Florida'da Silah Nasıl Satın Alınır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Ateşli silah satın almak için yalnızca bir geçmiş kontrolü (ve el silahları için 72 saatlik bir bekleme süresi) gerektiren Florida eyaleti, diğer birçok ABD eyaletine kıyasla nispeten gevşek silah kısıtlamalarına sahiptir. Buna rağmen, yasal olarak bir silah satın alma süreci, özellikle daha önce hiç yapmamış biri için biraz açıklama gerektirebilir. Ayrıca, açık ve gizli taşımayı çevreleyen yasalar biraz daha karmaşık olduğundan, eyalette bir silah satın almadan önce bu yasaları anlamak önemlidir.

Adımlar

Gizli Silah Ruhsatı Alma

  1. adım 1 uygunluk koşullarını karşılayıp karşılamadığınızı belirleyin.
    Uygunluk şartlarını karşılayıp karşılamadığınızı belirleyin. Florida'nın Gizli Silah Ruhsatı, sadece ateşli silah satın almak için gerekenlerden biraz daha kısıtlayıcı şartlara sahiptir. Ana gereksinimler şunlardır:
    • 21 yaşında olmalısınız.
    • Ateşli silahınızla ilgili yeterliliğinizi gösterebilmelisiniz.
    • Belirli durumlar dışında (silahlı kuvvetlerin bir üyesi olmanız gibi), Amerika Birleşik Devletleri'nde ikamet ettiğinizi kanıtlayabilmelisiniz.
    • Resmi sicilinizde ağır suç mahkumiyeti, son üç yıl içinde iki kez alkollü araç kullanma, son üç yıl içinde şiddet içeren bir kabahat mahkumiyeti, madde bağımlılığı kanıtı, silahlı kuvvetlerden onursuz terhis, aile içi şiddet kanıtı dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere belirli suçlar veya kusurlar bulunmamalıdır.
  2. adım 2 silahınızla ilgili yeterliliğinizi gösterin.
    Silahınızla ilgili yeterliliğinizi gösterin. Bir tabanca satın almak için gerekenler ile gizli silah ruhsatı almak için gerekenler arasındaki en büyük fark, başvuru sahibinin silahıyla ilgili yeterliliğini kanıtlaması gerektiğidir. Bunu kanıtlamanın resmi olarak tanınan bir dizi yolu vardır:
    • Eyalet avcı eğitim kursunu tamamlamak
    • Ulusal Tüfek Birliği eğitim kursunu tamamlamak
    • Herhangi bir sertifikalı kolluk kuvveti kurumu veya eğitim kuruluşu tarafından verilen ateşli silahlar güvenlik kursunu tamamlamak
    • İş eğitiminin bir parçası olarak ateşli silahlar güvenlik kursunu tamamlamak (örneğin, polis ve güvenlik işleri için)
  3. 3. adım başvurunuzu gönderin.
    Başvurunuzu gönderin. Gizli silah ruhsatı başvurusu Florida Tarım Bakanlığı'nın resmi web sitesinden görüntülenebilir ve indirilebilir. Başvuru evde doldurulabilir ve gerekli tüm belgelerle birlikte postalanabilir veya Florida'da bulunan sekiz bölge ofisinden birinde yüz yüze randevu ile yapılabilir - bu ofislerin adresleri de çevrimiçi olarak mevcuttur.
