Michigan'da Ateşli Silah Nasıl Satın Alınır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Michigan'da ateşli silah satın alma prosedürü, tabanca veya uzun namlulu silah istemenize göre değişir. Tabanca edinme prosedürü biraz daha uzun olmakla birlikte değişiklik göstermektedir. Aralık 2012 itibariyle tüzükte yapılan değişiklikler de dahil olmak üzere süreci aşağıda özetleyeceğiz.

Adımlar

Tabanca Satın Almak

  1. adım 1 yaş gerekliliklerini karşılayın.
    Yaş gereksinimlerini karşılayın.
    • Özel bir satıcıdan tabanca satın almak için en az 18 yaşında olmalısınız. Ancak bir satıcıdan tabanca satın alamazsınız.
    • Federal ateşli silahlar lisanslı bir satıcıdan tabanca satın almak için 21 yaşında veya daha büyük olmalısınız.
      • Michigan'da sadece Michigan'da ikamet edenler tabanca satın alabilir.
  2. adım 2 bir ffl satıcısından satın almıyorsanız bir satın alma izni alın.
    Bir FFL satıcısından satın almıyorsanız bir satın alma izni alın. Bu, Federal Ateşli Silah Ruhsatlı bir satıcıdır. Başka birinden satın alıyorsanız, gizli tabanca ruhsatınız (CPL) yoksa izne ihtiyacınız olacaktır.CPL sahibiyseniz ve başka bir kişiden satın alıyorsanız, ihtiyacınız olan tek şey bir RI-60'tır. Buna tabanca satın alma ruhsatı veya LTP de denir. Bu ruhsat 18 Aralık 2012 tarihinden itibaren 30 gün süreyle geçerlidir.
    • Yerel polis teşkilatınızda tabanca satın alma izni için başvurunuzu tamamlayın. Belediye sınırları içinde ikamet ediyorsanız, şehir polis departmanınıza gidin. Kırsal bir bölgede veya belediye sınırları dışında yaşıyorsanız, ilçe şerif departmanınıza gidin.
    • Yanınızda geçerli bir kimlik getirin. Polise fotoğrafınızı gösteren güncel bir kimlik ibraz etmelisiniz.
  3. adım 3 geçmiş kontrolünden geçin.
    Geçmiş kontrolünden geçin. Çok invaziv bir kontrol değildir - esas olarak zihinsel olarak dengeli olup olmadığınızı veya adınıza herhangi bir kısıtlama emri olup olmadığını kontrol ederler. Bu genellikle 24 saat sürer.
    • Noter huzurunda yemin edin. Michigan'da tabanca sahibi olmak için geçerli federal yasalara ve Michigan eyalet yasalarına uyduğunuza dair yemin etmelisiniz. Yasalar, başvuru sahiplerinin satın alma izni almasını engelleyen çok sayıda durum öngörmektedir. Listenin tamamını www.michigan.gov/msp adresindeki Michigan Eyalet Polisi web sitesinde görebilirsiniz.
    • Geçen yıl itibariyle Temel Tabanca Güvenliği Anketi artık verilmemektedir. Sadece kayıt için.
  4. adım 4 onaylı satın alma izninizi polis karakolundan alın.
    Onaylı satın alma izninizi polis karakolundan alın. İzninizi genellikle başvurunuzun ertesi günü alabilirsiniz. Polis, yalnızca ağır bir suçtan hüküm giydiyseniz veya geçmişte şiddet içeren veya akli dengesi bozuk bir davranış sergilediyseniz izni reddedebilir.
    • Ayrıca üç nüsha halinde bir PSR -- Tabanca Satış Kaydı alacaksınız. Biri sizin için, biri polis için ve biri de satıcınız için olacak. Bunları kaybetmeyin!
  5. adım 5 eğer bir ffl'den satın alıyorsanız, bir psr alın.
    Eğer bir FFL'den satın alıyorsanız, bir PSR alın. PSR'de sizin ve tabancanızın bilgilerine ek olarak satıcının kimlik numarası da bulunmalıdır. PSR'nin doldurulmuş polis kopyasını en yakın polis teşkilatına göndermelisiniz.
    • Bu hem özel satıcılardan satın alanlar hem de FFL'lerden satın alanlar için geçerlidir. Tek fark, eğer özel bir satıcıdan satın alıyorsanız ve ruhsatınız yoksa, PSR size o zaman verilecektir. Aksi takdirde, yerel polis karakolunuza gidin ve üç nüsha halinde bir PSR formu talep edin.
  6. adım 6 michigan'da bir tabanca satın almak için satın alma iznini ve psr'yi kullanın.
    Michigan'da bir tabanca satın almak için satın alma iznini ve PSR'yi kullanın. İzin 30 gün boyunca geçerlidir, ancak satın alma işleminden sonraki 10 gün içinde doldurmanız gerekir. Tabancanızı satın alırken, doldurmak için formları yanınızda bulundurun.
    • Sizin ve silah satıcınızın ruhsatı ve PSR'yi imzaladığınızdan emin olun. Bu işlem tabancayı satın aldığınızda yapılacaktır. Satıcı her birinin bir kopyasını saklayacaktır.
      • İmzalı satın alma izninin ve PSR'nin bir kopyasını kayıtlarınız için saklayın.
  7. adım 7 psr'nin (ve varsa ruhsatın) bir kopyasını yerel polis teşkilatınıza iade edin.
    PSR'nin (ve varsa ruhsatın) bir kopyasını yerel polis teşkilatınıza iade edin. Daha sonra bilgilerinizi kendi veri tabanlarına gireceklerdir. Onların kopyası daha sonra aşağıdaki adrese iletilir (ve sonra işiniz biter!):
    • Ateşli Silahlar Kayıt BirimiMichigan Eyalet PolisiPO Box 30634Lansing, MI48909-0634
  • Michigan'da sadece Michigan'da ikamet edenler tabanca satın alabilir.
  • İmzalı satın alma izninin ve PSR'nin bir kopyasını kayıtlarınız için saklayın.

