Virginia'da Ateşli Silah Nasıl Satın Alınır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Virginia eyaletinde 18 yaşından büyük olmanız (tabancalar için 21) ve eyalet ve federal geçmiş kontrollerini geçebilmeniz koşuluyla ateşli silah satın almak nispeten kolaydır. Özel bir satıcıdan satın alıyorsanız, bazı özel satıcılar işlemi tamamlamadan önce bunu yapmanızı isteyebilse de, bir geçmiş kontrolünü tamamlamanız bile gerekmez. Virginia, ateşli silahları kaydettirmenizi veya ateşli silah sahibi olmak ya da açık taşımak için bir izne sahip olmanızı gerektirmez. Ancak, gizli bir tabanca taşımak istiyorsanız bir izne ihtiyacınız vardır.

Adımlar

Özel Satın Alma İşleminin Tamamlanması

  1. adım 1 geçerli bir resmi fotoğraflı kimlik getirin eğer're going to a gun show.1Silah fuarına gidecekseniz devlet tarafından verilmiş geçerli bir fotoğraflı kimlik getirin. Bir silah fuarında özel bir satıcıdan silah satın almak istiyorsanız, yine de 18 yaşından büyük olduğunuzu (tabanca satın almak için 21) kanıtlamanız gerekecektir. Adınızı, cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi gösteren bir ehliyetiniz veya devlet kimliğiniz olmalıdır.
    • Virginia DMV tarafından verilen bir sürücü belgesi kullanıyorsanız, bu belgenin silah fuarı gününden en az 30 gün önce size verilmiş olması gerekir.
    • Virginia eyaletinde ikamet etmiyorsanız, ikametinizi kanıtlamak için ikinci bir kimlik formu getirmeniz koşuluyla, lisanslı bir satıcıdan tüfek veya av tüfeği satın alabilirsiniz.

    İpucu: Özel bir satıcıdan ateşli silah satın almak için Virginia eyaletinde ikamet ediyor olmanız gerekir.

  2. adım 2 satın alma işleminizi ateşli silahı satan kişiyle görüşün.2-Satın alma işleminizi silahı satan kişiyle görüşün. Eyalet sakini olmanız koşuluyla, ister silah fuarında ister başka bir yerde olsun, özel bir satıcıdan silah satın almak istiyorsanız önemli bir yasal gereklilik yoktur. Tek yapmanız gereken bir fiyat ve satış koşulları üzerinde anlaşmaktır.
    • Virginia'da ayrıca bir ateşli silahın üretimi veya bileşimi ile ilgili herhangi bir gereklilik yoktur, bu nedenle muhtemelen dikkatlice incelemek ve ihtiyaçlarınıza uygun olduğundan ve göze çarpan kusurları olmadığından emin olmak istersiniz.
  3. adım 3 satıcıya tam adınızı ve adresinizi verin.3Satıcıya tam adınızı ve adresinizi verin. Yasal olarak zorunlu olmamakla birlikte, Virginia Eyalet Polisi özel satıcıların ateşli silah sattıkları kişilerin isim ve adreslerinin yanı sıra ateşli silahın marka, model ve seri numarası ile satın alma tarihini listeleyen bir kayıt defteri tutmalarını tavsiye etmektedir.
    • Silahı özel bir kişiden satın aldığınız için, silahın mülkiyet zincirinde adınızın görünmeyeceğini unutmayın. Bu, silahın bir suç mahallinde bulunması halinde, satıcının o seri numaralı silahın son sahibi olarak görüneceği anlamına gelir. Kayıt öncelikle satıcıyı korumak içindir, ancak silahın çalınması durumunda sizi de korur.
  4. adım 4 satıcı talep ederse geçmiş kontrolüne uyun.4Satıcı talep ederse bir geçmiş kontrolüne uyun. Virginia'da ruhsatsız özel şahısların bir başkasına ateşli silah satmadan önce sabıka kaydı kontrolü yapmasını gerektiren bir yasa olmasa da, özel şahısların ateşli silah satın almaya uygun olmadığını bildikleri birine ateşli silah satmaları kısıtlanmıştır. Eğer bir silah fuarındaysanız, Virginia Eyalet Polisi isteyen herkes için geçmiş kontrolü yapmak üzere hazır bulunacaktır.
    • Ayrıca, en yakın Virginia Eyalet Polisi merkezine gidip bir başvuru formu doldurarak kendi geçmiş kontrolünüzü önceden sipariş edebilirsiniz. Ancak bunların tamamlanması yaklaşık 15 gün sürmektedir, bu nedenle kendi özgeçmiş kontrolünüzü yanınızda getirmek istiyorsanız önceden plan yapın.
    • Özgeçmiş kontrolü yaptırmak istemiyorsanız, size özgeçmiş kontrolü yaptırmadan satış yapmak isteyen bir kişi bulun.
  5. adım 5 ateşli silahınızı satın alma işlemini tamamlayın.5Ateşli silahınızı satın alma işlemini tamamlayın. Özel bir satıcıdan ateşli silah satın almak istiyorsanız başka bir yasal gereklilik yoktur. Tek yapmanız gereken ödemeyi yapmak ve silahınızla birlikte ayrılmaktır. Ancak, silahı eve taşırken ateşli silahların taşınmasına ilişkin Virginia yasalarına uyduğunuzdan emin olmak istersiniz.
    • Genel olarak, dolu olmadığı sürece herhangi bir ateşli silahı açık olarak taşıyabilirsiniz. Mühimmatınız da varsa, mühimmatı ayrı bir yerde saklamak iyi bir fikirdir.
    • Bir tabanca satın alırsanız, gizli taşıma izniniz olmasa bile, taşıma için torpido gözüne veya aracınızın benzer bir gizli alanına koyabilirsiniz.

