Hızlı 100 Kalori Yakmak için Kolay Egzersiz Fikirleri

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Hızlı bir egzersiz kendinizi güçlü, özgüvenli ve daha enerjik hissetmenizi sağlayabilir; ayrıca doğru egzersizi seçerseniz 100 kaloriyi bu şekilde zaplayabilirsiniz. Eğlencelisinden yoğununa ve verimlisine kadar en iyi egzersiz seçeneklerini aşağıda listeledik. Ayrıca, bonus sağlık yararları ve içeriden ipuçları da sunacağız. Hızlıca 100 kalori yakmaya hazır mısınız? Bilmeniz gereken her şey için okumaya devam edin.

Bilmeniz Gerekenler

  • Sadece 10 dakikada 100 kalori yakmak için koşu ve kickboks gibi yüksek yoğunluklu egzersizlerin keyfini çıkarın.
  • Kalorilerinizi yakarken rahatlamak için hafif yürüyüş veya yoga gibi yavaş bir egzersiz seçin (ancak bu 20-30 dakika kadar sürecektir).
  • Ya da yapılacaklar listenizdeki bir şeyi kontrol ederken kalori yakabilirsiniz. Temizlik ve bahçe işleri 30 dakikada yaklaşık 100 kalori yakmanızı sağlayacaktır.
  • Egzersiz yoğunluğunuza, kilonuza ve genetiğinize bağlı olarak farklı oranlarda kalori yakacağınızı unutmayın. Aşağıda yer alan zaman çizelgeleri yaklaşık değerlerdir!

Adımlar

8 dakika ip atlayın.

  1. i̇p atlama...
    İp atlama yoğun, kalori yakıcı bir egzersiz olabilir. Çocukken çok severdiniz, şimdi bir yetişkin olarak vücudunuz için yaptıklarına bayılacaksınız! Bir atlama ipi alın ve 100 kalori yakmak için 8 dakika boyunca zıplayın. Ya da daha zorlu bir egzersiz arıyorsanız, her seferinde bir bacağınızı 30 saniye boyunca ileri geri hareket ettirmeyi deneyin.
    • İp atlamak sadece eğlenceli olmakla kalmaz, aynı zamanda yüksek yoğunluklu egzersizle kardiyo kondisyonunuzu geliştirmenin ve kemiklerinizi güçlendirmenin de harika bir yoludur!

10 dakika boyunca kickbox yapın.

  1. harika bir antrenman için yumruklayın, vurun ve kırın.
    Harika bir antrenmana giden yolda yumruklayın, vurun ve kırın.Kickboks gerçekten öldürücü bir antrenmandır ve son günlerde de popülerlik kazanmıştır. Bu, yüksek yoğunluklu bir egzersiz olarak kabul edilir, yani büyük bir meydan okuma arıyorsanız harika bir seçimdir. Rekreasyon merkezinizdeki yerel bir sınıfı deneyin veya internete girip yeni başlayanlar için bir sınıf bulun.
    • Kickboks sadece kalori yakmak için harika bir yol olmakla kalmaz, aynı zamanda kas gücünü, çevikliği ve esnekliği de geliştirir.

10 dakika boyunca koşun.

  1. güzel bir koşu sizi yenilenmiş hissettirebilir ve hızlı bir şekilde kalori yakmanızı sağlayabilir.
    Güzel bir koşu sizi yenilenmiş hissettirebilir ve hızlı bir şekilde kalori yakmanızı sağlayabilir. Koşarken yakacağınız kalori miktarı ne kadar yol kat ettiğinize bağlıdır ve genellikle 1 mil yaklaşık 100 kaloriye eşittir. Bu yüzden ağırdan almayı tercih ediyorsanız, endişelenmeyin. Ya da zamanınız kısıtlıysa, bunun yerine hızlı bir koşuya çıkın! Ve neyse ki, bunu yapmak çok kolay. acemi olarak başlayınSadece kendi hızınızda ilerleyin ve kademeli olarak daha yüksek hızlara çıkın.
    • Koşmak sadece kalori yakmak için harika bir yol değildir. Bu egzersiz aynı zamanda uzun ömürlülük ve kronik hastalıklarla mücadele ile de yakından ilişkilidir; yani koşu ayakkabılarınızı her bağladığınızda kendinizi daha uzun süre sağlıklı tutmuş olursunuz.

11 dakika boyunca tenis oynayın.

