Ninja Warrior Parkuru Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Ninja savaşçılara karşı yarışmak istiyorsanız, onlar gibi antrenman yapmalısınız. Bunu yapmanın en iyi yolu evde kendi Ninja Warrior parkurunuzu inşa etmektir! Birkaç inşaat malzemesi ve biraz çalışmayla, kısa sürede gerçek bir şey için antrenman yapabilirsiniz.

Adımlar

Kursunuzu Tasarlama

  1. adım 1 parkurunuzu inşa etmek için iyi bir yer bulun.1Sahanızı inşa etmek için iyi bir yer bulun. Dar alanları, alçak ağaç dallarını veya diğer çevresel faktörleri hesaba katmanız gerekebileceğinden, planlarınızı hazırlamadan önce parkurunuzu inşa etmek istediğiniz yeri seçin.
    • Çıkıntılı ağaç kökleri veya sivri kayalar gibi tehlikeli engellerin olmadığı bir yer seçin. İnşa etmek için en iyi yer, koşmak, zıplamak ve sallanmak için bolca alana sahip olacağınız büyük, açık bir arka bahçedir.
    • Parkurunuzun tam boyutlarını planlayabilmek için inşa etmek istediğiniz alanın ölçülerini alın.
  2. adım 2 parkurunuza hangi ninja warrior engellerini dahil etmek istediğinize karar verin.2Dersinize hangi Ninja Warrior engellerini dahil etmek istediğinize karar verin. Popüler engeller arasında Somon Merdiveni, Çarpık Duvar ve Dört Basamak yer alır, ancak doğru malzemelerle şovda gördüğünüz zorlukların çoğunu kopyalayabilirsiniz!
    • Sahip olduğunuz alanla uyumlu engeller seçin. Örneğin, çok dar bir arka bahçeniz varsa, sadece bir somon merdiveni inşa etmek isteyebilirsiniz. Bahçenizde direk çukuru kazamıyorsanız, sadece dörtlü basamaklar inşa edebilirsiniz.
    • Yaratıcı olmaktan korkmayın! Örneğin bahçenizde sağlam bir ağaç dalı varsa, daldan bir dizi ip sarkıtarak kendi Tarzan İpinizi oluşturabilirsiniz; burada ipten ipe sallanarak belli bir mesafeyi kat etmeniz gerekir.
    • Engelleri test etmeden önce her zaman tamamen güvenli olduklarından emin olun. Antrenman yaparken sakatlanmak isteyeceğiniz son şeydir.
  3. adım 3 engellerinizin sırasına karar verin.3Engellerinizin sırasına karar verin. Birkaç Ninja Warrior engeli dahil ediyorsanız, bunlardan nasıl geçmek istediğinize karar verin. Sıralama bazen gösteride değişir, ancak Dörtlü Basamaklar genellikle ilk engeldir ve Çarpık Duvar genellikle son engeldir, ancak parkurunuzu istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
    • Engellerinizi değişen yoğunlukta düzenlemeyi deneyin. Örneğin, bir engel çok fazla üst vücut gücü gerektiriyorsa, onu dengenizi geliştiren ve ardından bacak gücüne odaklanan bir engelle takip etmeyi deneyin.
  4. adım 4 planlarınızı çizin.4Planlarınızı çizin. Engelli parkuru, bahçenizden aldığınız ölçüleri kullanarak büyük bir kağıda tam olarak hayal ettiğiniz gibi çizin. Bir plana sahip olarak, engellerinizin mevcut alana tam olarak nasıl sığacağını planlayabilirsiniz. Önceden bir plana sahip olmak, engellerinizi mümkün olduğunca güvenli olacak şekilde tasarlamanıza da yardımcı olabilir.
    • Bir plan çizerken, ölçeğe uygun çizim yapmak istersiniz. Örneğin, planınızdaki 1 inçin (2,5 cm) gerçek hayatta 1 ayağa (0,30 m) eşit olduğuna karar verebilirsiniz. Bu durumda, planınızda tam olarak 12 inç (30 cm) boyunda 12 fit (3,7 m) bir direk çizersiniz.
    • Planlarınız, inşa ederken gözünüzde canlandırmanıza yardımcı olması için üstten ve yandan görünümleri göstermelidir.
    • Kursunuzu inşa etmek için buluntu malzemeler kullanıyorsanız, planlarınızın boyutlarını değiştirebileceğinden, bunları planınızı çizmeden önce toplamaya çalışın.

Somon Merdiveni İnşa Etmek

  1. adım 1 3,5 fit (1,1 m) aralıklı ve 2,5 fit (0,76 m) derinliğinde 2 direk çukuru kazın.13,5 feet (1,1 m) aralıklı ve 2,5 feet (0,76 m) derinliğinde 2 direk çukuru kazın. Direkleri birbirine yaklaştırarak veya birbirinden uzaklaştırarak Somon Merdivenin genişliğini ayarlayabilirsiniz, ancak gösteride engel 3,5 fit (1,1 m) genişliğindedir.
    • Direkleriniz için toprağı kolayca çıkarmak için bir direk çukuru kazıcı kullanın. Eğer bunlardan birine sahip değilseniz, küçük bir el küreği kullanın.
    • En az 14,5 metre (48 ft) uzunluğunda olacak direkler seçin. Direkleriniz en az 2,5 fit (0,76 m) derinliğe gömülmeli ve Somon Merdiveni size tırmanacak yer sağlamak için yaklaşık 12 fit (3,7 m) yüksekliğinde olmalıdır.
  2. adım 2 direklerinizi zemine sabitleyin.2Direklerinizi zemine sabitleyin. Direklerinizi toprağa gömdükten sonra tabanlarının etrafına çimento dökün. Bir sonraki adıma geçmeden önce çimentonun kuruması için bolca zaman verdiğinizden emin olun!
    • Direklerinizi yerine çimentolayamıyorsanız, etraflarına olabildiğince sıkı bir şekilde toprak doldurun, ardından direkleri desteklemek için kısa tahta parçaları kullanın. Tahta yaklaşık 2 fit (0,61 m) uzunluğunda olmalıdır. Destek tahtasını direğe 45 derecelik bir açıyla yerleştirin. Ahşabın bir ucunun yere sağlam bir şekilde dayandığından emin olun, ardından diğer ucunu direğe çivileyin.
  3. adım 3 basamakları 1 ayak (0,30 m) aralıklarla direğinize çivileyin.3 Basamakları 1 ayak (0,30 m) aralıklarla direğinize çivileyin. Basamaklarınız yaklaşık 35 derece açılı olmalı ve yaklaşık 4 inç (10 cm) dışarı çıkmalıdır. Bir Ninja Warrior parkuru için basamaklar arasındaki düzenleme aralığı 1 fittir (0,30 m), ancak çok fazla zorluk istemiyorsanız bunları birbirine daha yakın yerleştirebilirsiniz.
    • İlk basamaklarınızı yaklaşık 4 fit (1,2 m) yüksekliğe yerleştirin.
    • Basamaklarınız tahta bloklar, büyük çiviler ya da direklerinize çakıldığında ağırlığınızı destekleyecek herhangi bir malzeme olabilir.
  4. adım 4 somon merdiveninizi kullanmak için basamakların üzerine metal bir çubuk yerleştirin.4Somon Merdiveninizi kullanmak için basamaklara metal bir çubuk yerleştirin. Çubuğu bir halka setinden diğerine yukarı doğru hareket ettirmek için üst vücut gücünüzü kullanın, bir dizi barfiks manevrası ve zıplama ile merdiveni tırmanın.
    • Somon Merdivenine tırmanmak sizin için çok zorsa, barfiks çekmek için somon merdivenini kullanın.

Dörtlü Basamaklarınızı İnşa Etmek

  1. adım 1 bir kontrplak levhayı 4 adet 2 x 2 ft (0,61 x 0,61 m) kareye kesin.1Bir kontrplak levhayı 4 adet 2 x 2 ft (0,61 x 0,61 m) kareye kesin. Bunlar Dörtlü Basamaklarınızın yüzeyi olacaktır. Bunları istediğiniz boyutta yapabilirsiniz, ancak bu Ninja Warrior eğitimi için ideal bir boyuttur.
    • Standart boyutta bir kontrplak levha 4 x 8 ft'dir (1,2 x 2,4 m). Karelerinizi 2'ye 2 ft (0,61'e 0,61 m) parçalar halinde keserseniz, yalnızca 1 kontrplak yaprağına ihtiyacınız olacaktır.
  2. adım 2 kereste uzunluklarından 16 adet 2 ft'lik (0,61 m) bölüm kesin ve bunları bölün.2Kereste uzunluklarından 16 adet 2 ft'lik (0,61 m) bölüm kesin ve bunları bölün. Çerçeveleme için standart tahta boyutu 2'ye 4 inçtir (5,1'e 10,2 cm), ancak hava koşullarına karşı işlem görmüş olduğu ve herhangi bir çatlak veya yumuşak nokta içermediği sürece elinizde bulunan herhangi bir keresteyi kullanabilirsiniz.
    • Çerçeveleme için kullanılacak 8 parça ahşabı bir yığına, kalan 8 parça ahşabı da üzerinde zıplarken Dörtlü Basamakları dik tutmak için kullanacağınız destek tahtaları olarak başka bir yığına yerleştirin.
  3. adım 3 her bir destek tahtasının 1 köşesini 45 derecelik açıyla kesin.3Her bir destek ayağı tahtasının 1 köşesini 45 derecelik açıyla kesin. Platformu belli bir açıda tutmak için destek ayağının platforma yaslanmasını istiyorsunuz. Her bir kesim, levhanın köşesinden yaklaşık 1 inç (2,5 cm) uzaklıkta başlamalıdır. Bu kesimleri yapmak için dikkatlice bir testere kullanın.
    • Testere kullanırken her zaman dikkatli olun. Koruyucu gözlük takın ve ellerinizi bıçaklardan uzak tutun.
  4. adım 4 2 parça çerçeve tahtasını ve kontrplağı üst üste koyun.42 adet çerçeve ahşabı ve kontrplağı üst üste yerleştirin. Çerçeveleme parçaları yanlarından yukarı çevrilmeli ve kontrplağın dış kenarına temas etmelidir.
  5. adım 5 kontrplağı ahşap vidaları ile çerçeveleme tahtalarına tutturun.5Kontrplağı ahşap vidaları ile çerçeveleme tahtalarına tutturun. Sağlam olduklarından emin olmak için her bir çerçeve levhası için 4 adet 2 inç (5,1 cm) ahşap vidası kullanın, her platformda toplam 8 adet olsun.
  6. adım 6 platformu ve 2 destek ayağı levhasını aynı hizada olacak şekilde eğin.6Platformu ve 2 destek ayağı tahtasını aynı hizada olacak şekilde eğin. Destek ayakları platformun köşesindeki çerçeveleme tahtasına dayanmalıdır. Destek ayaklarını platformla aynı hizaya getirdiğinizde, platform yerden yaklaşık 45 derece yukarıda olacak şekilde tüm düzenek dik durmalıdır.
  7. adım 7 her bir destek ayağı tahtasını uzun bir ahşap vidası ile çerçeve tahtasına tutturun.7Her bir destek ayağı tahtasını uzun bir ağaç vidasıyla çerçeve tahtasına takın. Zıplarken ağırlığınızın çoğunu destekleyecekleri için destek ayaklarının sağlam bir şekilde monte edildiğinden emin olun. Şimdi Dörtlü Basamaklarınızın keyfini çıkarın!
    • Dörtlü Basamaklarınızın açısını daha sonra ayarlamak isterseniz, destek ayaklarını takarken vida yerine cıvata kullanın.

Çarpık Duvarı İnşa Etmek

  1. adım 1 2 adet 4 x 8 ft (1,2 x 2,4 m) kontrplak levhayı yumuşatmak için suda bekletin.12 adet 4 x 8 ft (1,2 x 2,4 m) kontrplak levhayı yumuşatmak için suda bekletin. Kuru kontrplağı Çarpık Duvar için bir eğri şeklinde bükmeye çalışırsanız çatlayacaktır. Kontrplağı bir havuza yerleştirin veya bir muşambanın kenarlarını desteklemek için yedek tahta parçaları kullanın. Ortasına bir kül blok yerleştirerek kontrplağı suyun içinde tutun ve çerçevenin geri kalanını inşa ederken orada bırakın.
  2. adım 2 kontrplak levhaları 2 l şeklinde yerleştirin.2Kontrplak levhaları 2 L şeklinde yerleştirin. Bunlar sonunda Çarpık Duvarınızın kenarları olacaktır. İhtiyacınız olan kontrplak miktarı, Çarpık Duvarınızın olmasını istediğiniz boyuta bağlı olacaktır. Gösteride Çarpık Duvar 14 ila 16 fit (4,3 ila 4,9 m) yüksekliğindedir, ancak yüksekliği tercihlerinize göre ayarlayabilirsiniz.
    • Çoğu duvar için 3 parça kontrplak yeterli olacaktır.
    • Kontrplağı L şeklinde döşemek, duvarınızın kenarı boyunca bir kavis oluşturmanızı sağlayacaktır.
  3. adım 3 bir ip parçasının bir ucunu bir kaleme bağlayın ve diğer ucunu sabitleyin.3Bir parça ipin bir ucunu bir kaleme bağlayın ve diğer ucunu sabitleyin. İpin serbest ucunu sabit bir yere bağladığınızda, bir pusula görevi görecek ve siz merkez nokta etrafında hareket ettikçe bir daire oluşturacaktır. Bu, Çarpık Duvarınız için eğri oluşturmanıza yardımcı olacaktır. İp, kalemin kontrplak üzerinde yumuşak bir eğri çizebilmesi için yeterince uzun olmalıdır.
    • Eğer ipi bağlayacak bir şeyiniz yoksa, birisinin bir yerde durmasını ve ipi tutmasını sağlayın.
  4. adım 4 her iki kontrplak setine de geniş bir eğri çizin.4Her iki kontrplak setine de geniş bir eğri çizin. İlk kontrplak setine eğriyi çizdikten sonra, ikinci seti ipin tam olarak aynı mesafeye sabitleneceği şekilde düzenleyin ve aynı eğriyi tekrar çizin.
  5. adım 5 kontrplağı çizdiğiniz eğri boyunca kesin.5Kontrplağı çizdiğiniz eğri boyunca kesin. Her iki kontrplak setini de dikkatlice kesmek için bir testere kullanın. Bu işlem tamamlandığında, Çarpık Duvarınız için kenarlara sahip olursunuz.
  6. adım 6 kontrplak kenarları kereste ile sabitleyin.6Kontrplak kenarları kereste ile sabitleyin. Kontrplak üzerinde bir çerçeve oluşturmak için 4'e 4 inç (10'a 10 cm) veya başka bir ağır kereste türü kullanın. Bu, kontrplağı güçlendirecek ve nihai yapıya daha fazla stabilite kazandıracaktır. Kontrplak kıvrımınız için çerçeve ile kenarların kenarı arasında yeterli boşluk bıraktığınızdan emin olun.
  7. adım 7 eğri boyunca çapraz destekleri çivileyin.7Eğri boyunca çapraz destekleri çivileyin. Duvarın 2 tarafını birbirine tutturmak için eğri boyunca duvarınızın genişliğinde kesilmiş ahşap tahtaları yerleştirin. Bu çapraz destekleri eğrinin uzunluğu boyunca eşit aralıklarla yerleştirin. Yaklaşık 8-10 inç (20-25 cm) yeterli olacaktır. Şu anda duvarınızın üst ve alt kısımlarına fazladan kontrplak da ekleyebilirsiniz.
    • Çapraz desteklerin uzunluğu Çarpık Duvarınızın genişliğine uyacak şekilde kesilmelidir.
    • Kullanacağınız çapraz desteklerin miktarı, onları ne kadar aralıklarla yerleştirdiğinize ve Çarpık Duvarınızın ne kadar uzun olacağına bağlı olacaktır. Örneğin, levhaları 8 inç (20 cm) aralıklarla çivilerseniz ve eğrinizin uzunluğu 14 fit (4,3 m) ise, 21 çapraz desteğe ihtiyacınız olacaktır.
  8. adım 8 islak kontrplağı çapraz desteklerin üzerine yerleştirin ve çivileyin.8Islak kontrplağı çapraz desteklerin üzerine yerleştirin ve çivileyin. Çapraz destekler kontrplağı bir eğri haline getirmeye yardımcı olacaktır ve suda ıslandığı için kolayca bükülmelidir.
  9. adım 9 çıkıntı görevi görmesi için eğrinin üst kısmına bir parça pvc ile tamamlayın.9Çıkıntı görevi görmesi için eğrinin üst kısmına bir parça PVC yerleştirin. Kıymık batabileceği için ham ahşaba tutunmak istemezsiniz. Duvarın genişliğine uygun uzunlukta bir PVC boru kesin ve duvarın üst köşesine tutturun, böylece tepeye ulaştığınızda tutunacak bir şeyiniz olur!

