Buz Pateni Nasıl Satın Alınır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Doğru buz pateni türünü seçmek kafa karıştırıcı olabilir. Yetenek seviyenize ve yapmak istediğiniz paten kayışına göre paten seçin. Paten türleri arasında çocuk patenleri, eğlence patenleri, artistik patinaj patenleri, hokey patenleri ve sürat pateni patenleri bulunur. Birkaç basit adımı izleyerek, seçtiğiniz aktivite ve paten türü için mükemmel patenleri seçebilirsiniz.

Adımlar

Çocuklar için Buz Pateni Satın Almak

  1. adım 1 çocuğunuza özel patenleri arayın's needs.
    Çocuğunuzun ihtiyaçlarına özel patenler arayın. Hokey patenleri artistik patinaj için, artistik patenler de hokey oynamak için uygun değildir.
    • Artistik patenler daha uzun bir bıçağa ve ön tarafta bir parmak ucuna sahipken, hokey patenleri kavisli bir bıçağa sahiptir ve parmak ucu yoktur.
    • Artistik patenler hokey patenlerine göre daha dengelidir ve eğlence amaçlı patenciler için daha iyidir. Çocuğunuz için ilk kez bir çift eğlence pateni satın alıyorsanız, muhtemelen artistik patenlerle başlamanız daha iyi olacaktır.
  2. adım 2 çocuğunuzu alın's age into account.
    Çocuğunuzun yaşını dikkate alın. Çocuk buz pateni satın alma yönergelerinin çoğu her yaştan çocuk için geçerlidir, ancak şunları aklınızda bulundurun:
    • Yeni yürümeye başlayan çocukların geniş çift raylı (iki bıçaklı) ve sağlam tabanlı patenlere ihtiyacı vardır. Bu patenler çok genç patenciler için daha güvenli ve rahat olacaktır ve alıştırılmaları gerekmeyecektir.
    • Altı yaşından küçük çocukların ayak bileklerinin sallanmasını önlemek için de çift raylı olmalıdır.
  3. adım 3 profesyonel tavsiye alın.
    Profesyonel tavsiye alın. Piyasada çok çeşitli çocuk buz patenleri vardır ve farklı paten türleri farklı patenleri gerektirir. Genel olarak, çocuğunuzun patenlerini bir profesyonelin tavsiye ve yardımını alabileceğiniz özel bir paten mağazasından satın almak en iyisidir.
    • Genel bir mağazadan paten satın almaktan kaçının. Profesyonel rehberlik olmadan, çocuğunuz için yanlış paten türünü seçebilirsiniz ve bu da düşük performansa, rahatsız bir oturuşa ve hatta bir yaralanmaya neden olabilir.
    • Çocuğunuzun bir antrenörü veya öğretmeni varsa, bu kişiyi de bir kaynak olarak kullanabilirsiniz! Çocuğunuz için özel tavsiyeleri olacaktır ve ihtiyacınız olan patenleri en uygun nereden alabileceğinizi de biliyor olabilir.
  4. adım 4 doğru bedeni alın.
    Doğru bedeni alın. Doğru uyum çok önemlidir - eğer patenler çok küçükse çocuğunuzun ayağını incitecektir, ancak çok büyükse gerekli dengeyi sağlayamayacaktır. Çocuğunuz muhtemelen spor ayakkabı giydiğinden farklı bir paten numarasına ihtiyaç duyacaktır, bu nedenle yine profesyonel bir prova önemlidir.
    • Çocuğunuzu ince çoraplar (ya da paten yaparken genellikle giydiği çoraplar) giydirerek patenleri denemeye götürün. Birkaç farklı markayı deneyin, çünkü her biri biraz farklı bir uyum sağlayacaktır. Patenler normal ayakkabılara kıyasla oldukça rahat hissettirmeli, ancak acı verici olmamalıdır.
    • Denerken patenleri tamamen bağlayın. Belirli bir paten çiftinin nasıl oturacağını en iyi şekilde anlamak için, onları tamamen bağlamanız gerekir.
