Göl Alabalığı Nasıl Yakalanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Göl alabalığı Kuzey Amerika'daki olta balıkçıları arasında en popüler balıklardan biridir. Bu tatlı su balıklarının koyu yeşil gövdeleri ve soluk sarı benekleri vardır ve soğuk, derin göl suyunu severler. Aşırı avlanma nedeniyle doğal nüfusları azalmıştır, ancak ABD'nin orta batısından Kanada'ya kadar olan göllerde yaygın olarak stoklanmaktadırlar.

Adımlar

Yem ve Olta Takımı Seçimi

  1. adım 1 4 ila 6 pound test misinası ile hafif aksiyonlu bir kamış kullanın.
    4-6 pound test misinalı hafif aksiyonlu bir kamış kullanın. Bu, alabalık avı için kullanılacak en iyi kamıştır ve alabalığınızı yakalamak için çeşitli teknikler kullanmanıza olanak tanır. Daha hafif misinanın suyla sürtünmesi daha azdır ve misinanızı gölün en dibine kadar kolaylıkla atmanızı sağlar.
    • Bazı göl alabalıkları 35 kilonun üzerinde olabilir, bunlar için daha ağır bir kamışa ihtiyacınız olacaktır. Büyük balıkların olduğu bir gölde avlanacağınızı biliyorsanız, daha ağır bir olta da getirin.
    • İnce bir misina ile açık yüzlü bir eğirme makarası kullanın. Makarayı kamışın üzerine doğru yöne bakacak şekilde yerleştirdiğinizden emin olun.
    • 6 ya da 10 numara kanca kullanın.
  2. adım 2 yerli yem balıklarını taklit eden bir yem seçin.
    Yerli yem balıklarını taklit eden bir yem seçin. Göl alabalığı bir dizi farklı yerli türle beslendiğinden, en iyi yem, bireysel gıda tercihlerini en yakından taklit eden yemdir. Hangi yemin en iyisi olduğundan emin değilseniz, yerel yem ve olta takımı dükkanına sorun. Yerel olta balıkçıları, bölgenizde göl alabalığı yakalamak için ne kullanmanız gerektiğini size söyleyebileceklerdir.
    • Küçük ağırlıksız yemler ve topaçlar genellikle en iyi yapay yemi oluşturur.
    • Alabalıkları daha fazla çekmek için parlak metal folyo veya boncuklar ekleyin.
  3. 3. adım canlı yem olarak gece sürüngenleri, minnows veya somon balığı kullanın.
    Canlı yem olarak gece sürüngenleri, minnows veya somon balığı kullanın. Canlı yem kullanmayı tercih ediyorsanız, bu üç seçenek genellikle en iyi seçenektir. Yine, bölgenizdeki balıkların son zamanlarda neleri ısırdığını öğrenmek için yerel olta dükkanınıza danışın. Balıkların mevsime ve bölgeye göre farklı tercihleri vardır.

Etkili Teknikler Kullanmak

  1. adım 1 bir derinlik bulucu kullanın.
    Bir derinlik bulucu kullanın. Göl alabalığı yakalamak, hangi derinlikte bulunduklarını bulmaya çok bağlı olduğundan, bir derinlik bulucuya yatırım yapmak gününüzün başarısını artırabilir veya bozabilir. Göl alabalığı yaklaşık 53 derece suda olmayı tercih eder. Derinlikleri ve beslenme alışkanlıkları hava durumuna göre değişir.
    • Erken ilkbahar ve sonbaharda göl alabalığı 35 ila 45 fit (10,7 ila 13,7 m) derinlikte yüzer.
    • İlkbaharın ilerleyen dönemlerinde ve yaz aylarında 50 ila 65 feet (15,4 ila 19,8 m) derinliğe inerler.
    • Soğuk havalarda, göl buz tuttuğunda, alabalıklar yüzeye daha yakın, yaklaşık 10 feet (3 m) derinlikte bulunur.
  2. adım 2 alabalık için jigging yapmayı deneyin.
    Alabalık için jigging yapmayı deneyin. Bu teknik balıkların yoğun olduğu bölgelerde en iyisidir, bu nedenle iyi stoklanmış bir gölde avlanıyorsanız denemek isteyebilirsiniz. Bir kaşık jig veya beyaz bir kuyruklu jig kullanın ve bir minnow veya bir parça enayi eti ile yemleyin. Oltanızı gölün dibine yakın bir yere bırakın ve yavaşça yukarı doğru ilerleyin, oltanızı sallayarak jiginizin yaralı bir yem balığına benzemesini ve alabalığınızı çekmesini sağlayın.
    • Bu teknik özel bir olta veya makara gerektirmez. Kullandığınız jigin hafif olduğundan emin olun, sadece 1/2 ons ila 3/4 ons.
    • Bu teknik kıyıdan ziyade bir tekneden en iyi sonucu verir.
  3. adım 3 alabalıklar için trol yapın're scattered.
    Dağınık olduklarında alabalık için trol yapın. Trolleme, balıklar sürüler halinde yoğunlaşmadığında, ancak gölün farklı yerlerine dağıldığında kullanılacak daha iyi bir tekniktir. Balıkları bulmak için etrafta dolaşarak onları 'trollersiniz'. Derinlik bulucunuzu kullandığınızdan emin olun ve bir balık bulucu da kullanmak isteyebilirsiniz. Oltanızı yeterince derine atabildiğiniz sürece, bir tekneden veya kıyıdan balık arayabilirsiniz. Balık avlamak için aşağıdakileri yapın:
    • Bir spin makarası veya yem tekeri ve uygun ağırlıkta misinaya sahip herhangi bir olta türü kullanın. Uygun derinliğe atabilmeniz ve kancayı yüzeye çıkmadan sürükleyebilmeniz için bir ağırlık takın. Ağırlık hızınıza ve mevsime göre belirlenir. Hafif bir yem veya kaşık kullanın ya da dudaklarından kancalanmış canlı bir minnow kullanın.
    • Teknenizi gölün ortasına sürün ve iyi bir başlangıç noktası bulmak için derinlik bulucunuzu ve balık bulucunuzu kullanın. İstediğiniz derinliğe ulaştığınızda yavaş bir hızda trollemeye başlayın. Önemli olan çok yavaş gitmektir.
  4. adım 4 misinayı sürekli izleyin.
    Oltayı sürekli izleyin. Büyük alabalıklar yemi ısırdıktan sonra yavaşça yüzerek uzaklaşacaktır. Bir ısırık aldığınızı anlamak için misinayı hissetmeniz ve izlemeniz gerekecektir. Küçük alabalıklar öfkeyle yüzerek uzaklaşacak ve misinanın hızla titremesine neden olacaktır. Alabalık ısırdıktan sonra oltayı 1 ila 2 fit (31 ila 61 cm) yukarı sallayın.
    • Oltayı başınızın üzerinde tutarak alabalığı yavaşça sarın.
    • Alabalıkları kancadan çıkarın ve ya bir soğutucuya koyun ya da suya geri koyun.

Göl Alabalığı Bulmak

  1. adım 1 kuzey amerika göllerine bakın.
    Kuzey Amerika göllerine bakın. Göl alabalığının en yoğun olduğu yer, dünya göl alabalığı nüfusunun yüzde 25'inin yaşadığı Kanada'nın Ontario eyaletidir. Göl alabalığı Kentucky'ye kadar güneye uzanan göllerde yaygın olarak bulunur. Ayrıca Avrupa, Asya ve Güney Amerika'daki göllere de getirilmişlerdir.
    • Göl alabalıkları olta balıkçıları arasında o kadar popülerdir ki doğal popülasyonları aşırı avlanmıştır. Göl alabalığı genellikle olta balıkçılarının talebini karşılamak için göllere stoklanır.
    • Göl alabalığı soğuk suyu sevdiğinden, ABD'nin güneyi gibi daha sıcak bölgelerde daha az bulunur.
  2. adım 2 onları soğuk ve derin sularda bulun.
    Onları soğuk ve derin sularda bulun. Göl alabalığı daha soğuk yerlerde vakit geçirmeyi sever. Derin ve soğuk bir gölde iyi miktarda göl alabalığı bulma olasılığınız, sığ ve sıcak bir gölde bulma olasılığınızdan daha yüksektir. Alabalık avlamak için en iyi yerleri bulmak için bölgenize bakın veya yerel balıkçılara yerel gölünüzün en derin noktalarının nerede olduğunu sorun.
  3. adım 3 tüm yıl boyunca alabalık avlayın.
    Tüm yıl boyunca alabalık avlayın. Alabalık avı her mevsim yapılabilir. Farklı hava koşullarında nerede vakit geçirmeyi sevdiklerini bilmek önemlidir. Yaz aylarında alabalıklar gölün en derin, en soğuk kısımlarında bulunabilir. Göl buz tuttuktan sonra, daha sığ sular onlar için yeterince serin olduğundan, tepeye daha yakın bulunurlar.
    • Belirli bir mevsimde alabalık avlamak için iyi bir nokta bulduğunuzda, bir sonraki yıl aynı mevsimde oraya geri dönün ve muhtemelen orada yine iyi bir alabalık kaynağı bulacaksınız.
    • Alabalık yakalamanın en zor olduğu bir mevsim varsa, o da muhtemelen gölün en sıcak olduğu ve alabalıkların en karanlık derinliklerde olduğu yaz ortasıdır. Alabalıkların nerede takıldığını bulmak ve oltanızla onlara ulaşmak daha zordur.
  4. adım 4 i̇nişlerin ve çıkıntıların yakınında balık tutun.
    İnişlerin ve çıkıntıların yakınında balık tutun. Alabalıklar genellikle doğal inişlerin ve çıkıntıların yakınında bulunur, çünkü bu özelliklerin yakınındaki su daha derin ve daha soğuk olma eğilimindedir. Kıyıdan balık tutuyorsanız, oltanızı eğimin daha kademeli olduğu bir yerden atmak yerine bir inişin yakınına kurmak özellikle yararlıdır.
  5. adım 5 beslenme alanlarının yakınına bakın.
    Beslenme alanlarının yakınına bakın. Alabalıklar küçük balıkların yanı sıra planktonlarla da beslenir ve onları genellikle küçük balık sürülerinin altında bulabilirsiniz. Daha zayıf bir balığın yemek için yeterince yaklaşmasını beklemek için altta takılırlar. Bu küçük balıklar su altı bitkileri ile beslenirler. Bir tekneden balık tutuyorsanız, alabalıkların daha küçük balık sürülerinin altında saklanıp saklanmadığını görmek için bol miktarda bitki örtüsü olan bir alanın yakınına kurulun.
    • Bölgenizdeki küçük yem balıklarının özel beslenme alışkanlıklarını bilmek çok yardımcı olabilir. Yerel göl alabalığının beslenme alışkanlıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir yem ve olta takımı dükkanındaki deneyimli bir balıkçı ile konuşun.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Bölgem için balıkçılık lisansı gerekliliklerini nasıl bulabilirim?
    Google'da balıkçılık lisansı ve eyalet adını aratın. Çoğu yerde lisansınızı hemen alabilirsiniz. Birçok eyalette ayrıca bir telefon uygulaması vardır, bu nedenle balıkçılık lisansınız dijitaldir, bu da işi kolaylaştırır.
  • Soru
    Balık tutmaya hazırlanırken insanların yaptığı en yaygın hatalardan bazıları nelerdir?
    Muhtemelen hava şartlarına hazırlıklı değilsiniz. Bazen yağmur yağacak. Yağmurluklarınızı daima hazır bulundurun. Yedek ekipmana sahip olmak da gerçekten önemlidir. Yanınızda iki kamış bulundurduğunuzdan emin olun çünkü bazı şeyler olabilir. Polarize gözlükler mutlak bir zorunluluktur. Bunlar suyun içini görmenizi sağlar. Hazırlanmanız gereken bir diğer şey de zihniyettir. Macera duygusuyla gidin. Muhtemelen hata yapacağınızı bilin, hepimiz yaparız. Balık yakalayamayabilirsiniz ve bu sorun değil ama bu süreçte bir şeyler öğreneceksiniz ve eğer balık yakalarsanız, bu bir bonus.
  • Soru
    Oltam yoksa göl alabalığı için başarılı bir şekilde trol yapabilir miyim?
    Evet, ağır aksiyonlu bir kamış ve kurşun çekirdekli misina ile yine de 60 fit derinliğe kadar ulaşabilirsiniz.

Video

İpuçları

  • En iyisi, bir ısırık alana kadar döküm hattını yalnız bırakmaktır.
  • Doğru atış, yakalanan alabalık sayısını artıracaktır.

Uyarılar

  • Balık tutmadan önce yerel yasaları kontrol edin. Balıkçılık lisansları genellikle gereklidir.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Makaralı olta
  • Olta misinası
  • Yem
  • Tekne