Düşük Maliyetli Bir Ev Spor Salonu Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Pahalı spor salonu üyelikleri ve pahalı ekipmanlar arasında, egzersizin bir tür ayrıcalık haline geldiği giderek daha fazla görülüyor. Ayrıca, herhangi bir ev spor salonunu abonelik gerektiren spor salonları kadar süslü ve kapsamlı hale getirme baskısı da var. Ancak, favori ekipmanlarınıza bazı alternatifleri kabul etmeye istekli olmanız koşuluyla, ucuza bir ev spor salonuna sahip olmak sadece birkaç yüz dolar (veya daha az) uzakta.

Adımlar

Önceliklendirme ve Planlama

  1. adım 1 egzersiz alanınızın boyutlarını ölçün.1Egzersiz alanınızın boyutlarını ölçün. Herhangi bir ekipman satın almadan önce, bunları depolamak için ne kadar yeriniz olduğunu bilmek isteyeceksiniz. Ölçülerinizi not edin ve ev spor salonunuz için malzeme alışverişi yaparken elinizin altında bulundurun.
    • Küçük bir alanı ev spor salonuna dönüştürüyorsanız, çok sayıda büyük ekipman için yeriniz olmayabileceğini unutmayın. Hangi ekipmanın sizin için en önemli olduğuna öncelik vermeye çalışın.
  2. adım 2 fitness hedeflerinizin ne olduğuna karar verin.2Fitness hedeflerinizin ne olduğuna karar verin. Hedeflerinizi bilmek, ekipman satın alırken daha akıllıca seçimler yapmanıza yardımcı olacaktır. Hedeflerinizi yazın ve egzersiz türüne göre (dayanıklılık, güç, denge vb.) düzenleyin, böylece ne tür ekipmanlar almanız gerektiğini bilirsiniz.
    • Örneğin, hedefiniz dayanıklılığınızı artırmaksa, bir koşu bandı almanız mantıklı olabilir. Ancak yalnızca kas geliştirmekle ilgileniyorsanız, koşu bandı muhtemelen sınırlı kaynaklarınızı harcamak için iyi bir şey değildir.
  3. adım 3 egzersiz alanınızdaki prizleri sayın.3Egzersiz alanınızdaki prizleri sayın. Ev spor salonunuz için egzersiz makineleri satın almak istiyorsanız, bunları prize takabileceğiniz bir yere ihtiyacınız olacaktır. Egzersiz alanınızda yalnızca bir priz varsa, 3 farklı makineniz varsa bu bir güçlük olabilir. Alışverişinizi yaparken bunu aklınızda bulundurun.
  4. adım 4 daha fazla tasarruf etmek istiyorsanız egzersiz makinelerini atlayın.4Daha fazla tasarruf etmek istiyorsanız egzersiz makinelerini atlayın. Egzersiz makineleri pahalı olabilir ve çoğu egzersizi evde ağırlıklar, direnç bantları ve egzersiz topu kullanarak yapmak mümkündür. Büyük ekipmanlar olmadan sırt kaslarınızı çalıştırmak için bir barfiks barı da kurabilirsiniz.
    • Bir egzersiz makinesine ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, paranızın karşılığını en iyi şekilde alabilmek için çok yönlü bir makine bulmaya çalışın.

Kardiyo ve Fitness için Satın Alma

  1. adım 1 ekipmansız egzersiz arayışına girin.1Ekipmansız egzersizi araştırın. Özellikle kardiyo ve genel fitness için çok az finansal yatırımla çok şey başarılabilir. Web, ekipman gerektirmeyen tam, yüksek yoğunluklu kardiyo egzersizleri için faydalı kılavuzlarla doludur. Yoga ve pilates, neredeyse hiç ekipman kullanmadan egzersiz yapan iki disiplindir.
  2. adım 2 bir köpük rulo satın alın.2-Bir köpük rulo satın alın. Son birkaç yılda muazzam bir popülerlik kazanan bir ürün, çok yönlü köpük rulodur. Temel, kaliteli köpük silindirler 10 dolardan başlayan fiyatlarla bulunabilir. Daha da uygun maliyetli bir yol arıyorsanız, nalburdan bir PVC boru satın alın ve kendin yap köpük rulo için bir plaj havlusuna sarın.
  3. adım 3 bir ab tekerleği satın alın.3Bir ab tekerleği satın alın. İster sırtınıza yardımcı olmak ister bir şeyleri değiştirmek için olsun, karın kaslarınızı çalıştırırken mekik ve plank hareketlerinin ötesine geçmek istiyor olabilirsiniz. Karın tekerleği bu soruna basit, tek adımlı bir çözümdür. Yaygın bir üründür, 20 dolardan daha ucuza bir tane bulabilmeniz gerekir.
  4. adım 4 patlamaya dayanıklı bir denge topu edinin.4Patlamaya dayanıklı bir denge topu edinin. Bu toplar fitness alanındaki en çok yönlü ürünlerden biridir. Omurgayı destekledikleri ve mide kaslarını izole ettikleri için karın çalışması için mükemmeldirler. Bir denge topu karın kaslarını mekik ya da crunch egzersizinden daha iyi çalıştırır. Bu toplar çok yönlüdür. Top, bazı egzersizlerde bir bankın yerini bile alabilir.
  5. adım 5 bir kardiyo makinesi için para harcamayı düşünün.5Bir kardiyo makinesi için para harcamayı düşünün. İdeal olarak bu bir sabit bisiklet olacaktır. İyi kalitede sabit bisikletler genellikle sadece birkaç yüz dolara bulunabilirken, aynı kalitede bir koşu bandı binlerce dolara mal olabilir. Sabit bisikletler de ayarlanabilir, bu nedenle vücudunuza uygun bir bisiklet bulma konusunda (eliptik bisiklette olduğu gibi) endişelenmenize gerek kalmaz.
    • İşletmesi kapanan spor salonlarına dikkat edin. Genellikle ekipmanlarını halka satarlar ve kaliteli ekipman satın almanın genellikle daha ucuz bir yolu yoktur.

Güç için Satın Alma

  1. adım 1 yüksek kaliteli ayarlanabilir bir tezgah edinin.1Yüksek kaliteli bir ayarlanabilir tezgah edinin. Eğer sadece bir üründe büyük oynayacaksanız, bu olsun. Ayarlanabilir bir bench, eğim bench'i, düz bench ve düşüş bench'i ihtiyacının yerini alacaktır. Tek bir ayarlanabilir sehpa, bu üç sehpayı birden satın almanıza kıyasla yüzlerce dolar tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Ayarlanabilir bir bench çok yönlüdür ve neredeyse her egzersizde kullanılabilir.
    • Ayarlanabilir bir bench fiyat aralığınızın dışındaysa, bunun yerine bir egzersiz topu kullanın.
  2. adım 2 bir ya da iki set dambıl alın.2Bir ya da iki dambıl seti alın. Dambıllar uzun zamandır kuvvet antrenmanı ekipmanları arasında en iyi seçenek olarak gösterilmektedir. Büyük ev jimnastiği makinelerinden çok daha küçüktürler ve çok daha ucuzdurlar. Kuvvet antrenmanı için sadece bir şey satın alabilseydiniz, bu o olmalıydı. Dambıllar/serbest ağırlıklar her zaman ekonomik bir ev spor salonunun temelini oluşturacaktır.
    • Zaten oldukça güçlüyseniz, yaklaşık 12 lb (yüksüz) ağırlığında olan ve her biri 200 lb'ye kadar yüklenebilen standart Olimpik dambılları almalısınız.
    • Dambıl bulunduracak yeriniz yoksa, bunun yerine direnç bantları kullanmayı düşünün.
  3. adım 3 biraz kum torbası yapın.3Kum torbaları yapın. Eğer elinizde yedek inşaat malzemeleri varsa, bu onları değerlendirmek için harika bir yoldur. Ayrıca eski bir spor çantası ya da egzersiz torbasına ihtiyacınız olacak; kum ya da çakılla doldurun ve ağzını iyice bantlayın. Bunlar, ağırlık direnci gerektiren herhangi bir sayıda egzersiz için kullanılabilir.
  4. adım 4 direnç bantları satın alın.4Bazı direnç bantları satın alın. En basit ve en düşük maliyetli güç ekipmanı olan dambılları, direnç bantlarının kullanıldığı herhangi bir egzersizde değiştirebilirsiniz. Bandın bir tarafını sabitlemek için bir yer bulun ve diğer ekipmanınızın eksik bıraktığı her şeyi çalıştırmak için herhangi bir ayakta durma makinesini taklit edebilirsiniz.
  5. adım 5 bir çekme kızağı/lastik oluşturun.5Bir çekme kızağı/tekerleği inşa edin. Biraz kendin yap çabası olan bir çekme kızağı inşa etmek, bacak gücü ve genel fizikselliği geliştirmenin uygun maliyetli bir yoludur. En temel tarif, sadece bir çekme halatı ve büyük bir lastik gerektirir; birini diğerine bağlayın ve gitmeye hazırsınız. Diğer daha karmaşık planlar genellikle biraz kaynak gerektirecektir.
  6. adım 6 bir barfiks çubuğu satın alın.6Bir barfiks çubuğu satın alın. Genellikle 15 ila 20 dolardan fazla olmayan bir fiyata bulunabilirler. Evinizde kullanabileceğiniz sağlam bir kapı çerçevesi olduğundan emin olun. Tricep lift ve şınav çekmek için bar olarak kullanılabilen bir bar almaya çalışın; bu barlardan birine sahip olmak şınav çekerken bileklerinizin işini çok daha kolaylaştırır.
  7. adım 7 tampon plakaları olan bir olimpik bara yatırım yapın.7Tampon plakaları olan bir olimpik bara yatırım yapın. Ödeyebiliyorsanız, bu büyük satın alma kuvvet antrenmanınızı bir seviye yukarı taşıyacaktır. Tampon plakalar, kauçuk kaplı oldukları ve yere düşürülmeye izin verdikleri için sıradan plakalara kıyasla daha dayanıklıdır. Halterler, 100GMS-1KG arasında kullanılan ağırlıkta mini artışlara izin verir. Bu, plato çizen üst düzey kaldırıcılar için oldukça kullanışlıdır.
    • Tampon plakalı bir olimpik barın çok fazla yer kaplayacağını unutmayın.