Ruhsatlı Bir Ateşli Silah Satıcısı Kullanmak

  1. adım 1 ateşli silah satın almak için uygunluk koşullarını karşıladığınızı onaylayın.1Ateşli silah satın almak için uygunluk gerekliliklerini karşıladığınızı onaylayın. Virginia'nın ateşli silah satın almak için kendi uygunluk gereklilikleri olmasa da, federal gereklilikleri karşılamanız gerekir. Virginia Eyalet Polisi, çevrimiçi olarak şu adresten erişilebilen bir uygunluk testine sahiptir https://www.vsp.virginia.gov/Firearms_PurchaseEligibility.shtmBir ateşli silah satın almaya uygun olup olmadığınızı hızlı bir şekilde belirlemek için kullanabileceğiniz. Genel olarak, aşağıdaki gereklilikleri karşılamanız gerekir:
    • En az 18 yaşında olmak (tabanca satın almak için 21 yaşında olmak)
    • Maksimum 2 yıl veya daha fazla hapis cezası gerektiren bir ağır suç veya kabahatten hüküm giymemiş olmak
    • Ağır bir suçtan dolayı iddianame altında, aktif bir arama emrine tabi veya kısıtlama emri altında
    • ABD vatandaşı veya ABD'de yasal olarak daimi ikamet eden
    • Son bir yıl içinde yasadışı uyuşturucu kullanmaktan veya bulundurmaktan hüküm giymemiş
    • Delilik nedeniyle bir suçlamadan beraat etmemiş veya bir mahkeme tarafından deli, ehliyetsiz veya zihinsel olarak yetersiz olduğu tespit edilmemiş
    • ABD Silahlı Kuvvetlerinden onursuz bir şekilde terhis edilmemiş olmak
    • Aile içi şiddet suçundan hüküm giymemiş olmak
  2. adım 2 lisanslı bir ateşli silah satıcısını ziyaret edin.2Lisanslı bir ateşli silah satıcısını ziyaret edin. Lisanslı ateşli silah satıcıları federal Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu (ATF) tarafından lisanslanır. Virginia'nın kendi lisanslama veya kayıt gereklilikleri yoktur.
    • Federal ateşli silah lisans sahiplerinin (FFL'ler) listesini şu adreste arayabilirsiniz https://www.atf.gov/firearms/listing-federal-firearms-licensees yakınınızda bir bayi bulmak için yardıma ihtiyacınız varsa. Bu FFL'lerin çoğunun, yolculuğa çıkmadan önce mağaza hakkında daha fazla bilgi edinmek için ziyaret edebileceğiniz web siteleri vardır.
  3. adım 3 ateşli silahlar işlem kayıt formlarını doldurun.3Ateşli silahlar işlem kayıt formlarını doldurun. İstediğiniz ateşli silahı (veya ateşli silahları) bulduğunuzda, hem eyalet hem de federal ateşli silah işlem kayıt formunu doldurmanız gerekir. Bu formlar kimlik bilgilerinizi vermenizi ve sabıka geçmişinizle ilgili soruları yanıtlamanızı gerektirir.
