Missouri'de Silah Nasıl Satın Alınır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

18 yaşından büyük olduğunuz ve hüküm giymiş bir suçlu olmadığınız sürece, Missouri'de silah satın alırken herhangi bir sorun yaşamazsınız. Eyalette federal yasaların gerektirdiğinin ötesinde herhangi bir ruhsatlandırma veya geçmiş kontrolü gerekliliği yoktur. Silah güvenliği kursu almanız ya da özel bir eğitim almanız da gerekmez. Ayrıca, 2020 itibariyle gizli bir ateşli silah taşımak için izne ihtiyacınız yoktur, ancak silahınızı başka bir eyalette gizli olarak taşımak istiyorsanız bir tane almak isteyebilirsiniz.

Adımlar

Lisanslı Bayiler

  1. adım 1 i̇stediğiniz silah türünü sunan lisanslı bir bayi bulun.1İstediğiniz silah türünü sunan lisanslı bir satıcı bulun. Perakende ateşli silah mağazalarının hepsinin federal ruhsatları vardır, aynı şekilde geçimlerini sağlamak için silah satan diğer birçok satıcının da, gerçek mekanda bir dükkanları olmasa bile. Size en yakın silah mağazalarını bulmak için internette arama yapın.
    • Belirli bir özel silah arıyorsanız, yolculuğa çıkmadan önce mağazanın stoklarında olup olmadığını öğrenmek için önceden aramak isteyebilirsiniz.
  2. adım 2 bir silah seçerken geçmiş kontrolü başvurusunu doldurun.2Silah alırken bir geçmiş kontrolü başvurusu doldurun. Geçmiş kontrolü uygulaması hem sizin hem de satıcının bilgi vermesini gerektirir. Kendi adınıza, silahınızı satın almak için bayiye sunduğunuz geçerli, devlet tarafından verilmiş fotoğraflı kimlikteki bilgilerle eşleşen kimlik bilgilerini girin.
    • Ayrıca sabıka geçmişinizle ilgili bir dizi soruyu da yanıtlamanız gerekecektir. Başvuruyu imzalayıp tarih attığınızda, bu soruları dürüstçe yanıtladığınızı onaylamış olursunuz. Formda yalan söylemek federal yasalara göre ağır bir suçtur.
    • Formu internetten indirebilir ve bakmak için çıktısını alabilirsiniz, ancak önceden dolduramazsınız. Formu doldurmanız ve bayinin huzurunda imzalamanız gerekecektir.
  3. adım 3 geçmiş kontrolünüzün sonuçlarını geri alın.3Geçmiş kontrolünüzün sonuçlarını geri alın. Genellikle, geçmiş kontrolünüzün sonuçlarını anında geri alırsınız. Bazı durumlarda daha uzun sürebilir. Bayi size sonuçları ve nihai karar için beklemeniz gerekip gerekmediğini söyleyecektir.
    • Bu hizmet haftanın 7 günü, günde 17 saat telefonla verilmektedir. Ayrıca 7/24 hizmet veren elektronik bir servis de mevcuttur.
    • Özgeçmiş kontrolünüz 'gecikmeli' olarak sonuçlanırsa, sonucu genellikle 3 iş günü içinde öğrenirsiniz. Reddedilirse, itiraz edebilir veya temyize başvurabilirsiniz. Tipik olarak, reddedilmesinin tek nedeni ağır bir suçtan hüküm giymiş olmanızdır. Ancak, adınız ve kimlik bilgileriniz bir başkasınınkine benziyorsa bir hata yapılması mümkündür.
  4. 4. adım silahınızı satın alın ve eve götürün.4Silahınızı satın alın ve eve götürün. Missouri yasalarına göre, geçmiş kontrolünü geçerseniz, lisanslı satıcı silahı size satmak zorundadır - söylediğiniz bir şeyi veya giydiğiniz tişörtü beğenmedikleri için aniden fikirlerini değiştirip size silah satmak istemediklerine karar veremezler. Silahın parasını ödedikten sonra silahı evinize götürmekte özgürsünüz.
    • Herhangi bir ateşli silah satın almak için bekleme süresi yoktur, bu da satın alma işlemini tamamlar tamamlamaz eve götürebileceğiniz anlamına gelir.
    • Silahınızı eve götürmek için kendi arabanıza ihtiyacınız olacak - toplu taşıma araçlarıyla getiremezsiniz. Bununla birlikte, bir arkadaşınızın veya aile üyenizin sizi götürmesi veya hatta bir araç paylaşımı kullanmanız için hiçbir neden yoktur.

Özel Satıcılar

  1. adım 1 satın almak istediğiniz silahı olan özel bir satıcı bulun.1Satın almak istediğiniz silahı olan özel bir satıcı bulun. Özel satıcılar genellikle silah fuarlarında veya bit pazarlarında bulunur. Silah satan kişileri bulmak için çevrimiçi veya yerel gazetenizdeki seri ilanları da arayabilirsiniz.
    • Missouri'de silah fuarlarını düzenleyen herhangi bir yasa yoktur, bu nedenle özel satıcıları bulmak için genellikle iyi yerlerdir.
  2. adım 2 silah için özel satıcıya ödeme yapın.2Silah için özel satıcıya ödeme yapın. Özel satıcıların size bir silah satmadan önce geçmiş kontrolü yapmaları gerekmez, bu nedenle tek yapmanız gereken onlara istedikleri fiyatı ödemektir. Farklı özel satıcılar farklı ödeme yöntemlerini kabul edebilir.
    • İşlemi belgelemek için bir satış faturası almak iyi bir fikirdir. Missouri'de silahı kaydettirmeniz gerekmediğinden, sahipliğinizi kanıtlamanın tek yolu budur.
  3. adım 3 ateşli silahınızı eve götürün.3Silahınızı eve götürün. Missouri'de bir silah satın aldıktan sonra bekleme süresi olmadığından, işlem tamamlanır tamamlanmaz silahınızı eve götürebilirsiniz. Toplu taşıma araçlarına silah sokamayacağınız için, genellikle kendi arabanızı kullanıyor olmanız gerekir. Bir arkadaşınız ya da aile üyeniz de sizi götürebilir.
    • Missouri ayrıca gizli bir silah taşımak için ayrı bir izin gerektirmez, bu nedenle 19 yaşında veya daha büyük olduğunuz sürece genellikle arabanızda herhangi bir yerde saklayabilirsiniz. Eğer 18 yaşındaysanız, silahı satın alabilirsiniz, ancak arabanızda açıkta taşımanız gerekir.
    • Genel olarak, silahınızı taşırken dolu olmadığından emin olmak iyi bir fikirdir.

Gizli Taşıma İzni

  1. adım 1 diğer eyaletlere seyahat ediyorsanız bir gizli taşıma izni seçin.1Başka eyaletlere seyahat ediyorsanız bir gizli taşıma izni seçin. 2020 itibariyle Missouri, gizli taşıma izni gerektirmemektedir. 19 yaşındaysanız (veya 18 yaşındaysanız ve ordudaysanız) ve silah sahibi olmanıza izin veriliyorsa, silahınızı gizli olarak taşıyabilirsiniz. Ancak, sık sık başka eyaletlere seyahat ediyorsanız ve oradayken silahınızı gizli taşımak istiyorsanız bir izin isteyebilirsiniz. ABD'deki çoğu eyalet Missouri'nin gizli taşıma iznini tanımaktadır.
    • Missouri'ye sınırı olan eyaletlerden sadece Illinois Missouri'nin gizli taşıma iznini tanımamaktadır.
  2. adım 2 ateşli silah güvenliği eğitimi alın.2Ateşli silah güvenliği eğitim kursuna katılın. Gizli taşıma izni almak için National Rifle Association (NRA) tarafından sertifikalandırılmış bir eğitmen tarafından verilen ve en az 1 saat süren bir kursu tamamlamanız gerekir. Kursu şahsen ya da online olarak alabilirsiniz. Çoğu silah mağazasında bölgenizdeki kurslar hakkında bilgi bulunmaktadır. Ayrıca yerel bir atış poligonunu da kontrol edebilirsiniz.
    • Kurs, temel güvenlik tekniklerini ve Missouri'nin ateşli silahlarla ilgili yasalarını kapsar.
    • Ayrıca şahsen bir canlı atış testini de tamamlamanız gerekir.
    • NRA kursunu tamamlayamazsanız, en az 8 saat uzunluğunda başka bir ateşli silah güvenlik kursuna katılabilirsiniz.
  3. adım 3 şerifle iletişime geçin's office in the county where you live.3Yaşadığınız ilçedeki şerif ofisi ile iletişime geçin. İlçe şerifinizin ofisinin büyüklüğüne bağlı olarak, içeri girip gizli taşıma izninize başvurmak için randevu almanız gerekebilir. Bir şerif yardımcısı size haftanın hangi günlerinin ya da ayın hangi haftalarının diğer günlerden daha yoğun olduğunu söyleyebilir, böylece buna göre plan yapabilirsiniz.
    • Gizli taşıma izniniz için 90$ ücret ödemeniz gerekecektir, bu nedenle yardımcınıza hangi ödeme yöntemlerini kabul ettiklerini sorun.
    • Bazı şerif departmanları, randevular için yüksek talep ve sınırlı saatler nedeniyle en az 3 ay önceden aramanızı önerir.
  4. adım 4 i̇zin başvurusunu tamamlayın.4İzin başvurusunu tamamlayın. Çoğu şerif ofisinin web sitesinden indirilebilecek formun dijital bir kopyası vardır. Bu formu yazdırmak ve önceden doldurmak size zaman kazandıracaktır, ancak şerifin ofisinden de bir kopya alabilir ve oradayken doldurabilirsiniz.
    • Form, silahınızı lisanslı bir satıcıdan satın aldıysanız, geçmiş kontrolünü tamamladığınızda verdiğiniz benzer bilgileri vermenizi gerektirir. Ayrıca ikametiniz ve sabıka geçmişinizle ilgili soruları da yanıtlamanız gerekir.
  5. adım 5 başvurunuzu ve ücretleri gönderin.5Başvurunuzu ve ücretlerinizi gönderin. 2020 itibariyle, gizli taşıma izni için toplam ücret, işlem ve parmak izi ücretlerini içeren 90 ABD dolarıdır. Gizli taşıma izninize başvurmak için şerifin ofisine şahsen gidin.
    • Başvurunuzu yaptığınızda parmak izinizi alacaklardır. Şerif yardımcısı başvurunuzu inceleyecek ve izne uygun olmamanıza neden olacak herhangi bir sorun olup olmadığını size bildirecektir.
  6. adım 6 i̇zninizi almak için bekleyin.6İzninizi almak için bekleyin. Missouri bir 'shall issue' eyaletidir, bu da ateşli silah sahibi olmaya uygun olmanız halinde gizli taşıma izni alacağınız anlamına gelir. Genellikle, başvurduğunuz tarihten itibaren 3 gün içinde izninizi postayla alırsınız.
    • Bir hafta sonra hala izninizi almadıysanız, şerifin ofisini aramak ve onlara bildirmek isteyebilirsiniz. İzninizin durumunu kontrol edebilirler.
  7. adım 7 silahınızı sadece izin verilen yerlerde gizleyerek taşıyın.7Silahınızı sadece izin verilen yerlerde gizli olarak taşıyın. Birkaç istisna dışında Missouri'de neredeyse her yerde gizli silah taşıyabilirsiniz. Bununla birlikte, gizli silahlara izin verilmeyen bir yerde olsanız bile, mülkün sahibi veya kiracısı iseniz, ateşli silah kolayca erişilebilir değilse veya avlanıyorsanız ve açıkta bir ateşli silahınız varsa yine de gizli bir silah taşıyabilirsiniz. Aşağıdaki yerlerden herhangi birine gizli bir silah götürmeyin:
    • Bir kilise veya ibadet yeri
    • Seçim günü herhangi bir seçim bölgesi
    • Herhangi bir federal, eyalet veya yerel hükümet binası
    • Herhangi bir okul otobüsü veya bir okul etkinliğinin yapıldığı yer

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruMissouri'de ikamet etmeyen biri Missouri'de ateşli silah satın alabilir mi? Missouri'de ikamet etmeyen bir kişi Missouri'de ateşli silah satın alabilir. Ancak, silahı eyalet sınırları ötesine transfer etmek için Missouri'deki ve ikamet ettiğiniz eyaletteki lisanslı satıcılardan geçmeniz gerekir.
  • Soru Daimi adresim St. Louis'de. Ancak, okul için Kansas City'de kalıyorum. Geçmiş kontrolü yaptırmanın en kolay yolu sadece bir günlük balıkçılık ruhsatı alıp onu kullanmak mıdır? Hayır. Geçmiş kontrolü yaptırmak için, üzerinde daimi adresinizin bulunduğu, devlet tarafından verilmiş fotoğraflı bir kimliğe ihtiyacınız vardır. Balıkçılık ruhsatında fotoğraf veya diğer tanımlayıcı bilgiler bulunmadığından kabul edilebilir bir kimlik değildir.
  • SoruBaşka bir eyaletten nasıl tabanca satın alabilirim? Başka bir eyaletteki ateşli silah satıcısı silahı bir FFL (Federal Ateşli Silah Ruhsatı) sahibine götürmelidir. FFL'lerinin bir kopyasını aldıktan sonra bölgenizdeki başka bir FFL sahibine postalamaları gerekecektir. Daha sonra silahı kendi eyaletinizdeki FFL sahibinden satın alabilirsiniz.

Video

İpuçları

  • Silah hırsızlığı Missouri'de büyük bir sorundur ve 2020 itibariyle silah sahiplerinin ateşli silahlarının çalındığını bildirmeleri yasal olarak zorunlu değildir. Bu nedenle, silahınızı özel bir satıcıdan almaktansa lisanslı bir satıcıdan almanız daha iyi olacaktır, böylece silahın çalıntı olmadığından kesinlikle emin olabilirsiniz.

Uyarılar

  • Ağır bir suçtan hüküm giydiyseniz, adaletten kaçıyorsanız veya bir mahkeme tarafından zihinsel olarak yetersiz olduğunuza karar verildiyse Missouri'de silah satın alamazsınız.
  • Sarhoşken Missouri'de ateşli silah bulunduramazsınız.