    • Çocuğunuzun ayağa kalkmasını ve patenle yürümesini sağlayın. Eğer topuğu bottan dışarı çıkıyorsa ya da ayak parmaklarında çok fazla oynama payı varsa, paten çok büyük demektir.
    • Büyümekte olan çocuğunuzun biraz daha uzun süre giyebilmesi için daha büyük bir beden satın almak isteyebilirsiniz, ancak bu iyi bir fikir değildir - aslında yaralanmaya bile yol açabilir.
    • Patenleri kesinlikle bizzat deneyemiyorsanız ve tahmin etmeniz gerekiyorsa, çocuğunuzun tipik spor ayakkabı numarasından iki numara daha küçük bir patenle başlayın.
  5. adım 5 rahat olan patenleri satın alın.
    Rahat olan patenleri satın alın. Doğru boyutta doğru paten türünü bulduysanız, çocuğunuzun içinde rahat hissedeceği bir şey seçme yolunda ilerliyorsunuz demektir. Ancak, seçenekleri karşılaştırırken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey daha var:
    • Çift kanatlı patenleri veya ayakkabınıza bağladığınız türden patenleri satın almaktan kaçının. Bu patenler buzu düzgün bir şekilde kavramaz. Çocuğunuz bu patenlerle kendini sallantılı ve rahatsız hissedebilir ve tamamen önlenebilir bir sakatlık yaşayabilir.
  6. adım 6 ayak bileği dengesine dikkat edin.
    Ayak bileği dengesine dikkat edin. Çocuk patenleri, yaralanmaları önlemek için iyi bir ayak bileği stabilitesi sağlamalıdır. Bu, patenlerin orta sertlikte olması gerektiği ve çocuğunuzun patenlerin üzerinde dururken sallanmaması gerektiği anlamına gelir.
  7. adım 7 kaliteli patenler seçin.
    Kaliteli patenler seçin. Daha pahalı olmalarına rağmen, daha kaliteli patenler konfor ve denge sağlayarak mutlu ve sakatlıksız paten seanslarına yol açacaktır. Genel olarak, iyi figür patenleri deriden yapılırken; iyi hokey tarzı patenler güçlü ancak hafif malzemelerden yapılacaktır.
    • Farklı patenler için farklı markalar en iyi sonucu verir, ancak genel olarak Jackson ve Riedell en iyi artistik paten üreticileri olarak görülür. Bauer, hokey patenleri için popüler bir markadır.
  8. adım 8 uygun fiyatlı patenler arayın.
    Uygun fiyatlı patenler arayın. Çocuklar patenleri çok çabuk eskitebilir. Sakatlanma riski olmadan bir beden büyük paten satın alamayacağınız için uygun fiyatlı bir şey aramak isteyeceksiniz. Piyasadaki en ucuz patenleri satın almak muhtemelen akıllıca değildir, çünkü bunlar istediğiniz desteği, konforu veya performansı sağlamayabilir, ancak çocuğunuzun patenlerinden tasarruf etmenin birkaç yolu vardır:
    • Bir paten paketi düşünün. Botlar (ayakkabı kısmı) ve bıçaklar ayrı ayrı satın alınabilse de, bunları bir paket olarak satın almak genellikle daha kolay ve daha ucuzdur. Bu, özellikle patenlerini büyümeden önce sadece bir sezon kullanabilecek çocuklar için geçerlidir.
    • Boyut ayarlamalarına izin veren patenleri arayın. Bazı patenler, çocukların daha uzun süre kullanabilmesi için ayarlanabilir şekilde üretilmiştir.
    • Kullanılmış patenleri düşünün. Çocuğunuz için kaliteli bir çift paten almakta zorlanıyorsanız, arkadaşlarınızdan, akrabalarınızdan veya çocuğunuzun takım arkadaşlarından kullanılmış paten almayı deneyebilirsiniz. Ancak, uyum ve işlev yine de çok önemlidir. Eğer doğru türde ve iyi uyan bir paten bulamazsanız, yaptığınız tasarrufa değmez.
  9. adım 9 kolay bakım sağlayan patenler satın alın.