    • Tüm soruları yanıtlayın ve formu eksiksiz doldurun. Formlarda yalan söylemeyin. Bu ağır bir suçtur ve ateşli silah satın alma hakkınızı süresiz olarak kaybetmenize neden olabilir.
    • Ayrıca, geçmiş kontrollerinizin tamamlanması için küçük bir ücret (2019 itibariyle, Virginia'da ikamet edenler için 2 dolar ve ikamet etmeyenler için 5 dolar) ödemeniz gerekir. Bu ücret iade edilmez.
  4. adım 4 kimliğinizi ve ikametinizi doğrulamak için kimliğinizi gösterin.4Kimliğinizi ve ikametinizi doğrulamak için kimlik ibraz edin. Ateşli silah satın almak için en az 2 kimlik belgesi sunmanız gerekmektedir. Birincil kimliğiniz için, tam adınızı, adresinizi ve doğum tarihinizi içeren geçerli, devlet tarafından verilmiş fotoğraflı bir kimlik getirin.
    • Birincil kimliğiniz ateşli silahı satın aldığınız tarihten en az 30 gün önce düzenlenmiş olmalıdır.
    • İkincil kimliğiniz ikametinizi kanıtlamak içindir. Gösterilen adres, işlem formunda verdiğiniz adresle aynı olmalıdır. Bu kimlik, kira kontratınızın bir kopyası, güncel bir elektrik veya telefon faturası, seçmen kayıt kartı, araba kaydı veya avcılık veya balıkçılık lisansı olabilir.
    • Bir saldırı silahı satın alıyorsanız, ABD doğum belgesi, geçerli pasaport, daimi ikamet kartı ('Yeşil Kart'), seçici hizmet kayıt kartı veya seçmen kayıt kartı gibi vatandaşlık durumunuzu kanıtlayan bir kimlik de getirmelisiniz.

    İpucu: Silahı mutlaka kendiniz için satın almak zorunda değilsiniz. Silahı bir başkasına hediye etmek için de satın alabilirsiniz. Ancak, teknik olarak o kişinin silah sahibi olmaya uygun olup olmadığını bilmeniz gerekir.

  5. adım 5 geçmiş kontrollerinin sonuçlarını bekleyin.5Önceki kontrollerin sonuçlarını bekleyin. Satıcı bilgilerinizi ya internet üzerinden ya da bir telefon numarasını arayarak iletecektir. Sonuçlar genellikle birkaç dakika içinde gelir. 'Onaylandı', 'ertelendi' veya 'reddedildi' şeklinde bir yanıt alacaksınız.
    • Özgeçmiş kontrolünüz gecikmeli olarak sonuçlanırsa, bayinin size bir ateşli silah satmadan önce sizden ek bilgi toplaması gerekebilir. Durum 3 gün boyunca 'gecikmeli' olarak kalırsa, satıcı işlemi devam ettirme takdirine sahiptir.
  6. adım 6 ateşli silahınızı satın alma işlemini tamamlayın.6Ateşli silahınızı satın alma işlemini tamamlayın. İşlem onaylandıktan sonra ateşli silahınızı satın alabilir ve evinize götürebilirsiniz. Başka bir eyalette yaşıyorsanız, ateşli silahı eyaletinizdeki lisanslı bir satıcıya transfer ettirmeniz gerekebilir.
    • Virginia, tek bir işlemde satın alabileceğiniz ateşli silah sayısını kısıtlamaz.

    İpucu: İstediğiniz ateşli silahı söz konusu satıcıda bulamazsanız, başka bir yere bakabilirsiniz. Geçmiş kontrol sonuçlarınız 30 gün boyunca geçerlidir. Ancak, yalnızca tek bir işlem için geçerlidirler.

Gizli Tabanca İzni Alma

  1. adım 1 şunları yaptığınızı onaylayın're eligible to get a concealed handgun permit.1Gizli tabanca ruhsatı almaya uygun olduğunuzu teyit edin. Genel olarak, lisanslı bir satıcıdan bir tabanca satın almak için geçmiş kontrolünü geçebilirseniz, muhtemelen gizli bir tabanca izni için uygun olacaksınız. Bununla birlikte, birkaç ek yasak vardır. Özellikle, aşağıdaki durumlarda gizli silah ruhsatı almaya uygun olmayacaksınız:
    • Son 5 yıl içinde 2 veya daha fazla kabahatten hüküm giydiyseniz
    • Son 3 yıl içinde saldırı, saldırı ve darp, cinsel darp, halka açık bir yerde ateşli silah boşaltma veya halka açık bir yerde ateşli silah sallama suçlarından hüküm giymiş olmak (veya bu suçlamalardan birinin beklemede olması)
    • Israrlı takip suçundan hüküm giymiş veya devam eden bir ısrarlı takip suçlaması varsa
    • Son 5 yıl içinde yatarak ruh sağlığı veya madde bağımlılığı tedavisi almış olmak
    • Son 3 yıl içinde alkollü araç kullanmaktan veya alenen sarhoş olmaktan hüküm giymiş olmak
  2. adım 2 ateşli silah güvenliği eğitim kursunu tamamlayın.2Ateşli silah güvenliği eğitim kursunu tamamlayın. Bir devlet kurumu tarafından onaylanmış veya devlet sertifikalı veya Ulusal Tüfek Birliği sertifikalı bir ateşli silah eğitmeni tarafından verilen bir eğitim kursuna katılarak bir tabanca ile yeterliliğinizi göstermelisiniz. Bölge mahkemenizde alabileceğiniz nitelikli kursların bir listesi olabilir.
    • Çevrimiçi, elektronik veya video kursları kabul edilebilir. Canlı eğitim zorunluluğu yoktur.
    • Kurs bir bitirme sertifikası veriyorsa, bu sertifikanın bir fotokopisi yeterliliğinizi göstermek için yeterlidir. Kurs bir sertifika vermiyorsa, kursun eğitmeninden alacağınız bir beyanname de kullanabilirsiniz.

    İpucu: Kanıtlanmış yeterliliğin süresi dolmaz ve gizli tabanca izni için başvurmadan hemen önce eğitimi tamamlamanız gerekmez.

