Beyzbol WAR Nasıl Hesaplanır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

On yıllar boyunca beyzbol hayranları ve analistler farklı dönemlerdeki oyuncuları karşılaştırmak için geleneksel istatistikleri kullandılar. Ancak, Ölü Top Dönemi'nden bir oyuncu tarafından derlenen istatistikler, büyük ayarlamalar yapılmadan günümüz şartlarına uyarlanamazdı. Yeni ve karmaşık bir istatistiksel analiz yöntemi, taraftarların bir oyuncunun takımı için değerini tek bir sayı ile düzgün bir şekilde tanımlamasına yardımcı olabilir. WAR veya Wins Above Replacement (Yerine Koyma Üstü Kazanç) derecelendirmesi, bir oyuncunun yeteneğinin neredeyse her yönünü uygun tarihsel bağlamda dikkate alır ve taraftara oyuncunun etkinliği hakkında doğru bir tahmin verir. Beyzbol WAR derecesini nasıl hesaplayacağınızı öğrenmek istiyorsanız bu yönergeleri okuyun.

Adımlar

  1. adım 1 war'ın neyi ölçtüğünü anlayın.1 WAR'ın neyi ölçtüğünü anlayın. WAR, bir dizi son derece karmaşık denklemin basit bir gösterimidir. Bu kavram beyzbol istatistikçisi Sean Smith tarafından ortaya atılmıştır. Bir oyuncunun takımı için değerini galibiyetlerle ifade ederek ölçmeyi amaçlar. Bir oyuncunun WAR derecesini 3 adımlı bir süreci takip ederek bulabilirsiniz:
    • İncelediğiniz sezon için ilgili tüm kategorilerde oyuncunun tek sezonluk istatistiklerini derleyin.
    • Her istatistiksel kategori için lig ortalamasını belirleyin. WAR rakamlarını ancak tüm oyuncuları inceledikten sonra hesaplayabilirsiniz. Bir oyuncunun WAR değeri lig ortalamasına göre hesaplanır, ancak sonuçta takım kadrosunda onun yerini alacak bir oyuncunun tahmini istatistiklerine göre hesaplanır. Yedek oyuncular genellikle lig ortalamasının çok altında WAR değerlerine sahiptir.
    • Oyuncunun istatistiklerini yedek oyuncunun istatistiklerine uygulayın. Her kategorideki farkı bulduktan sonra, bu rakamların toplamını alın ve 10'a bölün. Bölüm, oyuncunun WAR derecesidir.

Bir Pozisyon Oyuncusunu Değerlendirin

  1. adım 1 war değerini belirleyin...1Pozisyon oyuncularının çeşitli hücum, hız ve saha içi kategorilerinde lig ortalamasına göre WAR derecesini belirleyin. Bunlar şunları içerir:
    • OPS+: Oyuncunun taban yüzdesi ile slugging yüzdesinin toplamını alın ve toplamı lig ortalamasıyla karşılaştırın. Sonuç, ortalamanın üstünde/altında vuruş koşuları için bir rakam verir.
    • Ballpark ve dönem ayarlamaları: Analiz ettiğiniz sezonda oyun alanlarının özelliklerini ve oyun tarzını dahil etmek için daha ayrıntılı analizler yapmalısınız. Bunu, oyuncuların ayrı ayrı parklardaki istatistiklerini inceleyerek ve rakamları lig ortalamalarıyla karşılaştırarak yapın. Bu ayarlamalar, nihai bir toplam için oyuncunun vuruş sayısı rakamına yansıtılır.
    • Hız: Bir oyuncunun hızını birkaç farklı kategoriyi ölçerek lig ortalamasına göre değerlendirebilirsiniz. Çalınan kaleler, yakalanan top çalmalar, yerden oynanan ikili oyunlar ve alınan ekstra kaleler bu rakama dahildir. Bir oyuncunun ekstra kale almadaki etkinliğini belirlemek için play-by-play kayıtlarını incelemeniz gerekecektir. Oyuncunun istatistiklerini diğer kategorilerdeki lig ortalamasıyla karşılaştırın. Sonuçlar, vuruş sayısı rakamına ekleyeceğiniz lig ortalamasının üstünde veya altında bir rakam verir.
    • Saha Çalışması: Oyuncunun savunma yeteneklerini, birincil pozisyonundaki topa vurma, asist ve hatalar için lig ortalamasına göre ölçün. Bu bir aralık rakamı üretir. İç saha oyuncuları için, defansif bir sayıya ulaşmak için aralık rakamını oyuncunun ikili oyun sayısına ekleyin. Savunma rakamını vuruş sayısı ve hız rakamlarına ekleyin.
    • Pozisyon ayarlaması: Bazı pozisyonlarda oynamak diğerlerine göre daha zordur. Bu durum WAR derecelendirmelerinde dikkate alınır. Örneğin, kısa topçular WAR'larına +8 ayarlama alırlar. Sağ açıklar -8. Tam bir liste için internette WAR pozisyon ayarlamalarını arayın.
  2. adım 2 yedek oyuncuyu bulun's rating.2Yedek oyuncunun derecesini bulun. Teorik yedek oyuncu derecesini bulmak için, çeşitli kategorilerdeki birleşik ortalamalardan 20 koşu çıkarın.
  3. adım 3 oyuncuyu hesaplayın's war rating.3Oyuncunun WAR derecesini hesaplayın. Oyuncunun ve yedek oyuncunun derecesini karşılaştırın. Oyuncunun WAR derecesini bulmak için farkı 10'a bölün.

