Crunch Spor Salonu Üyeliğini İptal Etmenin En Kolay Yolları

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İster taşınıyor olun, ister yeni bir spor salonu bulun ya da artık üyelik için ödeme yapmak istemiyor olun, Crunch üyeliğinizi iptal etmek istediğiniz bir zaman gelebilir. Neyse ki, en az bir yıldır Crunch üyesiyseniz, herhangi bir ekstra ücret ödemeden istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Üyeliğinizi iptal etmenin birkaç farklı yolu var ve biz de size bu yolların hepsini göstereceğiz. Crunch üyeliğinizi nasıl kolayca iptal edebileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Bilmeniz Gerekenler

  • Üyeliğinizi telefonla iptal etmek için yerel Crunch lokasyonunuzu arayın.
  • Üyeliğinizi çevrimiçi olarak iptal etmek için https://crunchfitnesscontactus.smg.com/ adresini ziyaret edin.
  • İptal formunu şahsen doldurmak için bir Crunch lokasyonuna gidin.

Adımlar

Telefon, Web Sitesi veya Posta Yoluyla İptal Etme

  1. adım 1 şunları yaptığınızı doğrulayın've had a crunch gym membership for at least 1 year.1En az 1 yıldır Crunch Gym üyeliğiniz olduğunu doğrulayın. Crunch Gym'in politikasına göre, bir yıldan daha az bir süredir üyeyseniz üyeliğinizi iptal edemezsiniz. Henüz bir yılı doldurmadıysanız, erken fesih ücreti ödemeniz gerekebilir.
    • Crunch spor salonu evraklarınızı ve sözleşmenizi inceleyin veya üyelik tarihlerinizi doğrulamak için bir spor salonu temsilcisiyle iletişime geçin. Bazen bu ücret hangi Crunch'a gittiğinize bağlı olarak değişir, bu nedenle iki kez kontrol etmek her zaman iyidir.
  2. adım 2 bir temsilciyle konuşmak için yerel crunch lokasyonunuzu arayın.2Bir temsilciyle konuşmak için yerel Crunch lokasyonunuzu arayın. Canlı bir kişiyle konuşmanın en kolay yolu, yerel spor salonunuzu aramaktır. Crunch spor salonları franchise olduğundan, genellikle farklı iptal politikaları vardır, bu nedenle gerçek konumunuzdaki biriyle konuşmak yardımcı olur.
    • Crunch lokasyonlarının bir listesi için https://www.crunch.com/locations adresini ziyaret edin.
    • Crunch genel merkeziyle iletişime geçmek için 844-927-8624 numaralı telefonu arayın. Crunch merkezinin sizi sadece yerel spor salonunuzu aramanız için yönlendirebileceğini unutmayın.
  3. adım 3 temsilciye hesabınızı iptal etmek istediğinizi söyleyin.3Temsilciye hesabınızı iptal etmek istediğinizi söyleyin. Temsilci hesap numaranızı isteyecektir, ancak numaranız yoksa adınızı, adresinizi veya kimliğinizi doğrulamak için gereken diğer bilgileri verin. Doğrulamadan sonra, temsilci hesabınızı iptal edebilecek ve gerekli ücretler konusunda size rehberlik edebilecektir.
    • Bir sonraki planlanmış aylık aidat ödemenizi yapmanız gerekecektir.
    • Üyelik kartınızı yerel Crunch spor salonunuza iade etmeniz gerekecektir.
    • İptal tarihinden önce ödenmemiş aidatları ödemeniz gerekecektir.
  4. adım 4 talebinizi kibar ama kesin bir tonda ifade edin.4İsteğinizi kibar ama kesin bir tonda ifade edin. Spor salonu temsilcisi muhtemelen ikna ve promosyon teklifleri yoluyla üyeliğinizi sürdürmeniz için sizi ikna etmeye çalışacaktır. Üyeliğinizi iptal etmek için, bu teklifleri reddederken kibar olun ve iptal taahhüdünüzde kararlı olun.
    • Size özel bir teklif yaparlarsa, şöyle diyebilirsiniz: 'Teklif için teşekkürler, ancak üyeliğimi iptal etme kararımı çoktan verdim.'
    • Size spor salonundaki iyileştirmelerden bahsederlerse şöyle diyebilirsiniz: 'Tüm değişiklikler için iyi şanslar, ancak dediğim gibi, iptal etme kararı aldım ve iptal sürecine devam etmek istiyorum.'
  5. adım 5 üyeliğinizi iptal edin...5Üyeliğinizi https://crunchfitnesscontactus.smg.com/ adresini ziyaret ederek çevrimiçi olarak iptal edin. Gitmekte olduğunuz Crunch lokasyonunu seçin ve ardından 'Başlat 'ı seçin. Buradan, 'Mevcut üyeliğinizi yönetin' ve ardından bir sonraki sayfada 'İptal' seçeneğini seçin.
    • Çevrimiçi iptal işlemi anında gerçekleşmez; talebiniz seçtiğiniz spor salonuna gönderilir ve iptal talebinizi işleme almak için sizinle irtibata geçerler.
  6. adım 6 son çare olarak üyeliğinizi posta yoluyla iptal edin.6Üyeliğinizi son çare olarak posta yoluyla iptal edin. Crunch fitness şubenize, üyeliğinizi iptal etme isteğinizi açıkça belirten bir mektup postalayın. Ayrıca mektubu ABC Financial'a aşağıdaki faks numarasından fakslamanız gerekecektir: 501-992-0802. Hem mektupta hem de faksta aşağıdaki bilgileri eklemelisiniz:
    • Üye numaranız
    • Sizin adınız
    • Fatura adresiniz
    • Crunch fitness lokasyonunuzun adresi
    • İmzanız
    • Ehliyetinizin son dört hanesi, doğum tarihiniz ve faturalandırılan hesabın son dört hanesi gibi üç adet kimlik bilgisi.
    • Tarih
    • Üyelik numaranız

