Teksas'ta Ateşli Silah Nasıl Satın Alınır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Ateşli silahlar birçok farklı nedenden dolayı popülerdir. Özel koleksiyonlar için, avcılık, spor ya da ev ve kendini savunma amacıyla satın alınırlar. Ateşli silah arayan biri için çok çeşitli seçenekler ve ateşli silah satın almak için çok çeşitli yollar ve yerler vardır.

Adımlar

Ruhsatlı Bir Satıcıdan Silah Satın Almak

  1. adım 1 federal ateşli silahlar ruhsatı (ffl) olan bir bayi bulun.
    Federal Ateşli Silahlar Ruhsatı (FFL) olan bir bayi bulun. Bir kişinin ticari olarak ateşli silah satabilmesi için Federal Ateşli Silahlar Ruhsatına sahip olması gerekir. İnternette lisanslı bir satıcı bulmanıza yardımcı olacak çeşitli kaynaklar bulunmaktadır.
  2. adım 2 ateşli silahınızı bulmak için satıcıyı ziyaret edin.
    Ateşli silahınızı bulmak için satıcıyı ziyaret edin. Buna rehin dükkanlarının yanı sıra kayıtlı silah dükkanları da dahildir. Ruhsatlı satıcıların, her ne amaçla olursa olsun doğru ateşli silahı bulmanızda size yardımcı olma olasılığı daha yüksektir.
  3. adım 3 kimlik göstermeye hazır olun.
    Kimlik göstermeye hazır olun. Teksas'ta ateşli silah satın almak için bekleme süresi yoktur, ancak kimlik göstermeniz ve satıcının bir geçmiş kontrolü yapması gerekir.
    • Eğer Tabanca Taşıma Ruhsatınız (LCH) varsa, bunu gösterebilirsiniz ve satıcının geçmiş kontrolü yapmasına gerek kalmaz. Ruhsatınızı yanınızda bulundurmanız ve gösterebilmeniz gerekecektir.
  4. adım 4 gerekli evrakları tamamlayın.
    Gerekli evrak işlerini tamamlayın. Lisanslı bir satıcının, bir alıcının Form 4473 olarak da adlandırılan federal Ateşli Silah İşlem Kaydını doldurması gerekir. Form 4473'ü doldurmak için kimliğinizi kanıtlamanız ve ateşli silah sahibi olmaya uygunluğunuzla ilgili bazı soruları yanıtlamanız gerekecektir.
  5. adım 5 satıcının geçmiş kontrolünü tamamlamasını bekleyin.
    Satıcının geçmiş kontrolünü tamamlamasını bekleyin. Lisanslı bayiler, Ulusal Anında Suç Geçmişi Kontrol Sistemi (NICS) adı verilen bir geçmiş kontrolünü yerinde gerçekleştirecek kaynaklara sahiptir. Uygun olduğunuzu doğrulamak için kimliğinizi en azından federal bir veri tabanında ve belki de bir eyalet veri tabanında kontrol edeceklerdir. Bu geçmiş kontrolü, sizi ateşli silah sahibi olmaya uygunsuz kılacak bir ağır suçtan veya nitelikli kabahatlerden hüküm giymiş olup olmadığınızı satıcıya bildirecektir.
    • Federal yasalar nedeniyle, ateşli silahı satın alan kişinin hazır bulunması gerekir. Bir arkadaşınız veya akrabanız sizin için ateşli silah satın alamaz.
  6. adım 6 satın alma işleminizi tamamlayın.
    Satın alma işleminizi tamamlayın. Uygun bulunduğunuz ve geçmiş kontrolünü geçtiğiniz sürece, seçtiğiniz ateşli silahı satın alabileceksiniz. Hangi ödeme şekillerinin kabul edilebilir olduğunu öğrenmek için gitmeden önce satıcıya danışmak faydalı olabilir.

