Bir Atıcı Tümseği Nasıl İnşa Edilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Atıcı tümseği, bir beyzbol elmasının ortasında, atıcının atış yapmak için durduğu yükseltilmiş bir bölümdür. Atıcı tümseği tipik olarak kil, kum ve topraktan yapılır. Tümseğinizin kurallara uygun olmasını sağlamak için mesafeleri dikkatlice ölçün ve atıcının plakasını atıcının tümseğinin ortasına yerleştirme tuzağına düşmekten kaçının.

Adımlar

Mesafe, Hizalama ve Yükseklik Ölçümü

  1. adım 1 sürahiyi yerleştirin's mound directly in line with home plate.1Atıcı tümseğini doğrudan kale ile aynı hizaya yerleştirin. Atıcı tümseği ile kale arasında 60 fitten (18,29 metre) daha uzun açık bir yol olmalıdır. Güneşi atıcının gözlerinden uzak tutmak için kale sahasından atıcı tümseği üzerinden ikinci kaleye uzanan çizgi doğu-kuzeydoğu yönünde olmalıdır.
  2. adım 2 atıcıyı yerleştirin's plate 60 ft 6 in (18.44 m) from the back of home plate.2Atıcı plakasını kale arkasından 60 ft 6 inç (18,44 m) uzağa yerleştirin. Bir şerit metre ile kale arkasından atıcı plakasının önüne kadar olan mesafeyi ölçün. Atıcı plakası 24 inç (610 mm) uzunluğunda kauçuk bir dikdörtgendir. Atıcı plakasının ortasını iç saha plakasının ortası ile hizalayın.
  3. adım 3 atıcının's plate is 10 in (254 mm) taller than home plate.3Atıcı plakasının iç saha plakasından 10 inç (254 mm) daha uzun olduğundan emin olun. Bir transit terazisi kullanarak kale levhasından ve atıcının levhasından bir okuma yapın. Atıcı tablasının etrafındaki alanı kil, kum ve toprak karışımıyla doldurun ve bu karışımın kale tablasından 10 inç (254 mm) daha yüksek olmasını sağlayın. Ardından, atıcının plakasını toprağın üzerine sıkıca yerleştirin.

Atıcı Yakasının Yapılması

  1. adım 1 sürahinin önüne 18 inç (457 mm) uzunluğunda bir kazık yerleştirin's plate.1Atıcı kalesinin önüne 18 inç (457 mm) uzunluğunda bir kazık yerleştirin. Bu tümseğin merkezi olacaktır. Kale arkasından 59 ft (17,98 metre) uzaklıkta olmalıdır.
  2. adım 2 kazığın etrafında bir daire işaretleyin.'s 18 ft (5.5 m) in diameter.2Kazığın etrafına 18 ft (5,5 m) çapında bir daire çizin. Kazığa bir ip bağlayın ve ipi tam olarak 9 ft (2,75 m) ölçün. İpi gergin tutun ve kazığın etrafında bir daire çizerek yürüyün, tebeşir veya başka bir işaretleyici kullanarak daireyi zeminde çizin. Bu, atış tümseği olacaktır.
  3. adım 3 çemberin içindeki çimi kaldırın.3Çemberin içindeki çimi kaldırın. Yaka için kalıcı bir sınır çizgisi oluşturmak amacıyla, 18 ft (5,5 m) çapındaki alanın içindeki çim veya çimenleri kaldırmak için bir kürek kullanın. Atıcıya daha fazla denge sağlamak için yaka çim veya çimen yerine toprak olmalıdır.

Atıcının Platosunu İnşa Etmek

  1. adım 1 sürahinin etrafında 5 ft (1,5 m) x 3 ft (0,92 m) boyutlarında bir dikdörtgen işaretleyin's plate.1Atıcının kalesinin etrafına 5 ft (1,5 m) x 3 ft (0,92 m) boyutlarında bir dikdörtgen çizin. Dikdörtgenin uzun kenarları lastiğin 6 inç (152 mm) önünde ve 24 inç (610 mm) arkasında olmalıdır. Kısa kenarlar ise lastiğin her iki tarafından 18 inç (457 mm) uzaklıkta olmalıdır.
  2. adım 2 dikdörtgenin içindeki mevcut toprağı kazın.2-Dikdörtgenin içindeki mevcut toprağı kazın. Mevcut toprağı yaklaşık 6 inç (152 mm) derinliğe kadar çıkarmak için bir kazma ve kürek kullanın. Sürahinin plakasını bozmamaya dikkat edin.
  3. adım 3 kil tuğlaları dikdörtgenin içine yerleştirin ve sıkıştırın.3Kil tuğlaları dikdörtgenin içine yerleştirin ve sıkıştırın. Platoya dayanıklılık sağlamak ve sık bakım ihtiyacını azaltmak için atıcı höyükleri için tasarlanmış kil tuğlalardan tek bir katman ekleyin. Bunları özel spor mağazalarında ve internette bulabilirsiniz. Tuğlaların yerinde kalmasını sağlamak için bir tampon kullanın.