    • Tamamlanmış başvurunuza ek olarak, renkli bir fotoğraf ve parmak izlerinizin okunaklı bir kaydını da eklemelisiniz (yerel emniyet teşkilatınız aracılığıyla elektronik olarak gönderilir).
  4. adım 4 lisansınız için ödemeyi ekleyin.
    Lisansınız için ödemeyi ekleyin. İlk kez başvuranlar için 112$'lık ödemeyi (başvurunun işlenmesi için 70$, parmak izlerinin işlenmesi için 42$) başvurunuza eklemeyi unutmayın. Ruhsat yenileme 60$ ve değiştirme/tekil ruhsatlar 15$'dır.
    • Bu ücret yapısında bazı istisnaların mevcut olduğunu unutmayın: örneğin, parmak izlerinizi elektronik olarak zaten gönderdiyseniz, 42 dolarlık ücreti ödemenize gerek yoktur ve konsolosluk güvenlik görevlisiyseniz, ek ücretlere tabi olacaksınız - daha fazla bilgi için resmi başvuru ücreti talimatlarına bakın.
  5. adım 5 onay için bekleyin.
    Onay için bekleyin. Başvurunuzu tamamlayıp gönderdikten sonra yapmanız gereken tek şey beklemek! Başvurunuz eyalet ruhsatlandırma kurumu tarafından incelenecek ve onaylanırsa kısa süre içinde ruhsatınızı alacaksınız. Beklerken, ilerlemenizi çevrimiçi olarak izlemek için resmi Florida ruhsatlandırma web sitesini kullanmak isteyebilirsiniz.
  6. adım 6 gizli taşımanın nerede yasa dışı olduğunu bilin.
    Gizli taşımanın nerede yasadışı olduğunu bilin. Gizli taşıma ruhsatınızı aldıktan sonra, Florida'da kişisel koruma amacıyla ateşli silahınızı yanınızda taşımanıza yasal olarak izin verilir ve bu bilgileri ifşa etmeniz gerekmez. Bununla birlikte, geçerli bir gizli silah izniniz olsa bile ateşli silah getirmenin yasa dışı olduğu bazı yerler olduğunu unutmayın. Bu yerler şunlardır
    • Mahkeme salonları
    • Okul kampüsleri
    • Polis karakolları
    • Oy verme yerleri
    • Çoğu hükümet binası
    • Havaalanları
    • Federal yasaların silahları yasakladığı herhangi bir yer
  7. adım 7 gizli silah ruhsatının amacını anlayın.
    Gizli silah ruhsatının amacını anlayın. Florida'da, silah sahibi belirli yasal faaliyetlere katılmadığı sürece (hedef atıcılığı, askeri/polislik görevi vb.) açık taşımanın (yani, ateşli silahınızı halka açık bir şekilde sallamak veya sergilemek) çoğu biçimi yasa dışıdır. Kişisel korunma amacıyla kişinin üzerinde silah taşıyabilmesi için gizli silah ruhsatına sahip olması gerekir. Bu ruhsat olmadan gizli bir silah taşımak, potansiyel olarak ağır bir suçla sonuçlanabilecek bir suçtur.
    • Florida'da gizli silah ruhsatının, silahların yanı sıra bıçak, bilye sopası, göz yaşartıcı gaz tabancası ve diğer silahlar da dahil olmak üzere diğer bazı silahları taşımanıza da izin verdiğini unutmayın.

Uzun Namlulu Silah Satın Alma

  1. adım 1 florida'ya uygun olduğunuzu doğrulayın's criteria for buying a long gun.
    Florida'nın uzun namlulu silah satın alma kriterlerini karşıladığınızı doğrulayın. Alkol satın almak, tütün içmek, oy kullanmak veya araba kullanmak gibi, uzun namlulu silah (av tüfeği, tüfek vb. gibi omuza dayalı uzun namlulu bir silah) satın almak da Florida eyaletinde belirli kategorilerdeki kişiler için yasal olarak yasaklanmıştır. Yasalara saygılı yetişkinlerin çoğu bu nitelikleri karşılamakta sorun yaşamazken, eğer karşılamıyorsanız, yasal olarak silah satın alamazsınız - istisna yok. Temel gereksinimler şunlardır:
    • En az 21 yaşında olmalısınız.
    • Hüküm giymiş bir suçlu olmamalısınız.
    • Akıl hastalığı geçmişiniz olmamalıdır.
    • Aile içi şiddet kaydınız olmamalıdır.
    • Uyuşturucu veya alkol kullanmamalısınız.
    • Bununla birlikte, 16 yaşından itibaren (ve yetişkin gözetiminde daha küçük yaşlarda) belirli yasal faaliyetler (avcılık, hedef atıcılığı, vb.) için silah bulundurmanın ve kullanmanın yasal olduğunu unutmayın.
  2. adım 2 silahı satın almak için federal lisanslı bir satıcıyı ziyaret edin.
    Silahı satın almak için federal olarak lisanslı bir satıcıyı ziyaret edin. Florida eyaleti ateşli silah satıcılarının eyalet lisansı taşımasını gerektirmez. Ancak, federal Alkol, Tütün ve Ateşli Silahlar Bürosu (ATF) hala silah satıcılarının federal düzeyde bir lisans almasını gerektirmektedir.
    • Bölgenizdeki bir ateşli silah satıcısını bulmak için Florida şehir telefon rehberine bakın veya alternatif olarak bir internet araması yapın.
    • Yaşınızı ve kimliğinizi kanıtlamak için ateşli silah satıcısına giderken yanınızda güncel ve geçerli bir kimlik belgesi (Florida ehliyetiniz gibi) getirmeyi unutmayın. Kimliğinizdeki isim ve adres güncel olmalıdır.
  3. adım 3 özgeçmiş kontrol formunu doldurun.
    Geçmiş kontrol formunu doldurun. Satın almak istediğiniz silahı seçtikten sonra, ateşli silah satıcısı size doldurmanız için bir form verecek ve bu formu daha sonra Florida Kolluk Kuvvetleri Departmanı ile geçmiş kontrolü yapmak için kullanacaktır. Sürecin bu kısmı her satın alım için gereklidir - bir kerede istediğiniz kadar silah satın alabilirsiniz, ancak her yeni satın alım yaptığınızda, başka bir geçmiş kontrol formu doldurmanız gerekecektir.
    • Özgeçmiş kontrol formu sizden adınız, doğum tarihiniz, iletişim bilgileriniz ve daha fazlası dahil olmak üzere temel kişisel bilgileri sağlamanızı isteyecektir.
    • Florida'dan veya başka bir eyaletten gizli silah iznine sahip olmanın sizi geçmiş kontrolünden muaf tutmadığını unutmayın.
  4. adım 4 ateşli silah satıcısının geçmiş kontrolünü tamamlamasını bekleyin.
    Ateşli silah satıcısının geçmiş kontrolünü tamamlamasını bekleyin. Doldurulmuş formu aldıktan sonra, satıcı, verdiğiniz bilgilere dayanarak anında bir geçmiş kontrolü almak için Florida Kolluk Kuvvetleri Departmanını arayacaktır. Bu kontrolü geçerseniz (başka bir deyişle, resmi kayıtlarınızda akıl hastalığı, aile içi şiddet, ağır suç mahkumiyetleri vb. kanıtlar yoksa), onaylanırsınız ve silahınızı satın alabilirsiniz.
    • Bazı ateşli silah satıcılarının geçmiş kontrolü için sekiz dolarlık bir ücret ödemenizi isteyebileceğini unutmayın.
  5. adım 5 silahınızı almak için 72 saat bekleyin.
    Silahınızı teslim almak için 72 saat bekleyin. Florida, silah satın almak isteyen kişilere bekleme süresi uygulayan on eyaletten biridir. Geçmiş kontrolünün tamamlanmasının ardından, alıcı silahını teslim alabilmek için üç gün (72 saat) beklemek zorundadır. Bu yasa, potansiyel faillere potansiyel olarak ölümcül ateş gücü elde etmeden önce 'sakinleşme' şansı vererek intihar ve cinayet gibi fevri şiddet eylemlerini önlemek için tasarlanmıştır.

Tabanca Satın Almak

  1. adım 1 uzun namlulu silah kriterlerine ek olarak 21 yaşında olmak.
    Uzun namlulu silah kriterlerine ek olarak 21 yaşında olmak. Florida'da Tabanca satın alma süreci, uzun namlulu silah satın alma sürecinden biraz daha fazla düzenlemeye tabidir. Uzun bir silah satın almak için tüm kısıtlayıcı kriterleri karşılamanın yanı sıra, bir Tabanca satın almak isteyen bir kişi de 21 yaşında olmalıdır - 18 değil.
    • Teknik olarak Tabanca, bir veya iki elle (tüfek gibi omuza dayayarak değil) tutulup ateşlenmek üzere tasarlanmış bir ateşli silahtır. Buna çoğu yarı otomatik tabanca ve revolver dahildir.
  2. adım 2 silahınızı normal şekilde lisanslı bir satıcıdan satın alın.
    Silahınızı normal şekilde ruhsatlı bir satıcıdan satın alın. Tıpkı uzun namlulu silahlarda olduğu gibi, Florida Eyaleti el silahlarını ticari olarak satmak için herhangi bir özel lisans veya izin gerektirmez. Ancak, uzun silahlarda olduğu gibi aynı federal ruhsatlandırma kuralları geçerlidir, bu nedenle yalnızca ATF tarafından ruhsatlandırılmış satıcılardan satın alın.
    • Ayrıca, el tabancaları için de uzun namlulu silahlarda olduğu gibi geçmiş kontrolü gerekir. Bu, alıcının Florida'dan veya başka bir eyaletten gizli lisans iznine sahip olup olmadığına bakılmaksızın geçerlidir.
  3. 3. adım silahınızı teslim almak için 72 saat bekleyin.
    Silahınızı almak için 72 saat bekleyin. Florida, silah satın almak isteyen kişilere bekleme süresi uygulayan on eyaletten biridir. Özgeçmiş kontrolünün tamamlanmasının ardından, alıcının silahını teslim alabilmesi için üç gün (72 saat) beklemesi gerekmektedir. Bu yasa, potansiyel faillere potansiyel olarak ölümcül ateş gücüne sahip olmadan önce 'sakinleşme' şansı vererek intihar ve cinayet gibi fevri şiddet eylemlerini önlemek için tasarlanmıştır.
    • Hafta sonları ve yasal tatil günlerinin 72 saatlik bekleme süresinin bir parçası olarak sayılmadığını unutmayın - sadece iş günleri.
    • Bu kuralın iki önemli istisnası olduğunu da unutmayın: gizli silah taşımanıza izin veren bir izniniz varsa veya bir tabancayı takas ediyorsanız, silahınız için 72 saat beklemeniz gerekmez.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Gizleme ruhsatım yoksa arabamın torpido gözünde veya bagajımda bir el silahı bulundurabilir miyim?
    Evet, ateşli silah 'güvenli bir şekilde muhafaza edildiği' sürece. Fl. Stat. s. 790.251(5) '18 yaşında veya daha büyük bir kişinin, ateşli silahın veya diğer silahın güvenli bir şekilde kapatılmış olması veya başka bir şekilde hemen kullanım için kolayca erişilebilir olmaması durumunda, ruhsat olmadan özel bir aracın içinde kendini savunma veya başka bir yasal amaç için gizli bir ateşli silah veya başka bir silah bulundurması yasaldır ve s. 790.01'i ihlal etmez.'
  • Soru
    Özgeçmiş kontrolünden geçtikten sonra bir tabancaya sahip olmak için iki hafta beklemek standart mıdır?
    Hayır. Florida'daki yasa, geçmiş kontrolünden aklanmanız durumunda 3 iş günüdür.
  • Soru
    Farklı silahların hissini ve ağırlığını denerken, bir satıcı silahı hissetmek için atış talimi yapmanıza izin verir mi?
    Tek başına bir mağazada olmaz. Ancak, çeşitli kiralık ateşli silahlara sahip silah poligonları vardır. Kiralama havuzundaki silahlardan herhangi birini kullanmak için genellikle küçük bir ücret ödersiniz. Bu, kullanmak istediğiniz silah türü hakkında fikir edinmek için iyi bir yoldur.

İpuçları

  • Lisanslı bir satıcıdan tabanca satın almak için en az 21 yaşında, hediye olarak tabanca almak için 18 yaşında ve tüm tüfek ve av tüfekleri için 18 yaşında olmalısınız.
  • Florida eyaleti, tabancanızı Florida Emniyet Teşkilatına kaydettirmenizi ve kaybolan veya çalınan tabancaları bildirmenizi gerektirmez.

Uyarılar

  • Gizli silah ruhsatınız varsa, yasa gereği silah bulundurduğunuzu bir kolluk görevlisine açıklamanız gerekmediğini unutmayın. Ancak, memur ruhsatınızı görmek isterse, ruhsatınızı vermeniz gerekir.