ERA (Kazanılmış Koşu Ortalaması) Nasıl Hesaplanır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

ERA (Kazanılmış Koşu Ortalaması), bir atıcının attığı her 9 vuruş başına izin verdiği ortalama kazanılmış koşu sayısıdır. Bu, atıcının genel etkinliğini gösterdiği için beyzbolda en kullanışlı hesaplamalardan biridir.

Adımlar

Kazanılan Koşu Ortalamasını Anlamak

  1. adım 1 kazanılmış koşu ortalaması hakkında biraz daha bilgi edinin.1Kazanılmış koşu ortalaması hakkında biraz daha bilgi edinin. Kazanılmış koşu ortalaması, rakip takımdan bir oyuncunun atıcının hatası nedeniyle kaç kez koşu yaptığının sayısıdır. Bunun nedeni üç şey olabilir:
    • Vurucu bir vuruş yapmıştır. Bu, atıcının bir strike attığı anlamına gelse de, kazanılmış koşu ortalamasına karşı sayılır.
    • Atıcı vurucuyu yürütmüştür. Bu, atıcının dört top atması veya atışla vurucuya vurmasının sonucu olabilir.
  2. adım 2 kuralları anlayın.2Kuralları anlayın. Doğru bir ERA hesaplamak için doğru sayılara sahip olmalısınız. Kazanılan koşuları bilmeniz gerekir, ancak bunu yapmak için atıcının bir oyundan ne zaman çekildiğine bakmanız gerekir. Örneğin, eğer bir atıcı üç devre oynadıysa ve dördüncü devrede her kalede bir adama izin verdiyse ve sonra oyundan çekildiyse, bu üç adam da ERA'sına dahil edilir. Bu sayılar bir sonraki atıcıya aktarılmaz, çünkü atıcı kaleyi geçtiklerinde atışı o yapıyordu.
  3. 3. adım şunları yapmadığınızdan emin olun't count unearned runs in your calculations.3Hesaplamalarınızda kazanılmamış koşuları saymadığınızdan emin olun. Kazanılmış sayılar isabetlerden kaynaklanır ve atıcının hatasıdır, kazanılmamış sayılar ise genellikle hatalardan veya paslardan kaynaklanır ve kesinlikle atıcının hatası değildir. Kazanılmamış koşular atıcının ERA'sına dahil edilmez.
    • Örneğin, 2. ve 3. kalede koşucular var ve 2 out var. Atıcı vurucuya bir atış yapar, bu atış birinci kaleciye doğru rutin bir yer topu olur, ancak birinci kaleci topu elinden kaçırır ve oyun dışı kalmasını sağlayacak bir hamle yapamaz. Bir koşucu sayı yapar ve iki koşucu hala sahada kalır. Koşu kazanılmamış sayılır ve sahada kalan iki koşucu sayı yaparsa, onların koşuları da kazanılmamış sayılır.
  4. adım 4 gerekli alanları öğrenin.4-Gerekli alanları bilin. ERA'yı hesaplamak için üç bölüme ihtiyacınız vardır: kazanılan koşular, atılan vuruşlar ve toplam vuruş sayısı.
    • Kazanılmış koşular, yukarıda açıklandığı gibi, bir atıcının bir vurucunun üsse girmesine izin verme sayısıdır. Bu, tüm oyun için toplam sayıdır.
    • Atılan vuruş sayısı, tıpkı kulağa geldiği gibi, bu atıcının attığı toplam vuruş sayısıdır. Bu sayı her zaman üçte birle biter. Bunun nedeni, her vuruş için saha takımı tarafından üç vuruş yapılabilmesidir. Bu da geriye üç olası sonuç bırakır: tam vuruş (üç out), iki out'lu vuruş (.66 ile biter) veya bir out'lu vuruş (.33 ile biter).
    • Toplam vuruş sayısı, tam bir oyundaki vuruş sayısını (9) ifade eder.

