LA Fitness Üyeliği Nasıl İptal Edilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir LA Fitness spor salonuna üyeyseniz, üyelik için her ay faturalandırılırsınız. Spor salonunun ekipmanlarını veya hizmetlerini kullanmanız gerekmiyorsa, hesabınızı iptal edebilirsiniz. Üyeliğinizi iptal etmek için bir iptal formu doldurmanız, ardından formu postayla göndermeniz, spor salonuna fakslamanız veya spor salonuna şahsen götürmeniz gerekir. Ne yazık ki LA Fitness, üyeliğinizi çevrimiçi olarak iptal etmek için bir seçenek sunmamıştır.

Adımlar

İptal Formunun Alınması

  1. adım 1 la fitness çevrimiçi hesabınızda oturum açın.
    LA Fitness çevrimiçi hesabınıza giriş yapın. https://www.lafitness.com/ adresini ziyaret edin ve açılır menüyü getirmek için üst araç çubuğundaki 'Üye Araçları' üzerine kaydırın. 'LA Fitness'ım' üzerine tıklayın ve hesap bilgilerinizi girin. Hesabınız yoksa, ekranın sağ alt köşesindeki 'Online hesap oluştur' düğmesine tıklayarak bir hesap oluşturabilirsiniz.
    • Yeni bir hesap oluştururken, üyelik kartınızda bulunan üyelik etiket numaranızı girmeniz gerekecektir.
    • Üyelik etiket numaranızı bilmiyorsanız, LA Fitness'taki bir çalışandan bu numarayı size vermesini isteyebilirsiniz.
  2. adım 2 tıklayın
    'İptal Formu 'na tıklayın ve formu doldurun. Hesap ayrıntılarınıza girdiğinizde, ekranın sağ tarafında iptal formu için bir bağlantı göreceksiniz. Bu form, adınız, adresiniz ve telefon numaranız dahil olmak üzere LA Fitness'a verdiğiniz tüm kişisel bilgiler için alanlar içerir. Formun çıktısını alın ve tüm alanları doldurun.
    • İptal formunuzdaki tüm bilgilerin doğru olduğundan emin olun, aksi takdirde işlem gecikebilir.
  3. adım 3 i̇ptal formunu internet yerine bir la fitness spor salonundan alın.
    İptal formunu internetten almak yerine bir LA Fitness spor salonundan alın. Formu kendiniz yazdıramıyorsanız veya zaten spor salonundaysanız, gittiğiniz spor salonundaki bir çalışandan iptal formu alabilirsiniz. Üyelik kartınızı kullanarak giriş yapın ve üyelik iptal formunu isteyin.
    • İptalle ilgili başka sorularınız varsa çalışana sorabilirsiniz.

Üyeliğinizi İptal Etme

  1. adım 1 i̇ptal formunuzu iadeli taahhütlü olarak postalayın.
    İptal formunuzu iadeli taahhütlü posta ile gönderin. Onaylı posta kullanırsanız, LA Fitness formu aldığında bir makbuz alırsınız. Formu ikiye katlayın ve pullu bir zarfın içine koyun. Mektubu postaneye götürün ve formu iadeli taahhütlü posta kullanarak 'LA Fitness, PO Box 54170, Irvine, CA 92619-4170' adresine gönderin.
    • Mektubunuz bir sonraki fatura tarihinizden 5 veya daha fazla iş günü önce postalanmışsa, başka bir fatura almayacaksınız.
    • Mektup fatura tarihine yakın bir tarihte postalanırsa, yeniden ücretlendirilebilirsiniz.
  2. adım 2 i̇ptal formunuzu postalamak yerine fakslayın.
    İptal formunuzu postalamak yerine fakslayın. Spor salonunuzun faks numarasından emin değilseniz, spor salonunuzu arayabilir veya bir çalışana şahsen sorabilirsiniz. Doldurulmuş iptal formunu alın ve size verilen numaraya fakslayın ve faks makbuzunu sakladığınızdan emin olun. Spor salonu üyelik iptalini başlatmalıdır.
  3. adım 3 hesabınızı iptal etmek için operasyon müdürü ile şahsen görüşün.
    Hesabınızı şahsen iptal etmek için operasyon müdürüyle konuşun. Spor salonunu ziyaret edin veya arayın ve operasyon müdürüyle konuşmak isteyin. Onlarla görüşmek için bir zaman ayarlayın ve neden iptal etmek istediğinizi açıklayın ve iptal formunu verin. Operasyon müdürü daha sonra iptal sürecini başlatacaktır.
    • Operasyon müdürleri genellikle her spor salonunda Pazartesi'den Cuma'ya sabah 9'dan akşam 5'e kadar hizmet vermektedir.
  4. adım 4 hesabınızın iptal edildiğini doğrulamak için müşteri hizmetlerini arayın.
    Hesabınızın iptal edildiğini doğrulamak için müşteri hizmetlerini arayın. İptal formunuzun işleme alınması için 48 saat bekleyin. 888-601-5870 numaralı kurumsal numarayı arayın. Müşteri hizmetleri temsilcisine hesabınızın başarıyla iptal edilip edilmediğini sorun.
    • Hesabınız iptal edilmediyse, durumunuzu açıklayın ve onlara formu gönderdiğiniz makbuz numaralarını ve tarihleri verin.
    • https://www.lafitness.com/Pages/ContactUs.aspx adresini ziyaret edin ve iptal işleminizin durumunu kontrol etmek üzere arayabileceğiniz yerel numarayı bulmak için posta kodunuzu girin.
  5. adım 5 ücretlendirilmeye devam ederseniz bankanızı veya kart şirketinizi arayın.
    Ücretlendirilmeye devam ederseniz bankanızı veya kart şirketinizi arayın. LA Fitness üyeliğinizi iptal etmeyi reddediyorsa ve hala onlara ulaşamıyorsanız, hesaplarınızda yinelenen ücretleri durdurmak için bankanızı veya kredi kartı sağlayıcınızı arayabilirsiniz. Bankaya hesabınızı iptal etmeye çalıştığınızı ancak LA Fitness'ın iptal etmediğini açıklayın. Kartınızdan gelecekte yapılacak ödemeleri durduracaklardır.
    • Ayrıca https://www.bbb.org/consumer-complaints/file-a-complaint/get-started adresinden Better Business Bureau'ya şikayette bulunabilirsiniz.
  6. adım 6 i̇ptal etmek yerine hesabınızı dondurmayı düşünün.
    İptal etmek yerine hesabınızı dondurmayı düşünün. Üyeliğinizi önümüzdeki 30 gün içinde kullanmayacaksanız ancak gelecekte spor salonunu kullanmak istiyorsanız, iptal etmek yerine hesabınızı dondurmanız faydalı olabilir. Hesabınızı dondurmanın maliyeti aylık 10 ABD dolarıdır, ancak spor salonunu tekrar kullanmaya başlamak istediğinizde başlangıç ücreti ödemek zorunda kalmanızı önleyecektir.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    LA fitness neden bir mektupla üyelik iptalini zorlaştırıyor?
    Neredeyse her şirket üyelik iptalini zorlaştırır, çünkü siz nasıl iptal edeceğinizi bulamadığınız sürece paranızı almaya devam ederler. LA Fitness bu konuda kötü bir üne sahiptir.
  • Soru
    Hizmetimi birçok kez iptal etmeye çalıştım, ancak hala faturalandırılıyorum. Ne yapmam gerekiyor?
    Bankanızı veya kredi kartı şirketinizi arayın, durumu onlara anlatın ve LA Fitness'tan gelen tüm faturalandırmaları bloke etsinler. Onaylanmadıkları için önceki ücretleri iptal etmelerini isteyin.
  • Soru
    Herhangi bir LA Fitness şubesinde şahsen iptal edebilir miyim yoksa üyeliğimin olduğu şubede mi iptal etmem gerekir?
    Herhangi bir LA fitness lokasyonunda iptal edebilirsiniz, sadece Operasyon Müdürünün bulunduğu saatin M-F, 9-5 olduğundan emin olun.

Video

İpuçları