Kefal Nasıl Yakalanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kefal, peşinden gitmek için eğlenceli bir balık olabilir ve ona yaklaşmanın birkaç farklı yolu vardır. Dünyanın her yerinde sıcak kıyı sularında ve bazen de tatlı sularda bulunabilen çok sayıda kefal türü vardır. Özellikle Florida sularında bol miktarda bulunurlar. Çoğunlukla yosun, detritus ve diğer küçük deniz omurgasızlarıyla beslenirler. Sıradan yemlerin peşinden gitmeleri pek olası değildir, bu nedenle onları bir kanca ve olta ile yakalamak deneyimsiz balıkçılar için zor olabilir. Kefaller daha çok dökme ağlar ve çekmeli gırgırlarla yakalanır. Farklı yöntemler size çok farklı balıkçılık deneyimleri sunar, bu nedenle size uygun olanı seçin.

Adımlar

Atma Ağı ile Kefal Yakalamak

  1. adım 1 bir döküm ağı alın.
    Bir döküm ağı edinin. Kefallerin büyük sürüler halinde toplanma ve su yüzeyine yakın görünme eğilimleri nedeniyle, muhtemelen insanların onları dökme ağlarla avlamaları en yaygın olanıdır. Bu, kanca ve misina kullanmaktan daha kolay ve etkili bir yöntem olsa da, kefallerin mükemmel görme yeteneğine sahip oldukları ve ağ atıldığını gördüklerinde hızla uzaklaşabildikleri bilinmektedir.
    • Uzun ömürlü olması için mevcut olan en ucuz ağı tercih etmek yerine kaliteli bir ağ seçin.
    • Bir ağ alırken, izin verilen ağ gözü boyutu için yerel balıkçılık düzenlemelerinizi kontrol edin.
    • Örneğin Florida'da tatlı su yem balıkçılığı için 1 inçten (2,5 cm) daha büyük ağ kullanılmasına izin verilmemektedir.
  2. adım 2 evde ağ atma alıştırması yapın.
    Evde ağ atma alıştırması yapın. Oraya gidip ağınızı suya atmadan önce, onu nasıl kullanacağınızı bildiğinizden emin olmak istersiniz. Yanlış yaparsanız kefal size ikinci bir şans vermek için etrafta dolaşmayabilir. Pratik yapmanın iyi bir yolu, arka bahçenize eski bir lastik veya top gibi bir tür hedef koymaktır.
    • Birkaç metre uzakta durun ve hedefi ağda yakalamaya çalışın.
    • Becerilerinizi test etmek için daha iyi hale geldikçe daha da uzaklaşın.
  3. adım 3 atış yapmak için iyi bir nokta bulun're ready to catch fish.
    Balık yakalamaya hazır olduğunuzda atmak için iyi bir nokta bulun. Kefallerin toplandığı ve ağınızla ulaşabileceğiniz bir yer bulmanız gerekir. Deniz duvarlarının yakınında, iskelelerde, teknelerin kıyılarında, gölgeli kanallarda ve derelerde kefal bulmak nadir değildir.
    • Özellikle yeni başlayan biriyseniz, çok sayıda ağaç veya çalı bulunan alanlardan kaçının.
    • Nereye bakmanız gerektiği konusunda iyi bir fikriniz yoksa, yerel balıkçı dükkanınızdan veya kulübünüzden birine sorun
  4. adım 4 sudaki kefal balığını tespit edin.
    Sudaki kefalleri tespit edin. Kefaller genellikle büyük sürüler halinde hareket ederler ve suda oldukça aktif olabilirler, suya girip çıkabilirler. Bu, yakınlarda birkaç tane varsa tespit edilmelerinin oldukça kolay olabileceği anlamına gelir. Suda kabarcıklar gibi karışıklıklar olup olmadığına bakın. Sabırlı olun ve suyun yüzeyini kıran balıkları izleyin.
  5. adım 5 ağınızı atın.
    Ağınızı atın. Ulaşabileceğiniz mesafede birkaç kefal bulduğunuzda, ağınızı atma zamanı gelmiş demektir. İpin ucunu atma bileğinizin etrafına sarın, ipin geri kalanı kolunuzun etrafına gevşekçe dolansın. Ağırlıklar altta olacak şekilde ağın yanınızda sarkmasına izin verin.
    • Diğer elinizle ipi sağ başparmağınızın hemen altındaki noktadan tutun.
    • Şimdi sağ elinizle ipi tutun ve göğsünüzün önünde olacak şekilde diğer elinizden yaklaşık bir kol boyu uzakta tutun.
    • Vücudunuzu sağa doğru döndürün ve ağı balığa doğru hafif bir yukarı açıyla bırakarak ileri doğru sallayın.
  6. adım 6 ağı geri alın.
    Ağı geri alın. Ağ atıldıktan sonra suya batacak ve talihsiz kefalleri hapsedecektir. Neler olup bittiğini hissedebilmek için ipi hafifçe gergin tutun. Ağ suyun içinde alçalacaktır. Bir süre sonra dibe vurduğunu hissedeceksiniz ve tuttuğunuz ip suyun içine doğru çekilmeyi bırakacak. Bu gerçekleştikten kısa bir süre sonra ağı tekrar kendinize doğru çekmeye başlayın. Dibe vurduğunu hissettiğinizde keskin bir çekiş ağı kapatacak ve balığı hapsedecektir.
    • İpi çekerken kolunuzun üzerinden geçirmeniz her şeyin düzenli kalmasına yardımcı olacak, takılma veya kendinizi bağlama riskini önleyecektir.

