Planet Fitness Üyeliği Nasıl İptal Edilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Birçok profesyonel spor salonu gibi Planet Fitness da üyeliğinizi iptal etmeyi kolay hale getirmez. Bununla birlikte, biraz sabırlı olduğunuz ve birkaç sözleşme çemberinden atlamaya istekli olduğunuz sürece bunu yapmak mümkündür.

Adımlar

Planet Fitness Sözleşmenizi Anlamak

  1. adım 1 planet fitness ile imzaladığınız sözleşmeyi bulun.
    Planet Fitness ile imzaladığınız sözleşmeyi bulun. 'Sözleşme yok' veya 'kayıt ücreti yok' promosyonu ile kaydolmuş olsanız da, nasıl iptal edebileceğinizi ve hangi durumlarda iptal ücretlerinizden feragat edebileceğinizi belirleyen bir sözleşme imzaladınız.
  2. adım 2 sözleşmenizi okuyun.
    Sözleşmenizi okuyun. Sözleşmeniz kesin hüküm ve koşulları ortaya koyar ve bu konuda bilgilendirilmeniz gerekir. Ayrıca yıllık veya aylık sözleşmeniz olup olmadığını da not etmelisiniz.
    • Yıllık veya aylık ödeme yapmanıza bakılmaksızın, muhtemelen 1 yıllık bir sözleşme imzalamışsınızdır.
    • Ayrıca, sözleşmenizin ne zaman sona ereceğini de kontrol edin. Sözleşmenizin bitmesine yalnızca birkaç ay kaldıysa, iptal etmek için sözleşmenizin bitmesine bir veya iki ay kalmasını beklemek daha kolay olabilir. İptal ücretleri 5 veya 6 aylık düzenli ödemeler kadar olabilir.
  3. adım 3 fatura döngüsüne dikkat edin.
    Fatura döngüsüne dikkat edin. Genellikle, aylık bir sözleşme için ayın 10'undan önce iptal etmeniz gerekir, çünkü genellikle 17'sinde faturalandırılırsınız ve şirketin talebinizi işleme koyması için zamana ihtiyacı vardır. Yıllık sözleşme için, faturalandırılacağınız aydan önceki ayın 25'inden önce iptal etmeniz gerekir. Başka bir deyişle, yıllık faturanızı genellikle Mart ayında ödüyorsanız, 25 Şubat tarihinde veya öncesinde iptal etmeniz gerekir.
    • Fitness sözleşmesini bir kira sözleşmesi gibi düşünün. Spor salonlarında 30 gün önceden haber verme zorunluluğu ve erken iptal için ücret alınması yaygındır. Aslında, üyeliğinizi doğru bir şekilde iptal etmezseniz, sözleşmenizi toplamda ödemek zorunda kalabilirsiniz.
  4. adım 4 spor salonu ücretlerinizden feragat edin.
    Spor salonu ücretlerinizden feragat edin. Sakatlandığınızı veya Planet Fitness'ın kapsama alanı dışına taşınmanız gerektiğini yazılı olarak kanıtlayabilirseniz, ücretlerden feragat edebilirsiniz.
    • Bir sakatlığınız varsa, doktorunuzun muayenehanesinden spor salonu tesislerini kullanamayacağınızı doğrulayan bir not yazmasını isteyin. Doktorunuzdan spor salonunu kullanamayacağınız belirli bir süre vermesini isteyin.
    • Yeni bir yere taşınıyorsanız, bu yerin herhangi bir Planet Fitness lokasyonundan 25 milden (40 km) daha uzak olması gerekir. Planet Fitness, mümkün olduğunda üyelikleri transfer etmeyi amaçlamaktadır. İşvereninizden bir taşınma mektubu yazmasını isteyin ve nereye taşınacağınızı belirtmeden önce mesafenin haritasını çıkardığınızdan emin olun. Yani, yeni adresinize 25 mil (40 km) mesafede hiçbir Planet Fitness spor salonu olmayacağını belirleyin. Durumunuza yardımcı olması için yeni konumunuzun ve en yakın Planet Fitness konumlarının işaretlendiği haritaların çıktısını alabilirsiniz.
    • Bu durumlardan hiçbiri sizin için geçerli değilse, iptal ücretini ödemeniz gerekecektir, ancak diğer durumlar spor salonuna gitmenizi engelliyorsa durumunuzu savunabilirsiniz. Sadece sizin sözünüze güvenmeyecekleri için durumunuzu yazılı olarak kanıtladığınızdan emin olun.

Sözleşmeyi Şahsen İptal Etme

  1. adım 1 aşağıdaki bilgileri not edin'll need.
    İhtiyacınız olan bilgileri not edin. Üyelik kimlik numaranıza ihtiyacınız olacak. Ayrıca adresiniz, sosyal güvenlik numaranız, ehliyet numaranız ve doğum tarihiniz gibi bazı kişisel bilgilere de ihtiyacınız olacaktır.
  2. adım 2 üyeliğinizi iptal etmek istediğinize dair bir sayfalık bir belge yazın.
    Üyeliğinizi iptal etmek istediğinize dair bir sayfalık bir belge yazın. Sözleşmenin şartlarına uygun olduğundan emin olun. Mektubunuzda, uygunsanız iptal ücretinizden feragat edilmesini istediğinizi ve bunun nedenini belirtin. Mektuba hangi belgeleri eklediğinizi de not edin. Tüm kişisel bilgilerinizi ekleyin; sadece sosyal güvenlik numaranızın son dört hanesini ve ehliyet numaranızı eklemeniz yeterlidir. İmzalayın.
    • Planet Fitness yazılı bir iptal talep etmektedir.
    • İptal ücretinizden feragat edilmesini talep etmek için yedek belgelerinizi ekleyin. Her bir belgenin ne olduğunu sayfanın üst kısmında açıkça belirtin.
  3. adım 3 bulunduğunuz yerin saatlerini kontrol edin's membership services department.
    Bulunduğunuz yerin Üyelik Hizmetleri departmanının çalışma saatlerini kontrol edin. Departmanı arayın ve üyeliğinizi iptal etmek için bir toplantı talep edin.
  4. adım 4 onlara üyeliğinizi iptal etmek istediğinizi söyleyin.
    Onlara üyeliğinizi iptal etmek istediğinizi söyleyin. Bir temsilci ile görüşün ve onlara yazılı belgeleri verin.
  5. adım 5 i̇ptal işlemini yazılı olarak isteyin.
    İptal işlemini yazılı olarak isteyin. Bir çalışandan imza istemeyi unutmayın. Daha sonra ihtiyacınız olabileceği için üyeliğinizi iptal ettiğinizi kanıtlamak istersiniz.
  6. adım 6 gelecekteki aylık ödemeleri iptal etmek için düzenleme yapın.
    Gelecekteki aylık ödemeleri iptal etmek için düzenleme yapın. Bir ay daha ödeme yapmanız gerekebilir, ancak ödemenin bundan sonra iptal edildiğinden emin olun. Üyeliğinizin iptal edildiğinden emin olabilmeniz için iptal ücretlerini ayarlayın.
  7. adım 7 uygun bir irtibat kişisinin adını ve numarasını isteyin.
    Uygun bir irtibat kişisinin adını ve numarasını isteyin. İptal ettikten sonra sorun yaşarsanız - örneğin, sizden uygunsuz ücretler alındığını fark ederseniz - sorunu çözmek için belirli bir kişiyle iletişime geçmeniz gerekebilir.
  8. adım 8 kredi kartı veya banka ekstrelerinizi izleyin.
    Kredi kartı veya banka ekstrelerinizi izleyin. Olmaması gereken aylık veya yıllık ücretler görünüyorsa, spor salonuyla iletişime geçmeniz gerekir.
  9. adım 9 herhangi bir ekstra ücret alınmışsa üyelik hizmetlerini arayın.
    Herhangi bir ekstra ücret alınmışsa Üyelik Hizmetlerini arayın. Para kaybetmemek için hemen harekete geçin.
  10. adım 10 şahsen ziyaret edin.
    Şahsen ziyaret edin. Spor salonu hala ödeme yapmanız konusunda ısrar ediyorsa, bunu yaptığınızı kanıtlamak için yazılı iptal belgesini gösterin.

