Pennsylvania'da Ateşli Silahlar Nasıl Satın Alınır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İster korunma, ister avlanma veya atış talimi için satın alıyor olun, ateşli silahları yasal ve güvenli bir şekilde satın almak için atmanız gereken birkaç adım vardır. Pennsylvania eyaletinde nasıl ateşli silah satın alınacağını öğrenmek için birinci adımdan başlayın.

Adımlar

  1. adım 1 temel gereklilikleri karşılayın ve diskalifiye edici faktörleri öğrenin.
    Temel gereklilikleri karşılayın ve diskalifiye edici faktörleri bilin.
    • Ateşli silah satın almak için en az 18 yaşında olmalısınız. Silah satıcılarının 21 yaşından küçüklere satış yapması yasaktır.
    • Şiddet içeren bir suçtan hüküm giydiyseniz silah satın alamazsınız.
    • Mahkeme tarafından akıl hastası ilan edildiyseniz silah satın alamazsınız.
    • Eğer adaletten kaçıyorsanız silah satın alamazsınız.
    • Uyuşturucu bağımlısı ya da alkolikseniz silah satın alamazsınız. Buna marihuana da dahildir ve tıbbi marihuana kartınız varsa ateşli silah satın almanız veya bulundurmanız yasaktır.
    • Beş yıllık bir süre içinde üç ayrı alkollü araç kullanma suçundan hüküm giydiyseniz silah satın alamazsınız.
    • Aktif bir istismardan korunma emrine (PFA) tabi iseniz silah satın alamazsınız.
  2. adım 2 bir mağazaya veya federal bir ateşli silah satıcısına gidin.
    Bir mağazaya veya federal bir ateşli silah satıcısına gidin. Tüm silah satışlarının federal bir ateşli silah satıcısında veya ilçe şerifinin ofisinde gerçekleşmesi gerekir. silahı sana devretmekÖzel olarak satın alıyorsunuz ya da internetten satın alıyorsunuz.
    • Bunun tek istisnası eşler, ebeveynler/çocuklar, aktif kolluk kuvvetleri mensupları ve büyükanne/büyükbabalar/torunlar arasındaki transferlerdir.
    • Uzun namlulu silahlar ve antika ateşli silahların da federal bir satıcıya veya geçmiş kontrolüne ihtiyacı yoktur. Ancak, federal bir satıcıdan satın alırsanız muhtemelen bir geçmiş kontrolü yaptıracaksınız.
  3. adım 3 bir silah seçin.
    Bir silah seçin. Çoğu dükkan, satın almadan önce silaha dokunmanıza ve tutmanıza izin verecektir. Çalışanlardan tavsiye istemekten veya aşağıdaki makalelere başvurmaktan çekinmeyin.
    • Bir tabanca seçin. Bir tabanca ev/öz savunma ve gizli taşıma için iyidir. Birçok çeşidi vardır.
    • Bir tüfek seçin. Savunma veya avcılık için de iyidir. Ancak gizli taşımada pek iyi değildir.
    • Bir av tüfeği seçin. Savunma veya avcılık için de iyidir. Ancak gizli taşıma için pek iyi değildir.
    • Kendinizi savunmak için bir ateşli silah seçin.
  4. adım 4 kimlik göstermeye hazır olun.
    Kimlik göstermeye hazır olun. Pennsylvania'dan geçerli bir eyalet kimliğine ihtiyacınız olacak.
  5. adım 5 gerekli evrakları tamamlayın.
    Gerekli evrakları tamamlayın. Bunlar, tam ad, doğum tarihi, mevcut adres, doğum yeri (sadece şehir ve eyalet veya ülke), telefon numarası, e-posta, sosyal güvenlik numarası veya UPIN, boy ve kilo, cinsiyet, etnik köken ve ırk dahil olmak üzere tüm kişisel bilgilerinizi doldurmanız gereken temel formlardır. Formda ayrıca uygun olduğunuzdan emin olmak için size bir dizi evet veya hayır uygunluk sorusu sorulacaktır. Bu sorular genellikle daha önce ağır bir suçtan hüküm giyip giymediğiniz veya ağır bir suçtan dolayı mahkemede olup olmadığınız, aşırı derecede uyuşturucu veya alkol kullanıp kullanmadığınız, aleyhinizde bir PFA olup olmadığı, adaletten kaçıp kaçmadığınız, vatandaşlığınızı hiç ihbar edip etmediğiniz vb. sorulardır.
    • Bilgileriniz Pennsylvania Instant Check (PIC) üzerinden kontrol edilecek ve görevliye silahı satın alıp alamayacağınızı veya daha fazla bilgi için eyalet polisini aramaları gerekip gerekmediğini anında söyleyecektir. Kontrolü geçerseniz ve her şey yolunda giderse o gün silahınızı alıp çıkabilirsiniz.
  6. adım 6 ateşli silah ve tüm ücretler için ödeme yapın.
    Ateşli silah ve tüm ücretler için ödeme yapın. Standart ücret tabancalar için 20$, uzun namlulu silahlar için 25$'dır.
  7. adım 7 silah için ekstralar satın alın.
    Silah için ekstralar satın alın. Mağazadayken en azından bazı temel malzemeleri almak isteyebilirsiniz:
    • Mühimmat (Poligon cephanesi ve avcılık veya kişisel savunma için cephane)
    • Temizlik kiti/malzemeleri
    • Aksesuarlar (lazerler, nişangahlar, kabzalar, el fenerleri, kılıf, vb.)
    • Kasa/kılıf
    • Kilitleme mekanizması
  8. adım 8 doğru kullanım ve güvenlik hakkında bilgi edinin.
    Doğru kullanım ve güvenlik hakkında bilgi edinin. Henüz yapmadıysanız, bir ders almayı veya ateşli silahın nasıl düzgün bir şekilde kullanılacağını ve boşaltılacağını araştırmayı düşünün. Bu gerekli değildir ancak güvenlik için tavsiye edilir.
  9. adım 9 silahı test edin.
    Silahı test edin. Silahın düzgün çalıştığından emin olmak için bir noktada bir poligona (veya silahı güvenli bir şekilde test edebileceğiniz başka bir yere) gitmek isteyeceksiniz.
  10. adım 10 silahınızı taşıyın.
    Silahınızı taşıyın. Bu biraz zor olabilir. PA'daki yasa şu anda açık taşıma konusunda sessizdir. Bu nedenle, ruhsatınız olmadığı sürece taşımanın yasadışı olduğu Philadelphia dışında, bunu yapmak defacto yasaldır. Gizli taşıma izniniz olmadığı sürece bir araçta veya herhangi bir şekilde gizli olarak taşımanıza izin verilmez. Ruhsatınız olmadan gizli bir silah taşımak ya da aracınızda dolu bir silah taşımak ağır bir suçtur. Ayrıca arabanızda dolu bir uzun namlulu silah bulundurmak da yasa dışıdır. İzin almadan gizli silah taşıyabilirsiniz:
    • Evinizde veya iş yerinizde
    • Eğer silahı evler, işyerleri, poligon vs. arasında taşıyorsanız. Silah boşaltılmalı ve mermi ayrı bir kapta saklanmalıdır.
  11. adım 11 silahı uygun şekilde saklayın.
    Silahı uygun şekilde saklayın. Silah kullanılmadığı zamanlarda meraklı çocuklardan ve/veya hırsızlardan uzakta saklanmalı ve kilitlenmelidir. Silah boşaltılmalı ve onaylı bir ateşli silah kasasına kilitlenmelidir. Bu kanunen zorunlu değildir ancak güvenlik için tavsiye edilir. Bu ekstra adımları atmayı kesinlikle düşünün. Bir çocuğun merakını veya girmemesi gereken şeylere girme isteğini asla hafife almayın.
    • Sporcu silah ruhsatı için de başvurabilirsiniz. Bu, avlanırken, balık tutarken, kürk taşırken veya köpek eğitirken silah taşımanıza izin verir. Bu sporlara katıldığınız zamanlar dışında gizli bir silah taşıma izni değildir. Buna başvurmak için 18 yaşında veya daha büyük olmanız ve spor için bir lisansınızın olması gerekir. (Avcılık lisansı, balıkçılık lisansı, vb.)

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Av tüfekleri ve tüfekler için geçmiş kontrolü var mı?
    Federal lisanslı bir satıcıdan uzun namlulu silah satın alırsanız, evet, geçmiş kontrolü yapılır. Ancak, özel bir satışta uzun bir silah satın alıyorsanız veya uzun bir silahı özel olarak devrediyorsanız, geçmiş kontrolüne ihtiyacınız yoktur.
  • Soru
    Atış poligonuna giderken silahınızı nasıl taşıyorsunuz?
    Gizli silah taşımak için geçerli bir ruhsatınız var mı? Eğer varsa, silahınızı araçta veya üzerinizde taşıyabilirsiniz. Ruhsatınız yoksa, boş silahı güvenli bir kaba koyun. Mühimmatı da ayrı bir yere veya kaba koyun. Ruhsatınız yoksa aracınızda dolu bir ateşli silah taşımanın ağır bir suç olduğunu unutmayın. Ruhsatınız olsun ya da olmasın, aracınızda dolu bir uzun namlulu silah, tüfek ya da av tüfeği taşımak da yasa dışıdır.

İpuçları

  • Philadelphia şehrinde açık veya gizli (ruhsatsız) taşıma izniniz yoktur.
  • Her zaman uygun silah güvenliğini uygulayın. Unutmayın, bu sizinle başlar! Bir silaha her zaman dolu ve ateş etmeye hazırmış gibi davranın. Boş olduğunu doğrulamış olsanız bile. Silahı her zaman güvenli bir yöne doğrultun.
  • Bir kasa, kilitleme cihazı veya diğer güvenlik önlemlerini almayı kesinlikle düşünün. Özellikle, ama sadece evde çocuklarınız varsa değil. Bir çocuğun merakını asla hafife almayın.