    Kolay bakım sağlayan patenler satın alın. Botları ve bıçakları takılı olan patenler kolay bakım sağlar. Ayrıca, gerekli bakımı azaltmak için keskinliğini koruyan bıçaklar isteyeceksiniz. Kaliteli bıçaklar sürekli bileme ihtiyacını azaltacaktır.
    • Bıçak koruyucuları kullandığınızdan ve patenlerinizi her kullandığınızda onları korumak için tamamen kuruladığınızdan emin olun.
  10. adım 10 çocuğunuza yeni patenlerin alıştırılması gerektiğini açıklayın.
    Çocuğunuza yeni patenlerin alıştırılması gerektiğini açıklayın. Yepyeni buz patenleri tam otursa bile biraz rahatsız hissedebilir. Çocuğunuz bir ya da iki su toplaması yaşayabilir. Çocuğunuzun bu sorunların geçici olması gerektiğini anladığından emin olun; patenler birkaç kez giyildikten sonra güzel ve rahat hissetmelidirler.
    • Çocuğunuzun yepyeni patenleri her seferinde sadece otuz dakika giymesini sağlayarak bu rahatsızlık dönemini en aza indirebilirsiniz.

Eğlence Amaçlı Paten Satın Almak

  1. adım 1 yeni başlayan biriyseniz, sık kaymıyorsanız ve zıplama veya dönüş yapmıyorsanız eğlence amaçlı patenleri seçin.
    Yeni başlayan bir patenciyseniz, sık kaymıyorsanız ve zıplama veya dönüş yapmıyorsanız eğlence patenlerini seçin. Eğlence patenleri artistik patinaj veya profesyonel patenciler için olanlardan çok farklıdır. İleri ve geri hareket etmenize, çapraz geçişler yapmanıza ve basit dönüşleri tamamlamanıza izin verecek şekilde üretilmişlerdir, ancak rekabetçi artistik patinaj veya profesyonel düzeyde hokey için çalışmazlar.
  2. adım 2 özel bir paten mağazasından paten satın alın.
    Özel bir paten mağazasından paten satın alın. Çoğu durumda, ihtiyaçlarınız için en iyi patenleri önermek üzere eğitilmiş birinden satın almak en iyisidir. Genel bir mağazadan paten satın almayın çünkü bu patenler yeterli ayak bileği desteği sağlamaz ve sakatlanma olasılığınızı artırabilir.
  3. adım 3 paten paketlerini seçin.
    Paten paketlerini seçin. Çoğu eğlence patencisi için, bıçağı ve botu (ayakkabı kısmı) zaten bağlı olan patenler en iyi sonucu verir. Bu paten paketleri genellikle daha ucuzdur, daha az bakım gerektirir ve satın alınması daha kolaydır.
    • Eğlence amaçlı patenlerin çoğunda bıçaklar botlara zaten takılı olarak gelir. Seçeneklerinizin neler olduğunu görmek için paten mağazasındaki bir profesyonele danışın.
  4. adım 4 kaliteye odaklanın.
    Kaliteye odaklanın. En iyi eğlence patenleri deriden yapılmalı ve çelik bıçaklar yalnızca patenin tabanına takılmalıdır. Eğlence amaçlı hokey patenleri en azından kısmen kumaştan yapılmalı ve fiberglas bir çerçeveye sahip olmalıdır.
    • Daha ucuz eğlence patenleri genellikle plastik veya sentetik deriden yapılacaktır. Sık sık paten kaymıyorsanız ve en yüksek kalitede patenlere ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorsanız, bu sizin için kabul edilebilir bir uzlaşma olabilir.
    • Vinilden yapılmış patenler çok soğuk olacaktır. Çok fazla denge de sağlamazlar, bu nedenle bunlardan kaçınmak en iyisidir.
    • En iyi hokey patenlerinin içinde, ısındığında ayağınıza uyum sağlayan bir jel katman bulunur.
  5. adım 5 bütçenizi göz önünde bulundurun.
    Bütçenizi göz önünde bulundurun. Eğlence amaçlı patenler 50$ civarından başlar ve daha sonra fiyatı artabilir; bazıları 1000$'a kadar çıkabilir. Çoğu eğlence patencisi, istediği kaliteye bağlı olarak 50-200$ arasında bir bütçe ayırmalıdır. Aralığın alt ucundaki patenler, üst aralıktakilere göre daha düşük kalite ve konfora sahip olacaktır.
