Nasıl Kamp Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Herkesin günlük hayata ara vermeye ihtiyacı vardır ve kamp yapmak açık havaya çıkmak ve doğayla iç içe olmak için harika bir yol olabilir. Seyahatinizi planlamaya başladığınızda, ihtiyaçlarınıza uygun bir kamp alanı seçtiğinizden ve ihtiyacınız olan malzemeleri yanınıza aldığınızdan emin olun. Kampınızı kurduktan sonra, dinlenirken eğlenmek ve keşfetmek için yakınlarda aktiviteler bulabilirsiniz. Kısa bir kamp gezisinden sonra bile kendinizi yenilenmiş hissedecek ve açık havanın değerini anlayacaksınız!

Adımlar

Temel İhtiyaçları Paketlemek

  1. adım 1 şu özelliklere sahip bir çadır getirin's large enough for you and your things.
    Kendiniz ve eşyalarınız için yeterince büyük bir çadır getirin. Yaklaşık 30 fit karelik (2,8 m) bir çadır bulun.2) içinde kalacak kişi başına. Hafif ve taşıması kolay bir çadır seçin, böylece daha sonra kurarken zorluk çekmezsiniz. İçine nasıl sığacağınızı görmek ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı satın almak için bir açık hava mağazasında farklı çadır türlerine bakın.
    • Başkalarıyla kamp yapmayı planlıyorsanız birden fazla 'odası' olan bir çadır alın.
    • Kamp yaparken yağmur yağması bekleniyorsa, uyurken ıslanmamanız için çadırınızın bir yağmur örtüsü olduğundan emin olun.
    • Kullanabileceğiniz bir çadırınız yoksa bazı kamp alanları veya açık hava mağazaları çadır kiralama hizmeti sunabilir.
  2. adım 2 kamp yapacağınız bölgenin iklimine uygun bir uyku tulumu seçin.'re staying.
    Kaldığınız bölgenin iklimine uygun bir uyku tulumu seçin. Uyku tulumları, sizi hangi sıcaklıkta sıcak ve rahat tutabileceklerini belirlemek için farklı derecelere sahiptir. Kamp alanlarındaki hava durumunu kontrol edin ve en düşük sıcaklıkların ne olduğunu belirleyin, böylece hangi uyku tulumunu yanınıza alacağınızı bilirsiniz. Yaz aylarında kamp yapıyorsanız ince bir uyku tulumu kullanabilirsiniz, ancak daha serin aylarda kamp yapıyorsanız daha kalın bir şeye ihtiyacınız olabilir.
    • Doğrudan çadırın zemininde yatmak istemiyorsanız, ekstra bir konfor katmanına sahip olmak için yanınıza bir uyku pedi veya havalı yatak almayı da düşünün.
    • Rahat edebilmek için kendinize bir yastık getirmeyi unutmayın.
  3. adım 3 yanınıza yiyecek alın's easy to cook over an open fire.
    Açık ateşte pişirilmesi kolay yiyecekleri yanınıza alın. Çoğu zaman kamp ateşi kamp yaparken tek ısı kaynağınızdır, bu nedenle bazı yiyecekler diğerleri kadar kolay pişmeyebilir. Sosisli sandviç, küp şeklinde doğranmış sebzeler ve etler gibi şişte pişirebileceğiniz yiyecekleri tercih edin, çünkü ateş üzerinde tutması en kolay yiyecekler bunlardır. Toplanırken çok fazla yer kaplamamak için sadece ihtiyacınız kadar yiyecek getirin.
    • Büyük kaplardaki yiyecekleri küçük ve kompakt bir şeye aktarın, böylece daha kolay taşıyabilirsiniz. Örneğin, toplanırken yumurta kabuklarını kırmamak için birden fazla yumurtayı plastik bir torbaya veya kaba kırabilirsiniz.
    • Hamburger ve sebze gibi daha büyük yiyecekleri pişirmek için ateşin üzerine asılan portatif bir ızgara rafı kullanabilirsiniz.
    • Varsa bir dökme demir tava getirin, çünkü yumurta veya çorba gibi şeyleri pişirmek için doğrudan ateşin üzerine tutabilirsiniz.

    İpucu: Yemekleri yola çıkmadan önce evde hazırlayın, böylece kamp alanınıza vardığınızda yeniden ısıtabilir veya kolayca pişirebilirsiniz.

