Genç Futbol Tekmelikleri Nasıl Satın Alınır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Tekmelikler futbolda gerekli olan tek koruma parçasıdır. Her oyun için gereklidirler ve sizi tekmelerden, sert şutlardan ve faullerden korurlar. Bunları satın alırken iki şeye dikkat etmelisiniz: geniş bir koruma alanı ve koşarken rahatlık.

Adımlar

Korumaların Uygun Şekilde Boyutlandırılması

  1. adım 1 12 yaş ve altı oyuncular için ayak bileği korumalı tekmelikleri seçin.112 yaş ve altı oyuncular için ayak bileği korumalı tekmelikleri seçin. İki temel tip tekmelik vardır. Bir türde, ayağın altına sarılan ve destek ve ayak bileği koruması sağlayan bağlı ayak bileği kayışları vardır. Diğer tip ise çoraplarınızın altından kayar ve sadece kaval kemiklerinizi korur. 12 yaş altı oyuncular için ayak bileği desteği güvenlik ve konfor açısından çok önemlidir.
    • Şu anda, ayak bileğini örtmek için aşağı inen ancak aslında etrafını sarmayan bazı hibrit korumalar vardır. Ancak bunlar çok hassas bir uyum gerektirdiğinden daha pahalı olma eğilimindedir.
  2. adım 2 daha yaşlı oyuncular için kayan tekmelikleri düşünün.2Yaşlı oyuncular için kayar tekmelikleri düşünün. Oyuncular futbol konusunda daha ciddi hale geldikçe, ayak bileği korumalarını çok hantal bulma eğilimindedirler, çünkü bunlar ayağınızın hareket alanını sınırlayabilir. 10-12 yaşlarına gelindiğinde, birçok genç oyuncu, sadece çorapların altına ittiğiniz kayar içliklere geçer. Bunlar ayak bileklerinizi örtmez. Biraz daha az koruyucu olsa da, eklenen hız daha yüksek rekabet seviyeleri için gereklidir.
  3. adım 3 tekmelikleri boyunuza göre ölçülendirin.3Tekmelikleri boyunuza göre boyutlandırın. Tekmelikler x-small'dan XL'ye kadar standart boyutlarda gelir, ancak büyük bir forma giyiyor olmanız büyük bir tekmeliğe ihtiyacınız olduğu anlamına gelmez. Çoğunlukla, boyunuzun rehberiniz olmasına izin verin:
    • Küçük: 0 - 5'2' (0 - 160cm)
    • Orta: 5'2' - 5'10' (160cm - 180cm)
    • Büyük boy: 5'10' - 6'4' (180cm - 195cm)
    • X-Large: 6'4' + (195cm ve üzeri)
  4. adım 4 korumanın dizin birkaç santim altından ayak bileğinin hemen üstüne kadar koruduğundan emin olun.4Siperin dizin birkaç santim altından ayak bileğinin hemen üstüne kadar koruduğundan emin olun. Yukarıdaki kılavuz oyuncuların %90'ı için en iyisi olsa da herkes farklıdır. Genel bir kural olarak, korumanın dizin altından ayak bileğinizin bükülmesinden hemen öncesine kadar korumasını istersiniz.
  5. adım 5 bacağınızın genişliğine rahatça uyum sağlayan bir koruma alın.5. Bacağınızın genişliğine rahatça uyum sağlayan bir koruma alın. Profesyonel oyuncuların inciklerine özel olarak kalıplanmış korumaları vardır. Bu, gençlik futbolu için aşırıya kaçmak olsa da, temel fikir iyi bir fikirdir - kaval kemiklerinizin etrafında rahat ve tam bir koruma istersiniz. Bacaklarınıza önden baktığınızda, tekmelik bacağınızın tüm genişliğini kaplamalıdır.
    • Çoğu tekmelik parmaklarınızla hafifçe bükülerek bacağınıza doğru kıvrılabilir. Ancak onları çekiştirmeyin, çünkü bu zayıflamalarına neden olabilir.
  6. adım 6 satın almadan önce tekmelikleri bir futbol çorabı ile deneyin.6Satın almadan önce tekmelikleri bir futbol çorabı ile deneyin. Koruyucu satın almanın en iyi yolu, neyin rahat hissettirdiğini görmektir. Mağazaya giderken yanınıza bir çift uzun futbol çorabı alın. Koruyucuları giyip biraz yürüyün, hatta mümkünse koşun ve yerinde rahatça durup durmadığına bakın. Rahat olmalı ve bacağınızın büyük kısmını örtmelidir.

