Youfit Üyeliği Nasıl İptal Edilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Youfit, düşük aylık ödemeleri olan genel bir fitness sağlık kulübüdür. İptal etmek isteyen üyeler bunu şahsen veya yalnızca iadeli taahhütlü posta yoluyla yapabilirler. Başka sorularınız varsa, lütfen yerel Youfit'inizdeki bir personelle görüşün.

Adımlar

Şahsen İptal Etme

  1. adım 1 hesabınızı aktarmak mı, konumları aktarmak mı yoksa hesabınızı dondurmak mı istediğinize karar verin.1Hesabınızı aktarmak, konumları aktarmak veya hesabınızı dondurmak isteyip istemediğinize karar verin. Hesabınızı aktarma:
    • Hesabınızı başka bir kişiye devretme seçeneğiniz vardır. Aile üyenizin veya arkadaşınızın devir işlemi için sizinle birlikte gelmesi gerekecektir ve devir sırasında ilk ve son ay aidatlarını ödemeleri gerekmektedir.
    • Bir Youfit lokasyonundan ayrılıp başka bir lokasyona transfer olmak isterseniz, ön büro personelinden biriyle konuşmanız yeterlidir; talebinizi kolaylaştıracaklardır. Kulübe gelmeniz ve bir transfer formu imzalamanız gerekecektir.
    • Hesabınızı dondurma: Sağlık kulübümüzü kullanmanızı engelleyen tıbbi amaçlar için veya orduda görev yapıyorsanız hesabınızı ücretsiz olarak dondurma hakkına sahip olabilirsiniz. Lütfen dikkat: Yaralanma durumunda doktorunuzdan bir rapor almanız gerekecektir.
    • Hesabınızı yılda iki kez olmak üzere her seferinde 3 ay süreyle dondurma hakkına sahip olabilirsiniz (toplamda 6 ay ücretsiz dondurma).
    • Seyahat etmeyi planlıyorsanız hesabınızı dondurma seçeneğiniz de vardır. (Bu seçenekle, üyeliğiniz dondurulduğu sürece ödemeniz ayda 5 dolar olacaktır).
  2. adım 2 i̇ptal sürecinde size yol göstermesi için ön büro personelinden biriyle konuşun.2İptal sürecinde size yol göstermesi için ön büro personelinden biriyle konuşun.
  3. adım 3 i̇ptal işleminizin işleme alınması için 10 iş gününe kadar bekleyin.3İptal işleminizin işleme alınması için 10 iş gününe kadar bekleyin. Gelecek ödemelerden kaçınmak için 10 gün önceden bildirimde bulunmalısınız.
  4. adım 4 üyelik iptal talep formunu doldurun.4Üyelik iptal talep formunu doldurun. Varsa, hesabınızdaki ödenmemiş bakiyeyi de ödeyin.
  5. adım 5 tercih ettiğiniz ödeme yöntemiyle iptal etmek için 10 abd doları tutarındaki işlem ücretini ödeyin.5Seçtiğiniz ödeme yöntemiyle iptal etmek için 10 ABD doları tutarındaki işlem ücretini ödeyin. (İptal işleminizin gerçekleştirilebilmesi için ödemenin kulüpte yapılması gerekmektedir. Bu ödeme olmadan kulüp personeli iptal işleminizi tamamlayamaz).
  6. adım 6 tesisleri kullanmayı bitirdiğinizde üyelik kartınızı teslim edin.6Tesisleri kullanmayı bitirdiğinizde üyelik kartınızı teslim edin. Ödemesi yapılan kalan günler için spor salonuna erişiminiz olacaktır.

Onaylı Posta Yoluyla İptal

  1. adım 1 yerel bir youfit lokasyonunu ziyaret edemiyorsanız iptal talebinizi iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderin.1Yerel bir Youfit lokasyonunu ziyaret edemiyorsanız iptal talebinizi iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderin. Sadece bir talep mektubu yazın ve gerekli ödemelerle birlikte spor salonunuza postalayın. İptal mektubunuz adınızı ve hesap numaranızı içermelidir.
  2. adım 2 gelecek ek ödemelerden kaçınmak için 10 günlük bir bildirim sağlayın.2Yaklaşan ek ödemelerden kaçınmak için 10 günlük bir bildirim sağlayın. Lütfen işlem ücreti için yaptığınız 10 dolarlık ödemeyi de ekleyin.
  3. 3Makbuz ve teslimatı sağlamak için iadeli taahhütlü posta kullanın. (Lütfen onaylı posta makbuzunuzu kayıtlarınız için saklayın ve onay için kulübünüze danışın).

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruHiç gitmedim, bu yüzden üyelik numaramı bilmiyorum. Nasıl iptal edebilirim? Üyeliğinizi iptal etme sürecinin ne olduğunu öğrenmek için web sitelerini kontrol edin. Giriş yapmak için gerekli bilgilere sahip değilseniz, bir temsilcinin size yardımcı olabilmesi için aramanız veya bir yere gitmeniz gerekir.
  • SoruÜyeliğimi telefonla iptal edebilir miyim? Hayır.
  • SoruÜyeliğimi ceza ödemeden iptal edebileceğim söylendiği halde neden benden ücret talep ediliyor? Doğrudan üyelik şirketini arayın ve bu soruyu onlara sorun. İnce yazılarda gözden kaçırdığınız bir şey olabilir.

İpuçları

  • İptal işleminizle ilgili herhangi bir yardıma ihtiyacınız olursa lütfen spor salonunuzu bilgilendirin.