Bir Atıcıyı Değerlendirin

  1. adım 1 bir sürahi derleyin's statistics in several categories and compare each to the league average.1Bir atıcının istatistiklerini çeşitli kategorilerde derleyin ve her birini lig ortalamasıyla karşılaştırın. Bir atıcının WAR derecesini bulmak için temel istatistikler şunlardır:
    • Kazanılmış Koşu Ortalaması: Atıcının ERA'sını lig ortalamasıyla karşılaştırın.
    • Defansif ayarlama: Ligin geri kalanına kıyasla atıcının arkasında oynayan takımın savunma yeteneklerini belirleyin ve bu rakamı atıcının derecesine uygulayın. Bu, takımın her bir pozisyon oyuncusunun saha içi derecesini lig ortalamasıyla karşılaştırarak ve bu toplamı dereceye uygulayarak yapılır.
    • Sahadan Bağımsız Atış: F.I.P. atıcıların tamamen kontrol ettiği 3 kategorinin bir çetelesidir: ıskalar, yürüyüşler ve sayı koşuları. F.I.P., başlangıç başına ortalama vuruş sayısı ile birleştirildiğinde, bir atıcının galibiyete hak kazanmak için kurtarması gereken koşu sayısını temsil eden bir rakam verir. Atıcının F.I.P.'sini bulun ve lig ortalamasıyla karşılaştırın.
    • Atıcının yedek oyuncu üzerindeki kazanma yüzdesi: Atıcının kazanma yüzdesini bulmak için, başlangıç başına ortalama vuruş sayısını hesaplayın. Bu sayı, atıcının bir galibiyete hak kazanmak için kaç koşu kurtarması gerektiğini ifade eder. Atıcının F.I.P.'sinden lig ortalamasının F.I.P.'sini çıkarın ve bu sonucu kurtarılan koşu sayısına bölün. Bu sonuç yüzde olarak ifade edilecektir. Atıcının kazanma yüzdesini elde etmek için bu rakama .500 ekleyin.
    • Karşılaştırma için ölçüt olarak .380 kazanma yüzdesini kullanın. Sonucu elde etmek için atıcının kazanma yüzdesini bu rakamdan çıkarın.
  2. adım 2 atıcıyı bulun's war rating.2Atıcının WAR derecesini bulun. Atıcının yedek oyuncu üzerindeki düzeltilmiş kazanma yüzdesini alın ve attığı vuruş sayısı ile çarpın. Atıcının kaç galibiyet değerinde olduğunu ifade eden bir sayı elde etmek için bu çarpımı 9'a bölün.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruBeyzbolda daha yüksek veya daha düşük bir WAR'a sahip olmak daha mı iyidir? Daha yüksek. Bu oyuncunun oynayarak takımınıza kazandırdığı ilave galibiyet sayısını takip ediyorsunuz. Bununla birlikte, sayıyı tam anlamıyla alabileceğinizi sanmıyorum. Şu anda birinci ligdeki en iyi WAR 7.9 (Mike Trout), ancak onu kenara çekerseniz, Angels'ın yedek bir oyuncuya kıyasla tam bir sezon boyunca 8 maçtan çok daha fazlasını kaybedeceğini garanti ederim.
  • SoruYedek oyuncu tüm takımlar için aynı mıdır? Evet, WAR metriğinin amacı budur. Gerçek yedek oyuncunun kim olduğu önemli değildir; yedek oyuncunun etkinliği, o pozisyondaki tüm istatistikler için lig ortalamasına (o sezon için) göre hesaplanır. Bu, sadece farklı takımlarda, liglerde ve sahalarda değil, aynı zamanda farklı dönemlerdeki oyuncular için de elmadan elmaya bir karşılaştırma yapılmasını sağlar. (Örneğin Ty Cobb vs. Mike Trout)
  • SoruBeyzbolda en yüksek WAR sayısına kim sahiptir? Baseball Reference şu anda Babe Ruth'u toplam 182,5 WAR ile tüm zamanların lideri olarak listelerken, onu Walter Johnson (164,5) ve Cy Young (163,8) takip ediyor. Aktif oyuncular arasında Albert Pujols 100,8 WAR ile başı çekerken, onu Mike Trout (72,8) ve Justin Verlander (71,6) takip ediyor. 2019 sezonunda Cody Bellinger ve Alex Bregman 9,1 WAR ile yaklaşık olarak berabere kalırken, onları 8,9 WAR ile Marcus Semien izledi.

Video

İpuçları