    • Artistik patinaj için bot ve bıçakları ayrı ayrı satın alırsanız, daha fazla harcarsınız - belki botlar için 600 $ ve bıçaklar için 600 $ 'a kadar.
  6. adım 6 açık havada paten kaymak için kullanmadığınız sürece polar astarlı patenlerden kaçının.
    Açık havada paten kaymak için kullanmadığınız sürece polar astarlı patenlerden kaçının. Polar astarlı patenler, çok soğuk havalarda açık havada kaymadığınız sürece sınırlı faydaya sahiptir. Aksi takdirde ayaklarınız üzerinde fazla kontrol sağlamazlar ve kullanımı zor olabilir.
  7. adım 7 doğru bedeni seçin.
    Doğru bedeni seçin. Normal ayakkabı numaranızdan bir numara küçük patenleri deneyerek başlayın - patenlerin ayağınıza normal ayakkabılardan daha sıkı oturması gerekir.
    • Eğlence amaçlı patenlerde özel boyutlar bulmak zor olabilir, ancak birçok boyutta ve farklı genişliklerde olabilirler. Paten mağazanızla görüşerek çok küçük veya çok büyük boyutlarda paten taşıyıp taşımadıklarını ve hangi markaların dar veya geniş versiyonları olduğunu öğrenin.
  8. adım 8 doğru sertlikte botlar seçin.
    Doğru sertlikte botlar seçin. Birçok eğlence pateni ekstra konfor için oldukça yumuşaktır ancak dönüşler ve spinler yapacak orta düzey artistik patenciler için iyi değildir. Orta sertlikteki patenler iyi bir destek sağlarken aynı zamanda hızlı alışma ve iyi konfor için yeterince esnektir.
    • Yeni başlayan bir patenciyseniz veya sadece aileniz ve arkadaşlarınızla buzda olmanın tadını çıkarmak istiyorsanız, rahatlık için yumuşak bir paten seçmelisiniz.
    • Orta seviye bir patenciyseniz ve serbest stil becerilerini öğrenmeye başlıyorsanız ancak üst düzey artistik patinaj patenlerine hazır değilseniz, daha orta derecede sert bir paten seçmelisiniz.
  9. adım 9 patenin diline bakın.
    Patenin diline bakın. Kramponun dilini sertlik ve dolgu açısından kontrol edin. Dilin konfor üzerinde büyük bir etkisi vardır ve ekstra dolgu bacaklarınızı ve ayaklarınızı yaralanmalardan koruyacaktır.
  10. adım 10 patenleri düzgün bir şekilde deneyin.
    Patenleri düzgün bir şekilde deneyin. Paten kayacağınız çoraplarla aynı olan ince çoraplar giyin ve patenlerinizi düzgün bir şekilde bağlayın. Patenler ayak parmağı bölgesinden gevşekçe, ayağınızın köprüsü ve bileğinizin başlangıcından sıkıca ve patenin üst kısmından biraz daha gevşek bağlanmalıdır.
    • İnce çoraplar paten üzerinde daha iyi kontrol sağlar ve kaliteli patenler seçerseniz ayaklarınızı üşütmez.
    • Uzun bağcıkları ayak bileğinizin etrafına dolamayın; bunun yerine patenin üst kısmındaki kancalara dolayın.
  11. adım 11 patenleri test edin.
    Patenleri test edin. Pateni test etmek ve nasıl hissettirdiğini görmek için en az beş dakika boyunca etrafta yürüyün. Topuğunuz hiç hareket etmemelidir. Hareket ediyorsa pateni sıkmaya çalışın ve hala hareket ediyorsa bir sonraki bedene geçmelisiniz.
    • Sallanarak yürümek veya dizlerinizin üzerine çökerek ya da güvercin parmaklı durmak, daha küçük bir patene ihtiyacınız olabileceğinin işaretidir.
    • Patenlerinizle yürümek acı veriyorsa veya ayaklarınız beş dakika içinde uykuya dalıyorsa, yarım numara daha büyüğünü denemelisiniz.
