Slugging Yüzdesi Nasıl Hesaplanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Vuruş ortalaması bir home run'ı bir single ile aynı sayarken, slugging yüzdesi atılan gerçek kale sayısını dikkate alır. İsmine rağmen, bu istatistik aslında bir yüzde değil ortalamadır. Yüksek slugging yüzdesine sahip bir oyuncunun vuruş başına attığı kale sayısı yüksektir.

Formül Kontrol Sayfası

  • Slugging Yüzdesi (SLG) = Toplam Basış Sayısı ÷ Vuruş Sayısı
  • Toplam Sayı = Tek Sayılar + (2 x Çift Sayılar) + (3 x Üç Sayılar) + (4 x Sayı Turu)
  • Toplam Üs Sayısı (alternatif yöntem) = Vuruşlar + Çift Sayılar + (2 x Üç Sayı) + (3 x Sayı Turu)

Adımlar

Slugging Yüzdesini Hesaplama

  1. adım 1 slugging yüzdesini anlayın.
    Slugging yüzdesini anlayın. Slugging ortalaması, SA veya SLG olarak da adlandırılan bu değer, bir oyuncunun vuruş başına ortalama kale sayısıdır. Bir oyuncunun (gerçekçi olmayan) slugging yüzdesi 1 ise, ortalama sonucu bir tek sayıdır.
    • Bu sadece vuruşlardan elde edilen kale sayısını ölçer, yürüyüşlerden veya atıştan elde edilen kale sayısını ölçmez. Vurucunun kontrolü dışındaki kaleleri göz ardı etmek, bunu hücum gücünün daha doğru bir ölçüsü haline getirir.
  2. adım 2 tek sayıların sayısını bulun.
    Tek sayıların sayısını bulun. Çoğu oyuncu istatistiği tek sayıları içermez, ancak diğer istatistiklerden bunu bulmak kolaydır. İlk olarak, tekli olmayan tüm vuruşları elde etmek için Home Runs + Triples + Doubles'ı toplayın. Ardından Tekli sayısını elde etmek için cevabınızı toplam Vuruş sayısından çıkarın.
    • Örneğin, Willie McCovey'nin kariyer istatistikleri 521 Sayı Turu, 46 Üçleme ve 353 Çiftleme ile toplam 920'dir. Tekli sayısını bulmak için 2211 olan kariyer Vuruş sayısından 920'yi çıkarın: 1291.
  3. adım 3 üs sayısını hesaplayın.
    Üs sayısını hesaplayın. Toplam kale sayısını elde etmek için (Tekler) + (2 x Çiftler) + (3 x Üçler) + (4 x Home Runs) değerlerini toplayın.
    • Willie McCovey (1291) + (2 x 353) + (3 x 46) + (4 x 521) = 1291 + 706 + 138 + 2084 = 4219'a eşit toplam kale sayısı atmıştır.
  4. adım 4 cevabınızı vuruş sayısına bölün.
    Cevabınızı vuruş sayısına bölün. Slugging yüzdesini elde etmek için toplam kaleyi vuruş sayısına bölün.
    • Willie McCovey 8197 vuruş yapmıştır, dolayısıyla kariyer slugging yüzdesi 4219 ÷ 8197 = 0.5147'dir (0.515'e yuvarlanmıştır). Ortalama olarak, her iki vuruşta bir sayıdan biraz daha fazla sayı yapmıştır.
    Pete Palmer, Önde Gelen Amerikan Spor İstatistikçisi

    Slugging yüzdesi toplam kale sayısının vuruş sayısına bölünmesiyle hesaplanır. Yüksek bir slugging yüzdesi, bir vurucunun ekstra kaleler için vurduğunu gösterir, bu da herhangi bir dizilişte değerli bir varlıktır.

Alternatif Yöntem

  1. adım 1 toplam bazları daha hızlı bir yöntemle bulun.
    Toplam tabanları daha hızlı bir yöntemle bulun. Yukarıdaki yöntem anlaşılması en kolay yöntemdir, ancak tekli sayısını bulmak için ekstra matematik gerektirir. İşte bu adımı atlamanın ve bunun yerine İsabetleri kullanarak toplam kaleyi bulmanın bir yolu: Toplam Kale = Vuruşlar + Çiftler + (2 x Üçlü) + (3 x Sayı Turu).
    • Bu işe yarar çünkü vuruş başına bir üs tüm teklileri halleder. Bu aynı zamanda her ikilik için de bir kale kazandırdığından, toplamı bulmak için ikilik başına sadece 1 kale daha eklemeniz gerekir. Benzer şekilde, üçlükler için fazladan iki ve home runlar için fazladan üç base ekleyin.
  2. adım 2 vuruş sayısına bölün.
    Vuruş sayısına bölün. Daha önce olduğu gibi, slugging yüzdesi toplam kale sayısının vuruş sayısına bölünmesine eşittir.

İlgili Formüller

  1. adım 1 slugging yüzdesini taban yüzdesine ekleyin.
    Slugging Yüzdesini Taban Yüzdesine ekleyin. Sonuç, On Base Plus Slugging (OPS), en önemli hücum istatistiklerini dikkate alır. Beyzbol istatistikçileri bunun doğru olduğunu düşünmez, ancak hücum gücünü karşılaştırmanın hızlı ve kolay bir yoludur.
    • OPS+, lig ve park için ayarlama yapan daha az kullanılan bir istatistiktir. OPS+ formülü her yıl lig ortalamasını 100 yapmak için değişir.
  2. adım 2 lig için slugging yüzdesini ayarlayın.
    Lig için slugging yüzdesini ayarlayın. Bu istatistik beyzbol ansiklopedisi Total Baseball için icat edilmiştir ve başka yerlerde nadiren kullanılır. Farklı yıllardaki oyuncuları karşılaştırmanın daha doğru bir yoludur, ancak bunu hesaplamak için ihtiyacınız olan istatistikleri bulmak zor olabilir:
    • Düzeltilmiş üretim (APRO) = (Taban Yüzdesi / Lig OBP) + (Slugging Ortalaması / Lig SA) - 1
    • Lig istatistikleri o yılki tüm oyuncular için ortalama istatistiklerdir.
    • İstatistikler bazen parklar arasındaki farklılıkları da hesaba katacak şekilde ayarlanır.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Oğlum lise birinci sınıfta, 78 vuruş yaptı ve sadece iki kez ıska geçti. Bu bir şey sayılır mı?
    Bu çok iyi bir ıska yüzdesi, yani iyi gidiyor. Ancak, vuruş veya slugging yüzdesi ile ilgili olarak, ıskalar diğer tüm ıskalarla aynı şekilde değerlendirilir.
  • Soru
    Neden bir vurucunun kaç kez kaleye girdiğini vuruş sayısına bölmüyorsunuz?
    Eğer oyuncunun sadece 'resmi' vuruşlarını değil, toplam vuruş sayısını biliyorsanız bu işe yarayacaktır.
  • Soru
    Taban yüzdelerini nasıl hesaplayabilirim?
    Şu formülü kullanın: oyuncunun vuruşlarının toplamı, artı kaç kez yürüdüğü, artı kaç kez atışla vurulduğu, oyuncunun resmi vuruşlarının toplamına bölünür, artı yürüyüşleri, artı kaç kez atışla vurulduğu, artı fedakarlıkları (bunt ve flies).

Video

İpuçları

  • Vuruşlar tüm kale vuruşlarını içermez, sadece vurucunun sayı yapma girişiminde bulunduğu vuruşları içerir. Bir oyuncunun slugging yüzdesi, bir yürüyüş veya bir fedakarlık oyunu yapması durumunda değişmez.
  • Birçok beyzbol istatistiğinde olduğu gibi, bu istatistik de genellikle ondalık nokta olmadan gösterilir. SLG'nin 300 olması vuruş başına 0,300 basış anlamına gelir, aslında 300 değil!