Liverpool Biletleri Nasıl Alınır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Liverpool Futbol Kulübü (LFC) İngiltere merkezli profesyonel bir futbol kulübüdür ve Premier Lig'in yanı sıra çeşitli ulusal kupalarda mücadele etmektedir. Hem iç saha hem de deplasman maçlarının biletleri her zaman yüksek talep görmektedir, ancak bilet alma şansınızı artırmanın birkaç yolu vardır. Belirli maçlar için biletleri satışa çıktıklarında LFC web sitesi üzerinden satın alabilir veya bir LFC üyeliği satın alarak biletlere genel halktan önce erişebilirsiniz.

Adımlar

Üyelik Satın Alma

  1. adım 1 bilet alma şansınızı artırmak için resmi üyelik satın alın.
    Bilet alma şansınızı artırmak için Resmi Üyelik satın alın. Üyeler, genellikle maçtan yaklaşık 4 hafta önce olmak üzere 2 hafta boyunca bilet satışlarına özel erişim hakkına sahip olurlar. Bu, özellikle çok popüler maçlar için üye olmanız halinde bilet alma şansınızın büyük ölçüde artacağı anlamına gelir.
    • Resmi Üyelikler Birleşik Krallık vatandaşları için sezon başına £35.99, Avrupalılar için £39.99 ve diğer herkes için £43.99'dur. Online olarak https://www.liverpoolfc.com/membership/adult adresinden satın alabilirsiniz.
    • Bir karşılama paketi alacaksınız ve ayrıca Anfield turları, LFC dergisi ve LFC resmi mağazaları gibi şeylerde indirim alacaksınız.
  2. adım 2 tasarruf etmek istiyorsanız bunun yerine hafif üyeliği seçin.
    Tasarruf etmek istiyorsanız bunun yerine Hafif Üyeliği seçin. Hafif Üyelik, Resmi Üyelikten biraz daha ucuzdur ve biletleri halka açık olanlardan 2 hafta önce almaya devam edersiniz. Ancak, karşılama paketi veya LFC ürünlerinde indirim alamazsınız.
    • Hafif Üyelikler sezon başına £26.99'dur ve Resmi Üyelik gibi Birleşik Krallık vatandaşları ve Avrupalılar için indirimli değildir. Bunlar ayrıca https://www.liverpoolfc.com/membership/adult adresinden çevrimiçi olarak satın alınabilir.
  3. adım 3 evinizdeki premier lig maçlarında garantili koltuklar için kombine bilet satın alın.
    Evinizdeki Premier Lig maçlarında garantili koltuklar için sezonluk bilet satın alın. Bunlar genellikle en popüler maçlardır, bu da bilet bulmanın en zor olduğu maçlardır. Sezonluk bilet sahibi olursanız, herkesten önce bilet alma konusunda endişelenmenize gerek kalmadan bu maçların her birinde bir koltuk sahibi olursunuz.
    • Sezonluk biletler genellikle £685 ile £869 arasındadır.
    • Sezonluk bilet satın almak için genellikle bir bekleme listesi vardır ve bu liste belirli bir sezon için belirli miktarda başvuru alındığında kapatılabilir.
    • Bir sonraki sezon için bekleme listesinin ne zaman açılacağına dair duyurular ve online başvuru için https://www.liverpoolfc.com/news/first-team/94519-season-ticket-waiting-list-announcement adresindeki Liverpool FC web sitesini kontrol edin.
  4. adım 4 evinizdeki kupa maçlarına biletleri garantilemek için otomatik kupa bilet programına kaydolun.
    Evinizdeki Kupa maçlarının biletlerini garanti altına almak için Otomatik Kupa Bilet Programına kaydolun. Bu program sadece üyeler ve sezonluk bilet sahipleri için geçerlidir. Kaydolduktan sonra, evinizdeki Kupa maçlarında biletler otomatik olarak sizin için ayrılacaktır.
    • Her bilet için normalde olduğu gibi ücretlendirileceksiniz, ancak programa kaydolmak için ek bir ücret ödemeyeceksiniz.
    • Kayıtların sezon için ne zaman açılacağını öğrenmek ve çevrimiçi kayıt olmak için https://www.liverpoolfc.com/tickets/auto-cup-scheme adresindeki Liverpool FC web sitesini kontrol edin.
  5. adım 5 özel konaklamaya ihtiyacınız varsa engelli taraftar biletleri için başvurun.
    Özel konaklamaya ihtiyacınız varsa engelli taraftar biletleri için başvurun. Bir Liverpool maçına gittiğinizde erişilebilirliği sağlamak istiyorsanız, engelli taraftar bileti için başvurun. İhtiyaçlarınızın ne olduğunu bildirmek için Liverpool FC ile iletişime geçmeniz ve durumunuzu doğrulayan belgeleri posta, e-posta veya https://help.liverpoolfc.tv/app/ask adresindeki çevrimiçi iletişim formu aracılığıyla göndermeniz gerekecektir.
    • Kabul edilebilir belgelerin tam listesi https://www.liverpoolfc.com/fans/accessibility-hub/ticketing-information adresinde bulunabilir.
    • Belgeler web sitesinin iletişim formu aracılığıyla, [email protected] adresine e-posta ile veya şu adrese posta ile gönderilebilir:Liverpool Football ClubTicket OfficeP.O. Box 204L69 3JF
  6. adım 6 bilet satın almayı daha kolay hale getirmek için bir lfc taraftar kulübüne katılın.
    Bilet satın almayı daha kolay hale getirmek için bir LFC taraftar kulübüne katılın. Bu teknik olarak bir üyelik olmasa da, kulüpler genellikle biletleri büyük gruplar halinde satın aldığından, sizi kendi başınıza bilet arama zahmetinden kurtarabilir. Kulüp üyeleri belirli maçlar için bilet talebinde bulunabiliyor ve kulüp en çok talep edilen 3 maçın biletlerini grup olarak satın alıyor.
    • Yine de kendi biletinizin ücretini ödemeniz gerekecek, ancak gerçekten giriş yapıp bilet satın almaya çalışmanız gerekmeyecek.
    • Size en yakın kulübün iletişim bilgilerini https://www.liverpoolfc.com/fans/lfc-official-supporters-clubs adresinde bulabilirsiniz.
    • Kulüplerin farklı başvuru süreçleri olabilir, bu nedenle en iyisi doğrudan kulüple iletişime geçmek veya nasıl katılacağınızla ilgili bilgi için kendi web sitelerine başvurmaktır.