    • Patenle yürürken kendinizi normal ayakkabılarınızla yürüdüğünüz kadar sağlam hissetmelisiniz. Dizlerinizi büktüğünüzde ayak bilekleriniz dönmeden patenleriniz hafifçe esnemelidir.
  12. adım 12 patenin genişliğini kontrol edin.
    Patenin genişliğini kontrol edin. Patenler farklı genişliklerde olabilir ve bir dereceye kadar esnetilebilirler. Pateniniz ayağınızın topuğuna biraz dar geliyorsa, sorunu bir sprey veya sedye ile çözebilirsiniz.
  13. adım 13 bıçaklarınızı keskin tutun.
    Bıçaklarınızı keskin tutun. Buz pateni bıçakları, aralarında hafif bir oyuk bulunan iki kenara sahip olmalı, pürüzsüz ve eziksiz olmalıdır. Ayrıca üzerinde gezdirdiğinizde tırnağınızın yüzeyini kolayca çizebilmelidir. Bu sorunlardan herhangi birini görürseniz, patenlerinizi bilemelisiniz.
    • Bazı mağazalar sizin için patenleri bileyebilir. Alternatif olarak, çoğu kapalı alan pistinde veya paten malzemeleri satan mağazalarda patenlerinizi sizin için bileyebilecek bir uzman bulunur.
  14. adım 14 patenlerinizin alışmasının biraz zaman alacağını anlayın.
    Patenlerinizin alışmasının biraz zaman alacağını bilin. Mükemmel ölçülerde patenler seçseniz bile, ilk birkaç kez giydiğinizde biraz rahatsızlık verebilir veya su toplamasına neden olabilirler.

Artistik Patinaj Patenleri Satın Almak

  1. adım 1 orta ila ileri seviye bir artistik patinajcıysanız artistik patenleri seçin.
    Orta ila ileri seviye bir artistik patinajcıysanız artistik patenleri seçin. Artistik patenler, ileri düzey patenciler için özel destek ve kontrol sağlar. Bu, patencilerin zıplamaları, dönüşleri ve zor dönüşleri gerçekleştirmelerini sağlar. Bu patenler, eğlence amaçlı patenciler için olanlardan çok farklı olacaktır.
  2. adım 2 patenleri antrenörünüz aracılığıyla veya özel bir paten mağazasından satın alın.
    Patenleri antrenörünüz aracılığıyla veya özel bir paten mağazasından satın alın. Artistik patencilerin paten seçiminde profesyonel tavsiyeye ihtiyacı vardır, bu nedenle sıradan mağazalardan alışveriş yapmayın. Doğru paten çiftine sahip olmak, rekabetçi patencilere yardım etmek için eğitilmemiş herhangi birinden satın alma riskini göze alamayacak kadar önemlidir.
  3. adım 3 bütçenizi belirleyin.
    Bütçenizi belirleyin. Yüksek kaliteli artistik patinaj botları 600 dolara mal olabilir ve bıçaklar da yaklaşık aynı fiyata mal olur. Patenleriniz için ayırmanız gereken miktarı belirlemek için yerel mağazanızla veya antrenörünüzle konuşun.
    • Bütçeniz kısıtlıysa, daha düşük kaliteli yeni patenler yerine daha yüksek kaliteli kullanılmış patenler satın almak daha iyi olabilir. Kullanılmış patenlerin doğru şekilde oturduğundan, yeterli desteğe sahip olduğundan ve hala biraz 'bileme ömrü' kalmış bıçaklara sahip olduğundan emin olun. Şüpheye düştüğünüzde, satın almadan önce antrenörünüze veya başka bir profesyonele danışın.
  4. adım 4 doğru pateni bulmanın zaman alabileceğini bilin.
    Doğru patenleri bulmanın zaman alabileceğini bilin. Artistik patenler oldukça pahalı olabilir, bu nedenle bedeniniz ve yeteneğiniz için doğru olanları seçmek önemlidir. Denediğiniz ilk çiftin işe yarayacağını varsaymayın; işe yarayan bir şey bulmadan önce birkaç farklı markada birkaç farklı boyut denemeniz gerekebilir.
