.
    Şekli tahtanın içine oy. Kontrplak parçalarınızdan birini alın ve en düzgün, en iyi görünen tarafı bulun. Bu, tahtanın alt kısmı olacak.
    • Tahtanın tam merkezini bulmak için kenarlardan ölçün. Tahtanın ortasına önden arkaya doğru uzunlamasına bir çizgi çizin.
    • Şablonunuzun kenarları boyunca iz sürün. Şablonunuzu elinizle, bir kıskaçla veya bir ağırlıkla yerinde tutun.
    • Tahtayı ters çevirin ve diğer taraf için tekrarlayın.
    • Tasarımınız artık panonuzun üzerinde. Şablonunuzu kontrplaktan çıkarın ve şekli beğendiğinizden emin olun.
  2. adım 2 her şeyi zımparalayın.
    Her şeyi zımparalayın. Tahtanın pürüzsüz ve çiziksiz olduğundan emin olun.
  3. adım 3 tahtayı bir kat poliüretan vernik veya fiberglas reçine ile kaplayın.
    Levhayı bir kat poliüretan vernik veya fiberglas reçine ile kaplayın. Her iki kaplama da boyanızı çizilmelere karşı koruyacaktır. Fiyatları karşılaştırmak ve bölgenizde nelerin mevcut olduğunu görmek için hırdavatçılara ve paten mağazalarına bakın.
    • Eğer fiberglas reçine kullanıyorsanız: İlk olarak fiberglas reçineyi sertleştirici ile doğru oranda karıştırın. Ardından fiberglas bezi boyalı tarafa yerleştirin; bir boya fırçası kullanarak reçineyi tahta boyunca eşit şekilde yayın. Hızlı ve etkili bir şekilde çalıştığınızdan emin olun, çünkü fiberglas yaklaşık 15 dakika içinde sertleşmeye başlar. Uygulandıktan sonra yaklaşık 3-4 saat kürlenmesini bekleyin.
    • Poliüretan vernik kullanıyorsanız: Verniği bir boya fırçası ile tahta boyunca eşit olarak yayın. Katın pürüzsüz olduğundan emin olun. İşiniz bittiğinde, tahta yapımına devam etmeden önce verniğin 3-4 saat kurumasını bekleyin.

Panonun Süslenmesi

  1. adım 1 çok ince taneli bir zımpara kağıdı kullanarak tahtayı son bir kez zımparalayın.
    Çok ince taneli bir zımpara kağıdı kullanarak tahtayı son bir kez zımparalayın. Şimdi, boya veya su geçirmez keçeli kalemlerle istediğiniz tasarımı ekleyebilirsiniz.
    • Pürüzsüz bir yüzey için çıplak ahşabı 120 zımpara kağıdı kullanarak zımparalayın. Bunu 150 kum ile takip edin. Ardından 180 kuma kadar çalışın.
  2. adım 2 panonuzu boyamayı düşünün.
    Tahtanızı boyamayı düşünün. Güvertenizi doğal ahşabıyla sade bırakabilirsiniz, ancak tahtayı boyamak veya başka bir şekilde dekore etmek onu benzersiz kılmanın harika bir yoludur. Tasarımınızı işaretlemek için elektrik bandı veya bir şablon kullanın. Güvertenizin altını boyayın.
    • Sprey boya kullanın. Kağıt veya kartondan bir şablon kesin, renklerinizi seçin ve tasarımı panonuzun düz tabanına sprey boyayla boyayın. Tahtaya dokunmadan veya sürmeden önce boyanın kurumasını bekleyin.
    • Normal akrilik boya kullanın. Bir tasarım çizin ve çizgilerin arasını boyayın; ne isterseniz onu boyayın. Tahtayı süsledikten sonra boyanın kuruması için 20-60 dakika bekleyin.
    • Boyamak için ahşap boyası kullanın. Birkaç farklı tonda bir desen oluşturmak için koyu kısımlar için üç kat ve açık kısımlar için bir kat kullanın. Leke kuruduktan sonra bandı çıkarın.
    • Kalıcı keçeli kalemler kullanın. Tasarımınız boya kullandığınızdan daha az renkli ve daha kırılgan olabilir, ancak tahtaya çizim yaparken keçeli kalemlerin size daha fazla kontrol sağladığını görebilirsiniz.
  3. adım 3 son bir kat poliüretan vernik veya fiberglas reçine ekleyin.
    Son bir kat poliüretan vernik veya fiberglas reçine ekleyin. Bu, tasarımınızı levhanın alt kısmına mühürleyecektir. Vernik veya reçine şeffaf olmalıdır, böylece tasarımınız koruyucu kaplamadan hala görülebilir olmalıdır.
  4. adım 4 tahtanın üstünü tutma bandı ile kaplayın.
    Tahtanın üstünü tutma bandı ile kaplayın. Tüm tahtanızı kaplayacak büyüklükte bir tutma bandı satın alın. Bant, yüksek hızlarda ayaklarınızın tahtaya yapışmasına yardımcı olacaktır. Tıpkı büyük bir çıkartma gibi dikkatlice güverteye uygulayın. Fazla bandı bir jilet veya maket bıçağı ile çıkarın. Tasarım size kalmış:
    • Tüm yüzeyi tutma bandı ile kaplayın. Bu en basit yöntemdir ve standart bir longboard üstü gibi görünecektir.
    • Parçaları kesin ve tutma bandından tasarımlar oluşturun. Tahta yüzeyini ayaklarınızın kolayca kavrayabileceği kadar kapladığınızdan emin olun. Genel olarak, deseniniz boş ahşap alandan daha fazla tutma bandı içermelidir.
    • Tahtanızı boyayın ve tasarımınızı sergilemek için üstüne şeffaf tutma bandı uygulayın. Şeffaf tutma bandı biraz opak olabilir, ancak tasarımınızın renkleri ve genel fikri parlamalıdır.
  5. adım 5 çıplak ayakla sürüş için tutma bandı yerine tahta cilası kullanmayı düşünün.
    Yalınayak sürüş için tutma bandı yerine sörf tahtası mumu kullanmayı düşünün. Longboard'unuzu çoğu zaman çıplak ayakla sürmeyi planlıyorsanız yüzeyinde sörf tahtası cilası kullanın. Kullanımla aşınacağı için cilayı yeniden uygulamanız gerekeceğini unutmayın.