Silah Fuarında Silah Satın Almak

  1. adım 1 bölgenizde bir silah gösterisi bulun.
    Bölgenizde bir silah gösterisi bulun. Teksas'ta her hafta eyaletin birçok yerinde çok sayıda silah gösterisi düzenlenmektedir. İnternette yapacağınız hızlı bir arama, yakınınızda bir silah gösterisi bulmanıza yardımcı olacaktır.
    • GunShowTrader.com web sitesi, yaklaşan tüm silah gösterilerinin bir takvimini tutar. Tarih ve yer listesi için sitelerini kontrol edebilirsiniz.
  2. adım 2 araştırmanızı önceden yapın.
    Araştırmanızı önceden yapın. Silahlar ucuz değildir ve fiyatlar büyük ölçüde değişir. Silah fuarına gitmeden önce fiyatları karşılaştırmak için internette biraz araştırma yaparsanız, istediğinizi ve uygun bir fiyata bulma olasılığınız yüksek olacaktır.
  3. adım 3 silah fuarına katılın ve etrafta alışveriş yapın.
    Silah fuarına katılın ve etrafta alışveriş yapın. Bazı silah fuarları belirli bir ateşli silah veya silah türüne odaklanır; bazı silah fuarları ise daha geneldir. Bir karar vermeden önce zaman ayırmayı ve etrafa bakmayı planlarsanız en iyi başarıyı elde edersiniz.
  4. adım 4 fiyat pazarlığı yapmaya hazır olun.
    Fiyat pazarlığı yapmaya hazır olun. Silah satın almak bakkaldan ekmek almaya benzemez. 'Al ya da bırak' diyeceğiniz tek bir fiyat yoktur. Ne aradığınızı biliyorsanız ve değeri hakkında biraz araştırma yaptıysanız, daha düşük bir fiyat için satıcıyla pazarlık yapabilirsiniz.
  5. adım 5 silahınızı seçin ve satın alma işleminizi tamamlayın.
    Silahınızı seçin ve satın alma işleminizi tamamlayın. Kişisel kimlik göstermeniz gerekecektir. Eğer Teksas'ta ikamet etmiyorsanız, satın alma işleminiz gecikebilir. Teksas'ta, satın alma işlemini tamamlamak için zorunlu bir bekleme süresi yoktur, ancak satıcı (saygınsa) silah satın almaya uygun olduğunuzu doğrulamak için kimliğinizi bir suç veri tabanında kontrol edecektir.

Özel Bir Satıcıdan Silah Satın Almak

  1. adım 1 satın almak istediğiniz silahı olan birini bulun.
    Satın almak istediğiniz silahı olan birini bulun. Sıradan bir seri ilanda, internetteki çeşitli kaynaklarda listelenmiş birini bulabilir veya bir silah fuarında bir koleksiyoncu arkadaşınızla tanışabilirsiniz. Teksas'ta, her biri Teksas'ta ikamet ettiği ve her birinin yasal olarak silah sahibi olmasına izin verildiği sürece, özel bir kişinin başka bir özel kişiye silah satmasına izin verilir.
    • Teksas'ta özel olarak silah sahibi olmak, satın almak ya da satmak için ruhsat gerekmez. Silah sahibi olamayacak kişilerin belirli sınıflandırmaları vardır (reşit olmayanlar, hüküm giymiş suçlular, psikiyatrik hastalar) ve alıcının bu gruplardan birine girip girmediğini sormak en azından satıcıya bağlıdır.
  2. adım 2 buluşmak için düzenlemeler yapın.
    Buluşmak için gerekli düzenlemeleri yapın. Teksas eyalet sınırları içinde şahsen yapılan özel bir satış için lisans gerekli değildir. Kişisel güvenliğiniz için, satıcıyı şahsen tanımıyorsanız, yanınıza bir arkadaşınızı almalısınız.
  3. adım 3 satın alma işleminiz için bir satış faturası doldurmaya hazır olun.
    Satın alma işleminiz için bir satış faturası doldurmaya hazır olun. Teksas yasalarına göre bir satış faturası gerekli değildir, ancak hem sizin hem de satıcı için iyi bir fikirdir. İyi bir satış faturası, hem satıcının hem de alıcının adını ve adresini, silahın tanımını ve satış fiyatını içerecektir. Polisin gelip silahı sorması durumunda, satış faturası ile silahı yasal yollardan aldığınızı gösterebilir ve kaynağını belirleyebilirsiniz.
    • Büyük olasılıkla satıcının bir satış faturası ya da en azından boş bir formu olacaktır. Kendi formlarınızı formsbirds.com, texasguntrader.com veya tidyforms.com gibi çeşitli kaynaklardan çevrimiçi olarak bulabilirsiniz.
  4. adım 4 satın alma işleminizi tamamlayın.
    Satın alma işleminizi tamamlayın. Bir araya gelmeden önce satıcıya hangi ödeme şeklinin kabul edilebilir olduğunu sormalısınız. Büyük olasılıkla, özel bir kişi kredi kartı alamayacaktır ve yanınızda bu kadar nakit taşımak tehlikelidir.