  3. adım 3 gizli silah ruhsatı başvurusunu doldurun.3Gizli silah ruhsatı başvurusunu doldurun. Gizli silah izni, kendiniz ve suç geçmişiniz hakkında bilgi vermenizi gerektirir. Başvurudaki sorular, tabancanızı satın almak için ateşli silah işlem kaydını doldurduğunuzda yanıtladığınız sorulara benzer.
    • Başvuruyu indirebilir ya da yerel mahkemenizden bir tane alabilirsiniz.
    • Sabıka geçmişinizle ilgili sorulardan herhangi birine evet yanıtı verirseniz, yanıtınızla ilgili bir açıklama yapmanız ve bu öğeyle ilgili sahip olduğunuz belgeleri eklemeniz gerekir. Eksiksiz bilgi vermemeniz başvurunuzun reddedilmesine neden olabilir.
  4. adım 4 başvurunuzu size en yakın bölge mahkemesine götürün.4Başvurunuzu size en yakın bölge mahkemesine götürün. Gizli silah ruhsatları devre mahkemesi hakimleri tarafından verilir. Başvurunuzu mahkeme katibinin ofisine gönderin ve ücreti ödeyin. 2019 itibariyle, gizli tabanca izni için toplam başvuru ücreti, izni vermek için 10 dolarlık bir ücret ve geçmiş soruşturmalarının maliyetini karşılamak için 40 dolara kadar ücretler dahil olmak üzere 50 dolar veya daha azdır. Bu ücretler yaşadığınız şehir veya ilçeye göre değişir.
    • Size en yakın bölge mahkemesini bulmak için https://www.courts.state.va.us/courts/maps/home.html adresine gidin ve eyalet haritasının uygun bölümüne tıklayın.
    • Başvurunuzu yaşadığınız şehir veya ilçedeki mahkemeye yapmalısınız. Gizli silah ruhsatı için başvurmadan önce orada belirli bir süre yaşamanız gerekmez.
  5. adım 5 i̇zninizi postayla almak için bekleyin.5İzninizi postayla almak için bekleyin. Gizli silah ruhsatı için uygunluk koşullarını karşılamanız halinde, Virginia yasaları hakimin ruhsatı size vermesini gerektirir. Ruhsat, başvurunuzda belirttiğiniz adrese gönderilecektir. Geçmiş araştırmaları bir aya kadar sürebilse de, Virginia yasaları başvurunuzu yaptığınız tarihten itibaren 45 gün içinde izinlerin verilmesini gerektirir.
    • 45 günlük süre geçmesine rağmen izniniz verilmemişse, mahkeme katibi başvurunuzun bir kopyasını tasdik ederek size gönderecektir. Onaylı başvuru, devlet tarafından verilmiş geçerli bir fotoğraflı kimliğiniz olduğu sürece, 90 güne kadar geçici bir gizli silah izni olarak çalışır.
  6. adım 6 i̇zninizi her zaman yanınızda bulundurun're carrying a concealed handgun.6Gizli bir tabanca taşıdığınız her zaman ruhsatınızı yanınızda bulundurun. Gizli bir tabanca ruhsatına sahip olduğunuzda, üzerinizde gizli bir tabanca taşıma hakkına sahip olursunuz. Ancak, ruhsatınızı her zaman yanınızda bulundurmalısınız. İzninizi kolluk kuvvetlerine göstermeniz gerekmese de, bunu yapmak iyi bir fikirdir.
    • Örneğin, bir trafik çevirmesine takılırsanız, ehliyetinizle birlikte gizli silah ruhsatınızı da teslim edebilir ve polise silah taşıdığınızı bildirebilirsiniz.
    • Halka açık bir yerde gizli bir tabanca taşırken alkol veya yasadışı uyuşturucu etkisi altında olmaktan hüküm giyerseniz, izniniz iptal edilir ve 5 yıl boyunca yeni bir izin başvurusunda bulunmanız yasaklanır.
  7. adım 7 5 yıl sonra izninizi yenilemek için yeni bir başvuru yapın.75 yıl sonra izninizi yenilemek için yeni bir başvuru gönderin. Gizli tabanca ruhsatı 5 yıl süreyle geçerlidir. Bu sürenin sonunda, izninizi yenilemek için yeni bir başvuru formu doldurabilirsiniz. Herhangi bir ek ateşli silah eğitimi almanıza gerek yoktur.
    • Gizli tabanca izni için uygunluk koşullarını hala karşılamanız koşuluyla, izniniz yenilenecektir.
    • Yeni iznin alınmasının 45 gün kadar sürebileceği göz önüne alındığında, taşımaya devam etmek istiyorsanız, eski izninizin süresi dolmadan birkaç ay önce yenilenmiş bir izin için başvurmak isteyebilirsiniz.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları