Silah Nasıl Satın Alınır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir silah satın almakla ilgileniyorsanız, nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir. Yasal konuları müzakere etmek, birçok vatandaşı silah sahibi olmaktan alıkoymak için yeterli bir engeldir. Silah sahibi olmak istemenizin nedeni ne olursa olsun, haklarınızı ve silah satın almak için gerekli adımları öğrenmenin yanı sıra amaçlarınız için doğru silah türünü seçmeye yönelik ipuçları da edinebilirsiniz.

Adımlar

Yasal Olarak Silah Satın Almak

  1. adım 1 ülkenizde silah sahibi olmaya ilişkin federal düzenlemeleri öğrenin.1Ülkenizde silah sahibi olmaya ilişkin federal düzenlemeleri öğrenin. Bazı yerlerde, bir ateşli silahı kullanmak, sahip olmak ve taşımak için ruhsat almak gerekirken, diğer yerlerde kısıtlamalar çok daha hafiftir. Spesifik düzenlemeler büyük ölçüde değişiklik gösterir. ABD'de ateşli silah satın almak için asgari yaş, aşağıdaki federal düzenlemeleri karşılamaları koşuluyla eyalet yasalarına göre değişir (lisanslı satıcılardan tabanca satın alanların en az 21 yaşında olmasını gerektiren federal bir yasa anayasaya aykırı ilan edilmiştir):
    • Alıcı şu anda Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı veya daimi ikamet sahibi (yeşil kart sahibi) olmalıdır.
    • Alıcı, bir yıl hapis cezasıyla cezalandırılabilecek bir suçtan dolayı iddianame altında olmamalı veya daha önce benzer bir cezaya sahip bir suçtan hüküm giymemiş olmalıdır.
    • Alıcının yakın bir partneri veya çocuğu tarafından açılmış mevcut bir kısıtlama davası olmamalı ve alıcı aile içi şiddetten hüküm giymemiş olmalıdır.
    • Alıcı kaçak veya kontrollü madde kullanıcısı olmamalıdır.
    • Alıcı halihazırda bir akıl hastanesine yatırılmamış olmalıdır.
  2. adım 2 eyaletinizdeki yerel düzenlemeleri öğrenin.2Eyaletinizdeki yerel düzenlemeleri öğrenin. Eyalet ve belediye yasaları genellikle federal yasalara göre daha spesifik ve kısıtlıdır, bu nedenle silah satın almayı yasal hale getirmek için neleri yapmanız ve neleri yapmamanız gerektiğini öğrenmek için yerel yönergelere başvurmanız çok önemlidir.
    • ABD'de silah sahibi olmak için federal bir ruhsat gerekmemektedir. Benzer şekilde, çoğu eyalet silah sahibi olmak için ruhsat gerektirmez, ancak çoğu eyalet üzerinizde gizlenmiş veya belirgin bir şekilde sergilenen bir silah taşımak için ruhsat gerektirir. Buraya tıklayarak her eyalette yürürlükte olan özel yasalar hakkında bilgi edinin.
    • Çok az eyalette bekleme süreleri vardır; bu süreler öncesinde silahın ücretini tamamen ödemeniz ve gerekli evrakları teslim etmeniz, ardından yeni silahınızı eve götürmenize izin verilmeden önce birkaç hafta beklemeniz gerekir.
    • Bazı eyaletlerde, yasal olarak bir silah satın almanıza izin verilmeden önce silah kilitleri satın almanızı, kasalara sahip olmanızı ve silah güvenliği konusunda pratik yapmanızı sağlayan güvenlik önlemlerini kontrol etmek için düzenlemeler de mevcuttur.
  3. adım 3 i̇kamet ettiğiniz eyalette gerekliyse lisanslı bir perakendeciden silah satın alın.3İkamet ettiğiniz eyalette gerekliyse lisanslı bir perakendeciden silah satın alın. ABD'de silah perakendecilerinin yasal olarak ateşli silah satabilmeleri için Federal Ateşli Silah Ruhsatına (FFL) sahip olmaları gerekir. Her ateşli silah satıcısı, sorulması halinde ruhsat kanıtı sunmaya istekli olmalıdır.
    • Silah fuarlarında gerekli düzenlemeler yapılmaksızın el altından silah satıldığı iddia edilen 'silah fuarı boşluğu' hakkında çok şey söylendi. Bazen özel satıcıların (yani FFL lisansına sahip olmayan vatandaşların) silah fuarlarında silah ve antika satmasına izin verilse de, satın alma işleminizi lisanslı bir FFL satıcısından yaparsanız endişelenmenize gerek kalmaz. Satıcının lisans durumunu sorun ve uygun evrakları doldurduğunuzdan ve bir satış faturası aldığınızdan emin olun.
    • Silah satın almayı nasıl seçerseniz seçin, satın aldığınız her silahın kayıtlı bir seri numarası ve bir satış faturası olduğundan emin olun.
  4. adım 4 gerekli bilgileri sağlayın.4Gerekli bilgileri sağlayın. Lisanslı bir perakendeciden silah satın alırken, el sıkışmak ve paradan daha fazlasını sağlamanız gerekecektir. Kimlik ve ateşli silahlarla ilgili yukarıdaki Federal kuralların onaylanması gerekecektir. Bu süreç ülkeden ülkeye değişecektir.
    • Amerika Birleşik Devletleri'nde, fotoğraflı bir kimlik belgesi sunmanız ve aşağıdaki belgeleri doldurmanız gerekecektir Form 4473. Bu form, Amerika Birleşik Devletleri'nde ateşli silah sahibi olmaya yetkili bir vatandaş olarak statünüzü teyit etmek için kullanılır. Bu formlar, gerektiğinde kayıtların Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu (BATFE) tarafından kolayca erişilebilir olması için silah mağazalarında dosyada tutulur. Bir silah dükkanı kapandığında bu formlar BATFE'nin mülkiyetine geçer.
    • Bir tabanca satın almaya çalışmanız durumunda, lisanslı perakendeciler bu bilgilerden yola çıkarak geçmiş kontrolü yaparlar. Geçmiş kontrolleri Ulusal Anında Suç Geçmişi Kontrol Sistemi (NICS) aracılığıyla gerçekleştirilir ve bir tabanca satın almak istediğinizde gereklidir.
    • Geçmiş kontrolleri ve bekleme süreleri aynı değildir. Bazı yerlerde özgeçmiş kontrolü hemen sonuç verirken, diğerlerinde sistem tıkanmışsa üç veya dört gün sürebilir. Sonunda, yanıt 'onaylandı', 'onaylanmadı' veya 'gecikme' ile geri gelmelidir, bu da daha fazla araştırmanın gerekli olduğu anlamına gelir. Tüm bunların bekleme süresi yürürlüğe girmeden önce gerçekleşmesi gerekecektir.
  5. adım 5 özel satın alımlar söz konusu olduğunda haklarınızı bilin.5Özel satın alımlar söz konusu olduğunda haklarınızı bilin. Bazı yerlerde, aynı eyaletteki bir kişiden kullanılmış silah satın almak yasaldır ve bu kişi satış yapmadan önce geçmişinizi kontrol etmenizi veya satışı beyan etmenizi istemez. Bununla birlikte, özel satıcıların silah sahibi olmak için federal gerekliliklere uymayan kişilere satış yapması yasa dışıdır, bu nedenle gözetim eksikliğinin sizi hiçbir şekilde Federal düzenlemelerden muaf tutmadığını bilin. Bir silahı özel olarak satın alırsanız ve düzenlemelere uymazsanız, silah sahibi olmak yine de yasadışı olacaktır.
    • Bir silahı özel olarak satın alırsanız, bölgenizdeki ilçe yazı işleri müdürlüğünden bir satış faturası temin ederek satışı kendiniz belgelemeniz gerekir ve muhtemelen ateşli silahı yerel olarak kaydettirmek iyi bir fikirdir. Bu, satın alma işleminin izlenebilir bir kaydının olmasını sağlayacaktır.
    • Bulunduğunuz yer silahınızın kayıt altına alınmasını gerektirmiyorsa, federal yasa gereği bunu yapmanız gerekmez. [alıntı gerekli]
    • Bir kişiden silah satın almadan önce özel şahıs silah satışlarıyla ilgili yerel ve eyalet yasalarınızı kontrol ettiğinizden emin olun. Çevrimiçi satış yoluyla satın alıyorsanız, özellikle de silah başka bir eyaletten geliyorsa, satışın yasal olduğundan emin olmak için muhtemelen bir FFL satıcısını işleme dahil etmeniz gerekecektir.
  6. adım 6 silahınızı güvenli bir şekilde saklayın.6Silahınızı güvenli bir şekilde saklayın. Yeni veya kullanılmış olarak satın alınan silahların, hem silahın ömrünü korumak hem de sizin ve ailenizin güvenliğini sağlamak için uygun şekilde saklanması gerekir. Silahlar boş olarak, kilitli silah çantalarında ve tercihen tetik kilitleri tetiklerin üzerinde olacak şekilde saklanmalıdır.
    • Yeni silahların çoğu, özellikle de tabancalar, kolay saklama için kilitli kutularla birlikte gelmelidir. Eğer gelmiyorsa, silahı satın almanın yanı sıra bir kılıf da satın almanız gerekecektir. Sert plastik kılıflar ve yumuşak bez kılıfların her ikisi de silahınızı korumak için iyidir.
    • Büyük bir ateşli silah koleksiyonunuz varsa, bunları bir silah kasasında saklamayı düşünün. Bazı üst düzey modeller sıcaklık kontrollüdür ve antikaların ömrünü korumaya ve onları güvende tutmaya yardımcı olur.

Tüfek Satın Almak

  1. adım 1 küçük av hayvanlarını avlamak ve hedef atıcılığı için bir tüfek satın alın.1Küçük av hayvanlarını avlamak ve hedef atıcılığı için bir tüfek satın alın. Bazen 'uzun silahlar' olarak da adlandırılan tüfekler, en yaygın olarak avcılık ve spor amaçlı atışlar için kullanılır ve yeni başlayanlar için mükemmel silahlardır. Tüfekler, çok isabetli atışlara neden olacak kadar uzun olan namlunun 'yivli' spirali nedeniyle en isabetli silah tarzıdır. Modern tüfekler, tüfeğin tarzına ve kullanılan mühimmatın kalibresine bağlı olarak çok uzun mesafeler için isabetli ve etkilidir. Bir silah isteme nedeniniz ne olursa olsun, bir tüfek akıllıca bir satın almadır.
  2. adım 2 i̇htiyaçlarınıza göre bir kalibre seçin2İhtiyaçlarınıza göre bir kalibre seçin. Bir tüfeğin kalibresi, namlu çapının büyüklüğünü ve silahta kullanılan ilgili mühimmatı ifade eder. Belirli bir kalibre içinde çeşitli farklı mühimmat stilleri olsa da, kalibrenin kendisi size silahın atış gücü hakkında çok şey söyleyecektir. Sahip olunan tüfeklerin çoğu ya .22 ya da .30 kalibredir.
    • .22 yeni başlayanlar için satılan en yaygın tüfek kalibresidir. Nispeten küçük bir kalibredir, düşük geri tepme ve yüksek isabet oranına sahiptir, ancak yine de küçük av hayvanlarını avlamak için kullanılacak kadar güçlüdür. Eğer geyik ya da daha büyük av hayvanları avlamak istiyorsanız, silahın insancıl ve etkili olması için daha büyük bir kalibre (.30) daha uygundur.
  3. adım 3 amaçlarınız için uygun bir yükleme yöntemi seçin.3Amacınıza uygun bir doldurma mekanizması seçin. Tüfeklerin tarzı çoğunlukla tüfeğin nasıl doldurulduğuna ve mühimmatın ateşlenmek üzere fişek yatağına nasıl ilerletildiğine göre değişir. Kısmen estetik ve kısmen pratik olan bu seçim sonuçta size bağlıdır. 'Doğru' bir seçim yoktur.
    • Bolt-action tüfekler, kullanılmış her bir fişeği çıkarmak için yana monte edilmiş bir sürgüyü geri çekmenizi ve ardından ileri geri sürerek yeni bir fişeği hazneye ilerletmenizi gerektirir.
    • Yarı otomatik tüfekler ise her atışın kuvvetini kullanarak kullanılmış fişeği dışarı atar ve yeni bir fişeği elle herhangi bir şey yapmanıza gerek kalmadan hazneye ilerletir. Tetiği her çektiğinizde, silah şarjör boşalana kadar ateş etmelidir.
    • Standart bolt-action ve yarı-otomatikten biraz daha az yaygın olsa da, hibrit modeller, tekrarlayan tüfekler, kollu tüfekler ve diğer birçok çeşit de mevcuttur. Etrafta alışveriş yapın ve amaçlarınıza uygun daha belirsiz silahları deneyin.
  4. adım 4 bir dürbüne yatırım yapmayı düşünün4Bir dürbüne yatırım yapmayı düşünün. Bir tüfek ancak onu doğru bir şekilde nişan alma yeteneğiniz kadar iyidir. Tüfeği neden istediğinize bağlı olarak, tüfeğinizin üzerine monte edebileceğiniz ve silahın doğruluğunu büyük ölçüde artırabileceğiniz ek bir teleskopik tüfek dürbününe yatırım yapmayı uygun bulabilirsiniz.

Av Tüfeği Satın Almak

  1. adım 1 bir av tüfeği satın alın...1Kuş avlamak ve spor atıcılığı için bir av tüfeği satın alın. Av tüfekleri de tüfeklere çok benzeyen, ancak çok daha fazla geri tepme özelliğine sahip olan ve farklı bir mühimmat türü ateşleyen uzun silahlardır. Tüfekler mermi atarken, av tüfekleri saçma ile doldurulmuş plastik kovanlar, kovandan dağınık bir şekilde çıkan küçük saçmalar atar. Av tüfekleri, özellikle ördek, sülün ve kaz gibi kuşları avlamanın yanı sıra skeet ve diğer spor atışları ve ev savunması için kullanılır.
  2. adım 2 göstergeyi güç ihtiyaçlarınızla eşleştirin.2 Göstergeyi güç ihtiyaçlarınızla eşleştirin. Kalibre gibi, av tüfeğinin ölçüsü de kullanılacak fişeğin çapını ifade eder. Bir av tüfeğinde yalnızca ilgili kalibrede mühimmat kullanmalısınız. Göstergedeki sayı ne kadar düşükse, atış o kadar güçlüdür.
    • 12 kalibre av tüfekleri en yaygın av tüfeği çeşididir, ancak çoğu insanın bir silahtan isteyebileceğinden veya ihtiyaç duyabileceğinden biraz daha güçlüdür. 20 kalibre orta kalibre olarak kabul edilebilirken, 410 kalibre genç avcılar ve spor ya da sincap kontrolü için atış yapmak isteyen yeni başlayanlar için yaygın olan hafif bir kalibredir.
    • Söz konusu silah olduğunda dikkate alınması gereken pek çok başka husus vardır av tüfeği̇ fi̇şekleri̇ni̇ seçmekovan uzunluğu ve kovan başına 'atış sayısı' da dahil olmak üzere. Av tüfekleri, her silah stilinde çok yönlülük sunar.
  3. adım 3 bir aksiyon seçin.3Bir aksiyon seçin. Av tüfekleri, tek namlulu av tüfekleri, çift namlulu av tüfekleri, yan yana veya alt-üst odaklı olmak üzere çok çeşitli stillerde gelir. Bununla birlikte, bir av tüfeğini gerçekte nasıl kullanacağınızla ilgili en büyük fark, hareketle ilgilidir. Bir tüfeğin çeşitli şekillerde yeniden doldurulması gerektiği gibi, bir av tüfeğinin de doldurulması gerekir. Çoğu av tüfeği ya pompalı ya da kırmalı olarak üretilir.
    • Pompalı av tüfekleri, namluya monte edilmiş sürgüsü nedeniyle ikoniktir; bu sürgü bir fişeği hazneye ilerletir ve geriye ve sonra ileriye doğru kaydırılarak rafa kaldırıldığında kullanılmış fişeği dışarı atar. Filmlerde sıkça kullanılan bu av tüfekleri güvenilir ve son derece popülerdir. Pompalı tüfekler, modeline bağlı olarak aynı anda iki ila on iki fişeği silahta tutabilir.
    • Kırma hareketli av tüfekleri, namlunun dipçikten kısmen ayrılmasını ve kullanılmış fişeklerin dışarı atılmasını sağlayan yaylı bir menteşenin serbest bırakılmasıyla yeniden doldurulur. Yeniden doldurmak için atıcının yeni bir fişeği elle yerleştirmesi yeterlidir. Çoğu çift namlulu av tüfeği kırmalı olacaktır.
    • Yarı otomatik av tüfekleri, bir tüfekle aynı şekilde yeniden doldurulur, kullanılmış fişeği otomatik olarak dışarı atar ve yenisini yerleştirir. Yarı otomatik ile düz otomatik arasındaki fark, yarı otomatikte her ateş etmek istediğinizde tetiği çekmeniz gerekirken, otomatikte tetiği basılı tutarsanız sürekli ateş eder.
  4. 4. adım bir jikle eklemeyi düşünün...4Bir şok eklemeyi düşünün. Şok tüpleri kabaca dört inç uzunluğundadır, ancak av tüfeğinizin etkinliği söz konusu olduğunda bir dünya fark yaratabilir. Şoklar, bazıları daha 'açık' ve bazıları daha 'sıkı' olmak üzere çeşitli boyutlarda gelir. Şok, her fişek ateşlendiğinde saçmaların yayılmasını etkiler, yani bazı şoklar daha sıkı ve buna bağlı olarak daha güçlü bir saçma konfigürasyonu tutmanıza izin verirken, diğerleri daha geniş bir alana yayılmasına izin verir, bu da hedefinizi vurma olasılığınızın daha yüksek olacağı anlamına gelir.