  1. oyun, set, maç derken endorfin patlaması yaşayın.
    Oyun, set, maç derken endorfin patlaması yaşayın. Raketinizi, topunuzu ve bir arkadaşınızı kapın ve kendinizi sahaya atın! Ya da güvertede sizi bekleyen bir arkadaşınız yoksa, garaj kapınıza topları vurun (tabii eğer hınzır forehand'inizi kaldıracak kadar sağlamsa!). Tenis oynamak Tonlarca sprint içerir ve kollarınızı da yorar, bu nedenle bir anda enerji yakmanın harika bir yoludur.
    • Tenis sadece 11 dakikada 100 kalori yakmakla kalmaz, aynı zamanda anaerobik sağlığınızı artırır, kan basıncınızı düşürür, metabolizmanızı geliştirir ve kaslarınızı güçlendirir.

12 dakika boyunca bisiklet sürün.

  1. bisiklet...
    Bisiklete binmek harika bir kalori yakıcıdır (ve dolaşmak için uygun bir yoldur). Bisikletinizi sıradan bir tur için dışarı çıkarırsanız, yaklaşık 12 dakikada 100 kalori yakmanız muhtemeldir. Öyleyse neden arabayı garaj yolunda bırakmıyorsunuz? Programınıza ekstra bir egzersiz eklemek için işe, arkadaşınıza ya da markete bisikletle gitmeyi deneyin.
    • Esneklik, kilo kaybı, kemik gücü ve gelişmiş zihinsel sağlık, bisiklete binmenin sağlık açısından faydalarından sadece birkaçıdır.

12 dakika boyunca basketbol oynayın.

  1. eğlenceli bir oyunun tadını çıkarın ve bu süreçte ter atın.
    Eğlenceli bir oyunun tadını çıkarın ve bu süreçte ter atın. Basketbol, arkadaşlarınızla bağ kurmanın, öğleden sonrayı doldurmanın ve becerilerinizi geliştirmenin süper heyecan verici bir yolu olabilir. Eğer siz tam bir oyun oynamak Bazı rakiplere karşı, o zaman da bir ton ileri geri koşacaksınız (merhaba, ekstra kalori!). Ancak tek başınıza atış yapıyor olsanız bile 20 dakikada yaklaşık 100 kalori yakarsınız.
    • Ayrıca, basketbol sadece kalori yakmak için harika bir yol değildir. Aynı zamanda koordinasyonunuzun, kas gücünüzün ve dayanıklılığınızın da geliştiğini göreceksiniz - üstelik basketbolun oyuncuların konsantrasyonunu da geliştirdiği düşünülmektedir.

12 dakika boyunca paten kayın.

  1. en sevdiğiniz patenlerinizle eğlenin, esintiyi hissedin ve kalori yakmaya başlayın.
    En sevdiğiniz patenlerinizle eğlenin, esintiyi hissedin ve kalori yakmaya başlayın. Paten kaymanın harika göründüğünü hepimiz biliyoruz, ancak aynı zamanda harika bir egzersiz olduğunu biliyor muydunuz? En sevdiğiniz beton yola veya paten parkına gidin ve hareket etmeye başlayın. Daha da fazla eğlence için, birkaç arkadaşınızı alın ve harika manzaralı bir yer seçin!
    • Paten kaymak sadece bacak ve kalça kaslarınız için harika değildir - kollarınızı ve bacaklarınızı kullanarak kendinizi dik tutarken, bu bölgeleri de güçlendirirsiniz!

13 dakika boyunca yüzün.

  1. hızlı ve ferahlatıcı bir yüzme ile bu kalorilere elveda deyin.
    Hızlı ve ferahlatıcı bir yüzme ile bu kalorilere veda edin.Yüzme rahat bir tempoda yüzmek sadece 13 dakikada 100 kalori yaktırır, bu nedenle süper etkili bir egzersizdir. Yüzmede yeniyseniz ve alışmak için biraz yardıma ihtiyacınız varsa, yüzgeçleri kullanarak başlamayı deneyin. Daha çok sosyal bir egzersizci misiniz? Bir arkadaşınızla birlikte suda yürümeyi deneyin ve dakikada 11 kalori yakın.
    • Yüzme sadece harika bir kalori yakıcı olmakla kalmaz, aynı zamanda harika bir tüm vücut egzersizidir. Ayrıca dayanıklılığınızı, gücünüzü ve kardiyo kondisyonunuzu artırabilir.

Vücut ağırlığı egzersizlerini 14 dakika boyunca yapın.

  1. spor salonuna gitmeden kas yapın ve ter atın.
    Spor salonuna gitmeden kas yapın ve ter atın. Vücut ağırlığı egzersizleri etkili ve kullanışlı olmanın mükemmel birleşimidir. Üstelik çok sayıda seçeneğiniz de var. Şınav çekmeyi deneyin, biraz mekik çek, Squat ile kendinize meydan okuyunveya diz çekerek kas geliştirin. Genel olarak, vücut ağırlığıyla yapılan egzersizler farklı miktarlarda kalori yaktırır, ancak hangisini seçerseniz seçin, vücudunuz bundan faydalanacaktır.
    • Harika bir egzersizin standart sağlık faydalarına ek olarak, vücut ağırlığı egzersizleri harikadır çünkü kendi hızınızda başlayabilirsiniz. Gerekirse ağırlık ekleyin ve vücudunuz yeterince yorulduğunda bırakmaktan çekinmeyin (ve yarın bir kez daha deneyin. Bunu başarabilirsiniz!).

Merdivenleri 14 dakika boyunca yürüyün.

  1. asansörü atlayın ve fazladan birkaç kalori yakın.
    Asansörü atlayın ve fazladan birkaç kalori yakın. Basit alışkanlık değişiklikleri günlük yaktığınız kalori miktarında büyük bir fark yaratabilir. Her gün işe, okula veya aktivitelere asansörle mi çıkıyorsunuz? Bunun yerine merdivenleri deneyin; basamakları çıkmak 14 dakikada yaklaşık 100 kalori yaktırır. Artı, merdivenlerden yukarı koş Böylece kalorileri daha da hızlı atabilirsiniz.
    • Merdivenleri her çıktığınızda kemik ve kas sağlığınızı iyileştiriyorsunuz. Üstelik bunu ekstra (pahalı) egzersiz ekipmanı kullanmadan başarıyorsunuz!

15 dakika boyunca dans edin.

  1. kim demiş egzersiz yapmak sıkıcı olmak zorunda diye?
    Kim demiş spor yapmak sıkıcı olmak zorunda diye? Bir arkadaşınızı kapın, en sevdiğiniz çalma listesini takın ve dans etmeye başlayın. Dans etmek, farkına bile varmadan kalori yakmanın harika bir yoludur ve kesinlikle nasıl hareket ettiğinize bağlı olsa da, sadece 15 dakikada 100 kalori yakabilirsiniz. Gün boyunca küçük jigler yapın veya kalorileri daha da hızlı yakmak istiyorsanız dans ederken dambıl veya ayak bileği ağırlıkları kullanın.
    • Eğlenceli gerçek: dans etmek sadece vücut için harika değildir. Aynı zamanda bunama riskini azaltabilir ve hafızanızı da geliştirebilir.

18 dakika boyunca eliptik bisiklet.

  1. hızlı ve etkili bir egzersiz için eliptik bisiklete binin.
    Hızlı ve etkili bir egzersiz için eliptik bisiklete binin. Ayrıca, eliptik bisikletler yeni başlayanlar için harika bir egzersiz olarak bilinir - spor salonunda yeniyseniz ve nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, bu makinelerden birine atlayın.
    • Bunun da ötesinde, eliptik bisiklet eklemlerinizi yormaz ve tüm vücudunuzu kullanır. Sonuç olarak, ter atmak için harika bir seçim!

20 dakika boyunca bahçeyle uğraşın.

  1. doğru okudunuz - yeşil bir başparmak büyük kaloriler yakmanıza yardımcı olabilir.
    Doğru okudunuz; yeşil bir parmak büyük kaloriler yakmanıza yardımcı olabilir. Egzersiz, terlemek ve ağırlık kaldırmak anlamına gelmek zorunda değildir. Bunun yerine bahçe makaslarını çıkarın! Düşündüğünüzde, bahçe işleri çok fazla çömelme, kaldırma, eğilme ve kazma gerektirir. Ve tüm bu küçük hareketler iyi bir kalori toplamına ulaşır.
    • Ayrıca, bahçeyle uğraşmak özgüveninizi artırabilir, kalp sağlığınızı iyileştirebilir ve el gücünüzü geliştirebilir. Ne kadar çok bilirseniz!

22 dakika boyunca yürüyün.

  1. güzel, rahatlatıcı bir yürüyüşün tadını çıkarın ve bir arkadaşınızla sohbet edin.
    Güzel, rahatlatıcı bir yürüyüşün ve bir arkadaşınızla sohbetin tadını çıkarın. Kim demiş spor yapmak tam bir eziyet olmalı diye? Büyük kaloriler yakarken güzel, tempolu bir yürüyüşe çıkın. Doğada güzel bir yer seçin ve zihinsel sağlığınız için de harika faydalar elde edin. Ayrıca, daha zor bir yürüyüş yaparak her zaman daha hızlı kalori yakabilirsiniz. Bunun yerine hafif ağırlıklar taşıyın veya eğimli bir yolda yürüyün.
    • Yürümek kilo vermenize, enerji seviyenizi artırmanıza, stresi azaltmanıza ve kemiklerinizi güçlendirmenize yardımcı olabilir.

