Egzersiz Bisikleti Nasıl Satın Alınır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kondisyon bisikletleri spor salonuna harika bir alternatiftir. Size her fitness seviyesine uygun etkili bir kardiyo egzersizi sağlayabilirler. Bununla birlikte, o kadar çok çeşit ve marka mevcuttur ki, size uygun olanı seçmek göz korkutucu bir görev olabilir. Bunun en belirgin avantajı, hava koşulları nedeniyle dışarı çıkmak istemediğiniz zamanlarda bile egzersiz yapmanıza olanak sağlamasıdır. Sizin için en iyi kondisyon bisikletinin hangisi olduğuna karar verirken, uygun fiyat, fitness hedefleri ve özellikler gibi bir dizi faktörü göz önünde bulundurmak isteyeceksiniz.

Adımlar

Size Uygun Bir Bisiklet Seçmek

  1. adım 1 bisikleti ne sıklıkta kullanacağınızı tahmin edin.
    Bisikleti ne sıklıkta kullanacağınızı tahmin edin. Satın aldığınız bisikletin iyi bir yatırım olacağından emin olmak istersiniz. Spor salonundaki bisiklet makinelerini sık sık kullanıyorsanız veya hevesli bir bisikletçiyseniz, bir egzersiz bisikleti mükemmel bir satın alma olabilir. Haftada birkaç kez kullanacağınızı düşünmüyorsanız, spor salonu üyeliği daha uygun maliyetli olabilir.
    • Egzersiz bisikletleri, düşük etkili egzersize ihtiyaç duyan ancak düzenli olarak spor salonuna gidemeyen kişiler için harikadır.
    • Egzersiz bisikletleri, özellikle kış aylarında hava kötüyse egzersiz yapmanıza yardımcı olabilir.
  2. adım 2 düşük etkili kardiyo için dik bir bisiklet seçin.
    Düşük etkili kardiyo için dik bir bisiklet seçin. Dik bisikletlerin kullanımı kolaydır ve harika kardiyovasküler egzersizler sağlar. Vücudunuzu dik tuttuğunuz için karın kaslarını çalıştırır ve üst vücut kol egzersizi sunarlar.
  3. adım 3 düşük etkili ancak yüksek yoğunluklu bir spin bisikleti seçin.
    Düşük etkili ancak yüksek yoğunluklu bir spin bisikleti seçin. Spin bisikleti, yol bisikleti sürmenin 'gerçek' aktivitesine en çok benzeyen bisiklettir. Kalori yakma konusunda en iyi bisikletlerden biridir. Spin bisikletleri yorucu ve etkili bir egzersiz yapmak isteyenler içindir.
  4. adım 4 daha fazla kas hedeflemek için yatık bir bisiklet seçin.
    Daha fazla kası hedeflemek için yatık bir bisiklet seçin. Yatar bisikletler, birçok ana kası çalıştırırken tüm vücut egzersizi sağlar. Yatar koltuğun konumu, iyi bir omurga duruşunu korurken egzersiz yapmanızı sağlar. Bazı insanlar için yatar bisikletler sırtın alt kısmı için daha kolay ve kalça ve diz eklemleriniz için daha yumuşaktır.
  5. adım 5 fitness hedeflerinizi belirleyin.
    Fitness hedeflerinizi belirleyin. İster vücut yağınızı azaltmak, ister daha güçlü olmak ya da fitness'ı rutininizin bir parçası haline getirmek isteyin, kondisyon bisikleti harika bir başlangıçtır. Nihayetinde, hedeflediğiniz şey kalitedir. Kaliteyi egzersiz bisikletinizin ihtiyaçları ve egzersiz hedeflerinizle dengelemeniz gerekecektir. Fitness hedeflerinizin ne olduğunu bildikten sonra hangi bisikleti satın alacağınıza karar vermek daha kolaydır.

Tüm Doğru Özellikleri Seçmek

  1. adım 1 sağlam ve rahat bir selesi olan bir bisiklet seçin.
    Sağlam ve rahat bir oturma yeri olan bir bisiklet seçin. En iyi kondisyon bisikletleri, en iyi uyumu elde etmek için yeterli ayarlamalarla birlikte yeterli dolgu ve rahat bir tasarım kullanır.
    • Alışveriş yaparken, bir bisiklet satın almadan önce farklı seleleri deneyin. Bisikleti sadece selesini beğendiyseniz satın alın.
  2. adım 2 ayarlanabilir gidonu ve pedal kayışı olan bir bisiklet seçin.
    Ayarlanabilir gidonu ve pedal kayışı olan bir bisiklet seçin. Pedallar, ayaklarınızı yerinde tutmak için her pedalın dış kenarında yaylı klipslerle ayarlanabilir olmalıdır. Pedallar sorunsuz çalışmalı ve bisiklet gürültülü olmamalıdır. Daha geniş ayaklar için daha büyük pedallar mevcuttur.
    • Bisikleti aldıktan sonra gidonu ve pedalları boyunuza ve bedeninize göre ayarlamanız önemlidir. Nasıl yapılacağını öğrenmek için bisikletinizin üzerindeki talimatları okuyun.
  3. adım 3 rutin ayarlamalara izin veren programlara sahip bisikletleri düşünün.
    Rutin ayarlamalara izin veren programlara sahip bisikletleri düşünün. Egzersiz bisikletleri, fitness seviyenize göre rutinleri ayarlamanıza izin vermeli ve yaşınızı, kilonuzu ve cinsiyetinizi dikkate alan egzersiz programlarına sahip olmalıdır. Birçok egzersiz bisikleti siz egzersiz yaparken kalp atış hızınızı izler.
    • Bazı yeni model bisikletler, egzersizinize yardımcı olmak için oyunlar, TV şovları ve müzik kullanan video ekranlarıyla birlikte gelir.
  4. adım 4 kullanımı kolay kontrollere sahip net bir ekran arayın.
    Kullanımı kolay kontrollere sahip net bir ekran arayın. İyi bir ekran kalp atış hızınızı, yaktığınız kalorileri, hızınızı, dakikadaki devir sayınızı (RPM) ve direnç seviyelerinizi, zaman ve mesafe gibi ayrıntıları bir arada göstermelidir.

Satın Alma İşlemi

  1. adım 1 bir bisiklet seçmeden önce bütçenizi belirleyin.
    Bisiklet seçmeden önce bütçenizi belirleyin. Her bütçeye uygun bir bisiklet vardır. Bisikletinizde daha lüks bir his tercih ediyorsanız, 500 $ ve üzeri daha büyük bir bütçe planlamak isteyebilirsiniz. Yalnızca temel özelliklere ihtiyacınız varsa, 500 dolardan daha düşük maliyetli bir model düşünün.
  2. adım 2 satın almadan önce bisikleti test edin.
    Satın almadan önce bisikleti test edin. Bisikletin üzerinize tam oturduğundan emin olun. Sele yüksekliğinin doğru olması ve gidondan çok uzakta oturmamanız önemlidir. Pedal çevirirken ayaklarınızın kaymadığından emin olun.
  3. adım 3 bisikletin yeterli direnç seviyesine sahip olup olmadığını kontrol edin.
    Bisikletin yeterli direnç seviyesine sahip olup olmadığını kontrol edin. Direnç seviyeleri antrenmanlarınızı çeşitlendirmenize yardımcı olur. Ayrıca direnç seviyesini kademeli olarak artırarak veya azaltarak ısınabilir ve soğuyabilirsiniz.
  4. adım 4 bisikletin ağırlık sınırını kontrol edin.
    Bisikletin ağırlık sınırını kontrol edin. Bir egzersiz bisikletinde denge önemlidir. Bisiklet sallanıyorsa, muhtemelen sizin için doğru ağırlıkta değildir. Ağırlığınızın desteklenen maksimum ağırlığın üzerinde olmadığından emin olun, aksi takdirde güvenliğinizi riske atabilirsiniz.
  5. adım 5 kolaylık istiyorsanız çevrimiçi bir bisiklet satın alın.
    Kolaylık istiyorsanız çevrimiçi bir bisiklet satın alın. İnternetten satın almak size evinizin rahatlığında alışveriş yapma kolaylığı sunar. Birçok mağaza karşılaştırma için bir dizi ürün sergileyecektir. İnternetten satın alırken, ağırlık sınırını kontrol ederek bisikletin dengesini belirleyin.
  6. adım 6 mağazayı kontrol edin's return policy.
    Mağazanın iade politikasını kontrol edin. Çoğu mağaza, ister mağazadan ister çevrimiçi satın alın, ekipmanı iade etmenize izin verecektir. İnternetten satın alırken, satın aldığınız ürüne ilişkin iade seçeneklerini genellikle hesabınızın sipariş ayrıntıları sayfasından kontrol edebilirsiniz.
  7. adım 7 satın almak istediğiniz bisikletin garantisini inceleyin.
    Satın almak istediğiniz bisikletin garantisini inceleyin. Garanti, egzersiz bisikleti üreticilerinin alıcılara verdiği, egzersiz bisikletinin bileşenlerini belirli zaman sınırları içinde onarmayı veya değiştirmeyi vaat eden yazılı bir garantidir. Bisikleti en az iki ila üç yıl boyunca kapsayan bir garantiye bakın.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Hangisi daha iyi: dik mi yoksa yatık egzersiz bisikleti mi?
    Dik bisikletler ortalama bir kullanıcı için daha iyidir, ancak yatık bisikletler kendi ağırlığını taşımakta zorlananlar, örneğin diz problemleri olanlar için daha iyidir.
  • Soru
    Sabit bisiklet ne kadar?
    Bir sabit bisikletin fiyatı garaj satışında 10 dolardan, monitörlü dijital bisikletin en üst modeli için 10.000 dolara kadar değişebilir.
  • Soru
    Egzersiz bisikletindeki volan nedir?
    Volan, normal bir bisiklette ön tekerleğin olduğu yerde dönen, ağırlıklı metal disktir.

İpuçları

  • Eliptik bisikletlerde olduğu gibi, pedal çevirirken itip çekebileceğiniz hareketli gidonlara sahip yatar veya dik bir bisikletle karşılaşabilirsiniz. Bunlar çift etkili bisikletler olarak bilinir.
  • Yeterli alanınız olduğundan emin olun (yatık bisikletler daha fazla yer kaplar).

Uyarılar

  • Yeni bir egzersiz programına başlamadan önce daima doktorunuza danışın.
  • Her zaman talimatlara uyun. Egzersiz bisikletlerinin birçok hareketli parçası vardır ve tehlikeli olabilir.