San Diego'da Silah Nasıl Satın Alınır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

San Diego, Kaliforniya'da bir silah satın almak için lisanslı bir ateşli silah bayisini ziyaret etmeli ve bir tabancayı güvenli bir şekilde kullanabileceğinizi kanıtlayan Tabanca Güvenlik Sertifikanızı (HSC) ibraz etmelisiniz. Kaliforniya yasalarına göre, tabancayı eve götürebilmeniz için Bayi Satış Kaydı (DROS) sürecinin bir parçası olarak 10 gün beklemeniz gerekir. Daha sonra 30 gün içinde lisanslı ateşli silahlar bayisini tekrar ziyaret edebilir ve bayiye satın aldığınız tabancayı nasıl kullanacağınızı bildiğinizi gösterebilirsiniz. Eğer bir HSC'niz yoksa, herhangi bir ruhsatlı silah bayisini ziyaret ederek ve Tabanca Güvenlik Sertifikası Testini yüzde 75'in üzerinde bir puanla geçerek bir tane edinebilirsiniz. Daha sonra bir tabanca satın almak için HSC'nizi herhangi bir lisanslı ateşli silah satıcısına sunabilirsiniz.

Adımlar

Tabanca Güvenlik Sertifikası

  1. adım 1 hsc almaya hak kazandığınızı doğrulayın.
    HSC almaya uygun olduğunuzu doğrulayın. En az 21 yaşında olmanız, Kaliforniya'da ikamet ediyor olmanız ve geçerli bir Kaliforniya ehliyetine veya kimlik kartına sahip olmanız gerekir.
    • 18 yaşındaysanız, yine de HSC alabilirsiniz, ancak yalnızca bir tüfek veya av tüfeği satın alma olanağına sahip olacaksınız.
  2. adım 2 hsc çalışma kılavuzunun bir kopyasını edinin.
    HSC Çalışma Kılavuzunun bir kopyasını edinin. Çalışma kılavuzu, HSC'nizi almak için sınava hazırlanmanıza yardımcı olacaktır ve internetten indirilebilir veya herhangi bir ateşli silah bayisinde bulunabilir.
    • Çalışma kılavuzunun bir kopyasını San Diego'daki herhangi bir lisanslı ateşli silah bayisinden 50 sent (0,36 Euro) karşılığında satın alın. En yakın San Diego lisanslı ateşli silah bayisini bulmak için yerel telefon rehberinize bakın veya bu makalenin Kaynaklar bölümünde yer alan 'Shooting for San Diego' web sitesini ziyaret edin.
      adım 2 hsc çalışma kılavuzunun bir kopyasını edinin.
    • Çalışma kılavuzunun bir kopyasını internetten ücretsiz olarak indirin. Bu makalenin Kaynaklar bölümünde yer alan Kaliforniya Başsavcılığı web sitesine gidin, ardından sol kenar çubuğundaki 'Handgun Safety Certificate Program 'a tıklayın. Daha sonra çalışma kılavuzuna erişmek için bir sonraki sayfadaki 'Çalışma Kılavuzu' bağlantısına tıklayabilirsiniz.
      adım 2 hsc çalışma kılavuzunun bir kopyasını edinin.
  3. adım 3 hsc çalışma kılavuzunu okuyun ve inceleyin.
    HSC Çalışma Kılavuzunu okuyun ve gözden geçirin. HSC alabilmek için sınavı en az yüzde 75 puanla geçmeniz gerekmektedir.
  4. adım 4 hsc için gerekli sınav ücretlerini toplayın.
    HSC için gerekli test ücretlerini toplayın. Test ücreti 25 dolardır (18 Euro) ve gerekirse teste 2 defaya kadar girmenize izin verir.
  5. adım 5 sınava girmek için lisanslı bir ateşli silah bayisini ziyaret edin.
    Teste girmek için lisanslı bir ateşli silah bayisini ziyaret edin. Testi geçtikten sonra, 5 yıl boyunca geçerli olan HSC'nizi alacaksınız.
    • Ziyaretinizden önce ateşli silahlar bayisinden, testi yönetmek ve denetlemek üzere Adalet Bakanlığı (DOJ) Sertifikalı Eğitmen bulunduğunu doğrulayın.
      adım 5 sınava girmek için lisanslı bir ateşli silah bayisini ziyaret edin.
    • Sınava girerken Kaliforniya ehliyetinizi veya kimlik kartınızı ve HSC ücretlerini bayiye getirin.
      adım 5 sınava girmek için lisanslı bir ateşli silah bayisini ziyaret edin.

Silah Satın Alma

  1. adım 1 ateşli silahlar bayisi tarafından istenen malzemeleri toplayın.
    Ateşli silahlar bayisi tarafından istenen malzemeleri toplayın. Ateşli silah satıcısı, silah satın almaya uygun olduğunuzu doğrulamanızı isteyecektir.
    • HSC'nizi, Kaliforniya ehliyetinizi veya kimlik kartınızı ve Kaliforniya'da ikamet ettiğinizi kanıtlayan elektrik faturası, kira sözleşmesi veya mülk tapusu gibi ek bir belge getirin.
      adım 1 ateşli silah bayisi tarafından istenen malzemeleri toplayın.
  2. adım 2 silah satın almak için ateşli silahlar bayisini ziyaret edin.
    Silah satın almak için ateşli silahlar bayisini ziyaret edin. Silahınızı seçtikten sonra, ateşli silah satıcısı belgelerinizi doğrulayacak ve DROS sürecini başlatacaktır.
  3. adım 3 tabancanızı teslim almak için ateşli silahlar bayisini tekrar ziyaret edin.
    Tabancanızı teslim almak için ateşli silahlar bayisini tekrar ziyaret edin. DROS süreci, tabancanızı eve götürebilmeniz için en az 10 gün beklemenizi gerektirir. Daha sonra bayiye satın aldığınız tabancayı güvenli bir şekilde kullanabileceğinizi göstermeniz gerekecektir.
    • Bazı durumlarda, bayiler tabancayı satın almak için ilk ziyaretiniz sırasında tabancayı güvenli bir şekilde kullanma gösterisini yapmanıza izin verecektir.
      adım 3 tabancanızı teslim almak için ateşli silahlar bayisini tekrar ziyaret edin.
    • DROS sürecinin başlamasından itibaren 30 gün içinde ateşli silahlar bayisini tekrar ziyaret etmezseniz, silah satın alma ve DROS prosedürünü yeniden başlatmanız gerekecek ve bu da tabanca için 10 gün daha beklemenizi gerektirecektir.
      adım 3 tabancanızı teslim almak için ateşli silahlar bayisini tekrar ziyaret edin.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bir silahı nasıl kaydettirebilirim?
    Yerel polis departmanınızla iletişime geçmeli ve silah sahibi olmak için gereken şartları öğrenmelisiniz. Özel sertifikalara sahip olmanız gerekebilir ve muhtemelen ruhsat için kayıt yaptırmadan önce almanız gereken bir sınıf olacaktır.
  • Soru
    Deniz Piyadeleri gazileri sınava girmek zorunda mı?
    Evet, bir kağıt testi ve bir de fiziksel test.

İpuçları

  • San Diego'dan aldığınız HSC, Kaliforniya eyaletindeki diğer tüm şehir ve kasabalarda geçerlidir. Bir tabanca satın almak için DROS prosedürü de Kaliforniya'nın her yerinde aynı olacaktır.