Uzun Namlulu Silah Satın Alma

  1. adım 1 yaş gerekliliklerini karşılayın.
    Yaş şartlarını karşılayın. Uzun namlulu silahlar suçta çok sık kullanılmadığından (belinizde bir tane gizlemeye çalışın), aslında elde edilmeleri çok daha kolaydır. Daha genç olabilirsiniz ve ruhsata ihtiyacınız yoktur.
    • Özel bir satıcıdan uzun namlulu silah satın almak için 18 yaşında ya da daha büyük olmalısınız.
    • Federal ateşli silahlar ruhsatlı bir satıcıdan uzun namlulu silah satın almak için en az 18 yaşında olmalısınız.
      • Michigan'da ikamet etmeyenler Michigan'da uzun namlulu silah satın alabilir ve Michigan'da ikamet edenler başka herhangi bir eyalette uzun namlulu silah satın alabilir.
  2. adım 2 varsa, bir geçmiş kontrolünden geçin.
    Varsa, bir geçmiş kontrolünden geçin. Akıl sağlığı geçmişiniz veya suç geçmişiniz nedeniyle yasaklanmışsa uzun namlulu silah satın alamazsınız. Tabanca taşıma izniniz yoksa, bu aşamadan geçmeniz gerekebilir. Ancak, bu sonuçta satıcının takdirine bağlıdır.
    • En azından tabancalara yönelik düzenlemelerle karşılaştırıldığında, bu düzenleme eksikliğinin şaşırtıcı olduğunu görebilirsiniz. Bunun nedeni, uzun namlulu silahların gizlenmesinin çok zor olması, suçta sıklıkla kullanılmaması ve ucuz olmamasıdır.
  3. adım 3 uzun namlulu silahınızı satın alın.
    Uzun namlulu silahınızı satın alın. Bunu mümkün olduğunca yasal yollardan yapmak en iyisidir - bir FFL satıcısından satın almak vb. Ancak özel silah gösterileri ve geniş bir yelpazeye sahip tonlarca internet sitesi de vardır.
  • Michigan'da ikamet etmeyenler Michigan'da uzun namlulu silah satın alabilir ve Michigan'da ikamet edenler başka herhangi bir eyalette uzun namlulu silah satın alabilir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bir suçlu gizli silah taşıma izni alabilir mi?
    Amerika Birleşik Devletleri'nde, hüküm giymiş bir suçlu bu izni alabilir, ancak önce birçok bürokrasiden geçmesi gerekir.
  • Soru
    Michigan'a taşınırken, halihazırda sahip olduğum ateşli silahları nasıl kaydettirebilirim?
    Yerel polis departmanınıza gidin ve uygun evrakları alın. Ateşli silahı yanınızda getirmeyin, bunun yerine seri numarasını yanınızda bulundurun.
  • Soru
    Silah dükkanından silah ruhsatı alabilir miyim?
    Hayır. Tabanca satın alma izni için yerel polis departmanınıza gitmelisiniz.

İpuçları

  • Ehliyet veya devlet kimlik kartı gibi geçerli bir kimlik kartı bulundurmayı unutmayın (her iki kimlik kartında da yaşınız DOB / doğum tarihi ile gösterilir ve doğrulanır).
  • Uzun namlulu silah satın almak için satın alma iznine ihtiyacınız yoktur.
  • Gizli bir tabanca taşımak için zaten bir Michigan ruhsatınız varsa, satın alma iznine ihtiyacınız yoktur. Sadece Tabanca Satış Kaydı almanız gerekir, bunu da www.michigan.gov/msp adresindeki Michigan Eyalet Polisi web sitesinden online olarak alabilirsiniz.