Muşamba Barınak Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kamp yapmak çok eğlenceli ve doğanın tadını çıkarmanın harika bir yolu olabilir. Pek çok kişi çadır kurmanın kolaylığı nedeniyle çadır kullanmaktan hoşlanır. Ancak, çadırlar kamp gezisinde yanınızda taşımak için ağır ve hantal olabilir. Kamp gezinizi daha az zorlaştırmak için bir muşamba barınak kullanmak isteyebilirsiniz. Muşambalar hafiftir ve bir barınak inşa etmek oldukça kolaydır, kamp gezinizi rahat bir hale getirmenize yardımcı olur.

Adımlar

İyi Bir Nokta Bulmak

  1. adım 1 düz bir alan bulun.1Düz bir alan bulun. Bir muşamba barınak inşa etmek için en iyi alanlar düz zemine sahip yerlerdir. Bu, barınağı oluşturmayı biraz daha kolaylaştırabilir ve size uyumak için daha rahat bir yer sağlayacaktır. Muşamba barınağınızı inşa etmeden önce güzel, düz bir alan bulmak için biraz zaman ayırın.
  2. adım 2 ölü dallar için yukarıya bakın.2Ölü dallar için yukarıya bakın. Barınağınız için yerde güzel bir yer bulduktan sonra, üstüne bakmak isteyeceksiniz. Ölü dallar rüzgarla devrilirse kampçılar için ciddi bir tehlike oluşturabilir. Üzerinize düşmesini önlemek için barınağınızı her zaman eski, ölü veya tehlikeli görünen dalların altına yerleştirmekten kaçının.
  3. adım 3 kullanabileceğiniz ağaçları arayın.3Kullanabileceğiniz ağaçlar arayın. Birçok muşamba barınak tasarımı, iki ağaç arasına sağlam bir kordon veya ip yerleştirmenizi gerektirir. Bu kordon, muşamba barınağınız için sırt çizgisi görevi görecektir. Bu kordonu arasına yerleştirebileceğiniz iki ağacın bulunduğu düz bir nokta aramak iyi bir fikirdir.
    • İki ağaç bulamazsanız, bunun yerine yere iki çapa dalı yerleştirmeyi deneyebilirsiniz.
    • Bu ağaçlar kabaca muşambanızın uzunluğu kadar aralıklı olmalıdır.
  4. adım 4 hava durumunu göz önünde bulundurun.4Hava durumunu göz önünde bulundurun. Muşamba barınağınızı kurduğunuzda hava güneşli ve kuru olsa da, kamp geziniz sırasında hava değişebilir. Rahat etmeniz ve muşamba barınağınıza zarar gelmesini önlemeniz için yakın gelecekte havanın nasıl olabileceğini göz önünde bulundurmanız önemlidir.
    • Rüzgarın hangi yönden estiğini öğrenin. Muşamba barınağınızın herhangi bir 'duvarı' rüzgârdan uzağa bakmalıdır.
    • Barınağınızı alçak veya yağmur fırtınaları sırasında su basabilecek gibi görünen alanlara koymaktan kaçının.

A Çerçeveli Barınak Yapımı

  1. adım 1 sırt çizgisini oluşturun.1Sırt çizgisini oluşturun. Sırt hattı, muşamba barınağınızın üst bölümünü destekleyecektir. Bu hat, iki ağaç arasına uzun bir ip çekilerek oluşturulur. Bu, muşambanıza yüksek bir destek noktası sağlar ve a-frame muşamba barınağının şeklini oluşturur. Sırt hattını aşağıdaki adımları kullanarak yerleştirin:
    • İpin bir bölümünü bir ağaca bağlayın. Ağacın gövdesinden muşamba barınağınızın çatısının olmasını istediğiniz kadar yükseğe yerleştirin.
    • Diğer ucu bitişikteki ağaca getirin ve aynı seviyede bağlayın.
    • Güçlü bir sırt hattı sağlamak için kordonun olabildiğince sıkı olduğundan emin olun.
  2. adım 2 muşambayı ipin üzerine serin.2Muşambayı ipin üzerine serin. Sırt hattınız oluşturulduktan sonra, muşambayı bunun üzerine serebilirsiniz. A-çerçeveli bir muşamba barınak için, muşambayı muşambanın ortasındaki sırt çizgisinin üzerine yerleştirin. Bu, muşambanın sırt hattından aşağı sarkan eşit yarılarını bırakacaktır.
    • Sorunlardan kaçınmak için muşambanın sırt hattının her iki tarafından eşit şekilde sarktığından emin olun.
  3. adım 3 muşambayı yere sabitleyin.3Muşambayı yere sabitleyin. Muşambayı sırt hattının üzerine yerleştirdikten sonra yere sabitleyebilirsiniz. Muşambanın alt kısımlarından birini alın ve çadırın merkezinden dışarı doğru çekin. Beğendiğiniz bir yere getirdikten sonra, aşağıdaki adımları uygulayarak yere sabitleyin:
    • Gerilmiş haldeyken muşambanın köşesine yakın bir noktaya, yere bir çadır kazığı yerleştirin.
    • Çadır kazığı ile muşambanın köşesi arasına uzun bir ip bağlayın.
    • Bu kordonun sıkı olduğundan ve muşambayı yere güvenli bir şekilde tuttuğundan emin olun.
    • Aynı şeyi a-frame muşamba barınağınızın diğer üç köşesi için de yapın.