30 dakika boyunca ayakta durun.

  1. oturduğunuz yerden kalkın ve hiç düşünmeden kalori yakın.
    Koltuğunuzdan kalkın ve hiç düşünmeden kalori yakın. Hiç denemeye gerek kalmadan günün kalori yükünü yakmak istediniz mi? İşte çözümü burada. Gün içinde fazladan 30 dakika ayakta durun ve bu 100 kalori yakmak demektir. İster televizyon izleyin, ister çalışın, ister kitap okuyun ya da müzik dinleyin; ayakta dururken en sevdiğiniz aktivitelerin tadını çıkarın.
    • Ayakta dururken aynı zamanda dengenizi geliştirir, bacaklarınızı güçlendirir ve sırt ağrısı riskinizi azaltırsınız.

30 dakika boyunca alışverişe çıkın.

  1. fazladan kalori harcarken hayattaki güzel şeylerin tadını çıkarın.
    Fazladan kalori harcarken hayattaki güzel şeylerin tadını çıkarın. İster market alışverişi yapın (ister sadece butiklerde bir öğleden sonrasının tadını çıkarmak isteyin), alışveriş yapmak yürümeyi, kaldırmayı ve harika ürünlerle dolu çantaları taşımayı gerektirir. Kısacası: evet, alışveriş biraz egzersizdir!
    • Ve hayalinizdeki ayakkabıyı seçerken, fiziksel sağlığınızı artırmaktan daha fazlasını yapıyor olacaksınız. Alışveriş o anki ve zaman içindeki ruh halinizi de iyileştirebilir.

31 dakika boyunca yoga yapın.

  1. farkındalığınızı geliştirin,...
    Yoga ile farkındalığınızı geliştirin, vücudunuzu rahatlatın ve kalori yakın. Bu egzersiz biraz daha fazla zaman alsa da, tonlarca başka şaşırtıcı faydası vardır. Yoga farkındalığınızı artırabilir; bu da duygusal olarak daha dayanıklı hissetmenize yardımcı olur ve hatta ruh halinizi iyileştirebilir. Ayrıca, yeni başlıyorsanız yoga son derece erişilebilirdir. Ancak aynı zamanda, uzun süredir meraklısıysanız vücudunuza meydan okumanın her zaman yeni yolları vardır.
    • Yoga aslında kişisel bakım, duygusal düzenleme ve stresi yönetme konusunda sizi daha iyi hale getirebilir. Ayrıca kalp sağlığını, dengeyi, gücü ve kalça esnekliğini de destekler.

Partnerinize 35 dakika boyunca masaj yapın.

  1. mini bir egzersiz yaparken partnerinizle brownie puanları kazanın.
    Masaj yapmak vücudunuzun üst kısmını ve el kaslarınızı kullanır ve eğer daha yüksek basınçlı bir masaj yapıyorsanız, tüm gücünüzü kullanmanız gerekir! Omuz veya derin doku masajı yapmayı deneyin ve bunu yaparken sağlığınız için de faydalarından yararlanın.
    • Masaj yapmak sadece sizin sağlığınıza fayda sağlamakla kalmaz, aynı zamanda masajı alan kişi için de önemli olumlu etkileri vardır. Örneğin ağrının azalması, dolaşımın iyileşmesi ve anksiyetenin azalması partnerinizin geleceğinde.

30-40 dakika boyunca temizleyin.

  1. güzel bir egzersiz yaparken pedinize de yeni bir görünüm kazandırın.
    Pedinize yeni bir görünüm kazandırırken aynı zamanda güzel bir egzersiz de yapmış olursunuz. Farklı temizlik işleri farklı oranlarda kalori yaktırır; ancak hangisini seçerseniz seçin, vücudunuza bir iyilik yapmış olursunuz. Daha sıkı bir egzersiz seansı arıyorsanız daha ağır işleri (kaldırma, diz çökme ve ovma gerektiren işler) seçin. Ya da kalorilerinizi biraz daha yavaş yakmaktan memnunsanız, toz alma, süpürme ve bulaşık yıkama yine de şaşırtıcı miktarda hareket içerir.
    • Ayrıca, temiz bir ev stres seviyenizi düşürecek, daha az hastalanmanıza yardımcı olacak ve solunum sağlığınızı iyileştirecektir. Temel olarak, bu seçenek tam bir kazan-kazan-kazan!

Uzman Soru-Cevap

İpuçları