Yayın Balığı Nasıl Yakalanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yayın balıkları ılıman iklimlerdeki göletlerde, göllerde ve nehirlerde yaşayan tatlı su balıklarıdır. Yayın balığı yakalamada iyi olmak için ne yemekten hoşlandıklarını, nerede yaşadıklarını ve hangi tekniklerin onları yemi almaya ikna ettiğini bilmeniz gerekir. Tekneden boş bir soğutucuyla ayrılmamanızı sağlayacak yayın balığı yakalama ipuçları için okumaya devam edin.

Adımlar

Ekipman ve Yem Seçimi

  1. adım 1 bir olta ve misina satın alın.1Bir olta ve misina satın alın. Satın alacağınız oltanın boyutu, bölgenizde avlanabilecek balıkların boyutuna göre belirlenmelidir.
    • 20 kilonun altındaki balıklar için, en az 10 kiloluk test misinası ile altı fitlik bir olta kullanın.
    • 20 kilonun üzerindeki balıklar için, en az 20 kiloluk test misinası ile yedi metrelik bir kamış kullanın.
      • Daha uzun kamışlar, daha fazla erişim sağladıkları için bir teknenin aksine kıyıdan balık tutmak için daha iyidir.
  2. adım 2 olta, bobber ve diğer malzemeleri satın alın.2 Olta, bobber ve diğer malzemeleri satın alın. Çoğu spor mağazası, başlamanız için bir dizi malzeme içeren başlangıç takım kutuları satmaktadır. Aslında ihtiyacınız olan tek şey keskin oltalardır, ancak diğer aksesuarlardan bazılarına sahip olmak güzeldir.
    • Karanlıkta parlayan bobberler gece balık tutarken kullanışlı olabilir.
    • Durgun bir gölette balık tutarken diğer bobber türleri yardımcı olabilir.
    • Ayrıca yeminizi ve eve getireceğiniz yayın balıklarını tutmak için kovalara ve soğutuculara da ihtiyacınız olacak.
  3. adım 3 farklı yem türleriyle denemeler yapın.3Farklı yem türleri ile denemeler yapın. Bazı yayın balığı meraklıları belirli bir yem türüne yemin eder, ancak gerçek şu ki yayın balığı birçok farklı şeyi yiyecektir. İlk birkaç yayın balığı seferiniz için birkaç farklı yem türü alın, böylece bölgenizdeki yayın balıklarının ne yemeyi sevdiğini öğrenebilirsiniz. Bu seçeneklerden bazılarını deneyin:
    • Kesilmiş yemleri deneyin. Shad, ringa balığı, goldeye ve diğer yem balıkları yayın balığını çeken yağlar salgılar. Bu balıkların dilimleri, Kuzey Amerika'da en yaygın yayın balığı türü olan kanal yayın balığını yakalamak için özellikle etkilidir.
      • Kesilmemiş canlı yem balıkları da kullanabilirsiniz. Bunlar yağı kolayca salmaz, ancak canlı oldukları için yayın balığı için daha çekici olabilirler. Hangisinin daha iyi olduğunu görmek için denemeler yapın.
    • Kerevit deneyin. Güney bölgelerdeki yayın balıkları, yerel yem dükkanınızda bulunan kerevitleri yiyebilir.
    • Yem dükkanından da satın alabileceğiniz nightcrawlers'ı deneyin. Bu solucanlar birçok balık türüne hitap eder.
    • Yem dükkanına koşmak istemiyorsanız, tavuk ciğeri veya mısır parçaları kullanabilirsiniz.
    • Yapay bir yem deneyin. Spor malzemeleri satan mağazalarda satılan düzinelerce yapay yayın balığı yemi vardır ve bunların çoğu yayın balığını çılgına çeviren sihirli bir içeriğe sahip olduğunu iddia eder. Ancak uzman balıkçılar en iyi balıkların gerçek, canlı yemlerle yakalandığını söylüyor.
  4. adım 4 yakalamak istediğiniz balığın boyutuna uygun bir yem boyutu seçin.4Yakalamak istediğiniz balığın büyüklüğüne uygun bir yem boyutu seçin. Eğer 50 kiloluk bir balık yakalama şansınız olduğunu biliyorsanız, büyük bir yeme ihtiyacınız olacaktır. Nightcrawlers gibi daha küçük yemler kancadan çalınacaktır.
  5. adım 5 yemi taze tutun.5Yemi taze tutun. Yayın balığı dışarıda beklemiş balık parçalarını yemeyecektir, bu nedenle suda geçireceğiniz saatler boyunca soğuk tutmak için onları bir yem soğutucusunda saklamanız gerekecektir.
    • Gece sürüngenlerini soğutucunun içinde bir kapta tutun.
    • Kesilmiş yem balıklarını buz üzerinde tutun.
    • Canlı yem balıklarını soğuk su dolu bir kovada tutun.
  • Daha uzun kamışlar, daha geniş erişim sağladıkları için tekne yerine kıyıdan balık tutmak için daha iyidir.
  • Kesilmemiş canlı yem balıkları da kullanabilirsiniz. Bunlar kolayca yağ salmaz, ancak canlı oldukları için yayın balığı için daha çekici olabilirler. Hangisinin daha iyi olduğunu görmek için denemeler yapın.

Aktif Yayın Balığı Bulma

  1. adım 1 i̇lkbaharda balık tutmaya başlayın.1İlkbaharda balık tutmaya başlayın. Yayın balığı su soğukken daha az aktiftir, bu nedenle balık tutmaya başlamak için en iyi zaman su seviyesinin yükseldiği ve suyun ilkbaharda yaklaşık elli dereceye kadar ısındığı zamandır. Tekrar soğuyana kadar balık tutmaya devam edebilirsiniz.
    • Bölgenizde kedi balığı avlamak için yılın en iyi zamanını bulmak için denemeler yapın. Bazı yerlerde sezon daha erken başlayabilir ve diğer yerlerde su yaz başlarına kadar ısınmaz.
    • Güney Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan mavi yayın balığı tüm kış boyunca aktiftir, bu nedenle o bölgede balık tutuyorsanız soğuk aylarda duraklamak zorunda kalmazsınız.
  2. adım 2 sabah erken gidin.2Sabah erken gidin. Yayın balıkları sabahın çok erken saatlerinde daha aktiftir, bu nedenle balık tutma seferinize gün doğumundan önce veya daha erken başlamayı planlayın. Bu saatlerde beslenme eğilimindedirler.
    • Gece balık tutmak da büyük bir av sağlayabilir. Bütün gece suda kalmayı seviyorsanız, sabah bir veya iki civarında balık tutmayı deneyin.
    • Hava kapalı veya yağmurluysa günün ilerleyen saatlerinde yayın balığı bulabilirsiniz, ancak tam güneş varsa balıkların daha az aktif olması muhtemeldir.
  3. adım 3 örtülü noktaları arayın.3Örtülü noktalar arayın. Yayın balıkları akıntının durgun bir alanla buluştuğu yerlerde yaşamayı sever, böylece akıntıyla savaşmadan dinlenebilirler. 'Örtülü' alanlar, akıntının büyük bir kütüğe veya kayaya çarptığı yerlerde, genellikle bir nehrin kıyısına yakın yerlerde bulunabilir. Diğer dinlenme yerleri barajların veya sudaki diğer insan yapımı yapıların yakınında bulunabilir.
    • Daha küçük nehir ve derelerde, suyun ortasına doğru kayaların ve devrilmiş kütüklerin oluşturduğu girdapları arayın.
    • Bir gölet veya rezervuarda balık tutuyorsanız, besleyici derelerin, çok derin noktaların ve düşmüş kütüklerin ve kayaların yakınındaki alanları arayın.
  4. adım 4 pozisyonunuzu alın.4Pozisyonunuzu alın. Balık tutmaya başlamak istediğiniz yeri seçtikten sonra demirinizi atın, ekipmanınızı kurun, oltanızı atın ve bir ısırık bekleyin.

Bir Balık Getirmek

  1. adım 1 makaraya sarın.1Sarın. Bir yayın balığı ısırdığında, misinayı biraz gevşetin ve ardından hızlıca sarın. Okuyun Büyük Bir Balık Nasıl Yakalanır? doğru makaralama tekniklerini öğrenmek için.
  2. adım 2 balığı inceleyin's size.2Balığın boyutunu inceleyin. Balığın, bölgenizde balık beslemek için gereken boyutlara uygun olduğundan emin olun.
    • Eğer balık çok küçükse, oltadan çıkarmanız ve serbest bırakmanız gerekecektir.
    • Balığı tutmayı planlıyorsanız, daha sonra temizleyebilmek ve derisini yüzebilmek için bir kova suya koyun.

Uzman Soru ve Cevapları

  • SoruBölgem için balıkçılık lisansı gerekliliklerini nasıl bulabilirim? Google'da balıkçılık lisansı ve eyalet adını aratın. Çoğu yerde lisansınızı hemen alabilirsiniz. Birçok eyalette ayrıca bir telefon uygulaması vardır, bu nedenle balıkçılık lisansınız dijitaldir, bu da işi kolaylaştırır.
  • Soruİnsanların balık tutmaya hazırlanırken yaptıkları en yaygın hatalardan bazıları nelerdir? Muhtemelen hava durumuna göre hazırlanmamak. Bazen yağmur yağacaktır. Yağmur kıyafetlerini her zaman hazır bulundurun. Yedek ekipmana sahip olmak da gerçekten önemlidir. Yanınızda iki kamış olduğundan emin olun çünkü böyle şeyler olabilir. Polarize gözlükler mutlak bir zorunluluktur. Bunlar suyun içini görmenizi sağlar. Hazırlanmanız gereken bir diğer şey de zihniyettir. Macera duygusuyla gidin. Muhtemelen hata yapacağınızı bilin, hepimiz yaparız. Balık yakalayamayabilirsiniz ve bu sorun değil ama bu süreçte bir şeyler öğreneceksiniz ve eğer balık yakalarsanız, bu bir bonus.
  • SoruNe tür yem kullanmalıyım? Yayın balığı için en iyisi kesilmiş yemdir; yapay yemlerin yayın balığının ilgisini çekmeyen tuhaf bir kokusu vardır. Yayın balığı avlayacağınız bölgede küçük balıklar yakalayın ve bunları ısırık büyüklüğünde parçalara ayırın. Dışarı atın ve yemi dibe oturtun.

Video

İpuçları

  • Büyük balıkları takip etmek için geniş kirişli bir tekne kullanın. Aksi takdirde düşebilirsiniz. Kıyıdan balık tutmak bu sorunu çözer.
  • Yayın balığını yakaladıktan sonra, tercihinize bağlı olarak kızartılabilir, ızgara yapılabilir veya fırınlanabilir.
  • Bu makale olta balıkçılığı yöntemlerine odaklanmaktadır, ancak şunları da deneyebilirsiniz tuzak yapmak yayın balığı için.