Onaylı Mektupla İptal

  1. adım 1 alternatif olarak, onaylı bir mektup gönderin.
    Alternatif olarak, onaylı bir mektup gönderin. Onaylı mektuplar takip edilebildiğinden, spor salonunun mektubu aldığından emin olabilirsiniz.
    • Onaylı bir mektup göndermek için postaneden veya internetten onaylı posta ücretini satın alın. Onaylı posta yalnızca öncelikli veya birinci sınıf posta için geçerlidir.
    • İmzanın elektronik veya fiziksel olarak teslim edilmesini seçin. Esasen, Planet Fitness'tan birinin mektubu kabul ettiğini ve imzaladığını kanıtlıyorsunuz. Fiziksel imzayı seçerseniz gerçek imzayı geri alacaksınız veya diğer seçeneği seçerseniz elektronik imzalarının bir kopyası size e-posta ile gönderilecektir. Fiziksel imza bu durum için daha iyi olabilir çünkü daha resmi görünür.
  2. adım 2 mektubunuzu bir araya getirin.
    Mektubunuzu bir araya getirin. Üyeliğin iptalini talep eden bir mektup, tüm belgeleriniz, kişisel bilgileriniz ve varsa ücretlerinizden feragat etme gerekçenizi eklemeyi unutmayın. Yazılı bir iptal bildirimi göndermelerini ve üyeliğinizin iptal edildiğini teyit etmek için sizi telefonla aramalarını talep edin.
  3. adım 3 mektubu postaneye götürün.
    Mektubu postaneye götürün. Bir çalışana verin. İade imzası alabilmek için onaylı postanın bir çalışana verilmesi gerekir.
  4. adım 4 üyeliğinizin iptal edildiğine dair bir bildirim almazsanız spor salonunu arayın.
    Üyeliğinizin iptal edildiğine dair bildirim almazsanız spor salonunu arayın. Bir buçuk hafta içinde üyeliğinizin iptal edildiğine dair bir bildirim almazsanız, spor salonunu arayın ve bir çalışanla konuşun. Mektupla iptal ettiremiyorsanız şahsen ziyaret etmeniz gerekebilir.
  5. adım 5 hesaplarınızı kontrol edin.
    Hesaplarınızı kontrol edin. Ödemeyi kabul ettiğinizin ötesinde herhangi bir aylık veya yıllık ücretiniz olmadığından emin olun. Eğer varsa, Planet Fitness'ı ziyaret etmeniz ve onlara iptal kanıtını göstermeniz gerekir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    İmzaladığım 1 yıllık sözleşmeyi, üzerinden bir yıldan fazla süre geçtiyse nasıl iptal edebilirim?
    1 yıllık bir sözleşmeniz varsa ve bir yıldan fazla bir süre geçtiyse, sözleşmeniz artık geçerli veya yürürlükte değildir. Artık onlara bağlı olmadığınız için hizmetlerinden vazgeçebilirsiniz.
  • Soru
    Aylık elektronik ödemem var, bu ödeme için banka kartı numarasını değiştirmek mümkün mü?
    Evet, ancak yeni kartta para yoksa, ödeme için eski karta geri dönebilirler.
  • Soru
    Bir yıl taahhüt ettiysem ve bu süre geçtiyse, neden hala ücretlendiriliyorum?
    Bir yıllık taahhütte bulunarak, en az bir yıl boyunca üye olacağınızı ve ödeme yapacağınızı kabul etmiş olursunuz. Yıl tamamlandıktan sonra hala üyesiniz ve sözleşmeyi sona erdirmek için olumlu bir eylemde bulunmadığınız sürece ödemeler talep edilmeye devam edecektir. Artık bir yıllık yükümlülük altında olmadığınız için, ek bir 'satın alma' ücreti ödemeden üyeliğinizi istediğiniz zaman iptal etmekte özgürsünüz. Bu yüzden hemen oraya gidin ve bunu yapın, yılınızın dolduğunu ve sizi başka türlü ikna etmeye çalışırlarsa yasaların sizin tarafınızda olduğunu açıklayın (elbette, bunu yapmadan önce sözleşmeyi okumalısınız, sonunda kabul ettiğiniz başka bir düzenleme olması durumunda).

Video

İpuçları

  • Bir Planet Fitness temsilcisi ile konuşmadan önce sözleşmeyi her zaman dikkatlice okuyun. Şartlar ve koşullarla ilgili haklarınızı bilmelisiniz. Bilgili bir savunucu olmak, iptal sürecinde size para ve zaman kazandıracaktır.

Uyarılar

  • Planet Fitness'ın birçok şubesinin, kısmen spor salonu üyeliğinin iptali konusunda esnek olmamaları nedeniyle Better Business Bureau'da düşük puanlara sahip olduğuna dikkat edin.
  • Sözleşmenizdeki kurallara uymaz ve ödeme yapmayı bırakırsanız, spor salonu sizi kredi izleme şirketlerine bildirebilir ve kredi raporunuzda kara bir leke oluşturabilir.