Uygun Höyük Eğiminin Oluşturulması

  1. adım 1 sürahinin üzerine 1 inç'e 4 inç'e 4 ft'lik bir tahta yerleştirin's plate.1Atıcı plakasının üzerine 1 inç'e 4 inç'e 4 ft'lik bir tahta yerleştirin. Tahtanın 4 inçlik (102 mm) kenarı atıcının plakasına dayanmalı, 1 inçlik (25 mm) kenarları ise dışa bakmalıdır. Tahtanın 4 ft (1,2 m) uzunluğunun tamamı atıcı plakasına paralel olmalıdır.
  2. adım 2 10 ft'e 2 inç'e 4 inç'lik bir tahtayı diğer tahtanın üzerine yerleştirin.210 ft'e 2 inç'e 4 inç'lik bir tahtayı diğer tahtanın üzerine yerleştirin. 2 inç (51 mm) kenarı diğer levhanın üzerine, 4 inç (102 mm) kenarları dışa bakacak şekilde yerleştirin. Tümsek için toprağı dağıtmak üzere uzun tahtayı kullanabilmeniz için 10 ft'lik (3 m) tahtanın tüm uzunluğu platonun bir kenarına doğru açılı olmalıdır.
  3. adım 3 uzun tahtanın önüne bir el arabası dolusu toprak ve kil dökün.3Uzun tahtanın önüne bir el arabası dolusu toprak ve kil dökün. Karışımı tahtanın uzunluğu boyunca yayın.
  4. adım 4 kiri yaymak için uzun tahtayı kullanın.4Toprağı yaymak için uzun tahtayı kullanın. Uzun tahtanın her iki ucuna birer kişi yerleştirin. Tahtanın bir ucunu atıcı plakasının üzerinde tutun ve bunu pivot noktanız olarak kullanın. Tahtanın uzak ucuna sahip olan kişi (pivot noktası değil), toprağı tümseğe dağıtmak için tahtayı kullanarak platonun bir ucundan diğerine yavaşça hareket etmelidir.
  5. adım 5 eğim ölçümlerinizin doğru olduğundan emin olun.5Eğim ölçümlerinizin doğru olduğundan emin olun. Atıcının kalesinden itibaren eğim, lastiğin 6 inç (152,4 mm) önünden başlamalı ve her 1 ft (0,3 metre) için kaleye doğru 1 inç (25,4 mm) eğim olmalıdır. Yüksekliği bir transit terazi ile ölçün ve düşük noktaları doldurmak için kil ve toprak karışımını kullanın.
  6. adım 6 tümseği sıkıştırın ve tırmıklayın.6Höyüğü sıkıştırın ve tırmıklayın. Tümsek şekillendikten sonra, gevşek alan kalmadığından emin olmak için tümseğin yüzey alanını bir tamponla dövün. Ardından, çakıl taşlarını veya çim parçalarını temizlemek ve toprağı düzeltmek için bir tırmık kullanın.
  7. adım 7 tümseği su ile nemlendirin.7Höyüğü su ile nemlendirin. Alanı hafifçe ıslatmak için bir hortum kullanın. Su tümseğin içine işleyecek ve kili sıkıca yerleştirecektir. Düzenli sulama tümseğin çatlamasını veya aşınmasını da önleyecektir.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruAtıcı tümseği ne kadar yüksek olmalıdır? Atıcı tümseğini kale sahasından daha yüksek yapın. Bu, düz zeminden atış yapmak daha zor olduğu için atıcıya bir miktar avantaj sağlar.
  • SoruOrta boy bir atıcı tümseği inşa etmek için kaç torba kile ihtiyacım var? 5 torba kil, küçük boy bir atış tümseği inşa etmek için gereklidir.
  • SoruAtıcı kaidesinin kaleden uzaklığı ne kadardır? Oyunun üst seviyelerinde 60' 6'. Daha düşük seviyelerde bundan daha azdır; örneğin Küçükler Liginde 46'.

İpuçları

  • Kullanılmadığı zamanlarda tümseğinizi bir muşamba ile örtün. Bu, hava koşullarının atıcı tümseğinizi kurutmasını veya çimin içine yıkamasını önleyecektir.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Transit seviyesi
  • Şerit metre
  • Kazıklar
  • Dize
  • Tebeşir veya bayraklar
  • Atış lastiği
  • Ev plakası
  • Kil, kum ve toprak karışımı
  • Seç
  • Kürek
  • Maça
  • Kil tuğlalar
  • Tampon
  • Tırmık
  • Su hortumu
  • Muşamba
  • El Arabası
  • 4 ayak x (1,2 m) 1 inç (25 mm) x 4 inç (102 mm) tahta
  • 10 ayak x (3 m) 2 inç (51 m) x 4 inç (102 mm) tahta