Kanca ve Misina Denemesi

  1. adım 1 kefal için en iyi yeri bulun.
    Kefal için en iyi yeri bulun. Kefal balığını nerede bulacağınız, dünyanın hangi bölgesinde yaşadığınıza ve hangi kefal türünü avladığınıza bağlı olarak değişecektir. Gelgit nehirleri, haliçler, limanlar ve kanallar kefal bulmak için iyi yerlerdir. Genellikle yüzeye yakın ve büyük sürüler halinde bulunurlar, bu nedenle eğer oradalarsa, onları tespit edebilmeniz gerekir.
    • Yosunlarla beslendikleri için genellikle gelgitin yükseldiği zamanlarda büyük gruplar halinde bulunurlar.
  2. adım 2 takımınızı hazırlayın.
    Olta takımınızı hazırlayın. Kefallerin peşinden gitmek için ayrıntılı bir takıma ihtiyacınız yok. Sadece hafif bir kamışınız ve tıklamalı bir makaranız olduğundan emin olun. Kefallerin mükemmel görme yeteneğine karşı koymak için 6 lb (2,7 kg) test gücüne sahip uzun liderlere ve ince çaplı misinalara ihtiyacınız olacak.
  3. adım 3 yeminizi hazırlayın....
    Yeminizi hazırlayın yem. Kefal balığı için yem kullanmak, önerilen ve önerilmeyen her türlü yemle birlikte zor bir iş olabilir. Hiçbir yem kesin değildir ve bu durum özellikle yosun ve omurgasızlarla beslenen kefal için geçerlidir. Göz önünde bulundurmanız ve denemeniz için başarılı olmuş bir dizi yemleme seçeneği vardır. Bunlar şunları içerir:
    • Ragworm
    • Soyulmuş karides
    • Suya birkaç parça atarsanız en etkili olan ekmek veya hamur, kancanızı birine taktığınızdan emin olun.
  4. adım 4 bir ... kullanmayı düşünün
    Kullanmayı düşünün uçmak. Kefallerin yüzeye yakın sürüler halinde toplandıkları göz önüne alındığında, sinek kullanmak onları avlamak için iyi bir yol olabilir. Küçük bir sineğe ihtiyacınız olacak ve parlak, gösterişli bir yemin dipten beslenen kefallerde işe yaramasını beklemeyin. Suya biraz yulaf ezmesi atmayı ve kefaller beslenirken önlerine atmayı deneyin.
    • Ekmek ve yulaf ezmesi karışımı, kefal için sinek balıkçılığı yaparken etkili olabilir.
  5. adım 5 onları dikkatlice sarın.
    Onları dikkatlice sarın. Bir kez ısırdığınızda, nispeten mütevazı boyutlarına rağmen kefallerin kancadaki savaşçılar olduğunu kısa sürede keşfedeceksiniz. Dikkatli olun sarın onlarıOnları çok hızlı çekmeye çalışmayın. Son yakalama için bir iniş ağı kullanmayı düşünebilirsiniz.
    • Örgü misina kullanmak kefallerin sudaki hareketlerini hissetmenize yardımcı olacaktır.
    • Kefallerin sudan gerçekten sıçrayabileceğini unutmayın, bu nedenle onları indirirken ekstra özen gösterin, aksi takdirde atlayıp uzaklaşabilirler.

Chum Yemi ile Kanca ve Misina Kullanımı

  1. adım 1 ev yapımı yulaf ezmesi tercih edin.
    Ev yapımı yulaf ezmesi yemi tercih edin. Normal bir kanca ve olta ile kefal avlamak çok zor olabilir. Şansınızı artırmanın, ancak yine de bir kanca ve olta kullanmanın bir yolu, bir chum yemi kullanmaktır. Bir yem, beslenmeye başlayacak çok sayıda kefali çekecektir. Daha sonra yemlerin içine atabilirsiniz ve bu çılgınlıkta bir ya da iki ısırık alma şansınız yüksektir.
  2. adım 2 takımları hazırlayın.
    Takımları hazırlayın. Orta ila orta hafif eğirme kamışı 6 veya 7 feet (1,8 veya 2,1 m), 10 lb (4,5 kg) testten daha ağır olmayan misina ile biriktirdiğiniz bir spin döküm makarası kullanın. Yaklaşık 10 inç (25 cm) aralıklı kancalar takabilir ve derinlik için bir mantar veya yüzer işaretleyici ekleyebilirsiniz.
  3. adım 3 yemi hazırlayın.
    Yemi hazırlayın. Şimdi yeminizi hazırlamanız gerekiyor. Su, püre (tavuk yemi gibi) ve yulaf ezmesine ihtiyacınız olacak. Eşit miktarda püre ve yulaf ezmesini küçük bir küvette karıştırın. Hamur topunu andıran bir kıvam elde etmek için yeterince su ekleyin. Karışımın çok kalın olmasını istemezsiniz, aksi takdirde içine attığınızda çözünmesi çok uzun sürer veya doğrudan dibe çöker.
    • Çok ince olursa dağılır ve sürüklenir.
    • İdeal olarak, kefalleri çekmek için yavaşça parçalanmalı ve çözülmelidir.
  4. adım 4 yemi atın ve balığın içine atın.
    Yemi atın ve balığın içine atın. Kefal aktivitesinin olduğunu bildiğiniz iyi bir nokta bulduğunuzda, yem karışımını suya atmanın zamanı geldi. Yem çözünmeye başlar başlamaz yemi atmanız gerekir. Her bir kancaya küçük bir parça jerk yemi geçirerek, devam edin ve atın.
    • Atış yapmadan önce kancaları ve misinayı yem karışımının içinde bırakırsanız, yem kancalarınıza yapışabilir ve kefalleri onlara doğru teşvik edebilir.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    En iyi kefal yemi hangisidir?
    Ekmek veya yulaf ezmesi ile yemleme benim için en başarılı yöntem oldu, sizi görmemeleri için iyi bir mesafede olduğunuzdan emin olun.
  • Soru
    Kefal yemini nasıl yaparım?
    Ekmek, tatlı mısır suyu ve biraz hapı blenderda karıştırın. Daha kalın olması için un ekleyin ve sonra her birini kancanızın üzerine sıkıştırdığınız küçük yem topları haline getirin.
  • Soru
    Kefali canlı yem olarak nasıl kullanabilirim?
    Kancayı kefalin üst kısmından geçirin, ancak omurgasının altına girmediğinizden emin olun; aksi takdirde öleceği için yüzemeyecektir. Omurgasının üzerinden birkaç kez kancalayın; aksi takdirde eti yırtılır.

İpuçları