Bungee Jump Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İnsanların 'Herkes köprüden atlasa, siz atlar mıydınız?' dediğini hiç duydunuz mu? Eğer bu soruya evet cevabını vermek istiyorsanız, bungee jumping tam size göre! Bungee jumping inanılmaz bir deneyim olabilir ve kendinizi hazırlamanız önemlidir.

Adımlar

Konum Bulma

  1. adım 1 vücut kondisyonunuzu kontrol edin.1Vücut kondisyonunuzu kontrol edin. Genel olarak bungee jumping çok güvenlidir ancak bazı koşullar potansiyel olarak tehlikeli hale getirebilir. Bu durumlar arasında yüksek tansiyon, kalp rahatsızlığı, baş dönmesi, epilepsi ve boyun, sırt, omurga veya bacak yaralanmaları yer alır. Bu durumlardan herhangi birine sahipseniz bungee jumping deneyiminizi planlamadan önce bir doktorla konuşmak isteyebilirsiniz.
    • Birçok koşum takımı ayak bileklerinize bağlanır ve yaşadığınız ayak bileği veya diz sorunlarını daha da kötüleştirebilir.
    • Boyun ve sırt incinmeleri, atlayışınız sırasında üzerlerine uygulanan baskı nedeniyle bungee jumping yapmayı zorlaştırabilir. Doktorunuzla konuşun.
  2. adım 2 yeterince büyük olduğunuzdan emin olun.2Yeterince büyük olduğunuzdan emin olun. Bazı tesisler 14 yaşından küçüklerin atlamasına izin verirken, diğerleri yalnızca 16 yaş ve üzerindekilere izin vermektedir. Çoğu durumda, 18 yaşın altındaysanız, ebeveyninizin veya vasinizin tesis tarafından sağlanan feragatnameleri imzalamak için size eşlik etmesi gerekecektir.
  3. adım 3 bir bungee jumping yeri bulun.3Bungee jumping yeri bulun. Birçok bungee jumping yeri güzel manzaralara sahip ortamlarda kurulmuştur. Size en çok hitap edeni bulun! Dünya çapında birçok yer vardır ve en popüler turistik yerlerden bazıları bungee jumping deneyimleri de sunmaktadır.
    • Köprülerden, vinçlerden, binaların üzerindeki platformlardan, kulelerden, sıcak hava balonlarından, helikopterlerden veya teleferiklerden atlayabilirsiniz. Size en çok hitap eden konumu seçin.
  4. adım 4 bungee ekipmanlarının güvenliğini ve yasallığını kontrol edin.4Bungee ekipmanlarının güvenliğini ve yasallığını kontrol edin. Bunun yasal bir kıyafet olduğundan ve bir köprünün tepesinde ipi olan rastgele bir adam olmadığından emin olun. Donatıcınızla ilgili yorumları internetten okuyun ya da referans isteyin ve diğer insanların neler söylediğine bakın. Tesisinizin yerel turizm kuruluna kayıtlı olup olmadığını kontrol edin.
    • BERSA (İngiliz Elastik Halat Sporları Birliği) Güvenli Uygulama Kuralları, operatörler için bir güvenlik kılavuzudur. Üç önemli konuyu kapsar: bilinçli katılım (ilgili riskleri anlamanız gerektiği anlamına gelir), yedeklilik (bir bileşenin arızalanması durumunda tüm sistemin arızalanmaması için yedek sistemlerin mevcut olduğu anlamına gelir) ve yeterlilik (tüm ekipman ve personelin işlevlerini yetkin bir şekilde yerine getirmek için yeterli kalitede olması gerektiği anlamına gelir). Bu kod, operatörünüzün güvende olduğundan emin olmanızı sağlar.
  5. adım 5 don't be afraid to ask questions.5Soru sormaktan çekinmeyin. Bu aynı zamanda dış gezginleri kontrol etmenize ve ne yaptıklarını bildiklerinden emin olmanıza yardımcı olur. Ekipmanlarını, personel eğitimlerini, çalışma standartlarını, geçmişlerini ve benzerlerini sorabilirsiniz. Bu, ne kadar bilgili, arkadaş canlısı ve güvenli bir dış gezgin olduklarını belirlemenize yardımcı olur.
  6. 6. adım maliyetleri araştırın.6Maliyetleri araştırın. Maliyetleri önceden araştırın - 100 $ veya daha fazla ödeme yapmayı bekleyin. Birçok kayakçı, rezervasyon yaptığınızda yaklaşık 50 $ veya toplam maliyetin yarısı kadar olabilecek bir depozito talep edecektir.
  7. adım 7 atlayışınızı ayırtın.7Atlayışınız için rezervasyon yaptırın. Vardığınızda atlayış yapabileceğinizden emin olmak için önceden rezervasyon yaptırmak isteyebilirsiniz. Atlayış yapacağınız yere ulaşımınızı sağlamak zorunda olduğunuz için bazı atlayış firmaları önceden rezervasyon yaptırmanızı ister.

Kendinizi Hazırlama

  1. adım 1 don't think about it too much.1Bu konuda çok fazla düşünmeyin. Ne kadar çok düşünürseniz, o kadar gergin olursunuz ve geri adım atma veya kendinizi vazgeçirme olasılığınız artar. Herkes gergindir, bu yüzden böyle hissettiğiniz için endişelenmeyin!
    • Yükseklikten korkuyor olmanız atlayamayacağınız anlamına gelmez. Bungee jumping çok farklı bir deneyimdir ve atlarken aynı şeyi hissetmeyebilirsiniz - özellikle de adrenalin patlaması nedeniyle!
  2. adım 2 doğru giyinin.2Doğru giyinin. Rahat kıyafetler giyin ve yavaşladığınızda yukarı fırlayıp karnınızı herkese göstermemesi için gömleğinizi içeri sokun. Benzer şekilde etek giymeyin. Kıyafetleriniz kısıtlayıcı veya çok bol olmamalıdır. Ayakkabılar düz tabanlı olmalı ve ayağınıza sıkıca oturmalıdır. Ayak bileklerinizden yukarı çıkan botlar veya ayakkabılar giymeyin, aksi takdirde ayak bileği kayışlarının bağlanmasına engel olabilirler.
  3. adım 3 saçınızı bağlayın.3Saçınızı bağlayın. Uzun saçlarınız varsa, herhangi bir parçaya takılmaması veya atlarken yüzünüze çarpmaması için bağlamalısınız.
  4. adım 4 emniyet kemerinizi anlayın.4Koşum takımınızı anlayın. Bungee jumping için kullanılan farklı türde koşum takımları vardır ancak en yaygın olanları vücut koşum takımı ve bacak koşum takımıdır. Bir bacak kayışı her iki ayak bileğinize de takılır ve bir yedek kayışınız olmalıdır (genellikle normal kaya tırmanışı için kullanabileceğiniz gibi bir oturma kayışı).
    • Bir vücut kayışı, etrafta daha kolay hareket etmenize ve dönüşleri veya dönüşleri daha kolay tamamlamanıza olanak tanır. Bir vücut kayışıyla bağlıysanız, en azından bir oturma kayışına ve omuz kayışına veya tam bir vücut kayışına sahip olmalısınız.
  5. adım 5 nasıl atlayacağınızı düşünün.5Nasıl atlayacağınızı düşünün. Birçok farklı atlama stili vardır ancak atlamanın en iyi yolu kırlangıç dalışıdır. Bu atlayışta kollarınızı genişçe açarak platformdan güzel bir sıçrayış yaparsınız ve yere doğru bir kuş gibi süzülürsünüz. Dibe ulaştığınızda dümdüz aşağı bakıyor olmalısınız ve yavaşlama çok yumuşak olmalıdır.
    • Diğer dalış türleri arasında sırt dalışı, korkuluk atlayışı (bazı köprülerdeki korkuluklardan atlamanız dışında kırlangıca benzer), yarasa düşüşü (atlamadan önce platformun kenarında baş aşağı asılı durduğunuz ve sonra sadece düştüğünüz), asansör (önce ayaklarınızı bırakın, ancak çok tehlikeli olabilir ve ayak bileklerinizi kırabilir) ve tandem (aynı anda iki kişiyle atlama) bulunur.
  6. adım 6 atlayan diğerlerini izleyin.6Başkalarının atlayışını izleyin. Deneyiminize başlamadan önce rahatlamak ve diğer insanların atlayışlarını izlemek için biraz zaman ayırın. Bu, zihninizi ve sinirlerinizi rahatlatmanıza yardımcı olabilir.
  7. adım 7 bacaklarınızı tıraş edin.7Bacaklarınızı tıraş edin. Bacak kayışı kullanıyorsanız, kayışı takmak için pantolonunuzu kaldırmaları gerekecektir. Tıraşsız bacaklarınızın görüntüsü sizi utandırıyorsa, atlamadan önce tıraş olduğunuzdan emin olun.

Atlayış

  1. 1. adım acentenizle oturum açın.1Sporcunuzla birlikte oturum açın. Henüz yapmadıysanız atlayışınız için bakiyeyi ödeyecek ve birkaç form ve feragatname imzalayacaksınız. Bungee jumping çok güvenli olmasına rağmen, potansiyel riskleri anladığınızdan emin olmak isteyeceklerdir. Feragatname hakkında herhangi bir sorunuz varsa, bir mürettebat üyesine sormaktan çekinmeyin.
  2. adım 2 tartılmaya hazır olun.2Tartılmaya hazır olun. Vücut ağırlığınız için doğru ekipmanı kullandıklarından emin olmak ve kayakçının ağırlık sınırını aşmadığınızdan emin olmak için sizi tartacaklardır.
  3. adım 3 bungee köprüsünün tepesine çıkın.3 Bungee köprüsünün tepesine çıkın. Bungee köprüsünün tepesine çıktığınızda, orada sizi hazırlayacak eğitmenler olacaktır. Eğer tepeye kadar çıkabilirseniz, o zaman iyi olmalısınız çünkü bu en korkutucu kısımlardan biri!
  4. adım 4 eğitmenlerinizi dinleyin.4Eğitmenlerinizi dinleyin. Atlayışınızı daha keyifli hale getireceği için söyleyeceklerini dinleyin. Ayrıca, soru sormaktan korkmayın - onlar bunun için oradalar. Eğitmenler ayak bileklerinizin etrafına dolgu koyacak ve daha sonra etraflarına büyük elastik bantlar takacak ve bunlar da gerçek bungee kablosuna bağlanacaktır!
  5. adım 5 korkunun doğal olduğunu anlayın.5Korkunun doğal olduğunu anlayın. Korku, vücudunuzun kendini savunma olarak kendini koruma yoludur. Düşüncelerinizi yönlendirmeye çalışın ve zihninizi kendinize zarar vermediğinize ikna edin. Kemerlerinizi bağladıktan sonra her şey çok hızlı gelişecektir, bu yüzden her şeyi akışına bırakın.
    • Atlamadan önce aşağıya bakmayın! Atlarken manzarayı seyretmek için bolca vaktiniz olacak. Atlamadan önce aşağı bakmak fikrinizi değiştirmenize neden olabilir.
  6. adım 6 bir personel bağırdığında atlayın 'go!'6Bir personel 'Başla!' diye bağırdığında atlayın. Bu hızda havada düşmek inanılmaz bir duygu! Yolculuğun tadını çıkarın ve avazınız çıktığı kadar bağırmaktan çekinmeyin! Düşüşün sonunda yumuşak bir şekilde yavaşlamalısınız ve aslında oldukça huzurlu hissedeceksiniz.
    • Atlayıştan sonra, teknedeki bir adam gelip sizi kordonlardan kurtarabilir veya sizi köprüye ya da atladığınız yere geri kaldırabilir.
  7. adım 7 bununla övünün!7Bununla övünün! Az önce bungee jumping yaptınız - anında süper havalı oldunuz!

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruBel problemlerim varsa yine de bungee jumping yapmalı mıyım? Sırtınıza daha fazla zarar vermeyeceğinden emin olmak için bungee jumping yapmadan önce doktorunuzla konuşmanızı tavsiye ederim.
  • SoruKalp rahatsızlığım var. Yine de bungee jumping yapabilir miyim? Bungee jumping yapmanın kalp rahatsızlığınız için zararlı olup olmayacağını belirlemek için doktorunuzla konuşmalısınız.
  • SoruEvde bungee jumping yapıyorsam bir lastik bant işe yarar mı? Olmazsa, 28 lastik bant nasıl olur? Hayır, lastik bantlar bir insanın ağırlığını taşımak için tasarlanmamıştır. Daha güvenli ve daha güçlü bir şeye ihtiyacınız var.

İpuçları

  • Eğer ilk seferinizse, süslü bir şey denemeyin... bana güvenin.
  • Atlamadan önce ceplerinizdeki tüm değerli eşyaları çıkarın.
  • Sakız veya herhangi bir yiyecek çiğnemeyin!

Uyarılar

  • Anksiyete atağı geçmişi olan kişiler tekrar düşünmek isteyebilir.
  • Gerçekten kötü dizleriniz veya kalçalarınız varsa bungee jumping yapmayın. Bu onları incitecektir.
  • Atlamayı düşünmeden önce tüm güvenlik ekipmanlarınızı taktığınızdan emin olun.