Ohio'da Silah Nasıl Satın Alınır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Genel olarak, ağır bir suç işlemediğiniz ve 18 yaşından büyük (tabancalar için 21) olduğunuzu gösteren devlet tarafından verilmiş fotoğraflı bir kimliğiniz olduğu sürece Ohio'da silah satın almak nispeten kolaydır. Eğer federal lisanslı bir satıcıdan alırsanız, genellikle sadece birkaç dakika süren federal geçmiş kontrolünden geçmeniz gerekecektir. Daha sonra, silahınızı satın aldıktan sonra genellikle yanınızda götürebilirsiniz - Ohio'da bekleme süresi yoktur. Ruhsatsız özel bir kişiden satın alıyorsanız, sadece yaşınızı kanıtlamanız gerekir. Ohio açık bir taşıma eyaleti olsa da, gizli bir silah taşımak istiyorsanız ek bir lisansa ihtiyacınız olacaktır.

Adımlar

Lisanslı Bayi Kullanma

  1. adım 1 bölgenizde lisanslı bir bayi bulun.
    Bölgenizde lisanslı bir satıcı bulun. Genellikle, FFL (federal ateşli silahlar lisans sahibi) satıcı olarak da bilinen federal lisanslı bir satıcıdan silah satın almak en güvenli yoldur. Lisanslı bir satıcıdan satın aldığınızda, silahın iyi çalışır durumda olduğundan ve çalınmadığından veya bir suçun işlenmesinde kullanılmadığından emin olabilirsiniz.
    • En yakın lisanslı silah satıcısını bulmanıza yardımcı olabilecek https://fflgundealers.net/transfer/ohio/ adresindeki gibi birçok çevrimiçi dizin vardır. Favori arama motorunuza 'FFL dealers Ohio' yazmanız yeterlidir.
  2. adım 2 geçerli bir kimlikle silah satıcısını şahsen ziyaret edin.
    Geçerli bir kimlikle silah satıcısını şahsen ziyaret edin. Silahınızı satın almak için silah satıcısına gittiğinizde, 18 yaşından büyük olduğunuzu (tabancalar için 21) kanıtlayan ehliyet, eyalet kimlik kartı veya askeri kimlik gibi devlet tarafından verilen fotoğraflı bir kimliğe ihtiyacınız olacaktır. Kimliğinizde ikamet ettiğiniz eyalet de belirtilmelidir. Bir FFL bayisinden bir silah satın alırsanız ve eyalet dışında yaşıyorsanız, eve götürebilmeniz için genellikle ikamet ettiğiniz yere yakın bir FFL bayisine transfer etmeniz gerekir.
    • Bir tüfek satın alıyorsanız ve Batı Virginia gibi 'kısıtlama olmayan' komşu eyaletlerden birinde yaşıyorsanız, geçmiş kontrolünü geçmeniz koşuluyla dükkandan tüfekle çıkabilirsiniz.

    İpucu: Ohio yasaları uyuşturucu veya alkol etkisi altındaki kişilere silah satışını yasaklamaktadır. Bunun dışında, federal yasaların ötesine geçen eyalete özgü kısıtlamalar yoktur.

  3. adım 3 ateşli silah i̇şlem kaydı formunu doldurun.
    Ateşli Silah İşlem Kaydı formunu doldurun. Ateşli Silah İşlem Kaydı formu, ABD yasalarının gerektirdiği satın alma işleminizin resmi kaydıdır. Silahın alıcısı olarak bilgilerinizi doldurun ve geçmişiniz ve siciliniz hakkında birkaç soruyu yanıtlayın. Ardından formu imzalayın ve tarih atın.
    • Özellikle, tam yasal adınızı, adresinizi, doğum tarihinizi ve yerinizi, cinsiyetinizi, boyunuzu ve kilonuzu belirtmeniz gerekecektir. Gerekli olmamakla birlikte, geçmiş kontrolü sırasında başka biriyle karıştırılmadığınızdan emin olmak için Sosyal Güvenlik numaranızı da ekleyebilirsiniz.
    • Ayrıca sabıka ve vatandaşlık geçmişinizin yanı sıra sicilinizde olabilecek herhangi bir aile içi şiddet suçlamasıyla ilgili evet/hayır sorularını da yanıtlamanız gerekecektir.
    • Satıcı, silahın satıcısı için olan bölümü dolduracak, ardından Ulusal Anında Suç Geçmişi Kontrol Sistemini (NICS) arayacak ve geçmiş kontrolü için bilgilerinizi verecektir.
  4. adım 4 geçmiş kontrol raporunuzun gelmesini bekleyin.
    Geçmiş kontrol raporunuzun gelmesini bekleyin. FFL satıcılarından ateşli silah alımları için gerekli olan tek geçmiş kontrolü federal NICS kontrolüdür. Bu kontrol eyalet kayıtlarını içermeyebilir. Ohio, ateşli silah satın almak için herhangi bir ek eyalet geçmişi kontrolü gerektirmez, ancak gizli taşıma izni almak istiyorsanız bir tanesine ihtiyacınız olacaktır.
    • NICS kontrolü ağır bir suçtan hüküm giydiğinizi gösterirse, satıcıya satışı reddetmesi talimatı verilecektir.
    • Geçmiş kontrolü tek bir işlem için geçerlidir. Bir işlemde birden fazla silah satın alabilmenize rağmen, başka bir silah satın almak için geri gelirseniz veya daha sonra farklı bir satıcıdan silah satın alırsanız, başka bir geçmiş kontrolü yaptırmanız gerekecektir.
    • Satıcı bilgilerinizi verdikten sonra 'devam et' ya da 'reddedildi' şeklinde bir yanıt alacaktır. Bazen 'gecikmeli' bir yanıt alabilirsiniz. Bu durumda, satın alma işleminizi o gün tamamlayamayabilirsiniz. 3 gün sonra, NICS hala 'gecikmeli' bir yanıt veriyorsa, satıcı silahı size satarken kendi takdirini kullanabilir.
  5. adım 5 ohio'da yaşıyorsanız silahınızı satın alın ve evinize götürün.
    Ohio'da yaşıyorsanız silahınızı satın alın ve evinize götürün. Ohio'da ikamet ediyorsanız, silahınızı satın aldıktan hemen sonra evinize götürebilirsiniz. Ohio'da herhangi bir bekleme süresi yoktur. Satıcı, silahınızı evinize geri götürmek için nasıl güvenli ve yasal bir şekilde saklayacağınızı size söyleyecektir.
    • Ohio bir seferde satın alabileceğiniz silah sayısını kısıtlamaz, bu nedenle bir işlemde istediğiniz kadar silah satın alabilirsiniz.
    • O gün silah satın almaktan vazgeçerseniz, NICS kontrolünüz 30 gün boyunca geçerli kalır. Ancak, bu süre geçtikten sonra bir silah satın alırsanız, başka bir kontrol yaptırmanız gerekecektir.
  6. adım 6 aşağıdaki durumlarda silahınızın transferini ayarlayın're from another state.
    Başka bir eyaletteyseniz silahınızın transferini ayarlayın. Başka bir eyalette yaşıyorsanız, silahın transferini tamamlamak için genellikle ikametgahınıza yakın bir FFL ile koordine olmanız gerekir. Ohio'daki FFL, halihazırda aklınızda bir FFL yoksa ikametgahınıza yakın bir FFL bulmanıza yardımcı olacaktır.
    • Yaşadığınız eyalet ek geçmiş kontrolleri veya bilgi gerektiriyorsa, eyaletinizdeki FFL, silahınızı eve götürebilmeniz için önce bunları halledecektir.
    • Eğer eyaletinizde bir bekleme süresi varsa, silahınız ikamet ettiğiniz yerin yakınındaki FFL'ye nakledilecek, ancak bekleme süresi dolana kadar silahınızı alıp işlemi tamamlayamayacaksınız.

Özel Transferin Tamamlanması

  1. adım 1 özel bir satıcı veya lisanssız bir bayi bulun.
    Özel bir satıcı veya lisanssız bir bayi bulun. Bir FFL satıcısı aracılığıyla gitmek istemiyorsanız, özel bir kişiden de silah satın alabilirsiniz. İnternette, bir atış poligonundaki ilanlar aracılığıyla veya bir silah fuarında satılık silahı olan birini bulabilirsiniz.
    • Ohio yasalarına göre, herhangi bir özel kişi başka bir özel kişiye silah satabilir.
  2. adım 2 satıcıya geçerli fotoğraflı kimliğinizi gösterin.
    Satıcıya geçerli fotoğraflı kimliğinizi gösterin. Ohio'daki özel satıcıların ve lisanssız satıcıların geçmiş kontrolü yapmaları gerekmez. Ancak, en az 18 yaşında olduğunuzdan (tabanca satın alıyorsanız 21 yaşında olduğunuzdan) ve Ohio'da ikamet ettiğinizden emin olmalıdırlar.
    • Eğer Ohio'lu değilseniz, özel satıcı satışı kendisi tamamlayamaz. Paranızı alabilirler, ancak silahı eyaletinizdeki bir FFL bayisine göndermeleri gerekecektir.
    • Ohio'da silah gösterileriyle ilgili özel bir yasa yoktur. Bir silah gösterisi için geçerli olan kurallar, gösteriyi düzenleyen şirketin kurallarına ve silahı bir FFL satıcısından mı yoksa özel bir kişiden mi satın aldığınıza bağlıdır.
  3. adım 3 silahı satıcıdan satın alın.
    Silahı satıcıdan satın alın. Özel satışlar nispeten düzenlenmemiş olduğundan, silahı incelemek ve iyi çalışır durumda olduğundan ve yasal göründüğünden emin olmak size kalmıştır. Seri numarası çizilmişse, bu silahın yasadışı olarak kullanıldığına veya transfer edildiğine dair bir işaret olabilir.
    • Ohio'da ikamet ediyorsanız, silahı satın aldıktan sonra eve götürmekte özgürsünüz. Özel satışlar için ek gereklilikler yoktur ve işlemle ilgili herhangi bir kayıt yapılması gerekmez. Silahı kolluk kuvvetlerine veya başka bir devlet kurumuna kaydettirmeniz gerekmez.
  4. adım 4 eyalet dışında yaşıyorsanız silahınızı yerel bir ffl bayisine transfer edin.
    Eyalet dışında yaşıyorsanız silahınızı yerel bir FFL bayisine transfer edin. Ohio'da ikamet etmiyorsanız, silahı yaşadığınız yere yakın bir FFL'ye transfer etmek için siz ve satıcı Ateşli Silah İşlem Raporu doldurmalısınız. Bu FFL transferi tamamlayacaktır.
    • Eyaletinizin geçmiş kontrolünün tamamlanması gibi ek gereklilikleri varsa, silahınızı teslim almadan önce bu gereklilikleri yerine getirmeniz gerekir. Eyaletinizdeki FFL sizi bu gereklilikler hakkında bilgilendirecektir. Ayrıca, eyaletinizin adıyla birlikte 'eyaletler arası silah transferi' için çevrimiçi bir arama yaparak bunları kendiniz de arayabilirsiniz.

    İpucu: Bazı satıcılar, özellikle de çevrimiçi satıcılar, transferler için kullandıkları FFL'leri tercih edebilirler. Bunun nedeni genellikle o FFL'den indirim almalarıdır. Ancak, tercih ederseniz yine de farklı birini kullanabilirsiniz.

Gizli Taşıma İzni Alma

  1. adım 1 ateşli silahlar güvenlik kursunu tamamlayın.
    Bir ateşli silahlar güvenlik kursunu tamamlayın. Ohio'da gizli silah taşıma (CCW) iznine hak kazanmak için toplam 8 saatlik bir eğitimden sonra bir yeterlilik sertifikası almanız gerekir. Bu saatlerin en az 2'si menzil süresi ve canlı ateş eğitimini içeren yüz yüze eğitim olmalıdır. Yerel şerif departmanınız, bölgenizde bu gereksinimi karşılayan kursların bir listesine sahip olacaktır. Genel olarak, kurs aşağıdaki alanları kapsar:
    • Tabancalar ve mühimmat için güvenli kullanım ve uygun depolama uygulamaları
    • Güvenli atış uygulamalarına yönelik bilgi, beceri ve tutum
    • Temel silah kullanma eğitimi
    • Güvenli elleçleme ve uygun depolama kuralları hakkında kanıtlanmış bilgi

    İpucu: Silahlı hizmetlerin aktif görevdeki, yedek, emekli veya onurlu bir şekilde terhis edilmiş üyeleri ateşli silahlar güvenlik kursuna katılmak zorunda değildir. Aktif görevdeki kolluk kuvvetleri de muaftır.

  2. adım 2 yerel şerifinizle iletişime geçin's department.
    Yerel şerif departmanınızla iletişime geçin. CCW'leri yaşadığınız ilçedeki şerif departmanı verir. Bazı ilçeler CCW'leri sadece randevu ile verirken, diğerleri sadece haftanın belirli günlerinde başvuruları kabul eder. İlçenizin şerif departmanının web sitesinde bu bilgiler muhtemelen mevcuttur veya normal çalışma saatleri içinde acil olmayan numarayı arayabilirsiniz.
    • Şerif departmanınızın iletişim bilgilerini almak için https://buckeyesheriffs.org/county-map.php adresine gidin ve ilçenize tıklayın.
  3. adım 3 ehliyetiniz için vesikalık renkli bir fotoğraf çektirin.
    Ehliyetiniz için vesikalık renkli bir fotoğraf çektirin. Fotoğrafınız boş bir arka plana karşı tüm yüzünüzü göstermelidir. Bu fotoğrafları çoğu eczanede, bakkalda, büyük mağazalarda ve fotoğraf geliştirme hizmeti veren diğer yerlerde çektirebilirsiniz.
    • Fotoğrafınız, başvuru formunuzu gönderdiğiniz tarihten itibaren 30 gün içinde çekilmiş olmalıdır. Başka bir amaç için çekilmiş eski bir vesikalık fotoğrafınız varsa, bunu kullanamazsınız.
  4. adım 4 başvuru formunuzu doldurun.
    Başvuru formunuzu doldurun. Başvuruyu şu adresten indirin https://www.ohioattorneygeneral.gov/Files/Forms/Forms-for-Law-Enforcement/Concealed-Carry-License-and-Renewal-Application.aspx veya ilçe şerif departmanınızdan bir kağıt kopya alın. Formun tamamını eksiksiz ve dürüstçe doldurun. Herhangi bir yanlış bilgi, ağır bir suçtan kovuşturmaya neden olabilir.
    • İndirilebilir formu bilgisayarınızda doldurabilirsiniz. Ancak, imzalayıp tarih atabilmeniz için yine de yazdırmanız gerekecektir.
    • Formu elle dolduracaksanız, mavi veya siyah mürekkepli kalem kullanın ve okunaklı bir şekilde yazın.
  5. adım 5 başvurunuzu ücretinizle birlikte gönderin.
    Başvurunuzu ücretinizle birlikte gönderin. 2019 yılı itibariyle yeni bir CCW için ücret 67 $'dır. Çoğu şerif departmanı yalnızca nakit, kişisel çek veya havale kabul etmektedir. Nakit ödeme yaparsanız, tam para üstü bulundurmanız gerekir. Aktif görevdeyseniz, gaziyseniz veya silahlı kuvvetlerin emekli üyesiyseniz ücretten feragat edilir.
    • Son 5 yıldır Ohio'da ikamet etmiyorsanız, FBI geçmiş kontrolü için ek olarak 10 dolar ödemeniz gerekir.
    • Başvurunuzu gönderdiğinizde, geçmiş kontrolünüz için parmak iziniz alınacaktır.

    Uyarı: Başvurunuzu yaparken veya ruhsatınızı alırken yanınızda ateşli silah getirmeyin.

  6. 6. adım ruhsatınız geldiğinde teslim alın's ready.
    Hazır olduğunda ehliyetinizi alın. Geçmiş kontrolünüzün tamamlanmasının birkaç hafta almasını bekleyin. Şerif departmanı, ruhsatınız almanız için hazır olduğunda sizinle iletişime geçecektir. Genellikle ruhsatınızı almak için randevu almanız gerekmez.
    • Ehliyetinizi aldığınızda, tüm bilgilerin doğru olduğundan emin olmak için dikkatlice inceleyin. Bir hata varsa, düzeltebilmeleri için onlara bildirin.
  7. adım 7 lisansınızı her 5 yılda bir yenileyin.
    Lisansınızı her 5 yılda bir yenileyin. Ruhsatınızın süresi dolmadan önce, ilçe şerif departmanınızdan bir randevu alın. Randevunuza doldurulmuş bir başvuru, orijinal ehliyetiniz, devlet tarafından verilmiş geçerli bir fotoğraflı kimlik ve yenileme ücretinizle gelin. 2019 yılı itibariyle yenileme ücreti 50$'dır.
    • Başka bir ilçeden yenileme yapıyorsanız, yeni bir vesikalık fotoğrafa da ihtiyacınız olacaktır.
    • Taşınırsanız veya adınızı değiştirirseniz, ehliyetinizdeki bilgilerin güncellenebilmesi için şerif departmanını 30 gün içinde bilgilendirin.
  8. adım 8 yakın tehlike altındaysanız geçici acil durum ehliyeti için başvurun.
    Yakın tehlike altındaysanız geçici acil durum ruhsatı için başvurun. Yakın tehlike altında olduğunuzu kanıtlamak için, cezai bir saldırıdan korkmak için makul bir nedeniniz olduğuna dair yeminli bir ifade yazın. Koruma emri, mahkeme kararı veya polis raporu gibi bir kamu görevlisi tarafından hazırlanan belgeleri de kullanabilirsiniz. Geçici acil durum ruhsatı, ateşli silahlar güvenlik kursunu tamamlamadan bir tabanca taşımanıza izin verir.
    • 21 yaşından büyük olmanız, ABD'de yasal olarak ikamet ediyor olmanız ve bir ateşli silah sahibi olmanıza ve bulundurmanıza yasal olarak izin verilmiş olması gerekir.
    • Geçici acil durum ruhsatlarının süresi sadece 90 gündür. Bu size yeterlilik sertifikasını tamamlamanız için yeterli süreyi verir. Geçici acil durum ruhsatını yalnızca 4 yılda bir yenileyebilirsiniz.
    • 2019 yılı itibariyle geçici acil durum ruhsatı ücreti 37 dolardır.

    İpucu: Geçici acil durum ruhsatları, kısa bir süre için Ohio'da ikamet etmeyen ve kriterleri karşılayan kişilere verilebilir.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Ohio, akıl sağlığı yerinde olmayan kişilerin ateşli silah satmasını ya da bulundurmasını yasaklamaktadır. Ancak bu yasak sadece mahkemece akli dengesi yerinde olmadığına karar verilen veya mahkeme kararıyla bir akıl hastanesine yatırılan kişiler için geçerlidir - terapi gören veya depresyon gibi yaygın ruhsal bozukluklar için tedavi gören kişiler için değil.

Uyarılar

  • Silah yasaları hızla değişebilir. En güncel bilgiler için Ohio yasalarına ve bireysel FFL satıcılarının politikalarına bakın.