Online Bilet Satın Alma

  1. adım 1 lfc web sitesinde bir hesap oluşturun.
    LFC web sitesinde bir hesap oluşturun. Bu ücretsizdir ve biletler satışa çıktığında online olarak satın almanızı sağlayacaktır. Bunu önceden yapmak iyi bir fikirdir, böylece bilet satışları başlar başlamaz kolayca giriş yapabilirsiniz.
    • https://ticketing.liverpoolfc.com/crmcreateaccount.aspx adresinden bir hesap oluşturabilirsiniz. Tam adınızı, telefon numaranızı, fiziksel adresinizi ve e-posta adresinizi vermeniz gerekecektir.
    • Bir hesap oluşturmak size bir üye numarası verecektir, ancak bu üyelik satın almakla aynı şey değildir.
  2. adım 2 bilet alacağınız kişiler için bir arkadaşlar ve aile hesabı oluşturun.
    Bilet alacağınız kişiler için bir Arkadaşlar ve Aile hesabı oluşturun. Bu aynı zamanda bilet almaya gittiğinizde size zaman kazandıracaktır. Başka biri için bilet almayı planlıyorsanız, onların da bir çevrimiçi hesap oluşturması ve bunu sizinkine bağlaması gerekecektir.
    • Hesabınıza giriş yapın ve menü çubuğundan 'Arkadaşlar ve Aile 'yi seçin. Eklemek istediğiniz kişinin tam adını, posta kodunu ve üye numarasını girin ve 'Müşteriyi Arkadaşlarıma ve Aileme Ekle 'ye tıklayın.
    • Arkadaşlarınıza ve Ailenize eklediğiniz kişilerin de, birinizin diğeri için bilet satın alabilmesi için sizi Arkadaşlarına ve Ailelerine eklemesi gerekecektir.
  3. adım 3 hangi maça katılmak istediğinizi seçin.
    Hangi maça katılmak istediğinizi seçin. Bu, bölgede ne zaman olacağınıza bağlı olabilir veya görmek istediğinizi bildiğiniz belirli bir maç olabilir. Ancak, zamanlama konusunda biraz esnekliğiniz varsa, bilet bulma olasılığınıza göre bir maç seçmek isteyebilirsiniz.
    • Kupa maçları için bilet bulmak genellikle Premier Lig maçlarına göre daha kolaydır.
    • Premier Lig maçları A, B ve C kategorilerine ayrılır ve A Kategorisi maçları için biletler en yüksek talep görür.
    • Premier Lig deplasman maçlarının biletleri neredeyse her zaman, genel halktan önce biletlere erişebilen üyelere satılır.
  4. adım 4 biletlerin ne zaman satışa çıkacağını kontrol edin.
    Biletlerin ne zaman satışa çıkacağını kontrol edin. Bilet satışlarının tarihi ve ayrıntıları bir maçtan diğerine değişir, bu nedenle iki kez kontrol etmek her zaman iyi bir fikirdir. Her maç için biletlerle ilgili bilgiler günlük bir gazete olan Liverpool Echo'da ve ayrıca https://www.liverpoolfc.com/tickets/tickets-availability adresindeki LFC web sitesinde yayınlanacaktır.
    • Tarihin yanı sıra, biletlerin ne zaman satışa çıkacağını (sizin saat diliminizde) bildiğinizden emin olun, çünkü biletlerin hızla tükenmesi muhtemeldir.
    • Biletler genellikle satışa çıktıkları gün İngiliz Yaz Saati ile sabah 8:15'te online satın alınabilir hale gelir.
  5. adım 5 web sitesini kullanın's seat map to find the best seats available.
    Mevcut en iyi koltukları bulmak için web sitesinin koltuk haritasını kullanın. Bir maç seçtikten sonra, maç stadyumunun koltuk seçmek istediğiniz alanını seçebilirsiniz. Koltuk haritası size hangi koltukların müsait olduğunu göstermelidir.
    • Web sitesinin sizin için koltuk seçmesine de izin verebilirsiniz.
    • Kendi koltuklarınızı seçerseniz, sayfadan ayrılmadan önce 'Satın Al' seçeneğine tıkladığınızdan emin olun.
    • Mümkün olduğunca çabuk koltuk seçin, çünkü büyük olasılıkla aynı anda bilet almaya çalışan birkaç kişi daha olacaktır.
  6. adım 6 biletlerinizi kredi kartı veya banka kartı ile satın alın.
    Biletlerinizi kredi kartı veya banka kartı ile satın alın. İstediğiniz koltuk sayısını seçtiğinizden emin olun. Koltukları Arkadaş ve Aile listenizdeki kişilere tahsis etme seçeneği sunulacaktır. Daha sonra banka veya kredi kartı kullanarak biletlerinizin ödemesini yapabilirsiniz.
    • Web sitesi, ödeme yaparken kredi veya banka kartı bilgilerinizi kaydetme seçeneği sunmalıdır, bu da bir dahaki sefere ödemeyi kolaylaştıracaktır.

Uzman Soru-Cevap

Video

İpuçları

  • L posta kodu bölgesinde yaşayan taraftarlar indirimli bilet almaya hak kazanabilir. L posta kodu adresiyle kayıt yaptırmak sizi otomatik olarak uygun hale getirecektir.
  • Katılmak istediğiniz maça bilet bulamazsanız, Viagogo'nun Liverpool FC Sayfası veya LiveFootballTickets gibi yeniden satış sitelerinde bilet bulabilirsiniz. Ancak, bunlar çok pahalı olma eğilimindedir.