YMCA Üyeliği Nasıl İptal Edilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yerel YMCA'ya üye olmanız, toplumunuzdaki sağlık ve zindelik hizmetlerine erişmenizi sağlar. Ancak, mali durumunuz, tercihiniz veya ülke dışına kalıcı olarak taşınmanız nedeniyle üyeliğinizi iptal etmeye karar verebilirsiniz. Yerel YMCA şubenize iptalinizi önceden bildirdiğinizden emin olun. Daha sonra gerekli evrakları doldurup YMCA'ya göndererek iptal işleminizi gerçekleştirin.

Adımlar

İptal Bildiriminde Bulunmak

  1. adım 1 i̇ptal politikaları hakkında yerel ymca ile iletişime geçin.
    İptal politikaları hakkında yerel YMCA'nızla iletişime geçin. Özel iptal politikaları hakkında bilgi almak için yerel YMCA şubenizi arayarak veya e-posta göndererek başlayın. İletişim numaralarını web sitelerinde veya YMCA üyelik kartınızın arkasında arayın. Ayrıca yerel YMCA şubenizi şahsen ziyaret edebilir ve daha fazla bilgi için ön masadaki bir temsilciyle konuşabilirsiniz.
  2. adım 2 10 ila 30 gün önceden haber verin.
    10 ila 30 gün önceden bildirimde bulunun. Gerekli ön bildirim, YMCA şubenizin politikasına bağlı olacaktır. Bazı YMCA şubeleri, üyelik ödemenizin vadesi gelmeden önce 10 gün önceden haber vermenizi ister. Diğer şubeler ise 25 ila 30 gün önceden bildirimde bulunmanızı ister.
    • Üyeliğinizi zamanında iptal edebilmek için gerekli gün sayısını bildiğinizden ve önceden plan yaptığınızdan emin olun.
  3. adım 3 gerekirse şahsen veya yazılı bildirimde bulunun.
    Gerekirse şahsen veya yazılı bildirimde bulunun. Bazı şubelerde, bir iptal formu doldurarak bildirimde bulunabilirsiniz. Bunu yerel YMCA'nızda şahsen veya posta yoluyla yapabilirsiniz. Güvenlik ve işlem amaçları nedeniyle telefonda iptal bildiriminde bulunamayabilirsiniz.

İptal İşleminizin Gerçekleştirilmesi

  1. adım 1 bir iptal formu doldurun.
    Bir iptal formu doldurun. Bazı YMCA şubelerinin web sitelerinde evinizin rahatlığında doldurup gönderebileceğiniz çevrimiçi bir iptal formu vardır. Diğer şubeler ise şahsen ziyaret etmenizi ve formu orada doldurmanızı ister.
    • Formu doldurmak için adınızı ve soyadınızı, e-posta adresinizi, üyeliğinizi neden iptal ettiğinizi ve üye olduğunuz YMCA şubesinin adını belirtmeniz gerekecektir.
    • Ayrıca YMCA üyelik numaranızı da vermeniz gerekebilir.
  2. adım 2 formu faks, e-posta veya şahsen gönderin.
    Formu faks, e-posta veya şahsen gönderin. İptal formunu doldurduktan sonra, bir temsilciye e-posta göndererek veya fakslayarak yerel YMCA şubenize gönderin. Yerel YMCA'nızdan form için doğru faks numarasını veya e-posta adresini isteyin.
    • Formu yerel YMCA şubenize şahsen de gönderebilirsiniz.
  3. adım 3 üyeliğinizin iptal edildiğini onaylayın.
    Üyeliğinizin iptal edildiğini onaylayın. Talebinizin işleme alınması birkaç gün sürebilir. Daha sonra üyeliğinizin iptal edildiğini teyit etmek için yerel YMCA şubenizi aramalı veya e-posta göndermelisiniz.
    • YMCA ile doğrudan para yatırma işlemi ayarladıysanız, üyeliğiniz için YMCA'ya yaptığınız ödemelerin durdurulduğunu onaylamak için banka hesabınızı da kontrol edebilirsiniz.
    • YMCA üyelikleri iade edilemez. Ancak üyeliğinizi iptal etmek için sizden bir ücret talep edilmeyecektir.
  4. adım 4 kayıt ücretinden kaçınmak için üyeliğinizi 30 gün içinde yenileyin.
    Kayıt ücretinden kaçınmak için üyeliğinizi 30 gün içinde yenileyin. YMCA üyeliğinizi yenilemeye karar verirseniz, bunu iptal işleminizden sonraki 30 gün içinde yaptığınızdan emin olun. Çoğu YMCA şubesi, 30 gün içinde yenilemeniz halinde kayıt ücretinizden feragat edecektir.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları