Sincap Nasıl Yakalanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Sincapları bahçenizden uzaklaştırmak için tuzağa düşürmek istiyorsanız, sadece bazı basit malzemelere ihtiyacınız var. Sincapları yakalamak için mağazadan satın alabileceğiniz bir tuzak kullanabilir ya da evde kendi sincap tuzağınızı yapabilirsiniz. Biraz sabır ve planlama ile arka bahçenizdeki sincapları kısa sürede yakalayabilirsiniz.

Adımlar

Mağazada Satılan Tuzakların Kullanımı

  1. adım 1 hangi tuzağı satın alacağınıza karar verin.
    Hangi tuzağı satın alacağınıza karar verin. Küçük kemirgen tuzakları internetten ya da yerel nalburdan satın alınabilir. İki temel tipte gelirler, 1 kapılı ve 2 kapılı. 1-Kapılı tuzaklar daha basittir ve daha iyi yem yerleştirmeye olanak sağlar, ancak 2-kapılı tuzaklar, hayvanın her iki taraftan da görebilmesi ve her iki taraftan da girebilmesi nedeniyle daha yüksek bir yakalama oranına sahiptir.
  2. adım 2 yakalama noktanızı belirleyin.
    Yakalama noktanızı belirleyin. Yakalama noktanızı belirleyin. Mülkünüzün çevresinde sincap belirtileri arayın. Bir sincap deliği bulup bulamayacağınıza bakın. Eğer bir verandanız varsa kenarına bakmalısınız. Eğer bir güverteniz varsa, altına bakmalısınız. Herhangi bir sincap belirtisi bulamazsanız, bu yöntem sincaplarda da işe yarar.
  3. adım 3 yeminizi yerleştirin.
    Yeminizi yerleştirin. Sincapların tuzağa girmeden çalamayacakları bir yem kullanmanız gerekecektir. Fıstık ezmesi, tuzağın ağındaki deliklerden daha büyük olan herhangi bir tür fındık gibi iyi çalışır. Yemi tuzağın içindeki tetiğin üzerine, 1 kapılı bir tuzakta kapının diğer ucuna ya da 2 kapılı bir tuzağın ortasına yerleştirin.
  4. adım 4 tuzağınızı kurun.
    Tuzağınızı kurun. Satın aldığınız tuzak, nasıl düzgün bir şekilde kurulacağına dair kendi talimatlarıyla birlikte gelecektir. Bu genellikle çubukların ve kilitlerin dikkatli bir şekilde dengelenmesini içerir. Tuzağınızı kurduktan sonra, tetik plakasına hafifçe bastırarak test etmek isteyeceksiniz. Eğer patlamazsa, talimatlara bakın ve tekrar deneyin.
    • Tuzağınız kurulduktan sonra, tuzağa yaklaşmaktan veya herhangi bir şekilde onu rahatsız etmekten kaçının, çünkü birçok tuzak oldukça hassas olabilir.
  5. adım 5 bir sincap yakalayın.
    Bir sincap yakalayın. Tuzağınızı sık sık ve düzenli olarak kontrol edin. Bir sincap yakaladığınızda. Tuzağı dikkatli kullanın. Ağdan ısırılmayı önlemek için eldiven giyin. Sincabınızı mülkünüzün dışına bırakmadan önce yerel yasaları kontrol edin.
    • Sincabı serbest bıraktıktan sonra, tekrar kullanmadan önce tuzağı dezenfekte edin. Kapanı temizlemek için bir dezenfektan sprey ve bir bez kullanın.

Kova Tuzak Kullanımı

  1. adım 1 malzemelerinizi toplayın.
    Malzemelerinizi toplayın. Bir kova tuzağı için büyük bir plastik kovaya, rampa görevi görecek bir şeye, tetik görevi görecek düz bir tahta parçasına ve tetiği tutmak için ince bir çubuğa ihtiyacınız olacak. Ayrıca kuş yemi gibi bir yeme de ihtiyacınız olacak. Rampa için tahta parçası gibi uzun, düz ve sağlam bir şey bulun. Yaklaşık bir ila iki fit uzunluğunda bir şey işe yarayacaktır. Tetik için kovanın çapından daha uzun olmayan bir tahta parçasına ihtiyacınız olacak.
  2. adım 2 yakalama noktanızı bulun.
    Yakalama yerinizi belirleyin. Yakalama yerinizi belirleyin. Arazinizin etrafında sincap izleri arayın. Bir sincap deliği bulup bulamayacağınıza bakın. Eğer bir verandanız varsa kenarına bakmalısınız. Eğer bir güverteniz varsa, altına bakmalısınız. Herhangi bir sincap izi bulamazsanız, bu yöntem sincaplar üzerinde de işe yarar. Kovanızı sincap deliğinin etrafına veya sincapları gördüğünüz alana yerleştirmek isteyeceksiniz.
  3. adım 3 tetiği kurun.
    Tetiği kurun. Çubuğu kovanın üst kısmına yerleştirin. Ardından tetiği, bir ucu kovanın kenarına dayanacak ve diğer ucu ortadaki çubuğun üzerinden sarkacak şekilde kovanın üzerine yerleştirin. Ardından, çubuğu ve tetiği, tetiğin ucundaki en ufak bir basınç devrilmesine neden olacak şekilde ayarlayın.
    • Tam dengede olmasa da sorun değil. Sadece tetiğin sabitlenmemiş ucundaki bir sincabın ağırlığının tetiğin devrilmesine neden olup olmayacağını belirlemek için en iyi kararınızı kullanın.
  4. adım 4 rampayı yerleştirin.
    Rampayı yerleştirin. Rampa olarak kullandığınız uzun tahta parçasını veya başka bir malzemeyi alın ve bir ucu kovanın üzerine, tepeye yakın bir yere gelecek şekilde yerleştirin. Kovanın dış dudaklarından birinin üzerine, tetiği rahatsız etmeden tetiğe mümkün olduğunca yakın oturmalıdır.
  5. adım 5 yemi yerleştirin ve bekleyin.
    Yemi yerleştirin ve bekleyin. Yeminizin bir kısmını rampanın girişine ve daha fazlasını da tetiğin dengesiz ucuna koyun. Yem tetiğin devrilmesine neden oluyorsa tetiği ve çubuğu daha fazla ayarlamanız gerekebilir. O zaman tek yapmanız gereken bir sincabın tuzağınıza düşmesini beklemek. Gün boyunca düzenli olarak kontrol edin.
    • İsteğe bağlı olarak, rampaya bir yem izi de yerleştirebilirsiniz. Yemin aşağı kaymadan rampaya yapışmasını sağlamak için fıstık ezmesi kullanın.