Yalın Barınak Yapımı

  1. adım 1 kablo için iyi bir yer bulun.1Kordon için iyi bir yer bulun. Yalın muşamba barınakta bir sırt hattı kullanılır. Bu sırt hattı, iki ağaç veya diğer destek noktaları arasına sıkıca bir ip bağlanarak oluşturulur. Bu, muşambanızı sabitleyebileceğiniz ve barınağınızı bitirebileceğiniz bir nokta oluşturacaktır.
    • Aralarında muşambanızın uzunluğu kadar mesafe olan iki ağaç bulun.
    • İpin bir ucunu bir ağacın gövdesine bağlayın. Barınağınızın tepesinin olmasını istediğiniz yükseklikte bağlayın.
    • İpin diğer ucunu da aynı seviyede karşı ağaca bağlayın.
    • Sırt çizgisinin olabildiğince sıkı olması çok önemlidir.
  2. adım 2 muşambanın bir kenarını ipe sabitleyin.2Muşambanın bir kenarını ipe sabitleyin. Yalın muşamba barınak, muşambanızın bir kenarını sırt hattınıza sabitlemenizi gerektirir. Muşambayı kordon ya da ip kullanarak sırt hattına tutturabilirsiniz ve birçok muşamba içinde grometler ya da halkalar ile birlikte gelir. Güçlü bir muşamba barınak inşa etmek için muşambayı sırt hattına sıkıca bağladığınızdan emin olun.
    • Muşambanızın kenarı boyunca önceden açılmış delikler olabilir. Eğer öyleyse, bunları birleştirmenin kolay bir yolu için sırt hattını bunlardan geçirebilirsiniz.
    • Birçok muşambanın köşelerinde veya kenarlarında, onları sırt ipinize bağlamak için kullanılabilecek halkalar olacaktır.
  3. adım 3 muşambayı yere sabitleyin.3Muşambayı yere sabitleyin. Üst kenar sırt hattına bağlandıktan sonra, yalın muşamba barınağın alt kenarını sabitleyebilirsiniz. Alt kenarı istediğiniz açıya gelene kadar merkezden uzağa doğru çekin. Muşambanın köşelerine yere sabitleme kazıkları yerleştirin ve muşambayı bunlara bağlayın. Bu, barınağınızın alt kısmını güvenli bir şekilde yerinde tutacaktır.
    • Çoğu kişi barınak için 45 derecelik bir açı kullanılmasını önerir.
    • Barınağın 'tavanının' yüksekliğini artırmak veya azaltmak için açıyı ayarlamayı deneyin.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruKapalı bir barınak yapmak için hangi boyutta muşambaya ihtiyacım var? Bu, barınağınızın ne kadar büyük olduğuna bağlıdır. Barınağınızın ne kadar büyük olduğunu bilmiyorsanız, birinin ölçmesini sağlayın.

Video

İpuçları

  • Kamp alanınızın üzerindeki ölü dallara veya uzuvlara dikkat edin.
  • Muşamba barınağınızı inşa etmek için düz bir alan bulun.
  • A-çerçeveleri, muşamba barınağınızın dört köşesini de sabitlemenizi gerektirir.