Tabanca Satın Almak

  1. adım 1 hedef atıcılığı ve ev savunması için bir tabanca satın alın.1Hedef atıcılığı ve ev savunması için bir tabanca satın alın. Tabancalar kompakt ve yüksek etkili olup, hem hedef ve numara atışları hem de kişisel ve ev savunma amaçları için popülerdir. Tabancalar, otomatik silahlar dışında tüm silah çeşitleri arasında en tartışmalı olanı ve aynı zamanda en çok düzenlemeye tabi olanlardan bazıları olabilir. Tabanca sahibi olmanın temelleri hakkında biraz bilgi sahibi olmak, en bilinçli seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır.
  2. adım 2 özgeçmiş kontrolü için hazırlıklı olun.2Özgeçmiş kontrolü yaptırmaya hazır olun. Tüm tabanca alıcıları, bir tabanca satın almalarına izin verilmeden önce bir geçmiş kontrolüne tabi tutulmalıdır. Herhangi bir FFL ateşli silahı satın aldığınızda verilen bilgilerin aynısı verilecektir, ancak muhtemelen bir bekleme süresi ve kayıtlarınızda tamamlanan daha kapsamlı bir geçmiş kontrolü de olacaktır.
  3. adım 3 kalibreyi amaçlarınıza uygun hale getirin.3Kalibreyi amaçlarınıza göre ayarlayın. Tabancalar da tıpkı tüfekler gibi çok çeşitli kalibrelere sahiptir ve aynı şekilde ölçülürler. Silahın kalibresi, namlunun çapını ve kullanılacak ilgili mühimmatı ifade eder. Neden bir tabanca satın almak istediğinize ve onu ne için kullanacağınıza bağlı olarak, tabancanın kalibresi önemli bir husustur.
    • .40 kalibre ve 9mm tabancalar kolluk kuvvetlerinde ve gizleme ve taşıma silahları olarak son derece yaygındır. Birçok silah sahibi için, bundan daha düşük kalibreli silahlar ev savunmasında kullanım için etkisizdir.
    • .38-.44 kalibre ve üzeri tabancalar genellikle ev savunması amacıyla kullanılır. Bu silahların geri tepmesi ve gücü oldukça fazladır, bu da gizleme ve taşıma veya spor amaçlı silahlarla ilgilenenler için biraz aşırıdır.
  4. adım 4 yarı otomatik bir tabanca ile bir revolver arasında karar verin.4Yarı otomatik bir tabanca ile bir revolver arasında karar verin. Her iki tabanca türü de Hollywood'un ikonik tabancalarıdır. Kirli Harry gibi kovboy atıcısı mı yoksa James Bond gibi yarı otomatik mi? İster fişek yatağını döndürmek ister sürgüyü çekmek isteyin, güvenilir bir tabanca edinebilirsiniz.
    • Yarı otomatik tabancalar şarjörlüdür, fişek yatağı 9 ila 12 atış alabilen önceden yüklenmiş şarjörler tarafından beslenir. Yarı otomatik tabancaları ateşlemek için, silahın üstündeki sürgünün geri çekilerek merminin atım yatağına girmesi ve horoza basılması gerekir.
    • Tabancalar 5 ila 9 arasında mermi alır ve saat yönünde dönerek hazneler boyunca ilerler. Kullanılmış mermileri çıkarmak için, döner hazne yana döndürülür ve mermiler elle boşaltılır. Aynı şekilde bir revolverde çekiç manuel olarak geri çekilir.
  5. adım 5 satın almadan önce silahı tutun.5Satın almadan önce silahı tutun. Tabancaların vücut tarzınıza ve gücünüze diğer silah türlerinden çok daha fazla uyması gerekir. Satın almadan önce silahı tutmanız ve elinizde rahat hissettiğinizden emin olmanız önemlidir. İdeal olarak, bilinçli bir seçim yapmak için silahı birkaç kez ateşleyebilmelisiniz. Bu nedenle, silah poligonları genellikle güvenli ve denetimli bir ortamda silah denemek için en iyi yerlerdir.
