Olta Kamışı Nasıl Kullanılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Olta kamışları ve makaralar 4 ana tipte gelir: spincasting, spinning, baitcasting ve fly-fishing. Bir olta atmanın temel eylemi benzer olsa da, bu oltaların her biri, teknik üzerinde etkisi olan kendine özgü tasarım öğeleri ve mekanizmaları ile birlikte gelir. Güçlü ve doğru bir atış yapmanın anahtarı, kullandığınız kamışın çeşitli bileşenlerini tanımak ve makarayı doğal bir kolaylıkla kullanmayı öğrenmektir, böylece misinayı her seferinde güvenle gönderebilirsiniz.

Olta Atmak

Adımlar

Spincasting Kamışı ile Atış Yapmayı Öğrenmek

  1. adım 1 yüzünüzü suyun atış yapmayı düşündüğünüz bölgesine çevirin.1Atışınızı yapmak istediğiniz su alanına yönelin. Oltanızı atmaya başlamadan önce, doğru yöne baktığınızdan emin olmak istersiniz. Ağırlık merkezinizi düşürmek ve kendinize daha dengeli bir taban sağlamak için dizlerinizi biraz bükün. Omuzlarınızın ve kalçalarınızın hedefinizle aynı hizada olduğundan emin olun.
    • Sizin için daha rahatsa, baskın olmayan tarafınızın ayağı önde olacak şekilde duruşunuzu hafifçe açabilirsiniz.
  2. adım 2 misinayı, yeminiz olta ucundan 12-15 inç (30-38 cm) uzakta olacak şekilde sarın.2Yeminiz kamış ucundan 12-15 inç (30-38 cm) uzakta olacak şekilde misinayı sarın. Yem kamışın ucundan yaklaşık 1 fit (0,30 m) sarkana kadar makara kolunu saat yönünde (sizden uzağa) çevirin. Bu, misinayı iyi ve güçlü bir atış için doğru konuma getirecektir.
    • Misinaya bir platin veya bobber takılıysa, yeminizden ziyade oltanın ucundan 12-15 inç (30-38 cm) uzakta olduğundan emin olun. Aksi takdirde, misinanız çok kısa kalacak ve bu da atışınızın ivme kaybetmesine neden olacaktır.
  3. adım 3 kamışın sapını başparmağınızla makara düğmesinin hemen altından kavrayın.3Golun sapını başparmağınızla makara düğmesinin hemen altından kavrayın. Çoğu spincasting kamışın sapı, alt tarafında tetik benzeri bir çıkıntı bulunan girintili bir yuvaya sahiptir. Tutuşunuzun güvenli olduğundan emin olmak için işaret parmağınızı bu çıkıntının etrafına sarın.
    • Kamışı sağ ya da sol elinizde tutma seçeneğiniz vardır. Çoğu balıkçı spincasting takımını baskın eliyle kullanmayı tercih eder.
    • Aynı elinizle atış yapmak ve makara kullanmak istiyorsanız, atıştan sonra el değiştirmeniz gerekecektir.
  4. adım 4 makaranın arkasındaki düğmeye basın ve basılı tutun.4Makaranın arkasındaki düğmeye basın ve basılı tutun. Döküm elinizin başparmağını, ped düğmenin üzerinde durana kadar yukarı hareket ettirin. Ardından, düğmeyi sıkıca aşağı doğru itin. Makara düğmesine basmak, makaralanmış misinayı ayırır, bu da döküm hareketine başladığınızda uçmasını sağlar.
    • Düğmeye bastığınızda misina düşebilir, ancak çok uzağa gitmemelidir. Eğer 2-3 inçten (5,1-7,6 cm) daha fazla düşerse, düğmeyi yeterince sıkı tutmamış olabilirsiniz. Makaraya sarın ve tekrar deneyin.
  5. adım 5 eliniz yüzünüzün önüne gelene kadar atış kolunuzu kaldırın.5Eliniz yüzünüzün önüne gelene kadar döküm kolunuzu kaldırın. Hareketin omzunuzdan değil dirseğinizden gelmesine izin verin - bu şekilde, atışınızı tamamladığınızda daha iyi bir vuruş elde edersiniz. Döküm kolunuzun eli yüzünüzün önündeki pozisyona geldiğinde, kamışın kendisi ya dikey olmalı ya da hafifçe arkanıza bakmalıdır.
    • Kamışın sapını her zaman bel seviyesinin üzerinde tuttuğunuzdan emin olun.
    • Kolunuzu çok yükseğe kaldırmaktan kaçının. Bunu yapmak, yanlışlıkla yakındaki bir nesneye veya giysinizin bir kısmına takılmanıza neden olabilir. Ayrıca omuz ekleminize gereksiz yük bindirebilir, bu da suda geçirdiğiniz uzun bir günün ardından sizi çabucak yakalayacaktır.
    • Yanlışlıkla arkanızdaki ağaçlara veya çalılara takılmamak için geniş ve açık bir alanda atış alıştırması yapın.
  6. adım 6 kamışı hızla ileri doğru süpürün.6Kamışı hızla ileri doğru sallayın. Tek bir akıcı hareketle, oltanın sapını yüzünüzün tam bir kol boyu önünde tutarak atış elinizin yönünü tersine çevirin. Kamışın ucunu kabaca 30 derecelik bir açıyla veya yaygın olarak 'saat 10' pozisyonu olarak bilinen pozisyonda durdurun.
    • İyi bir atış yapmanın anahtarı, hareketlerinizi mümkün olduğunca yumuşak ve zahmetsiz yapmaktır. Sarsmak ya da oltayla aşırı güç kullanmak sadece isabetliliğinizi bozacak ve mesafe kaybetmenize neden olacaktır.
  7. adım 7 kamış göz hizasına geldiğinde makara düğmesini bırakın.7Ota göz hizasına geldiğinde makara düğmesini bırakın. Bunu yaptığınızda, oltanın momentumu yeminizi veya yeminizi hedef alanınıza doğru ilerletecektir. Siz makara düğmesine tekrar basana ya da yem veya yem suya düşene kadar misina hızla çözülmeye devam edecektir.
    • Eğer yeminiz veya yeminiz önünüzdeki suya düşerse, muhtemelen düğmeyi çok geç bırakmışsınızdır. Eğer gevşek bir kavis çizerek yukarı doğru uçuyorsa, düğmeyi çok erken bırakmış olabilirsiniz.
    • Atışınızla bırakışınız arasında doğru zamanlama yapmak ilk başta biraz zor olabilir. Endişelenmeyin, birkaç denemeden sonra alışmaya başlayacaksınız.
  8. adım 8 yeminiz veya yeminiz hedefinize ulaştığında makara düğmesine tekrar basın.8Yeminiz veya yeminiz hedefinize ulaştığında makara düğmesine tekrar basın. Düğmeye ikinci kez basmak, yeminizin uçuşunu yavaşlatacak ve inmesini istediğiniz yere güzel ve kolay bir şekilde sürüklenmesine neden olacaktır. Bundan sonrası, arkanıza yaslanıp bir ısırığın habercisi olan çekişi beklerken sadece sabır meselesi olacaktır!
    • Alternatif olarak, bir tık sesi duyana kadar makara çatlağını saat yönünde çevirerek misina kilitleme mekanizmasını yeniden devreye sokabilirsiniz.
    • Bu noktada, baskın elinizle makarayı sararken kendinizi daha rahat hissediyorsanız, oltayı diğer elinize aktarabilirsiniz.

Spinning Takımı ile Olta Balıkçılığı

  1. adım 1 vücudunuzun üst kısmını istediğiniz yöne doğrultun'll be casting.1Üst bedeninizi atış yapacağınız yöne doğrultun. Omuzlarınızı ve kalçalarınızı hedef alanınızla aynı hizada tutarak, oltanızın ve yeminizin gitmesini istediğiniz su kısmına bakın. Rahat bir duruş sergileyin ve dengenizi artırmak için dizlerinizi bükün.
    • Döküm hareketini yaparken kalçalarınızın veya omuzlarınızın dönmesine izin vermemeye çalışın. Tüm zaman boyunca kare şeklinde kalmak istiyorsunuz.
  2. adım 2 kamışın sapını baskın elinizle kavrayın.2Kamışın sapını baskın elinizle kavrayın. Spincasting makaralarının aksine, spinning makaraları tek elle atılıp diğer elle sarılmak üzere tasarlanmıştır. Makara yuvasını sıkıca kavrayın, işaret ve orta parmağınızı çıkıntının üzerine yerleştirin ve yüzük ve küçük parmaklarınızı altına sabitleyin.
    • Daha çok insan sağ elini kullandığı için, spin makaralarının çoğu sapı solda ve makarası sağda olacak şekilde tasarlanmıştır.
    • Solaksanız, sap ve makaranın daha doğal bir konumda olması için kamışın yönünü değiştirmeniz yeterlidir.
  3. adım 3 yeminiz 12-15 inç (30-38 cm) sarkana kadar misinayı sarın.3Yeminiz 12-15 inç (30-38 cm) sarkana kadar misinayı sarın. Yemi doğru yüksekliğe getirmek için makarayı saat yönünde çevirin. Misinayı 6 inçten (15 cm) daha yakına sarmaktan veya misinada fazla gevşeklik bırakmaktan kaçının. Yemin biraz ağırlık sağlayacak kadar sallanmasını istersiniz.
    • Oltanın sapını yaklaşık bel hizasında rahat bir pozisyonda tuttuğunuzdan emin olun.
  4. adım 4 parmağınızı misinanın üzerine geçirin ve kamışa doğru çekin.4Parmağınızı misinanın üzerinden geçirin ve kamışa doğru çekin. Sarmal misina çubukla aynı hizaya gelene ve atış elinize mümkün olduğunca yakın oturana kadar makara kefaletini döndürün. Ardından, işaret parmağınızı kıvırın ve misinanın en yakın bölümünü toplamak için kullanın ve doğrudan çubuğa doğru çekin. Bu, etkili bir atışa izin verecek kadar gevşeklik yaratacaktır.
    • Misinayı parmağınızla yakaladıktan sonra, atışı başlatana kadar bırakmayın.
    • Makara kefaleti, misinanın sarıldığı makaranın arkasında serbestçe dönen silindirik parçadır. Misinayı toplamaktan ve makarayı çektiğinizde makaraya geri bırakmaktan sorumludur.
  5. adım 5 serbest elinizle makara kefaletini açın.5Serbest elinizle makara kefaletini açın. Sağ elini kullanan bir olta balıkçısıysanız, sol elinizi kullanarak sallanan metal halkayı kefaletin karşı tarafına çevirin. Solaksanız, kefaleti açmak için sağ elinizi kullanın. Kefaleti açmak onu misinanın yolundan çıkarır, böylece yeminizi serbestçe atabilirsiniz.
    • Makara kefaletini açarken baskın elinizle kamışın sapını tutmaya devam ettiğinizden emin olun. Dönen bir makaraya döküm yapmak 2 elle yapılan bir işlemdir.
  6. adım 6 oltayı döküm kolunuzun omzunun üzerinden geri çekin.6Kamışı atış kolunuzun omzunun üzerinden geri çekin. Bir beyzbol sopasını veya golf sopasını tuttuğunuz gibi her iki elinizi birlikte yukarı ve dışarı doğru hareket ettirin. Kamışın ucu yere yaklaşık 30 derecelik bir açı yaptığında durun.
    • Eğirme çubuğu genellikle düz yukarı ve aşağı hareket etmek yerine daha çok yatay bir yörünge izlemelidir.
  7. adım 7 kamışı önünüze doğru savururken misinayı bırakın.7Kamışı önünüze doğru kırbaçlarken misinayı bırakın. Her iki eliniz göğsünüzün önünde uzanacak şekilde oltayı tekrar önünüze doğru çekin. Olta yüzünüzün önünden geçer geçmez misinayı bırakınız. Kamışın ucunun bükülmesi onu yelkene gönderecektir. Hassasiyetinizi artırmak için işaret parmağınızı yeminizin inmesini istediğiniz noktaya doğru tutun.
    • Bir spincasting kamışında olduğu gibi, misinayı çok erken veya çok geç bırakmamaya dikkat edin. Zamanından önce bırakırsanız, yeminiz dışarı çıkmak yerine yukarı çıkacaktır, çok geç bırakmak ise genellikle doğrudan suya düşmesine neden olacaktır.
    • Tuzlu su balıkçılığında kullanılan türden uzun saplı bir eğirme kamışı ile atış yapıyorsanız, baskın elinizi hareket boyunca mümkün olduğunca sabit tutun. Bu, kamışın geri kalanının etrafında döneceği bir tür dayanak noktası görevi görecektir.

Baitcasting Kamış Kullanımı

  1. adım 1 hedeflediğiniz alana bakacak şekilde durun.1Amaçladığınız hedef bölgeye dönük durun. Omuzlarınızı ve kalçalarınızı yeminizin ya da oltanızın inmesini istediğiniz su parçasıyla aynı hizaya getirin. Ayak parmaklarınız vücudunuzun geri kalanıyla aynı hizada olacak şekilde her iki ayağınızı da sıkıca yan yana dikin. Bu, misinanızın doğru uçmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.
    • İsterseniz, baskın taraftaki ayağınız arkada olacak şekilde duruşunuzu kademelendirebilirsiniz, çünkü atışı başlatmak için oltanızı omzunuzun üzerinden geri getireceksiniz. Sadece ayak konumunuzun hizanızı bozmadığından emin olun.
  2. adım 2 makarayı ayarlayın's drag and tension.2Makaranın sürtünmesini ve gerginliğini ayarlayın. Baitcasting makaranızı ilk kez kullanmadan önce, sürükleme ve gerginlik ayarlarını sizin için rahat bir seviyeye ayarlamak iyi bir fikirdir. Bunu, doğru hissi elde edene kadar kamışın arka tarafındaki manyetik tekerlekleri tutma yerinin hemen üzerinde çevirerek yapabilirsiniz. Bu şekilde, atış yapmaya gittiğinizde misina makaradan zahmetsizce sıyrılacaktır.
    • Baitcasting makaraları, santrifüjlü bir frenleme sistemi ve misina atıldığında sürtünme yaratan bir gergi düğmesi kullanır.
    • Daha önce hiç baitcasting kamışıyla atış yapmadıysanız, direnç çarkını 9'a ayarlayın. Daha yüksek bir direnç seviyesi, ilk birkaç denemeniz için daha fazla güvenlik ve kontrol sağlayacaktır. Biraz deneyim kazandıktan sonra, daha düşük bir ayar zahmetsizce ve daha uzak mesafelere atış yapmanızı sağlayacaktır.
    • Baitcasting kamışları karmaşık bir tasarıma sahiptir ve dikkatli olmadığınız takdirde ayarların dengesini bozmak kolay olabilir. Bu nedenle, bu kamışları kalifiye bir profesyonele yaptırmak en iyisidir.
  3. adım 3 yeminizi kamış ucundan 12-15 inç (30-38 cm) içeri sarın.3Yeminizi kamış ucundan 12-15 inç (30-38 cm) içeri sarın. Misinayı kısaltmak için makara kolunu saat yönünde, uzatmak için ise saat yönünün tersine çevirin. Atışta maksimum kaldıraç ve momentum sağlamak için yeminizi veya yeminizi kamışın ucundan yaklaşık 1 ft (0,30 m) sarkıtın.
  4. adım 4 makara krankı ve makara üstte olacak şekilde kamışı çevirin.4 Makara krankı ve makara üstte olacak şekilde çubuğu çevirin. Makara mekanizmalarını yukarı bakacak şekilde konumlandırmak, bileğinizi kullanarak iyi bir atış yapmanızı sağlayacaktır.
  5. adım 5 başparmağınız makara makarasının üzerinde duracak şekilde kamışı kavrayın.5. Başparmağınız makara makarasının üzerinde duracak şekilde kamışı kavrayın. Başparmağınızı misinaya düz bir şekilde bastırmak yerine makaranın dış kenarında hafif bir açıyla tutun. Bu, makarayı yanlışlıkla engellemenizi önleyecek ve atış sırasında misinanın akışı üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlayacaktır.
    • Spincasting kamışlarda olduğu gibi, çoğu balıkçı baitcasting kamışları aynı el ile atar ve makaralar. Her iki işlemi de aynı elle yapmaya karar verirseniz, atıştan sonra tutuşunuzu değiştirmeniz gerekecektir.
  6. adım 6 makara makarası serbest bırakma düğmesine döküm elinizin başparmağıyla basın.6Döküm elinizin başparmağıyla makara makarası serbest bırakma düğmesine basın. Makara serbest bırakma düğmesine basmak makarayı devreden çıkarır ve atış sırasında serbestçe dönmesini sağlayarak daha uzun atışları mümkün kılar. Makara makarası serbest bırakma düğmesine bastıktan sonra, makaranın çözülmesini önlemek için başparmağınızı açıktaki makara tekerleğinin üzerine yerleştirin.
    • Çoğu baitcasting makarasında, makara kolunun arkasında makara makarasının hemen altında başparmağınızla hızlıca bulabileceğiniz dar bir düğme veya çubuk bulacaksınız.
    • Eski modellerde, makara serbest bırakma çubuğun makara tarafındaki dış kenarına yerleştirilmiş olabilir.
  7. adım 7 döküm kolunuzu yukarı ve omzunuza doğru geri getirin.7Döküm kolunuzu yukarı ve omzunuza doğru geri getirin. Kamışın ucunu hafif bir açıyla arkanızı gösterene kadar yana doğru kaldırın. Bükülmüş dirseğinizi, futbol topu atacakmışsınız gibi yüzünüzün yanına doğru eğin.
    • Dirseğinizi veya çubuğunuzu kesin bir açıda tutmanız gerekmez. Sadece size en rahat gelen pozisyona getirin.
    • Kamışınızın ucu bel hizasına veya altına iniyorsa muhtemelen çok aşağıda tutuyorsunuz demektir. Atış yapacağınız zaman yaklaşık omuz hizasına gelecek şekilde hafifçe yükseltmeyi deneyin.
  8. adım 8 başparmağınızı makara tekerleğinden çıkarırken kamışı ileri doğru süpürün.8Başparmağınızı makara çarkından çekerken oltayı ileri doğru sallayın. Atışı başlatmak için hızlı bir kırbaç benzeri hareketle oltanın yolunu tersine çevirin. Başparmağınızı makaradan çektiğinizde, yeminiz veya yeminiz hedefinize doğru zum yaparak gidecek ve misinanın serbestçe çözülmesine neden olacaktır. Atışı, kamışınız saat 10 pozisyonunda önünüze bakacak şekilde tamamlayın.
    • Hareket boyunca kolunuzu rahat ve bükülü tutun.
    • Baitcaster ile döküm yapmak güçten çok incelikle ilgilidir. Yeminizi veya oltanızı fırlatmaya çalışmak yerine, kendi ağırlığının onu zahmetsizce ileriye taşımasına izin verin.
  9. adım 9 makara makarasını suya ulaşmadan hemen önce başparmağınızla frenleyin.9 Makara makarasını suya ulaşmadan hemen önce başparmağınızla frenleyin. Başparmağınızı hafifçe makaraya bastırarak misinayı 'tüylendirin' ya da yavaşça ve kademeli olarak yavaşlatın. Hedef bölgenize inmeden önce tamamen dönmeyi bıraktığından emin olmaya çalışın.
    • Çoğu olta balıkçısının olta atmak için baskın elini kullanmasının bir başka nedeni de makara çarkı üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlamasıdır.
    • İpinizi frenlemezseniz, yeminiz suya çarptıktan sonra çözülmeye devam edecektir. Bu, yeminizi geri almadan önce düzeltmek zorunda kalacağınız taşmış bir ipin (bazen 'kuş yuvası' olarak da bilinir) dolaşmasına neden olabilir.
    • Oltanızı atış yaptığınız elinizle sarmak istiyorsanız, devam edin ve oltayı diğer elinize geçirin.

Sinek Balıkçılığı Takımı

  1. 1. adım vücudunuzu, yüzünüzü suyun su ile temas eden kısmına dönecek şekilde konumlandırın.'ll be casting.1Vücudunuzu suyun atış yapacağınız kısmına bakacak şekilde konumlandırın. Suyun ayaklarınızın sağlam ve güvenli olduğu bir bölümüne gidin ve omuzlarınız ve kalçalarınız hedef bölgenizle aynı hizada olacak şekilde durun. Atış yaparken sağlam bir şekilde sabit kalmak için ağırlığınızı verin.
    • Bir sinek balıkçılığı seansı sırasında, bir noktada doğrudan balık tuttuğunuz suyun içinde durma ihtimaliniz yüksektir. Bu nedenle, sağlam bir taban sağlamanız özellikle önemlidir.
    • Hızlı hareket eden suda olta balıkçılığı yaparken, her zaman duruşunuzun ve ayak yerleşiminizin bilincinde olduğunuzdan emin olun. Dikkatli olmazsanız kaymanız çok kolay olabilir!
  2. adım 2 baskın elinizle kamışınızı önünüzde bel hizasında tutun.2Kamışınızı baskın elinizle önünüzde bel hizasında tutun. Kamışın yere paralel veya hafifçe yukarı doğru açılı olduğundan, makaranın aşağı baktığından ve başparmağınızın sapın üst kısmında durduğundan emin olun. Kolunuzu dirseğinizin altında gevşek ve rahat tutun.
    • Sinek balıkçılığı takımını düzgün bir şekilde atmak büyük bir el becerisi gerektirir. Bu nedenle, hangi elinizle daha iyi koordine oluyorsanız onu kullanmanız önerilir.
  3. adım 3 ön kolunuzun hareketini kullanarak oltanın ucunu hızla geri çekin.3Ön kolunuzun hareketini kullanarak kamışın ucunu hızla geri çekin. Kamışı geriye doğru süpürdüğünüzde hafifçe bükülecek ve misina dar bir kavis çizerek arkanızda dönmeye başlayacaktır. Bu kamçı etkisi, yemi itmek için gereken momentumu yaratan şeydir.
    • Sırtüstü yüzmeye ilk başladığınızda, gerekirse gevşek misinayı sudan kurtarmak için kamışın ucunu 6-8 inç (15-20 cm) kaldırabilirsiniz. Bundan sonra, hareket boyunca mümkün olduğunca yatay tutun.
    • Sırtüstü yüzüş sırasında üst kolunuzu sabit tutun. Diğer kamışlardan farklı olarak, sinek oltası takımı kullanırken öncelikle bileğinizi veya ön kolunuzu kullanacaksınız.
  4. adım 4 misinanın arkanızda düzelmesine izin verecek kadar uzun süre duraklayın.4Hattın arkanızda düzelmesine izin verecek kadar uzun süre duraklayın. Misinanın kavisini tamamlamasını ve havada açılmaya başlamasını bekleyin. Atışı tamamlarken ipin giysinize veya çevredeki herhangi bir nesneye takılmaması için ipin açık olduğundan emin olun.
    • Sinek balıkçılığı takımlarını kullanmayı ilk öğrendiğinizde, misinanın düzelmesini izlemek için omzunuzun üzerinden bakmak yardımcı olabilir. Birkaç atıştan sonra, misina tam uzamaya ulaştığında hafif çekişi tanımaya başlayacaksınız.
    • Duraklamayı çok fazla abartmayın. Misina yere doğru dalgalanıyorsa çok fazla zaman harcıyorsunuz demektir.
    • Acele etmemeye dikkat edin. Eğer duraklamazsanız, her şey çökecek ve tekrar denemek zorunda kalacaksınız.
  5. adım 5 atış eliniz önünüzü gösterecek şekilde oltanın ucunu sallayın.5Kamışın ucunu, atış eliniz önünüzü gösterecek şekilde sallayın. Bu noktada olta 'yüklenmiş' ve ters yönde geri sıçramaya hazır olacaktır. Bileğinizin hızlı bir hareketiyle yem önünüzden hedef bölgenize doğru yelken açacaktır.
    • Maksimum güç, mesafe ve hassasiyet için, ön kolunuzun ve bileğinizin hareketini, kamışın esnemeden sonra düzleştiği anla aynı zamana denk getirmeye çalışın.
    • Yol saat 10 pozisyonuna ulaştığında, ileri doğru ivmesini durdurmak için yavaşça geri çekin. Bu, kazara hedefinizi aşmanızı önleyecektir.
  6. adım 6 misinayı, lideri ve sineği yerleştirmek için kamış ucunu indirin.6 Misinayı, lideri ve sineği indirmek için kamış ucunu indirin. Kamışınız önünüzde durduğunda, ipinizi hafifçe su yüzeyine doğru dalgalanmaya gönderecek kadar ucu aşağı doğru yönlendirin. Bunun sadece vuruşunuzu tamamladıktan sonra gerçekleşmesi gerektiğini unutmayın. Eğer olta ucunuz çok erken inerse, hedefinizi ve mesafenizi bozacaktır.
    • Sinek balıkçılığı takımlarında yetenekli olmak, tekniği sıkı bir şekilde kavramayı ve bolca pratik yapmayı gerektirir. İlk birkaç gezinizde doğru yapamadığınızı hissederseniz cesaretiniz kırılmasın.
  7. adım 7 daha fazla misina göndermek için sırtüstü vuruşu ve fiskeyi gerektiği kadar tekrarlayın.7Daha fazla misina göndermek için sırtüstü vuruşu tekrarlayın ve gerektiği kadar fiske vurun. Sinek balıkçılığı takımlarıyla olta balıkçılığının en büyük avantajlarından biri, atışınızı bitirdikten sonra oltanızın kat ettiği mesafeyi artırabilmenizdir. Bunu yapmak için oltayı yumuşak, kolay vuruşlarla ileri geri hareket ettirin ve misina istediğiniz kadar uzağa gittiğinde durun.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruSinek olta atmak için bazı ipuçları nelerdir? Acele etmeyin. Çok hızlı atmak sizi büyük, ıslak bir erişteyle baş başa bırakır ve her şey çöker. Döküm yaparken, oltayı hissetmek gerçekten önemlidir. Biraz duraklama olacaktır. En büyük hata, geri ya da ileri atışlarda duraklamamaktır.

İpuçları

  • Suya atmadan önce atış tekniklerinizi kuru zeminde uygulayın. Yeminize veya yeminize zarar vermekten veya kaybetmekten kaçınmak için onu kauçuk bir alıştırma tapasıyla değiştirin.
  • Balık tutmaya giderken yanınıza genellikle birkaç olta alıyorsanız, hafif oltalar ve yemler için spincasting makaralı bir olta taşımayı ve daha ağır yemleri kullanmanız gerektiğinde baitcasting makaralı bir oltaya geçmeyi düşünün.

Uyarılar

  • Kötü bir atış sonucunda başıboş kancaların cildinize saplanmasını önlemek için balık tutarken dayanıklı, uzun kollu giysiler giymek iyi bir fikirdir.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Olta
  • Olta misinası
  • Yem veya yemleme
  • Sinker veya bobber (isteğe bağlı)