  4. adım 4 yiyecek ve içecekleri soğuk tutmaya yardımcı olması için bir soğutucu kullanın.
    Yiyecek ve içecekleri soğuk tutmaya yardımcı olması için bir soğutucu kullanın. Yalıtımlı bir soğutucuyu buzla doldurun ve kamp yaparken soğuk kalmasını istediğiniz yiyecek ve içecekleri içine koyun. Susuz kalmamak ve serin kalabilmek için tüm seyahatiniz boyunca yetecek kadar su getirin. Yiyecekleri plastik kaplarda saklayın ve alanı verimli kullanabilmek için soğutucunuza istifleyin.
    • Bazı kamp alanlarında buz bulunur, böylece eski buz eridiğinde soğutucuyu yeniden doldurabilirsiniz.
  5. adım 5 temel hayatta kalma kitlerini hazırlayın...
    Kamp alanınızı kolayca kurabilmek için temel hayatta kalma kitlerini yanınıza alın. Temel hayatta kalma kitleri, kamp yaparken güvende kalabilmeniz için çakı, el feneri, ilk yardım malzemeleri ve çok amaçlı aletler gibi öğeleri içerir. Önceden paketlenmiş kamp kitleri satın alabilir ya da kendiniz yapıp bir alet çantasında taşıyabilirsiniz. Acil bir durumda ya da sahada bakım yapmanız gerektiğinde yanınızda bir malzeme kiti bulundurduğunuzdan emin olun.
    • Kitinize dahil etmeniz gereken bazı temel şeyler bıçaklar, bandajlar, antiseptik mendiller, çakmaklar ve acil durum işaret fişekleridir.

Kamp Alanınızı Kurmak

  1. adım 1 gerekirse bir park bekçisine veya kamp alanı ofisine danışın.
    Gerekirse bir park korucusu veya kamp ofisi ile görüşün. Kamp alanına vardığınızda, kamp yerinizi teyit etmek için bir park korucusuyla veya kamp ofisleriyle görüşün. Onlara geldiğinizi bildirin ve gelmeden önce rezervasyon yaptırıp yaptırmadığınızı söyleyin. Ne yapmanıza izin verildiğini bilmeniz için arazide sahip oldukları özel kurallar veya kısıtlamalar hakkında bilgi isteyin. Girişinizi yaptıktan sonra, kamp alanınıza yönlendirilmenize yardımcı olacaklardır, böylece yerleşmeye başlayabilirsiniz.
    • Giriş yaptığınızda listelenen ofis veya korucu saatlerine bakın, böylece onlarla ne zaman iletişime geçebileceğinizi veya ihtiyacınız olursa malzeme alabileceğinizi bilirsiniz.
  2. adım 2 çadırınızı yerleştirin...
    Çadırınızı yerleştirin düz, kuru bir zeminde. Kamp alanınıza vardığınızda, çadırınızı kurmak için büyük kayaların veya ağaç köklerinin olmadığı düz bir yer arayın. Alanın üzerinde kırık veya ölü ağaç dalları olmadığından emin olun çünkü bunlar şiddetli havalarda çadırınızın üzerine düşebilir. Uyurken hissetmemeniz için zemini mümkün olduğunca sopa veya küçük kayalardan temizleyin. Çadırınızı kurduğunuzda, tam boyutuna kadar açık olması için tamamen gerildiğinden emin olun.
    • Koronavirüs (COVID-19) pandemisi sırasında, bulaşma riskini ortadan kaldırmak için kamp alanınızı diğer gruplardan uzakta kurduğunuzdan emin olun.
    • Çadırınız için düz bir zemin bulamazsanız, başınız yüksekte uyuduğunuzdan emin olun, aksi takdirde baş ağrısı çekebilir veya kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz.
    • Çadırınızı her zaman fermuarlı tuttuğunuzdan emin olun, böylece böcekler veya hayvanlar içeri giremez.
  3. adım 3 yiyecekleri sıkıca kapatılmış kaplarda saklayın, böylece hayvanlar't get into them.
    Hayvanların girmemesi için yiyecekleri sıkıca kapatılmış kaplarda saklayın. Hayvanların hassas burunları vardır ve siz kamp yaparken yiyeceklerinizin kokusunu alabilirler. Hayvanların kamp alanınıza gelme riskini azaltmak için yemek pişirmediğiniz zamanlarda tüm yiyeceklerinizin koku geçirmez kaplarda kapalı olduğundan emin olun. Yiyecekleri uyku alanınızdan yaklaşık 200 fit (61 m) uzağa yerleştirin, böylece siz uyurken hayvanlar çadırınıza müdahale edemez.
    • Hayvanlar genellikle insanlardan korkar, bu nedenle siz oradayken alanınıza gelmeyebilirler.
    • Ayıların bulunduğu bir yerdeyseniz, yiyeceklerinizi bir ağaca da asabilirsiniz, böylece erişemezler.

    Uyarı: Ayıların veya büyük yırtıcı hayvanların bulunduğu bir bölgedeyseniz yiyeceğinizi çadırınızda tutmayın çünkü kokusunu alıp almaya çalışabilirler.

  4. adım 4 kamp alanlarından veya yakındaki satıcılardan yakacak odun toplayın.
    Kamp alanlarından veya yakındaki satıcılardan yakacak odun toplayın. Kamp alanınızın çevresinde odun olup olmadığını kontrol edin ve kaldığınız süre boyunca yakmak için büyük parçalar toplayın. Etrafınızda hiç odun yoksa, kamp alanı ofislerinden küçük bir ücret karşılığında biraz satın alabilirsiniz. Tüm konaklamanız için yeterli yakacak odun aldığınızdan emin olun, böylece daha fazla satın almak zorunda kalmazsınız.
    • Kamp alanına yabancı odun taşımayın, çünkü yerel vahşi yaşamı enfekte edebilecek istilacı böcekler veya bakteriler olabilir.
  5. adım 5 bir kamp ateşi oluşturun...
    Bir kamp ateşi oluşturun Mümkünse ağaç örtüsünün altına. Hafif ağaç örtüsü, hava kötüleşmeye başlarsa ateşinizi rüzgar ve yağmurdan korumaya yardımcı olur. Tutarlı bir yanma sağlamak için kütüklerinizi ateş çukurunun içine koni ya da kutu şeklinde yerleştirin. Ateşi daha kolay yakmak için boşlukları çıra olarak kullanmak üzere daha küçük odun veya kağıt parçalarıyla doldurun. Ateşi başlatmak için kütüklerin altındaki çıraları yakın ve yanmaya bırakın.
    • Bir seferde sadece birkaç kütük kullanın, böylece ateşiniz yanarken kontrolden çıkmaz.
    • Yayılmaması için ateşinizi bir çukurun içinde başlattığınızdan emin olun.
    • Ateşinizi kullanmayı bitirdiğinizde tamamen söndürün, böylece gözetimsizken yanmaya devam etmez.

Seyahatinizi Planlayın

  1. adım 1 doğaya daha yakın olmak için milli parklarda kamp alanları arayın.
    Doğaya yakınlaşmak için milli parklardaki kamp alanlarını arayın. Milli parklar, çevrelerinde farklı arazi ve doğal unsurlara sahip çeşitli kamp alanları sunar. Güneşten veya hava koşullarından korunmak için mümkünse biraz ağaç örtüsü olan bir yer arayın. Birlikte kamp yapacağınız kişi sayısı için yeterince büyük bir kamp alanı bulun ki onları ağırlayabilesiniz.
    • Temel kamp alanlarında genellikle bir piknik masası ve ateş çukuru bulunur, böylece oturup yemek pişirebileceğiniz bir yeriniz olur.
    • Birçok milli park kamp alanında elektrik yoktur, bu nedenle fazladan telefon pili veya taşınabilir şarj cihazı getirmeniz gerekir.
  2. adım 2 bağlantıda kalmak istiyorsanız elektriği olan bir kamp alanı bulun.
    Bağlantıda kalmak istiyorsanız elektriği olan bir kamp alanı bulun. Büyük kamp alanlarının çoğunda her alanda elektrik kutuları bulunur, böylece elektrik ihtiyacı olan her şeyi prize takabilir ve kullanabilirsiniz. Taşınabilir sobalar veya alanınızı süslemek için ışıklar gibi bazı elektronik aletleri kullanmak istiyorsanız, baktığınız kamp alanlarında elektrik olup olmadığını kontrol edin. Ancak, elektrik sunan kamp alanları genellikle sunmayanlara göre daha pahalıdır.
    • Bir karavanda veya RV'de kalmayı planlıyorsanız elektrik olan kamp alanları harikadır çünkü ekipmanlarınızı içeride kullanabileceksiniz.
  3. adım 3 kamp alanında kullanabileceğiniz herhangi bir tesis veya olanak olup olmadığını kontrol edin.
    Kamp alanında kullanabileceğiniz herhangi bir tesis veya olanak olup olmadığını kontrol edin. Kamp alanlarında genellikle banyolar, erzak depoları ve kaldığınız süre boyunca yapabileceğiniz eğlenceli aktiviteler bulunur. Hatta bazı kamp alanlarında yemek pişirmek ve içmek için kullanabileceğiniz bir su kaynağı bile olabilir. Nerede kalmak istediğinizi belirlemenize yardımcı olacak neler sunduklarını görmek için ilgilendiğiniz kamp alanlarının web sitesini kontrol edin.
    • Birden fazla tesise sahip kamp alanları, bunları sunmayan alanlara göre daha kalabalık olabilir.
  4. adım 4 daha ılıman koşullar için kampa ilkbahar veya sonbaharda gidin.
    Daha ılıman koşullar için kampa ilkbahar veya sonbaharda gidin. İlkbahar ve sonbahar genellikle en yoğun sezonların başlangıcı ve sonudur, bu nedenle kamp alanları daha az kalabalık olacaktır. Bununla birlikte, ilkbahar ve sonbahar aylarında daha fazla fırtına ve sıcaklık değişimi olabilir, bu nedenle farklı hava türlerine uygun kıyafetler aldığınızdan emin olun. Programınıza uyan bir hafta veya hafta sonu bulun ve kamp alanında bir yer ayırtın.

    Uyarı: Kamp alanları, sezonun yoğun olmadığı zamanlarda bazı tesislerini kapatabilir. Kaldığınız süre boyunca nelerin açık ve kapalı olduğunu görmek için rezervasyon yapmadan önce kamp alanlarına danışın.

  5. adım 5 daha sıcak günler için yazın kamp yapın.
    Daha sıcak günler için yazın kamp yapın. Yaz mevsimi, günler daha sıcak olduğu ve aileler daha fazla seyahat edebildiği için kamp yapmanın en yoğun olduğu mevsimdir. Dışarıda güneşin altında vakit geçirmekten hoşlanıyorsanız, kamp gezinizi yapmak için yazın bir zaman seçin. Kamp alanları kalabalıklaşabileceğinden ve yer kalmayabileceğinden rezervasyonlarınızı erkenden yaptırdığınızdan emin olun.
    • Yaz aylarında kamp yaparsanız gök gürültülü fırtınalar veya sivrisineklerle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.
  6. adım 6 kamp alanları size izin veriyorsa bir kamp yeri ayırtın.
    Kamp alanları izin veriyorsa bir kamp yeri ayırtın. Yer ayırtıp ayıramayacağınızı görmek için kalmak istediğiniz kamp alanını internetten kontrol edin. Kamp alanı haritasında bir konum ve kalmayı planladığınız süreyi seçin. Yerinizi seçtikten sonra, rezervasyonunuzu tamamlamanız gerekiyorsa yer için herhangi bir ön ödeme yapın.
    • Kamp yeri rezervasyonları, kaldığınız gün başına 10-50 dolar arasında değişebilir.
    • Çoğu kamp alanı, seyahatinizin geri kalanını kolayca planlayabilmeniz için bir veya iki ay önceden yer ayırtmanıza izin verir.
    • İstemiyorsanız rezervasyon yaptırmak zorunda değilsiniz, ancak meşgulse kamp alanı bulamama riskiniz olabilir.