Ayaklar, Tekerlekler ve Rulmanların Takılması

  1. adım 1 rulmanları tekerleklerin içine yerleştirin.
    Rulmanları tekerleklerin içine yerleştirin. Bunu yapmak için, bir rulman alın ve her bir tekerleğin içine doğru itin. Çok uzağa itemezsiniz; oturması için küçük bir bariyer olacaktır. Dört tekerleğin her birinin içine bir rulman yerleştirin.
  2. adım 2 tekerlekleri kamyonlara takın.
    Tekerlekleri kamyonlara takın. Tekerlek/yatak tertibatını, tekerleklerinizin içbükey kısmı (içbükey ise) dışa bakacak şekilde kamyonun üzerine kaydırın. Bunları verilen somunlarla kamyonlara sabitleyin. Somunlar, tekerleklerin kolay ve serbestçe dönmesine izin verecek kadar sıkı olmalı, ancak paten yaparken çıkacak kadar sıkı olmamalıdır.
  3. adım 3 kamyonlar için delikleri delin.
    Kamyonlar için delikleri delin. Düz olduklarından emin olun, aksi takdirde kamyonlar doğru hizalanmayacaktır.
  4. adım 4 kamyonları ve tekerlekleri güverteye takın.
    Kamyonları ve tekerlekleri güverteye takın. Bunu yapmak için kamyon ara parçalarına ve kamyonlara ihtiyacınız olacak. Ara parçayı kamyon ile güverte arasına yerleştirin. Kamyonlarınızı yönlendirirken, sıkma cıvatasının öndeki tahtanın burnuna doğru baktığından ve gevşetme cıvatasının arkadaki tahtanın kuyruğuna doğru baktığından emin olun. Bunları zıt yönlere bakacak şekilde ayarlamak, eğildiğinizde doğru yöne dönebilmenizi sağlar. Kamyonu ve ara parçaları her bir tertibat için 4 cıvata ile güverteye sıkın.
  5. adım 5 yeni tahtanızı test edin.
    Yeni tahtanızı test edin. Rulmanlarınızı, tekerleklerinizi ve kamyonlarınızı güverteye taktığınızda, tahtanız kaymaya hazır olmalıdır. Ağırlığınızı taşıdığından emin olmak için tahtanın üzerinde durun. Ağırlığınızdan dolayı kırılmazsa, kaldırımda sürmeyi deneyin. Caddelerde veya kalabalık yürüyüş yollarında sürmeden önce tahtanızın her parçasının (rulmanlar, tekerlekler, kamyonlar, güverte) sağlamlığını iki kez kontrol ettiğinizden emin olun.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Tahtayı bozmamak için kamyonların düz olduğundan nasıl emin olabilirim?
    Kamyonlar için şablonlar mevcuttur. Bunları elinizden geldiğince merkez çizgisiyle hizalayın ve delikleri işaretleyin.
  • Soru
    Bunu kendim yapsam ne kadara mal olur?
    Satın aldığınız kamyonlara, rulmanlara ve tekerleklere göre değişir. Ucuz bir komple tahtayı 60 dolara satın almayı ve kendi boya işinizi yapmayı düşünebilirsiniz.

Video

İpuçları

  • Bu uçta dümen tutacağınız için burnu güzel ve geniş tutmaya çalışın. Tahtanın en geniş kısmı burundan aşağıya doğru yaklaşık 1/3 oranında olmalıdır.
  • Yaratıcı olun. Bu sizin, yani ne isterseniz o olabilir. Yine de çok dikkatli olun, çünkü sonunda güzel bir tahta yapan şey buradaki hassasiyettir. Mümkünse iki kez yapın.
  • Üzerinde durduğunuz yüzeyin çok fazla sürtünmeye sahip olduğundan emin olun, böylece düşmezsiniz.

Uyarılar

  • Tahtanın ikiye ayrılmamasına dikkat edin. İyi bir tahta yapmak için birkaç deneme gerekebilir.
  • Akrobasi hareketleri yaparken daima kayan eldivenler giyin.
  • Dışarıda sürerken eğlenin ve dikkatli olun.
  • Her zaman uygun koruma takın: kask, dizlik ve bileklik.
  • Longboard yapmak için aletleri kullanırken dikkatli olun.