Sincapları Bir Delikte Yakalamak

  1. adım 1 yakalama noktanızı bulun.
    Yakalama noktanızı belirleyin. Arazinizin etrafında sincap izleri arayın. Bir sincap deliği bulup bulamayacağınıza bakın. Eğer bir verandanız varsa kenarına bakmalısınız. Eğer bir güverteniz varsa, altına bakmalısınız. Eğer herhangi bir sincap izi bulamazsanız, bu yöntem sincaplarda da işe yarar. Çimenlerden arınmış ve bir ağacın altında bir yer bulun.
    • Ağacın en azından biraz yatay ve bir şey asmak için yeterince yakın bir dalı olması gerekir.
  2. adım 2 kutuyu hazırlayın.
    Kutuyu hazırlayın. En az 12 inç x 12 inç boyutlarında bir kutu bulun. Tüm kapatma kapaklarını makasla kesin. Kutunun üst kısmının ortasına yaklaşık 2 inç aralıklarla iki delik açın. Ardından, en azından ağaçtaki alçak bir dalın üzerinden geçebilecek kadar uzun bir ot biçme teli veya sicim parçası alın. Deliklerden geçirin ve kutunun yaklaşık 1 1/2 inç yukarısına bir düğüm atın.
  3. adım 3 tuzağı ağaca yerleştirin.
    Tuzağı ağaca yerleştirin. Fazla ipi, ipin yaklaşık bir ayak yukarısından tuttuğunuzda kutu düzgün bir şekilde düz olacak şekilde hareket ettirin. Kutuyu otların olmadığı bir noktada duran bir ağaç dalının üzerine atın. Ağaç dalına değdiği yerden başlayarak 16 feet (4,9 m) daha ip (hala orijinal parçaya bağlı) verin.
  4. adım 4 tuzağın diğer ucunu hazırlayın.
    Tuzağın diğer ucunu hazırlayın. İpin en ucunun olduğu noktaya gidin. İpi orta büyüklükte, kalın bir çubuğa bağlayın. Kutunun yerden en az bir ayak yukarıda durması için ipi yeterince bağlamanız gerekir. Çubuğu yere saplayın.
  5. adım 5 nereyi işaretleyin'll make the hole.
    Deliği açacağınız yeri işaretleyin. Çubuğu yerden kaldırarak kutunun düşmesini sağlayın. Kutunun düştüğü yeri işaretleyin. Bunu bir çubukla toprakta hafif bir çukur açarak yapabilirsiniz.
  6. adım 6 çukuru kazın.
    Çukuru kazın. Kutuyu tekrar yukarı çekin ve sabitlemek için çubuğu tekrar içeri sokun. Kutunun düştüğü sınırın içinde 7 inç derinliğinde bir çukur kazın. Kutunun şekline uygun olduğundan emin olun. Aynı boyutta olduğundan emin olmak için kutuyu deliğin üzerine yerleştirin. Sonra kutuyu tekrar yukarı çekin ve her yönden fazladan bir inç kazın, böylece kutu indirdiğinizde içine düşer. Çubuğu her bıraktığınızda kutu düz bir şekilde düşene kadar tuzağınızı test etmeye ve deliği genişletmeye devam edin.
  7. adım 7 yemi hazırlayın ve bekleyin.
    Yemi hazırlayın ve bekleyin. Tabanı kabak çekirdeği veya ayçiçeği çekirdeği gibi bir çeşit tohumla yaklaşık 3 inç doldurun. Bir sincabın ziyafet çekmek için tuzağa atlamasını sabırla ve sessizce bekleyin. Sonra kutuyu serbest bırakın. Muhtemelen delikten atlayıp kaçmaya çalışacak, ancak altındaki kuş yemi nedeniyle destek olmadığı için atlayamayacak ve kapana kısılacaktır.
  8. adım 8 tuzağı sabitleyin.
    Tuzağı sabitleyin. Sincaplar kartonu çiğneyebilir, bu nedenle tuzaktan kaçmasını istemiyorsanız ekstra bir koruma katmanına ihtiyacınız olacaktır. Deliğin üzerine sığacak büyüklükte plastik bir kutu alın. Bunu deliğin üzerine yerleştirin ve sabitlemek için üzerine taş veya kitap yerleştirin.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Sincapların tavan arasına girmesini nasıl önleyebilirim?
    Giriş noktasını bulmalısınız. Sincapların nereden girdiğini belirleyemezseniz, deliği kapatamaz ve gelecekte onları dışarıda tutamazsınız.
  • Soru
    Giriş noktasını mühürlemeden önce duvardaki sincapları çıkarmanız gerekir mi?
    Evet. Sincapları dışarı çıkarmalısınız. Deliği kapatırsanız, sorunu daha da kötüleştirirsiniz, çünkü o zaman dışarı çıkmak için yeni delikler açmaya başlarlar.
  • Soru
    Sincapları nasıl serbest bırakabilirim?
    Evinizden en az 5 mil yürüyün ve onu doğaya bırakın. Önce eyalet yasalarını kontrol edin.

İpuçları

  • En iyisi ipi çalı, ağaç vb. gibi saklanabileceğiniz bir alana yönlendirmeye çalışmaktır.

Uyarılar

  • Yukarıdaki yöntemi denemeden önce eyaletinizin Balıkçılık ve Oyun birimine danışın. Aksi takdirde, bunu yaptığınız için para cezasına çarptırılabilirsiniz.
  • NJ'de sincapları kontrol altına almak için öncelikle eyalet DEP'den (NJ Balık ve Vahşi Yaşam) izin almanız gerekir, çünkü bunlar Tuzak/Avcılık yönetmeliklerinin özetinde listelenmemiştir.