Kazanılmış Koşu Ortalamasının Hesaplanması

  1. adım 1 bilgilerinizi toplayın.1Bilgilerinizi toplayın. Hesaplamanızda kullanacağınız üç sayı olacak. Örneğin, Joe Smith'in 9 vuruşluk bir oyunda 6 vuruş oynadığını ve 3 kişinin sayı yapmasına izin verdiğini varsayalım.
  2. adım 2 i̇lk hesaplamayı yapın.2İlk hesaplamayı yapın. Bunun için, kazanılan koşu sayısını oynanan vuruş sayısına bölün. Örneğimizi takip edersek, bu 3/6 olacaktır ve bize .5 sayısını verecektir.
  3. adım 3 bu sayıyı toplam vuruş sayısı ile çarpın.3Bu sayıyı toplam vuruş sayısı ile çarpın. Bu, .5 sayımızı alacağımız ve 9 ile çarparak bize 4.5 vereceği anlamına gelir.
  4. adım 4 sayınızı test edin.4Sayınızı test edin. Tercihinize bağlı olarak ERA'yı iki şekilde hesaplayabilirsiniz. İlki (yukarıda gösterilmiştir) ERA= toplam vuruş sayısı (kazanılan koşular / vurulan vuruş sayısı) şeklindedir. Bunu ERA = kazanılan koşular x toplam vuruş sayısı / vurulan vuruş sayısı şeklinde de formüle edebilirsiniz. Cevabınızı alternatif yöntemi kullanarak test edin.
    Peter Gammons, Önde Gelen Beyzbol Gazetecisi

    Kazanılan koşu ortalaması istatistiği, bir atıcının gerçek performansının ilk güçlü ölçütünü sağladığı için oyuncuların değerlendirilme biçiminde devrim yarattı. Artık saha oyuncularının hataları bir atıcının eksikliklerini maskeleyemeyecek, sadece hataların yardımı olmadan atılan sayılar höyükteki adama karşı suçlanacaktı. ERA, 1912'de popülerleştiği andan itibaren beyzbolun en kutsal ölçüsü haline geldi.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruBir arkadaşım bir oyuna başladı, tüm sahayı dolaştı ve sonra oyundan çıkarıldı. Ondan sonraki adam bütün sayıları aldı. Bu arkadaşımın ilk ve tek atışıydı. ERA'sı nedir? Eğer - göründüğü gibi - arkadaşınız hiç oyun dışı kalmadıysa, bu resmi olarak sıfır vuruş yaptığı anlamına gelir ve bu da ERA'sının (şu ana kadar) sonsuz olduğu anlamına gelir.
  • Soru12 vuruş, 1 hatalı koşu için ne olurdu? Eğer hiç kazanılmış koşuya izin verilmemişse, ERA sıfırdır.
  • SoruBir atıcı saha hatası yapabilir mi? Kesinlikle yapabilir. Zayıf bir yerden topa vurulursa ve atıcı topu tutarken sallarsa ve atışı geç yaparsa E1 alır.

İpuçları

  • ERA tek bir inning için hesaplanabilir, ancak genellikle tüm oyun veya sezon için olduğu kadar doğru bir sayı değildir.
  • Genel olarak ERA 1.00 ile 9.99 arasında değişir... ancak daha uç değerler de mümkündür... hiç kazanılmış koşuya izin verilmediğinde 0.00 kadar düşük ve hiç dış atış yapılmadan bir veya daha fazla ER'ye izin verildiğinde potansiyel olarak sonsuzdur.
  • Düşük ERA genellikle başarılı bir atıcıya işaret ederken, yüksek ERA genellikle atıcının çok etkili olmadığını gösterir. Genellikle atıcı ERA'ları, karşılaştırmalı etkinlik hakkında bir fikir edinmek için lig ortalama ERA'sı ile karşılaştırılır.

Uyarılar

  • ERA'lar park etkilerinden, takım saha etkilerinden ve atıcının karşılaştığı takımların hücum gücünden etkilenir. ERA, atıcı kalitesinin iyi bir göstergesidir, ancak çoğu istatistik gibi performansların gerçekleştiği bağlamdan önemli ölçüde etkilenir.