En İyi Korumaları Edinmek

  1. adım 1 defans oyuncusu olarak daha büyük, daha hacimli bir shinguard alın.1Savunmacı olarak daha büyük, daha hacimli bir shinguard alın. Ceza sahasını koruduğunuzda, sert şutlardan hücum oyuncularına kadar üzerinize gelen çok daha fazla aksiyonla karşılaşırsınız. Bu nedenle, defans oyuncuları forvet oyuncularına göre biraz daha fazla koruma sağlayan bir şeyi tercih etme eğilimindedir. Genç savunmacılar için ayak bileği korumaları veya ayak bileği korumalı bir şey kullanmaya devam etmek kötü bir fikir değildir.
  2. adım 2 forvet ve orta saha oyuncuları için daha hafif, daha hızlı korumalar arayın.2Forvet ve orta saha oyuncuları için daha hafif, daha hızlı korumalar arayın. Kaleye doğru koşarken, hareket kabiliyetinizi hiçbir şekilde kısıtlamayan küçük bir şey istersiniz. Forvet ve orta saha oyuncuları arasında bir fark varsa, o da forvet ve orta saha oyuncularının bazen defans oyuncularına karşı korunmak için daha uzun tekmelikler gibi ek ayak bileği korumalarını tercih etmeleridir.
  3. adım 3 kaleci olarak hafif, minimum korumalı korumalar alın.3Kaleci olarak hafif, minimum korumalı korumalar edinin. Kalede yapmak isteyeceğiniz son şey, korumalarınızı sürekli ayarlamak ya da endişelenmektir. Kalede genellikle çok daha az ihtiyaç duyulduğundan, kaleciler alabilecekleri en küçük korumaları alma eğilimindedirler.
  4. adım 4 en iyi fiyat için plastik tekmelikler ve en iyi koruma için karbon fiber tekmelikler alın.4En iyi fiyat için plastik ve en iyi koruma için karbon fiber tekmelikler alın. Bunlar en yaygın iki tekmelik malzemesidir. Her ikisi de harika çalışacaktır, ancak bir oyuncu olarak ihtiyaçlarınıza bağlı olarak biri diğerinden daha iyi olabilir. Plastik genellikle daha az ciddi oyuncular için bütçe dostu iken, karbon fiber üst düzey oyun için hem daha hafif hem de daha güçlüdür.
    • Karbon fiber, sahip olduğu kendine özgü 'çapraz tarama' deseniyle tanınır; burada malzeme sıkıca örülmüş bir sepet gibi görünür.
  5. adım 5 tekmelikleri oyun boyunca yerinde tutmak için bir kılıf veya kayış satın alın.5Tekmelikleri oyun boyunca yerinde tutmak için bir kılıf veya kayış satın alın. Hiçbir oyuncu sürekli aşağı bakıp tekmeliklerini yeniden ayarlamak istemez. Kaydırmalı içlik giyiyorsanız, çoraplarınızın altına geçirebileceğiniz ince, nefes alabilen bir kılıf isteyebilirsiniz. Daha sonra çorabı her ikisinin üzerine çekerek tekmelikleri kılıfın içine kaydırabilirsiniz. Bazı oyuncular çorabın altına ya da üstüne takılabilen basit Velcro kayışları da tercih eder.
    • Sıkıştığınızda, tekmelik ve çorabın üstüne ve altına sarılan atletik bantlar onları tüm oyun boyunca yerinde tutabilir.
  6. adım 6 aşağıdaki durumlarda nocsae onaylı korumalar satın alın're playing for middle or high school soccer teams.6Ortaokul veya lise futbol takımlarında oynuyorsanız NOCSAE onaylı korumalar satın alın. Ulusal Atletik Ekipman Standartları İşletme Komitesi, NOCSAE, tüm ABD lise tekmeliklerini onaylamalıdır. Bu sadece kendi okulunuzdaki maçlar için geçerlidir, diğer takımlardaki lise çağındaki oyuncular için geçerli değildir. Tekmelik üzerinde veya takılı etiketinde NOCSAE mührü veya damgası bulunmalıdır.
    • NOCSAE onaylı tüm korumalar, alışverişe gittiğinizde ambalaj üzerinde açıkça etiketlenecektir. Damga yoksa onay da yoktur.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru11 yaşındaki bir erkek çocuk için hangi boyutta tekmeliklere ihtiyacım var? Genellikle orta boy, ancak herkes farklı olduğu için denemesini sağlamalısınız. Ayak bileğine ve futbol çoraplarına tam oturduğundan ve hareket etmediğinden emin olun.

İpuçları

  • Bazı tekmelikler çıkarılabilir ayak bileği korumasına sahiptir ve her iki dünyanın da en iyisini elde etmenizi sağlar.