İç Mekanda Nasıl Kamp Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kamp yapmak çok eğlenceli olabilir, ancak bazen havanın soğuk veya yağmurlu olması dışarıda kamp yapmayı zorlaştırır. Çocuklar için güzel bir alternatif, yıldızların altında yapılacak tüm aktiviteler ve eğlence ile kapalı alanda bir kamp gezisidir.

Adımlar

Kapalı Alan Kamp Gezisinin Planlanması

  1. adım 1 birkaç arkadaşınızı davet edin.
    Birkaç arkadaşınızı davet edin. Kamp yapmak arkadaşlarla daha eğlenceli olabilir, bu yüzden bazılarını davet etmek iyi bir fikir olabilir. Birlikte oynayabileceğiniz arkadaşlarınızın olması sizi daha mutlu edebilir, ancak tek başınıza kamp yapmak da eğlenceli olabilir. Bütün gece birlikte takılmak isteyeceğiniz kişileri düşünmeye çalışın ve sonra onları arayıp yatıya kalıp kalamayacaklarını sorun.
    • Ailenize kapalı alanda kamp yapmak için insanları davet etmenizin uygun olup olmadığını sorduğunuzdan emin olun.
    • Kardeşlerinize kamp yapmak isteyip istemediklerini sorun.
    • Sadece birbiriyle iyi anlaşacak kişileri davet edin. Kamp yapmak eğlenmek demektir ve tartışmak bunu mahveder.
    • Arkadaşınızın telefon numarası sizde varsa, onu arayın veya mesaj atın ve kampa davet edin. Eğer telefon numaraları sizde yoksa, okulda ya da yüz yüze görüştüğünüzde kampa gelmek isteyip istemediklerini sorabilirsiniz.
  2. adım 2 i̇çecek ve atıştırmalık alın.
    İçecekler ve atıştırmalıklar alın. Kampçılarınız acıkacak ve susayacaklardır, bu nedenle oraya vardıklarında atıştırmalıklar ve bazı içecekler hazırlamanız gerekecektir. Termos içinde sıcak çikolata, açık havada kamp yapıyormuş hissi vermek için harika bir yoldur. Ayrıca 'kütükte karınca' gibi önceden hazırlayabileceğiniz atıştırmalıklar da vardır, böylece arkadaşlarınız oraya vardığında çoktan hazırlanmış olurlar.
    • 'Kütükte karınca' yapmak için bir kereviz çubuğunu 4 inçlik bir parça olacak şekilde kesin. İçini fıstık ezmesiyle doldurun, ardından fıstık ezmesinin üzerine kuru üzüm ekleyin. Herkesin yiyebileceği kadar 'kütükte karınca' elde edene kadar bunu tekrarlayın.
    • Atıştırmalıklarınızı da değiştirebilirsiniz.
    • Marketten meyve kokteyli konsantresi veya tozu satın alabilir ve ardından büyük bir sürahiye su ekleyerek orada bulunan herkese yetecek kadar meyve kokteyli elde edebilirsiniz.
  3. adım 3 bir kamp alanı seçin.
    Bir kamp alanı seçin. Vahşi doğada bir kamp alanı bulmak kadar zor olmasa da, evinizde kamp yapmak için yeterince büyük bir yer bulmak yine de önemlidir. Geniş bir açık alan istersiniz, böylece arkadaşlarınız etrafa yayılabilir ve eğlenebilirler. Ayrıca çadır kurmak ve tüm uyku tulumları için yeterli alana sahip olmak için de yeterli alana ihtiyacınız vardır. İç mekan kamp alanınız için iyi bir yer oturma odası, bitmiş bodrum veya kendi yatak odanız olabilir.
    • Eğer televizyonlu bir odada kamp yapıyorsanız, televizyonun üzerine bir örtü koyun ki kimse televizyonu açmak istemesin. Her gün televizyon izleyebilirsiniz, bunun kamp olması gerekiyor!
    • Kamp alanınızda her şeyi sığdırmak için yeterli yer yoksa, bir ebeveynden veya veliden mobilyaları yoldan çekmenize yardımcı olmasını isteyin.
  4. adım 4 yapılacak eğlenceli şeylerin bir listesini yapın.
    Yapılacak eğlenceli şeylerin bir listesini yapın. Kamp yaparken televizyon ya da bilgisayar kullanmadan yapabileceğiniz yaratıcı şeyler düşünün. Hazine avı, kart oyunları, yüksek sesle kitap okumak veya hikaye anlatmak, elektrik gerektirmeyen ve yapabileceğiniz gerçekten eğlenceli şeylerdir. Her şeyi önceden ayarladığınızdan emin olun ve kartlarınızı ve diğer oyunlarınızı bulabileceğiniz bir yere koyun. Planladığınız aktivitelerden bazılarını not edin, böylece gece boyunca sıkılırsanız yapacak bir şeyiniz olur.
    • Arkadaşlarınızla veya ailenizle kamp yapıyorsanız, eklemek istedikleri bir şey olup olmadığını görmek için listeyi onlarla birlikte gözden geçirin.
    • Listeye sadık kalmak zorunda değilsiniz, ancak insanlar sıkılırsa elinizin altında bazı fikirler olması iyi bir fikirdir.

Kamp Alanının Kurulması

  1. adım 1 bir açık hava çadırı edinin veya kendi çadırınızı yapmak için çarşaf ve sandalyeler kullanın.
    Bir açık hava çadırı edinin veya kendi çadırınızı yapmak için çarşaf ve sandalyeler kullanın. Eğer bir açık hava çadırınız ve yeterince büyük bir alanınız varsa, çadırınızı kamp alanınıza kurabilirsiniz. Açık hava çadırı kurarken ailenizden yardım istediğinizden emin olun. Açık hava çadırınız yoksa, büyük bir çarşaf ve sandalyeler veya bir kanepe kullanarak bir çadır yapabilirsiniz. Yaratıcı olun ve çadırınızı daha sağlam hale getirmek için farklı yollar bulun!
    • Çarşaf ve dört sandalyeden bir çadır yapmak için, dört ağır sandalyeyi kare şeklinde dizin ve üzerlerine büyük bir çarşaf yerleştirin. Çadırın kaymasını önlemek için çarşafın üzerine ve sandalyenin oturağına 2-4 kitap gibi ağır bir nesne yerleştirin. Altına yastıklar ekleyin ve derme çatma bir iç mekan çadırı yapmış olun.
    • Yeterince büyük bir çarşafınız yoksa, daha küçük çarşafları tel tokalarla birleştirerek çadır için daha büyük bir çarşaf yapabilirsiniz.
  2. adım 2 el feneri kullanın ve ışıkları söndürün.
    El feneri kullanın ve ışıkları söndürün. İçeride olsanız bile, açık havada kamp yapmanın ürkütücü hissini yaşayabilirsiniz. Tüm ışıkları kapatın ve dışarıda olma hissini taklit etmek için el fenerleri kullanın. Küçük el fenerleri kullanmak en iyisidir çünkü çok parlak değildirler ama yine de alanı aydınlatırlar. El fenerlerinizdeki pillerin hala güçte olduğundan emin olun.
    • Kamp yaparken pillerinin bitmesi ihtimaline karşı yedek pil alın.
    • Bu özellikle korku hikayeleri anlatırken faydalıdır!
    • Etrafta bir ebeveyn varsa, birkaç mum yakmak el fenerlerinin yerini alabilir.
  3. adım 3 uyku tulumlarında uyuyun.
    Uyku tulumlarında uyuyun. Kamp hissini gerçekten yaşamak için, tıpkı dışarıda yaptığınız gibi bir uyku tulumunda uyumalısınız. Uyku tulumunu açın ve fermuarını açın ve uyumaya gittiğinizde herkesin uzanması için yeterli alan olduğundan emin olun.
    • Uyku tulumunuz yoksa, büyük bir yastık yorganla da yapabilirsiniz. Bunu yapmak için yorganı yere serin ve uzun ucundan üç kez yuvarlayarak bir tüp oluşturun. Battaniyenin alt kısmını ayaklarınızın altına doğru katlayın ve tıpkı uyku tulumunda olduğu gibi içinde uyuyabilirsiniz.
    • Yerde uyuyacağınız için daha rahat olması için çok sayıda yastık kullanın.
  4. adım 4 açık hava ambiyansını yaratın.
    Açık hava ambiyansını yaratın. Açık havada kamp yaptığınızı hissettirmek için tavanınıza karanlıkta parlayan yıldızlar asabilir veya çok renkli kağıt mendil, inşaat kağıdı ve taşınabilir bir ışıktan bir kamp ateşi oluşturabilirsiniz. Sahte bir kamp ateşi yapmak için, inşaat kağıtlarını tüp şeklinde sararak kütükleri oluşturun ya da kolay bir alternatif olarak kağıt havlu veya tuvalet kağıdı rulolarını kullanabilirsiniz. Bunları ışık kaynağınızın dışına bantlayın, ardından rulolara kırmızı, sarı ve turuncu kağıt mendil bantlayın. Bu gerçek bir ateş gibi görünecek ve amaçlanan etkiyi yaratacaktır!
    • Kullanılacak en iyi ışık kaynağı, bir mağazadan alabileceğiniz düşük wattlı, yuvarlak, taşınabilir bir ışıktır.
    • Işık kaynağı için kullandığınız ampulün ısınmadığından ve yüksek wattlı olmadığından emin olun. Gerçek bir yangına neden olmamak için önce ebeveynlerinize danışın!
    • Evinizde gazlı şömine varsa, ailenize açıp açamayacaklarını sorun.
    • Ateş kokusunu taklit etmek için kamp ateşi kokulu bir mum almak daha iyi bir ambiyans yaratmanıza yardımcı olacaktır.

Arkadaşlarınızla Eğlenmek

  1. adım 1 yapın ve yiyin'mores with your friends.
    Arkadaşlarınızla s'mores yapın ve yiyin. S'mores kamp gezileri sırasında klasik atıştırmalıklardır ve açık bir kamp ateşiniz olmasa da mikrodalgada s'mores yapabilirsiniz.
    • Bir parça çikolata, bir marshmallow ve iki graham krakeri alın. Graham krakerleri üstte ve altta olacak şekilde bunları sandviç şeklinde dizin. Mikrodalgaya uygun bir tabağa yerleştirin ve sadece 5-7 saniye mikrodalgada tutun.
    • Mikrodalgada uzun süre tutmanıza gerek yok!
    • Kamp yapan herkesin en az bir s'more yiyebilmesi için yeterince malzeme aldığınızdan emin olun.
  2. adım 2 birbirinize korkutucu hikayeler anlatın.
    Birbirinize korkunç hikayeler anlatın. Kapalı alanda kamp yaparken yapılacak eğlenceli bir şey de birbirinize ürkütücü hikayeler anlatmaktır. Birbirinize hikayeler anlatmak sosyal ilişkiler için iyidir, beynimizi meşgul eder ve hayal gücümüzü tetikler. Korkunç hikayeler bilmiyorsanız, internetten bakmayı deneyin, sadece bunu yaparken yanınızda bir ebeveyn olduğundan emin olun.
    • Ayrıca ebeveynlerinizden sizi bir kitapçıya götürmelerini ve içinde korkutucu hikayeler olan bir kitap bulmalarını isteyebilirsiniz.
    • Kimseyi rahatsız etmediğinizden emin olun. Eğer birisi gerçekten korkuyorsa, ışıkları açıp onun yerine bir oyun oynayabilirsiniz.
    • Korkutucu hikayelere alternatif olarak çizgi roman okuyabilirsiniz.
  3. 3. adım oyunlar ve aktiviteler oynayın.
    Oyunlar ve aktiviteler oynayın. Yapmayı planladığınız oyunları ve aktiviteleri önceden planlayın. İçeride olduğunuz için artık bir sürü farklı türde masa oyunu oynayabilirsiniz. Ayrıca asla sahip olmadım, doğruluk mu cesaret mi ya da saklambaç gibi herhangi bir parça gerektirmeyen oyunlar da oynayabilirsiniz.
    • Kampta olduğunuz için teknolojiyi kullanma miktarınızı sınırlamaya çalışmalısınız, ancak isterseniz ebeveyn gözetiminde çevrimiçi ürkütücü videolara bakabilirsiniz.
    • Televizyon ya da film izlememeye çalışın, aksi takdirde diğer geceler gibi olur.
  4. 4. adım gülün ve iyi vakit geçirin.
    Gülün ve iyi vakit geçirin. Kamp yapmanın ana noktası eğlenmektir, bu nedenle güldüğünüzden ve arkadaşlarınızın arkadaşlığından keyif aldığınızdan emin olun. Her zaman havayı neşeli tutmaya çalışın ve davet ettiğiniz herkesin de harika vakit geçirdiğinden emin olun.
    • Gülmek kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar ve sosyal ilişkileri geliştirebilir.
    • Eğer ortam çok ciddiyse, bir fıkra anlatarak ya da bir arkadaşınızı bir oyuna davet ederek ortamı yumuşatın.
    • İnternetten şakalar bulabilirsiniz, sadece uygun olduklarından ve saldırgan olmadıklarından emin olun.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Odamda tek başıma kamp yapıyorsam ne yapmalıyım?
    Korkunç hikayeler içeren kitaplar okuyun, bir el işi yapın veya hayal gücünüzü kullanarak vahşi doğada kamp yapıyormuş gibi davranın.
  • Soru
    Buğday veya un yiyemiyorsam ne tür atıştırmalıklar yemeliyim?
    Kurutulmuş meyve, fındık, fıstık, çikolata parçaları, kurutulmuş et - bozulmayan pek çok taşınabilir gıdada buğday yoktur! Birçok granola bar şirketi de glütensizdir.
  • Soru
    Çadırı nasıl kurabilirim?
    Sıradan ev eşyalarından bir çadırın nasıl kurulacağına ilişkin talimatlar için İç Mekan Çadırı Nasıl Kurulur?

İpuçları

Uyarılar

  • İnsanları eve davet etmeden önce her zaman ebeveynlerinizden izin isteyin.
  • Çok fazla gürültü yapmayın, özellikle de evde başka insanlar varsa.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Çadır
  • Pijama partisi için uyku tulumları ve yastıklar
  • Yorgan ve oturmak için yastıklar
  • Atıştırmalıklar veya piknik öğle yemeği
  • El işleri, oyunlar veya kitaplar
  • El feneri