İnternetten Silah Satın Almak

  1. adım 1 i̇stediğiniz silah için alışveriş yapın.
    İstediğiniz silah için alışveriş yapın. İnternet yararlı bir araçtır. 'Teksas'ta silah satın al' gibi basit bir arama, silah tüccarları, silah satıcıları ve ateşli silah satın almak için diğer kaynaklar için bir dizi web sitesi üretecektir. Aramanızı istediğiniz silahın türüne, üretim yılına, yeni ya da kullanılmış olmasına göre daraltabilirsiniz. İstediğiniz kadar spesifik olabilirsiniz. İstediğinizi bulduğunuzda, satın alma işlemini başlatmak için üzerine tıklamanız yeterlidir.
  2. adım 2 silahı teslim almak için gerekli düzenlemeleri yapın.
    Silahı teslim almak için gerekli düzenlemeleri yapın. İnternetten satın aldığınız bir silahın size doğrudan posta yoluyla gönderilmesini sağlayamazsınız. Ya yakınınızdaki lisanslı bir bayiye göndermeniz gerekir ya da satıcı özel bir kişiyse, o kişiyle iletişime geçmeniz ve buluşmak için düzenlemeler yapmanız gerekir.
    • Silahı teslim almak için lisanslı bir bayi seçtiğiniz sürece, silahın başka bir eyalette size gönderilmesini bile sağlayabilirsiniz. Bu bayi, satın alma işlemi için verdiğiniz kimlik bilgilerine dayanarak bir geçmiş kontrolü yapacaktır.
    • Silah sahibi olmak ve satın almak için kendi eyaletinizin yasalarına uymalısınız.
  3. adım 3 kimliğinizi ve kredi kartınızı verin.
    Kimlik bilgilerinizi ve kredi kartınızı verin. Satın alma işlemini tamamlamak için kişisel bilgilerinizi ve kredi kartınızı vermeniz gerekecektir.
  4. adım 4 silahı bayiden teslim alın.
    Silahı bayiden teslim alın. Silah, seçtiğiniz lisanslı bir silah satıcısına gönderilecektir. Silahı oradan teslim alabileceksiniz. Kendi eyaletinizin satın alma ve sahip olma ile ilgili yasalarına uymanız gerekecektir.

Gizli Tabanca Taşıma Ruhsatı Alma

  1. adım 1 gereksinimi anlayın.
    Gerekliliği anlayın. Teksas'ta, gizli bir tabanca taşımak istiyorsanız, Gizli Tabanca Ruhsatı (CHL) veya Taşıma Ruhsatı (LTC) almanız gerekir. (CHL ve LTC aynı ruhsatın iki farklı adıdır.) Ruhsat olmadan bir 'uzun silah' (örneğin av tüfeği) taşıyabilirsiniz, ancak kılıf içinde bir tabanca için ruhsatınız olmalıdır.
  2. adım 2 uygunluk için gereken şartları yerine getirin.
    Uygunluk için gerekli şartları yerine getirin. Teksas'ta Taşıma Ruhsatı almaya hak kazanmak için aşağıdaki asgari gereklilikleri karşılamanız gerekmektedir. Bu maddeler başvurunun bir parçası olarak doğrulanır. Yemin altında ve dürüstçe cevap vermelisiniz. Dürüstçe cevap vermezseniz, gelecekte ruhsatınız iptal edilebilir ve yalancı şahitlikten dolayı daha fazla ceza alma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Gereklilikler şunlardır:
    • en az 21 yaşında olmak (özel durumlarda 18 yaşında olmak)
    • ateşli silah güvenliği eğitim kursunu tamamlamak
    • ağır bir suçtan veya A veya B sınıfı bir kabahatten hüküm giymemiş olmak
    • belirli ruhsal bozukluklardan muzdarip olmamak
    • son 10 yıl içinde kimyasal madde veya alkolle ilgili olaylardan ikiden az mahkumiyet almış olmak
    • Tüm vergiler, nafaka ödemeleri ve devlet harçlarının güncel olması.
  3. adım 3 başvurmak için ihtiyacınız olan belgeleri toplayın.
    Başvurmak için ihtiyacınız olan belgeleri toplayın. Çevrimiçi başvuruyu tamamlamak için aşağıdaki öğeleri yanınızda bulundurmanız gerekecektir:
    • Teksas ehliyeti veya Teksas kimlik kartı
    • gerekli ücretleri ödemek için kredi kartı
  4. adım 4 çevrimiçi başvuruyu tamamlayın.
    Online başvuruyu tamamlayın. Teksas, Taşıma Ruhsatı için basit bir çevrimiçi başvuru süreci kullanmaktadır. Başvuru linkini şu adreste bulabilirsiniz https://txapps.texas.gov/txapp/txdps/chl/. Oraya gittiğinizde, başvurunun linkini takip edin ve formu talimatlara uygun şekilde doldurun.
  5. adım 5 ehliyetinizi yanınızda taşıyın.
    Ruhsatınızı yanınızda taşıyın. Tabanca taşıma ruhsatınız olduğunda, bir polis memuru tarafından durdurulabilir ve ruhsatınızı göstermeniz istenebilir.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Teksas'ta ateşli silah sahibi olacaksanız, ateşli silahlar güvenlik kursu almanız iyi bir fikir olacaktır. Bu kurs zorunlu değildir, ancak eyalet çapında birçok kurs mevcuttur.