Tamamlamak

  1. adım 1 gözlerden uzak olsun.1Gözlerden uzak olsun. Bütçeyi göz önünde bulundurmamakla birlikte, evdeki spor salonunuzun rahatsız edilmeyeceğiniz bir yerde olması için elinizden geleni yapın. Bu, dikkatinizi dağıtacak unsurları azaltarak egzersiz yapmanıza büyük ölçüde yardımcı olacak ve sizi elinizdeki işe odaklanmaya teşvik edecektir. Ne kadar harcarsanız harcayın, sonunda kullanmayacağınız şeylere harcamayın. Her şey için özel bir yere sahip olmak, uygun bir yuva sağlar ve 'dağınıklık' olarak etiketlenme olasılığını azaltır.
  2. adım 2 don't skip the flooring.2Döşemeyi atlamayın. Evinizdeki spor salonunun zemini halıyla kaplı değilse, odanın sadece bir köşesi için bile olsa dolgulu zemin satın almayı ciddi olarak düşünmelisiniz. Yoga ve diğer esneme hareketleri için gerekli olan dolgulu zemin tüm egzersizler için bir avantajdır. Dizlerinizin ve diğer eklemlerinizin karşılaştığı aşınma ve yıpranmayı azaltarak çoğu egzersizi çok daha rahat hale getirecektir.
  3. adım 3 odada bir tv veya müzik seti bulundurun.3Odada bir televizyon veya müzik seti bulundurun. Profesyonel spor salonlarını örnek alın ve egzersiz yaparken dikkatinizin biraz dağılmasına izin verin. Eğer egzersiz videolarını takip etmeyi seviyorsanız, televizyon iki kat daha faydalı olacaktır. Müzik de egzersiziniz için etkili bir uyarıcı olabilir; uygun ritme sahip müzikle daha uzun süreli egzersizler arasında bağlantı kuran çalışmalar vardır.
  4. adım 4 duvar aynası satın almayı düşünün.4Duvar aynası satın almayı düşünün. Kozmetik bir dokunuştan öte, kendinizi egzersiz yaparken izleyebileceğiniz bir aynaya sahip olmak, herhangi bir form sorununu gidermede yardımcı olur. Evinizdeki spor salonunda çoğunlukla tek başınıza egzersiz yapacağınız için tekniğiniz konusunda size tavsiyelerde bulunacak bir partneriniz olmayacaktır.
    • Ancak aynada iyi görünmenin egzersizlerinizi yönlendirmesine izin vermeyin. 'Gösteri' kaslarından daha fazlasını hedeflediğinizden emin olun.

Evde Yoga Stüdyosunu Nasıl Kurabilirim?

Uzman Soru-Cevapları

  • SoruEv spor salonu için hangi ekipmanları satın almalıyım? Herhangi bir ağırlık antrenmanı yapıyorsanız muhtemelen en belirgin satın alma dambıllardır, ancak bu gerçekten ne yaptığınıza ve hedeflerinizin ne olduğuna bağlıdır. Eğer sadece hafif bir direnç antrenmanı yapmak istiyorsanız direnç bantları, yoga matı ve hafif dambıllar satın alabilirsiniz. Büyük kas kazanımlarıyla ilgileniyorsanız, kesinlikle tam bir bench press veya halter seti satın alabilirsiniz. Bu gerçekten sadece ne yapmaya çalıştığınıza bağlıdır.
  • SoruTüm vücut egzersizi için en iyi ayarlanabilir sehpa veya çok amaçlı spor aleti hangisidir? Tam potansiyeliyle kullanmanıza yardımcı olacak ağırlıklara ve birkaç başka ekipmana erişiminiz varsa ayarlanabilir bir sehpayı tercih edin. Aksi takdirde, bir MP spor aleti harikalar yaratmalı ve yerden tasarruf sağlamalıdır.
  • SoruBir bar kurup barfiks çekebilir miyim? Elbette yapabilirsiniz. Kapı barfiks barları için internete bakın veya dışarıda barfiks barları inşa edin.

Video

İpuçları