Eğlenceli Aktiviteler Bulmak

  1. adım 1 eğer yürüyüşe...
    Git yürüyüş kaldığınız bölgeyi keşfetmek istiyorsanız. Yakınlarda yürüyüş yapabileceğiniz herhangi bir parkur olup olmadığını kontrol edin, böylece kendinizi doğayla çevreleyebilirsiniz. Gitmeden önce parkurların çok uzun olmadığından emin olun, aksi takdirde bitiremeden çok yorulabilirsiniz. Yürüyüşe çıktığınızda, kendinizi incitmeden kolayca dolaşabilmeniz için yürüyüş botlarınızı giyin. Yanınıza atıştırmalıklar ve su alın, böylece dışarıdayken bitkin düşmez veya susuz kalmazsınız.
    • Bilinen bir patikanın dışında yürüyüşe çıkmayı planlıyorsanız, kaybolmamak için bir haritanız ve pusulanız olduğundan emin olun.
    • Yerel vahşi yaşamı etkileyebileceğinden patikalara çöp atmayın veya geride bir şey bırakmayın.
  2. adım 2 s'mores around...
    Kamp ateşinin etrafında tatlı bir ikram için s'mores yapın. Bir graham krakerini ikiye bölün ve parçalardan birinin üzerine bir parça çikolata yerleştirin. Kamp ateşinizin üzerinde bir marshmallow'u altın sarısı kahverengi olana kadar veya sıktığınızda yapışkan bir his verene kadar kavurun. Kavrulmuş marshmallowu çikolatanın üzerine koyun ve ikramınızı tamamlamak için graham krakerinin diğer yarısını üzerine yerleştirin.
    • Farklı tatlar için s'mores yaparken farklı şeker türleri kullanmayı deneyin. Örneğin, tatlı ve tuzlu bir tat için çikolata yerine fıstık ezmesi kupu kullanın.
  3. adım 3 sıcak bir günde serinlemek için yakındaki göllerde yüzün.
    Sıcak bir günde serinlemek için yakındaki göllerde yüzün. Kamp alanınızın yakınında gidebileceğiniz göller veya plajlar olup olmadığını kontrol edin. Yüzmek için halka açık olduklarından emin olun, aksi takdirde orada kalamayabilirsiniz. Yanınızda biraz yiyecek ve su içeren küçük bir soğutucu getirin, böylece gölde bir günün tadını çıkarabilir ve kamp alanınızdan uzakta zaman geçirebilirsiniz.
    • Güneş yanığı oluşmaması için yüzerken güneş kremi sürdüğünüzden emin olun.
    • Gölün veya plajın yakınında herhangi bir uyarı işareti varsa dikkatlice okuyun.
    • Bazı kamp alanlarında görevli cankurtaranların bulunduğu plajlar olabilir. Cankurtaran yoksa, güçlü bir yüzücü olduğunuzdan ve kendinizi rahat hissettiğiniz bir derinlikte kaldığınızdan emin olun.
  4. adım 4 kamp alanlarında hangi aktivitelerin mevcut olduğunu kontrol edin.
    Kamp alanlarında hangi aktivitelerin mevcut olduğunu kontrol edin. Kamp alanlarında gün boyunca yapılabilecek özel aktiviteler veya olanaklar olabilir. Olta veya kano gibi kiralık ekipman olup olmadığını kontrol edin, böylece yeni deneyimler deneyebilir ve kamp alanından uzaklaşabilirsiniz. Oradayken tüm ailenizle birlikte eğlenmek istiyorsanız oyun veya oyun alanları da arayabilirsiniz.
    • Aktivitelerin veya farklı alanların nerede yer aldığını görmek için kamp alanlarının haritasını kontrol edin.
    • Bazı kamp alanlarında Bağımsızlık Günü için havai fişek gösterileri gibi özel etkinlikler düzenlenebilir.

Uzman Soru ve Cevapları

  • Soru
    Ateşi bütün gece nasıl tutabilirim?
    Temel kural, en azından kabaca bir VW Beetle büyüklüğünde bir çıra yığınına ve ardından bunun iki katına ihtiyacınız olduğudur. Bu çok fazla çıra demek. Sıkıştığınızda, ateş sönerken içine birkaç dal ya da çam iğnesi atarak kendinize gidip biraz daha çıra almak için birkaç dakika verebilirsiniz.
  • Soru
    Bir yangını nasıl söndürürsünüz?
    Üzerine su dökersiniz, ama bütün kovayı bir anda boşaltmayın. Bu bir ton duman çıkaracaktır. Eğer suyunuz yoksa, toprak ya da kum ateşi söndürmek için işe yarayacaktır. Ateş söndükten sonra, ateşin tamamen söndüğünden emin olmak için bir sopa ya da başka bir şeyle birkaç kez dürtün.
  • Soru
    Hangi kamplar ata binme imkanı sunuyor?
    At binme imkanı sunan yüzlerce kamp var! Yakınınızda bir tane bulmak istiyorsanız, Google'da eyaletinizdeki binicilik kamplarını aratırdım. Bu size seçeneklerin tam bir listesini verecektir.

Video

İpuçları

  • Yakındaki diğer kamp alanlarında kalan insanlarla konuşun, böylece yeni arkadaşlar edinebilir ve birlikte vakit geçirebilirsiniz.
  • Kamp grubunuzun tüm üyelerinin çöplerini düzgün bir şekilde attığından emin olun. Çöp kapları veya çöp konteyneri yoksa, çöplerinizi taşımanız gerekecektir.
  • Çadırınızın üzerine, suyun yakınına veya diğer insanların kamp alanlarına işemekten kaçının. Kamp alanındaki tuvaletleri ve/veya portatif tuvaletleri temiz ve diğer kampçılar için kullanılabilir tutmaya çalışın.

Uyarılar

  • Yanmaya devam etmemesi veya kontrolden çıkmaması için gecenin sonunda ateşinizi her zaman tamamen söndürün.
  • Kaldığınız süre boyunca ek güvenlik önlemleri almanız gerekebileceğinden, kaldığınız kamp alanında ayılarla ilgili bir sorun olup olmadığını kontrol edin.
  • Kamp ateşinizin yayılmaması veya bir orman yangını başlatmaması için kapalı bir çukurda olduğundan emin olun.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Çadır
  • Uyku tulumu
  • Soğutucu
  • Yemek
  • Su
  • Cep bıçağı
  • İlk yardım çantası
  • El feneri
  • Çok amaçlı araçlar
  • Çakmak