Uzman Soru-Cevapları

  • Soru Engelli parkuruma neleri dahil etmeliyim? En azından bir Somon Merdiveni, Çarpık Duvar ve Dörtlü Basamaklara ihtiyacınız olacak, ancak isterseniz daha fazla engel ekleyebilirsiniz. Engellerinizin amacı dayanıklılığınızı ve çevikliğinizi artırmak ve sizi çok yönlü bir sporcu yapmak olmalıdır.
  • SoruBükülen ve desteklerin üzerine yerleştirilen kontrplak ne kadar kalın? Çok sağlam olduğu için standart kontrplak bunun için yeterli olacaktır. Bulabileceğiniz en yaygın kalınlık yaklaşık 1/2 inçtir.

Video

İhtiyacınız Olan Şeyler

Kursunuzu Planlama

  • Şerit Metre
  • Büyük kağıt yaprağı
  • Kurşun Kalem

Somon Merdiveni

  • Çukur kazıcı veya küçük kürek
  • 2 adet 14,5 fit (4,4 m) direk
  • Çimento veya ahşap destekler
  • 16 basamak
  • Metal çubuk

Dörtlü Basamaklar

  • 4 2 ft × 2 ft (0,61 m × 0,61 m) kontrplak kareler
  • 2 yığına bölünmüş 16 adet 2 ft (0,61 m) kereste parçası
  • 40 adet 2 inç (5,1 cm) ahşap vidası (32'si çerçeveleme için, 8'i destek ayakları için)
  • Matkap
  • Testere

Somon Merdiveni

  • Kontrplak
  • Dize
  • Kurşun Kalem
  • Çerçeveleme için kereste
  • Çekiç
  • Çiviler
  • Testere
  • PVC boru

İpuçları

  • Engelleriniz size çok yönlü bir egzersiz sağlayacak kadar çeşitli olmalıdır. Aksi takdirde, belirli bölgelerde güç eksikliği yaşarsınız.
  • Kendinizi incitmemek için engel parkurunuzun altına her zaman dolgu koyun.
  • Parkurunuz açık havada ise hava koşullarına uygun kereste kullanın. İşlenmemiş kereste kullanırsanız, parkurunuz yağmur ve neme maruz kaldıkça çürümeye başlayacaktır.

Uyarılar

  • Ninja Warrior engelli parkurunda oynarken çocukları her zaman denetleyin.
  • İyi durumda olduğundan emin olmak için parkurunuzu düzenli olarak inceleyin. İşlenmiş kereste kullansanız bile, parkurunuzu her kullandığınızda hasar veya çürüme belirtilerine karşı kontrol edin. Parkurdaki diğer nesnelerden daha hızlı yıpranabilecekleri için iplere veya ahşap çubuklara özellikle dikkat edin.