Crunch Konumunda İptal Etme

  1. adım 1 i̇ptal tarihinizden en az 30 gün önce herhangi bir crunch gym lokasyonunu şahsen ziyaret edin.1İptal tarihinizden en az 30 gün önce herhangi bir Crunch Gym lokasyonunu şahsen ziyaret edin. Yakın zamanda taşındıysanız, yakınınızda bir yer bulmanız hala mümkün olabilir. Crunch lokasyonlarının tam listesini https://www.crunch.com/locations adresinde bulabilirsiniz.
  2. adım 2 bir crunch temsilcisi ile konuşun.2Bir Crunch temsilcisiyle konuşun. Onlara bir iptal talep formu doldurmak istediğinizi söyleyin. Bir çalışan, Crunch Gym üyeliğinizi iptal etmeniz için gerekli evrakları size verecektir.
    • Sizi kalmaya ikna etmeye çalışırlarsa, ayrılma nedeninizi tekrarlayın. Örneğin, 'Yeni bir şehre taşınıyorum ve artık üyeliğe ihtiyacım yok' deyin.
  3. adım 3 bir sonraki planlanan aylık aidat ödemesini yapın.3Bir sonraki planlanan aylık aidat ödemesini yapın. Bu aylık tutar, sözleşme koşullarınıza göre belirlenir. İptal işleminizin gerçekleşmesi için ödemeyi yapın.
  4. adım 4 üyelik kartınızı bir çalışana teslim edin.4Üyelik kartınızı bir çalışana teslim edin. Fesih tarihinize kadar tesise erişmeye devam edebilmeniz için size spor salonuna geçici giriş izni verilecektir.
  5. adım 5 crunch gym'e ödenmemiş aidat borcunuzun tamamını ödeyin.5Crunch Gym'e ödenmemiş aidat borcunuzun tamamını ödeyin. Crunch üyeliğinizi ilk yıl dolmadan erken iptal ediyorsanız, 25 $ artı 175 $ erken fesih yönetim ücreti ödemeniz gerekecektir. İptal bildiriminizi takip eden 30 günlük sürenin sonunda, Crunch Gym'e artık ücret tahakkuk ettirmeyeceksiniz.

İptal Nedeninizi Belirleme

  1. adım 1 i̇ptal nedenlerinizi gözden geçirin.1İptal etme nedenlerinizi gözden geçirin. Crunch üyeliğinizi iptal etmek için bir iptal nedeni belirtmeniz gerekecektir. Aklınıza hemen bir neden gelmiyorsa, örneğin yeni bir şehre taşınmak gibi, üyeliği iptal etme nedenlerinizi kısaca gözden geçirmek faydalı olabilir. Ne sıklıkta gittiğinizi, spor salonunun kendisini, oraya giden insanları ve üyelik masraflarını düşünün.
  2. adım 2 ne sıklıkta gittiğinize bakın.2Ne sıklıkta gittiğinize bakın. Eğer aylardır spor salonuna gitmiyorsanız, üyeliğinizi iptal etmenin zamanı gelmiş olabilir. Üyeliğinizi devam ettirmek sizi daha formda yapmayacaktır. Belki de farklı bir egzersiz şekli denemeniz gerekiyordur, örneğin çalışan, yürüyüşya da yürüyüş.
  3. adım 3 spor salonu ortamını sevip sevmediğinizi belirleyin.3Spor salonu ortamından hoşlanıp hoşlanmadığınızı belirleyin. Spor salonunun temiz tutulup tutulmadığını, kalabalık veya nispeten sessiz olup olmadığını göz önünde bulundurun. Spor salonunuz çok kalabalık, kirli, gürültülü veya başka bir şekilde sizin için uygun değilse, üyeliğinizi iptal etmek isteyebilirsiniz.
  4. adım 4 spor salonunuzdaki insanları sevip sevmediğinizi düşünün.4Spor salonunuzdaki insanları sevip sevmediğinizi düşünün. Personel ve kişisel eğitmenler tarafından hoş karşılandığınızı hissedip hissetmediğinizi düşünün. Ayrıca, arkadaşlarınız, iş arkadaşlarınız veya sadece ilişki kurabileceğiniz insanlar gibi yakınlarınızın da oraya gidip gitmediğini düşünün. Personel veya kişisel eğitmenler tarafından engellendiğinizi hissediyorsanız veya spor salonunda kimseyle ilişki kuramayacağınızı düşünüyorsanız, belki de üyeliğinizi iptal etmelisiniz.
  5. adım 5 programınıza uyup uymadığını düşünün.5Programınıza uyup uymadığını düşünün. Yerel spor salonunuzdaki dersler artık mevcut aile veya sosyal programınıza uymuyorsa, üyelik artık değerli olmayabilir. Daha fazla ders sunan butik veya daha küçük bir spor salonu arayabilirsiniz.
  6. adım 6 bozuk ekipmanları not edin.6 Bozuk ekipmanları not edin. Spor salonunuzdaki ekipmanlar hiçbir zaman zamanında tamir edilmiyorsa, yeni bir spor salonu bulmak isteyebilirsiniz. Genellikle spor salonları online ekipman siparişi verebilir ve tamirci bulabilir, bu nedenle spor salonu ekipmanlarının birkaç günden fazla tamir edilmemesi için hiçbir mazeret yoktur.
  7. adım 7 mekana bakın.7 Alana bakın. Spor salonunuz çok küçük veya klostrofobik geliyorsa, egzersiz yapmak için yeni bir yer bulmak isteyebilirsiniz. Bir spor salonu, diğer insanlara çarpma endişesi olmadan hareket etmek veya ağırlıkları çekmek ve itmek için çok fazla alana sahip olmalıdır. Makineler birbirine çok yakın konumlandırılmışsa veya zemin alanı azsa, başka bir spor salonu bulmak isteyebilirsiniz.

Fitness Finansmanınızı Gözden Geçirme

  1. 1. adım paranızın karşılığını ne kadar aldığınıza bakın.1Paranızın karşılığını nasıl aldığınıza bakın. Paranızın karşılığında ne aldığınızı düşünmek için bir dakikanızı ayırın. Nadiren kullandığınız çok sayıda hizmet veya ekipman için ödeme yaptığınızı düşünüyorsanız, belki de daha ekonomik bir seçenek bulabilirsiniz. Spor salonunuzda nadiren katıldığınız çok sayıda ders varsa, belki de temel ihtiyaçların karşılandığı bir spor salonu bulmanız daha iyi olacaktır.
  2. adım 2 kişisel mali durumunuza bir göz atın.2Kişisel mali durumunuza bir göz atın. Şu anda spor salonu, spor ligleri, yürüyüş gezileri veya diğer fiziksel aktiviteler gibi fitness ile ilgili birçok aktivite için ödeme yapıyorsanız, nelere öncelik vermek istediğinizi düşünün. Bir spor takımı ve spor salonu veya spor salonu ve yürüyüş gezisi gibi fitness ile ilgili yalnızca bir veya iki aktiviteyi karşılayabiliyorsanız, paranızı neye harcamak istediğinizi belirleyin. Spor salonu şu anki fitness öncelikleri listenizde yer almıyorsa, iptal edin.
    • Bir bütçe oluşturarak mali durumunuzu derinlemesine inceleyin. Ardından, spor salonu üyeliğinizin aylık harcamalarınıza nasıl uyduğuna bakın.
  3. adım 3 spor salonunun uygun fiyatlı olup olmadığını belirleyin.3Spor salonunun uygun fiyatlı olup olmadığını belirleyin. Aylık faturalarınızı azaltmanız gerekiyorsa, üyeliğinizi iptal etmek isteyebilirsiniz. Her zaman koşmak veya günlük yürüyüşler yapmak gibi daha az maliyetli uğraşlar peşinde koşabilirsiniz.
  4. 4. adım i̇ptal ücretlerini göz önünde bulundurun.4İptal ücretlerini göz önünde bulundurun. Crunch fitness iptal etmeden önce en az bir yıl kalmanızı gerektirdiğinden, bir yıldır orada olduğunuzdan emin olun. Eğer kalmadıysanız, 25 $ artı 175 $ ücret ödemeniz gerekebilir. Dolayısıyla, erken iptal ederek tasarruf edeceğiniz miktar 200 $'dan azsa, bir yıl dolana kadar dayanabilir ve o zaman üyeliğinizi iptal edebilirsiniz.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • SoruAydan aya üyeliğimi iptal edersem bir ücret ödemem gerekir mi? İlk döneminizin (ilk yıl) bitiminden önce iptal ederseniz, sizden ücret alabilirler.
  • SoruAydan aya üyeliğimi nasıl iptal edebilirim? Aynı şeyi yapın, numarayı arayın veya spor salonuna gidin ve iptal edin.
  • SoruBir spor salonu üyeliğini ücret ve masraf olmadan nasıl iptal edebilirim? Üyeliğinizin sona erme tarihinde spor salonuna gerekli miktarda önceden bildirimde bulunarak iptal edin.

İpuçları