  5. adım 5 doğru bedeni seçin.
    Doğru bedeni seçin. Botun içinde fazladan yer olmamalıdır. Artistik patenlerin, paten kayarken dengeyi artırmak için oldukça sıkı oturması gerekir. Aslında, birçok artistik paten ayağınıza tam olarak uyması için ısıyla kalıplanabilir. Bu fırsattan yararlanın -- 'fırınlama' patenleri ayağınıza mümkün olduğunca mükemmel bir şekilde kalıplayacaktır.
    • Ayakkabı numaranıza karar verirken bir ayağınızın diğerinden büyük olması ihtimaline karşı her iki ayağınızı da ölçün.
    • Boyutlandırma markalar arasında farklılık gösterir, bu nedenle yeni bir marka seçerseniz yeni bir numara seçmeniz gerekebileceğini unutmayın.
    • Doğru genişliği seçin. Birçok artistik paten dar veya geniş bedenlerde gelir, bu nedenle vasat bir uyumla yetinmeyin.
  6. adım 6 botlarınızı ve bıçaklarınızı ayrı ayrı satın alın.
    Botlarınızı ve bıçaklarınızı ayrı ayrı satın alın. Önceden monte edilmiş paketler yeni başlayanlar ve eğlence amaçlı patenciler için uygun olsa da, orta ve ileri düzey patencilerin botlarını ve bıçaklarını ayrı ayrı seçmeleri daha iyidir. Bu, özelliklerinizi vücudunuza ve tarzınıza göre özelleştirmenize olanak tanır.
    • Yine, bir profesyonele danışmak çok önemlidir. Antrenörünüz veya başka bir profesyonel, doğru bot ve bıçak kombinasyonunu elde ettiğinizden emin olmanıza yardımcı olabilir.
  7. adım 7 seviyenize göre daha yüksek kaliteli botlar seçin.
    Seviyenize göre daha yüksek kaliteli botlar seçin. Rekabetçi botlar tipik olarak deriden yapılır ve farklı destek seviyelerine sahiptir. Tekli atlayışları tamamlayanlar için botlar hafif olurken, ikili ve üçlüler için olanlar daha iyi bir destek ve denge seviyesi sağlamak için daha sert olacaktır.
    • Daha güçlü, daha ağır patenciler ek destek sunan botları seçmelidir.
  8. adım 8 daha yüksek kaliteli bıçaklar seçin.
    Daha yüksek kaliteli kramponlar seçin. Daha yüksek kaliteli bıçaklar daha az bilenir ve buz üzerinde daha iyi akış sağlar. Bıçak kalitesi dönüş ve zıplama kalitesini etkileyeceğinden patenlerinizin önemli bir özelliğidir. Bıçaklar genellikle parmak ucunun boyutuna ve özelliklerine göre seçilir.
    • Daha büyük parmak uçları zıplamalar için daha fazla denge sağlar.
    • Daha küçük parmak uçları ve daha kısa bıçaklar dans ve senkronize paten için daha iyidir.
    • Parabolik bıçaklar kenar kaymalarında sorun yaşayanlar için iyidir.
    • K-pick'ler kayan veya kayma ya da parmakla atlama yapanlar içindir.
  9. adım 9 patenlerinizi gerektiği gibi özelleştirin.
    Patenlerinizi gerektiği gibi özelleştirin. İleri düzey artistik patencilerin mükemmel uyum için patenlerinde küçük ayarlamalar yapmaları gerekebilir. Doğru paten çiftini bulduysanız ve genel olarak iyi oturuyorsa, ancak ayaklarınızı sadece bir veya iki yerde rahatsız edici bir şekilde ovuşturuyorsa, onları 'deldirebilirsiniz' (belirli noktalarda biraz dışarı itebilirsiniz).
  10. adım 10 patenlerinizi her giydiğinizde düzgün bir şekilde bağlayın.
    Patenlerinizi her giydiğinizde düzgün bir şekilde bağlayın. Düzgün bağlanmış bağcıklar, paten kayarken denge ve rahatlık sağlamak için çok önemlidir.