    • Silah mağazaları
    • Silah gösterileri
    • Atış poligonları
    • Antika veya değişim mağazaları
    • Askeri ihtiyaç fazlası mağazaları
  6. adım 6 eyaletiniz izin gerektiriyorsa, don't carry your weapon until you've received it.6Eğer eyaletiniz bir izin belgesi gerektiriyorsa, bu izni alana kadar silahınızı taşımayın. Eğer üzerinizde taşımak istediğiniz için bir tabanca satın alıyorsanız, bölgenizdeki düzenlemeleri araştırın ve yasal hale getirmek için gerekli eğitimi alın.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruEvimde kendimi savunmak amacıyla bir silah satın almak için ruhsata ihtiyacım var mı? Amerika Birleşik Devletleri'nde cevap neredeyse her zaman hayırdır. Evinizde bulunduracağınız bir tabancayı satın almak veya sahip olmak için ruhsat almanız gerekmez. Ancak eyaletinizde Gizli Taşıma İznine sahip olmanız süreci hızlandırabilir.
  • Soru AA-12 gibi otomatik av tüfekleri, şarjörlerinde yasal miktarda mermi olduğu varsayılarak, tam otomatik saldırı tüfeği ile aynı muameleyi görür mü? Evet, ABD yasalarına göre makineli tüfek, her tetik çekişinde birden fazla atış yapabilen herhangi bir kalibrede (veya bu durumda kalibrede) herhangi bir silahtır. Sivil mülkiyet için 1986'dan önce tescil edilmiş olmaları, zahmetli bir geçmiş kontrolünden geçmeleri (ve aylarca beklemeleri) ve 200 dolar vergi ödemeleri gerekmektedir.
  • SoruNasıl bir saldırı tüfeği satın alabilirim? Eğer 'saldırı tüfeği' derken M-16 ya da AK-47 gibi seçerek ateşlenen, şarjörle beslenen otomatik tüfekleri kastediyorsanız, cevap biraz karışık. Öncelikle, 1986'dan itibaren ABD'de her türlü makineli tüfek yasaklanmıştır, yani 2. seviye FFL'ye sahip profesyonel bir silah satıcısı değilseniz, 1986'dan sonra ABD'de üretilen bir makineli tüfeği yasal olarak satın alamazsınız. Ancak, Kaliforniya gibi tüm makineli silahların yasaklandığı eyaletlerden birinde yaşamadığınız sürece, 1986'dan önce ABD'de üretilmiş herhangi bir kullanılmış makineli silahı yasal olarak satın alabilirsiniz. Ayrıca 10.000 $'a sahip olmanız ve tüm standart kriterleri de karşılamanız gerekecektir. Satın aldıktan sonra, polise kaydettirmeniz ve ekstra vergi ödemeniz de gerekecektir.

Video

İpuçları

  • Silahı satın almadan önce mutlaka deneyin. Bu tarz bir silahı bulunduran bir atış poligonu bulun ve silahın beklediğiniz şekilde tutuş, kavrama ve nişan aldığından emin olmak için önce onunla pratik yapın.

Uyarılar

  • Silahlarınızı saklamadan veya gizlemeden önce her zaman boşaltmayı unutmayın. Bazen çocuklar ya da diğer insanlar silahı bulur ve silah doluysa en kötüsünün olmasını bekleyebilirsiniz.
  • Bir ateşli silah eğitim kursuna kaydolmanız şiddetle tavsiye edilir. Size bir silahı nasıl güvenli bir şekilde tutacağınızı ve ateşleyeceğinizi öğretebilirler, böylece kazara başka bir kişiye ciddi şekilde zarar vermezsiniz.