    • Ayağınızın kramponun içine tam olarak yerleştiğinden emin olun ve kramponun ilk yarısındaki bağcıkları sıkın. Bu bölümdeki bağcıklar güvenli olmalı ancak aşırı sıkı olmamalıdır.
    • Botun ikinci yarısını bağlayın ve ayağın üst kısmından ve bileğin büküldüğü yerden sertçe çekin. Bu bölge artistik patenlerin bağlanmasında en önemli kısımdır.
    • Bağcıkları çok sert çekmeden botları kancaların etrafından bağlamayı bitirin. Bağcıklar güvenli olmalı ancak aşırı sıkı olmamalıdır.

Hokey Pateni Satın Almak

  1. adım 1 buz hokeyi oynuyorsanız hokey patenlerini seçin.
    Buz hokeyi oynuyorsanız hokey patenlerini seçin. Buz hokeyi, patenlerinizle çok fazla zaman geçirmenizi gerektiren rekabetçi bir spordur. Farklı pozisyonlar farklı türde patenler gerektirecektir, bu nedenle hangi oyun tarzında yer alacağınızı bilmek önemlidir.
  2. adım 2 profesyonel tavsiye alın.
    Profesyonel tavsiye alın. Patenleri özel bir paten mağazasından satın alın, böylece hokey patenleri hakkında bilgi sahibi olan birinin tavsiye ve yardımını alabilirsiniz. Genel bir mağazadan paten satın almayın; bu patenler yeterli ayak bileği desteği sağlamayacaktır ve sizi sakatlanmalara daha yatkın hale getirebilir.
  3. adım 3 doğru tipte hokey pateni satın alın.
    Doğru türde hokey pateni satın alın. Piyasada birden fazla hokey pateni türü vardır ve bunlar gerçekten farklıdır, bu nedenle doğru türü satın almak önemlidir.
    • Kaleci patenleri, daha fazla denge ve ayak bileği ve ayak koruması için daha geniş bir bıçağa sahip daha alçak bir krampona sahiptir.
    • Diğer hokey patenleri de bıçak yarıçapı gibi belirli özelliklere göre farklılık gösterir. Bireysel ihtiyaçlarınız hangi pozisyonda oynadığınıza bağlı olacaktır.
  4. adım 4 bütçenizi belirleyin.
    Bütçenizi belirleyin. Hokey patenleri yaklaşık 50 dolardan başlar ve paten yapımında kullanılan malzemelerin kalitesine bağlı olarak bu fiyat artar. Rekabetçi bir şekilde oynuyorsanız, daha pahalı bir çift patene yatırım yapmak isteyebilirsiniz.
  5. adım 5 patenlerinizin botlarının malzemesine karar verin.
    Patenlerinizin botlarının malzemesine karar verin. Çoğu hokey pateni dayanıklılık, performans ve konforu optimize etmek için deri ve sentetik malzemelerin bir karışımıdır. Kevlar veya grafit gibi farklı sentetik malzemeler patenin kalitesini ve maliyetini belirleyecektir. İhtiyaçlarınıza en uygun malzeme hakkında antrenörünüzle veya başka bir profesyonelle konuşun.
    • Mümkün olan en hafif patende en yüksek dayanıklılık, konfor, ayak bileği desteği, sertlik, dolgu ve işçiliğe sahip hokey patenlerini istersiniz.
    • Birçok hokey pateninin içinde ısınabilen ve ayağınıza uyum sağlayarak en iyi konforu ve uyumu sağlayan jel bulunur.
  6. adım 6 tek parçalı veya iki parçalı bir tutucu ve yolluk seçin.
    Tek parça ya da iki parça tutucu ve yolluk seçin. Hokey patenlerinde tutucu, bot ile kızak arasındaki plastik parçadır ve kızak da bıçaktır. Başlangıç seviyesindeki çoğu hokey pateninde tek parça tutucu ve kızak bulunur.
    • Yeni başlayan bir hokey oyuncusu için tek parça bir tutucu ve koşucu seçmek daha iyidir çünkü daha ucuzdurlar. Bıçak veya tutucu bir noktada kırılırsa, tüm pateni değiştirmek genellikle aynı maliyete mal olur.
    • Rekabetçi hokey oyuncuları iki parçalı tasarımı seçmek isteyecektir çünkü yolluk kırılırsa kolayca değiştirilebilir. Doğrudan koşucuya/tutucuya yüksek hızlı bir atış yapıldığında koşucu ve/veya tutucu kırılabilir.
  7. adım 7 doğru bıçak uzunluğunu seçin.
    Doğru bıçak uzunluğunu seçin. Hokey bıçakları içbükey veya oyuk bir şekle sahiptir ve bıçak yarıçapı olarak adlandırılan, buzla temas eden bıçak miktarına göre ölçülür. Yarıçapı ölçmek için iki bıçağı alt alta gelecek şekilde bir araya getirin ve bıçakların temas ettiği noktalar arasındaki mesafeyi ölçün.
    • Yeni başlayanlar, ileri ve geri hareket ederken denge sağlamak için yaklaşık 5 inçlik (12,5 cm) bir bıçak yarıçapı isteyecektir.
    • Kesme ve dönüşü geliştirmek için 3-4 inç (7,5-10 cm) yarıçaplı bir bıçak seçin.
    • Eğer bir forvetseniz, manevra kabiliyetini artırmak için daha kısa bir bıçak yarıçapı isteyeceksiniz.
    • Defans oyuncuları daha fazla denge için daha uzun bir bıçak isteyecektir.
    • Kaleciler daha da uzun bir bıçak yarıçapı seçecek ve buzla teması artırmak için daha az oyuk bir taşlamaya sahip olacaklardır.
  8. adım 8 doğru boyutu seçin.
    Doğru boyutu seçin. Hokey pateni bedenini artistik patenlerden farklı seçin çünkü daha fazla denge ve daha az sürtünme için daha sıkı olmaları gerekir. Hokey patenlerinizi daha kalın bir hokey çorabıyla deneyin, böylece gerçekten oynarken nasıl oturacaklarını bilirsiniz.
    • Farklı üreticiler hokey patenlerini farklı şekilde üretir, bu nedenle çeşitli markaları denemek önemlidir.
    • Doğru genişliği seçin. Genişlik, en iyi uyan hokey patenini seçmede en önemli faktörlerden biridir. Çoğu marka, standart genişlik (D veya R), geniş botlar (E, EE veya W) ve hatta bazen dar genişlik (C) dahil olmak üzere çeşitli genişliklerde gelir. Spor ayakkabı boyutlarıyla ilgili hiç sorun yaşamadıysanız, muhtemelen standart genişlikteki patenlerle iyi olacaksınız.
  9. adım 9 rahat patenleri seçin.
    Rahat patenler seçin. Hokey hızlı tempolu bir oyundur ve hokey oyuncuları patenlerini ayaklarının bir parçası gibi hissetmelidir. Rahat ve ayağınızda doğal hissettiren hokey patenleri seçmek önemlidir.
    • Patenlerinize alışmanın biraz zaman alabileceğini unutmayın. Yeni bir çift hokey patenini ilk birkaç kez giydiğinizde biraz rahatsızlık hissedebilir, hatta bir veya iki su toplaması yaşayabilirsiniz. Bununla birlikte, doğru şekilde oturan iyi patenler satın aldıysanız, bu geçici bir sorun olacaktır.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Çok ucuz buz patenleri satın almak mı yoksa kiralık buz patenlerini kullanmaya devam etmek mi daha iyidir?
    Kendi patenlerinizi satın almak daha iyidir çünkü onların uyumuna alışabilirsiniz ve bu daha iyi kaymanıza yardımcı olacaktır. Kiralık patenler düzenli olarak bilenmez ve biraz oynak olabilir.

İpuçları

  • Hız pateni arıyorsanız, antrenörünüzle veya özel bir paten mağazasındaki bir profesyonelle konuşmalısınız.
  • Sadece en pahalı patenleri seçmeyin. Paten seviyeniz için çok gelişmiş olanlardan ziyade tarzınıza ve yetenek seviyenize uygun patenleri seçmek daha iyidir.